BuitenlandCorona

Duitse advocaten strijden tegen coronamaatregelen: ‘We staan niet alleen, we zijn met velen’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse advocate Beate Bahner baarde begin april opzien toen ze in een persverklaring stelde dat de coronamaatregelen onwettig zijn en de vrijheden van burgers drastisch inperken. Ze zei dat de lockdowns verwoestende gevolgen zullen hebben voor de samenleving, economie, democratie en volksgezondheid. Ze publiceerde daarnaast een analyse getiteld ‘Waarom de lockdown ongrondwettig en het grootste schandaal uit de naoorlogse Duitse geschiedenis is’.

Bahner werd gearresteerd door de politie, vervolgd, haar website offline gehaald en opgenomen in een psychiatrische inrichting die haar deed denken aan Guantanamo. Onlangs deed ze haar verhaal tijdens een demonstratie in de zuidelijke stad Mannheim.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Niets is meer zoals het was,” zei ze tijdens haar speech. “Ze behandelen ons als kleine kinderen waar je continu op moet letten. We mogen geen eigen mening hebben.”

Nooit verwacht

Ze had nooit verwacht dat zij – als advocate – door de overheid vervolgd zou worden. Ze had nooit verwacht dat de politie haar website offline zou halen omdat ze ergens haar mening over gaf en opriep tot een landelijke demonstratie. Bahner had al helemaal niet verwacht dat ze met grof politiegeweld en in handboeien afgevoerd zou worden naar een psychiatrische inrichting, alwaar een politieagent haar in aanwezigheid van minstens vier medewerkers met haar hoofd tegen de betonnen vloer beukte. Ze had nooit verwacht dat ze vanwege haar mening zou worden afgeschilderd als rechtsextremist of complotdenker.

Dit alles kwam voor haar als grote schok en bezorgde haar een trauma. “En toch sta ik hier!” zei ze, waarna luid applaus volgde. “Ook jullie maken je zorgen over je grondrechten en vrijheden. We staan niet alleen, we zijn met velen. En er komen alleen maar meer mensen bij. Vervolgens begon de menigte ‘Wij zijn met velen’ te scanderen.

“We moeten niet bang zijn voor het coronavirus. Het zijn de angstzaaiers zelf die ons ziek kunnen maken.”

Waanzin

Bahner wees erop dat ook haar collega’s zich nu beginnen te verzetten tegen de coronamaatregelen, op sommige plekken met succes. Zo bepaalde de rechtbank in Noordrijn-Westfalen dat de lockdown in de stad Gütersloh onrechtmatig en buitenproportioneel is geweest.

“Dit is nog lang niet genoeg,” benadrukte ze. “We moeten allemaal opstaan. We moeten voorkomen dat ze onze rechten opnieuw schenden. Ziektes horen nu eenmaal bij het leven.”

“Ik heb niet langer het gevoel dat ik in mijn eentje aan het strijden ben tegen deze juridische, economische, maatschappelijke en sociale waanzin.”

[QUERDENKEN 711 – Wir für das Grundgesetz]

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

het gaat in duitsland de goede kant op , hier moet het ook zo gaan.
de achterlijke mutsen moeten hier een lesje of koekje van eigen deeg.
normaal moet je de kop van de slang afhakken om te winnen maar nu is het genoeg als we de regering verwijderen en de democratie terug winnen.
kom op laat de strijders in duitsland niet in hun hemt staan.
we moeten met man en macht onze vrijheid terug pakken.

heerlijk toch om weer normaal te kunnen leven , lopen waar je zelf wil en niet door de gestapo erop gewezen moet worden dat je te dicht bij een zit of staat.

alle ambtenaren , politie , boa,s , handhavers jullie moeten je eigen schamen en niet te vergeten onze tering regering .
het advies is oprotten je mag ook opzouten met de leugenaars van rivm en het personeel van de IC,s
wij mensen maken zelf uit wanneer we vinden wanneer we ziek zijn en als we ziek zijn gaan we zelf wel naar de dokter.

ophouden met testen want we worden alleen maar verneukt , ze meten geen covidvirus maar genetisch materiaal en zo houden ze het sprookje instand.
volgens mij spoor je niet helemaal als je je gezond voelt om je je te laten testen.
normaal ga je toch ook niet naar de dokter als je niets mankeert?
blijkbaar is het cool om dat te doen net als zo meteen met een muilkorf te lopen voor de rest van je leven.

hopelijk keert het tij.

Fred
Fred
3 jaren geleden

Gode zij dank, eindelijk komen ook deze groepen massaal in actie. Strax de politie nog. Massaal het gevecht aangaan, dit winnen ze nooit

Willem
Willem
3 jaren geleden

Tja de politie is nu eenmaal je grootste vijand helaas net als in de 2eWO, doe je niks aan, 40.000 agenten (waarvan 30.000 op straat) houden bijna 18 miljoen mensen in het gareel. Net als 1 hond die een kudde schapen in het gareel houdt, zo blaffen ze ook. Niet erg intelligent als ze het hebben ober “gevaarzetting” of “profilering” van je autobanden maar goed ze nemen geen slimme mensen aan bij de politie alleen maar types die bevelen opvolgen en hun eigen moeder nog zouden verraden, erg he allemaal.

Gladiator
Gladiator
3 jaren geleden

Duitsland is Duitsland en ik wil eerst zien en dan geloven!!

Kijk mensen, dit is hoe ze in België ervoor staan, en het gaat daar een lange hete ………worden…….

Geweldloos……….!!!!?????

Veel kijkplezier, video duurt 4 minuten maar deze is het meer dan waard!!!

Waarom……!!?? Tja, kijk zelf en oordeel zelf!!

https://www.youtube.com/watch?v=VrnSzXhn3Ro

Gladiator
ps, deze is net binnen van een Belgisch contact uit de provincie Antwerpen!!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x