Homepagina » Gezondheid » Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten
Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

Medicijn dat al vele jaren aan vele patiënten wordt voorgeschreven blijkt levensgevaarlijk. Wat je moet weten

Een veelgebruikte bloeddrukverlager veroorzaakt hartfalen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Het medicijn nifedipine wordt geassocieerd met een hoog risico op een plotselinge hartstilstand, zo laat de European Society of Cardiology weten.

“Nifedipine en amlodipine worden vaak gebruikt door vele cardiologen en andere artsen en hun keus hangt vaak af van hun voorkeur en persoonlijke ervaring,” zei hoofdonderzoeker Hanno Tan van het AMC in Amsterdam.

Enkele minuten

“Algemeen wordt aangenomen dat beide medicijnen effectief en veilig zijn en niet in verband worden gebracht met hartstilstand,” voegde hij toe.

Deze studie suggereert dat een hoge dosis nifedipine het risico op plotselinge hartstilstand verhoogt, aldus dr. Tan.

In het geval van een hartstilstand pompt het hart geen bloed meer rond. Als hier niets aan wordt gedaan, sterft een persoon binnen enkele minuten.

300.000 mensen

In de Verenigde Staten krijgen elk jaar naar schatting 300.000 mensen een plotselinge hartstilstand, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.

Tan benadrukte dat zijn onderzoek eerst nog moet worden herhaald door andere wetenschappers voordat er actie moet worden ondernomen.

Lastig

Het medicijn wordt al vele jaren voorgeschreven aan vele patiënten.

Dat deze ontdekking nu pas wordt gedaan, heeft mogelijk te maken met het feit dat er gekeken is naar het aantal gevallen van hartstilstand buiten het ziekenhuis, iets wat lastig te onderzoeken is.

[ESC]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. Je hebt gezonde, zieke en overleden mensen. Aan de 1e en de 3e groep kan de Big Pharma (BP) niets verdienen. Hun maat in het kwaad, de voedselindustrie, maakt de 1e groep ziek, o.a. door alle voor onze gezondheid zeer schadelijke toevoegingen in ons door hen (voor)bereide voedsel (blikjes, zakjes, potjes en pakjes) te (ver)stoppen en daardoor komen we in groep 2.
  En die interessante groep moet je vooral niet beter maken want dan verdient BP er niet meer aan.
  Ook moet je ze niet dood laten gaan. Nee, houd ze wel ziek èn vooral aan de dure medicijnen, zoals bijvoorbeeld statines tegen een te hoog cholesterol (bewezen leugen). Statines zijn effectief door te voorkomen dat de lever cholesterol aanmaakt. Als gevolg hiervan geeft je lever suiker af in je bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. “Hé,” zegt uw dokter ”en u heeft ook suikerziekte”. Weer een medicijn, insuline, er bij. Enne…. uw bloeddruk is ook wat aan de hoge kant. Ook daar hebben we een pilletje voor. Ik zal u ook maar direct een maagzuurremmer voorschrijven en een laxeermiddel voor het geval dat……
  Kassa!!!!
  De voedselindustrie maakt ons ziek en de Big Pharma maakt ons NIET beter…….

  4 likes
 2. Die mensen zijn niet dood gegaan door die medicijnen, maat door fijnstof. In mijn omgeving zijn heel veel mensen daaraan overleden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

huisarts

Huisarts uit Limburg geneest coronapatiënten in 4 dagen. ‘Het ligt bij elke apotheek’

Huisarts Rob Elens uit Limburg zegt een ...

artsen

Artsen waarschuwen: ‘Coronapatiënten krijgen verkeerde behandeling en gaan onnodig dood’

Artsen die aan de frontlinie van de ...