Homepagina » Binnenland » Tweede Kamer stemt tegen omstreden kleutertoets
Tweede Kamer stemt tegen omstreden kleutertoets

Tweede Kamer stemt tegen omstreden kleutertoets

Tijdens stemmingen in de Tweede Kamer is gebleken dat een meerderheid van onze volksvertegenwoordigers tegen een kleutertoets is.

Daarnaast werd ook de doelstelling voor basisscholen om hogere citoscores te realiseren weggestemd.

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker is voorstander van de kleutertoets. “Het enige waar naar gekeken wordt, is of kinderen kleuren en woordjes herkennen en of ze de basis van het tellen hebben opgenomen,” zei hij in een poging de zorgen in de Kamer weg te nemen.

Tegen

De toets kan worden gebruikt om de leerontwikkeling van kinderen op jonge leeftijd te testen. De woorden van de staatssecretaris haalden echter niets uit, want een meerderheid van de Tweede Kamer stemde tegen de kleutertoets. Er moet volgens de Kamer meer aandacht komen voor persoonlijke inschatting van de kleuterleider of –leidster.

Een meerderheid was ook tegen de ambitie van de regering om citoscores van basisscholen binnen nu en twee jaar omhoog te schroeven.

Eerder gaf staatssecretaris Dekker ook al aan dat hij de mogelijkheid om vrijstelling van de leerplichtweg te krijgen wil afschaffen. Het aantal kinderen dat thuisonderwijs krijgt groeit aanzienlijk, maar als Dekker zijn zin krijgt betekent dit het einde van thuisonderwijs in Nederland.

Paganisme

Hij wil thuisonderwijs verbieden omdat het nadelig zou zijn voor kinderen. Uit onderzoek blijkt juist dat thuisonderwijs in veel opzichten goed is voor kinderen.

Steeds vaker melden zich ouders die zeggen dat ze geen school kunnen vinden die hun geloof serieus neemt en dat ze hun kinderen daarom thuis willen onderwijzen. Die aanvragen worden meestal gehonoreerd.

Ouders zeggen dat ze aanhanger zijn van bijvoorbeeld paganisme of objectivisme, maar ook geloof in kabouters moeten wij serieus nemen, aldus landelijk jeugdofficier van het OM Linda Dubbelman. In 2001 kregen 94 ouders toestemming om hun kinderen thuis les te geven, in 2012 waren dat er al 429.

Bron: Volkskrant.nl, Refdag.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wat denk jij
Wat denk jij
7 jaren geleden

Laten we met z’n alle stemmen .

Kinderen gaan niet meer naar school zolang hun leugens word onderwezen .

NEDERLAND SCHOOLSYSTEEM = LEUGENS.

Nature
Nature
7 jaren geleden

Lessen in leven hebben we nodig, zoals bij bijvoorbeeld de indianen. Van jongs af aan ingewijd worden in plaats van die domme jaartallen ed. die alleen oorlogen verheerlijken en dwaalwegen opwerpen. Respect voor al wat leeft, ipv pauzes bij Mcdonald.

Edwin
Edwin
7 jaren geleden

Steeds hogere eisen stellen, op een steeds jongere leeftijd kinderen stuwen tot een maximale prestatie, competitie, “hoe meer…hoe beter”…de steeds meer toenemende bevolkingsdichtheid…en ga zo maar door.

Gek hè,dat kinderen steeds vaker worden gediagnosticeerd met Asperger, ADHD, ADD, etc.

Lang leve de farmaceutische industrie(maar niet heus).

IAO Abraxas

Marie-Jose
Marie-Jose
7 jaren geleden

Ik kan me niet voorstellen dat er echt iemand wegens geloof in kabouters thuisonderwijs mag geven. Zo makkelijk is het namelijk niet om vrijstelling te krijgen. Dit is een goed filmpje van 3 minuten over deze situatie:
http://www.spirit24.nl/zoeken/#!player/index/program:32005174/group:14627811/

En zelfs hoogleraren vinden het: Thuisonderwijs heeft bestaansrecht in Nederland! Waarom Nederlandse onderzoekers, hoogleraren Onderwijskunde, Opvoedkunde, Onderwijstechnologie en Onderwijsrecht het absoluut niet eens zijn met de plannen van Staatssecretaris Dekker om thuisonderwijs in Nederland te verbieden, dat lees je in hun advies:
http://www.kohnstamminstituut.uva.nl/pdf_documenten/thuisonderwijs%20heeft%20ook%20in%20nederland%20recht%20van%20bestaan.pdf

Voor meer informatie:
http://www.rechtopthuisonderwijs.nl

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gezondheidspas

Beelden: van Parijs tot Tel Aviv, overal zijn grote protesten tegen de ‘gezondheidspas’

Op talloze plekken in Europa en daarbuiten ...

verpleegkundige

Dappere IC-verpleegkundige: er wordt gesproken over het weigeren van zorg aan ongeprikten

De Amerikaanse IC-verpleegkundige Chelsea Walls werkt al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x