CoronaBinnenland

Kritiek op verlenging coronawet klinkt steeds luider: ‘Het moet nu echt afgelopen zijn’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Het kabinet wil de wet die de coronamaatregelen mogelijk maakt voor de vijfde keer verlengen. Er is iets geks aan de hand. Terwijl de Kamer erover debatteert, is de zesde verlenging al binnen. Het kabinet gaat er dus al van uit dat de vijfde verlenging er komt, zei Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan tijdens het debat.

“Het is eigenlijk wat ongemakkelijk of gek, want we gaan praten over de vijfde verlenging en eigenlijk is die al begonnen, zes weken geleden,” aldus Azarkan. “Ik ga er zomaar van uit – dat is wel een zware gok van mij – dat in ieder geval de ChristenUnie, het CDA, D66 en de VVD dat steunen. Dus de vraag is: wat zijn we nou hier aan het doen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Scheurtjes

Er zijn hier en daar wel scheurtjes aan het ontstaan. PVV-Kamerlid Fleur Agema wijst erop dat Bikker van de ChristenUnie de voortzetting van de coronatoegangsbewijzen niet meer steunt. Daarmee vervalt de steun van de volledige coalitie, merkt ze op.

Agema is kritisch op de verlenging van de coronawet. “Het is per maatregel nog steeds onduidelijk of het wel werkt of niet. Ik vind dat je als overheid eerst duidelijk moet maken wat werkt, voordat je dat in een wet gaat gieten of überhaupt gaat verlengen,” zei ze bij BNR. “Ik vind dat je geen maatregelen moet vasthouden die zo vergaand en vrij beperkend zijn.”

Mag nooit meer gebeuren

Ook de BoerBurgerBeweging is tegen de verlenging, evenals BVNL, de partij van Wybren van Haga. “Wat BVNL betreft komt er zo snel mogelijk een einde aan het schenden van onze grondrechten,” zei hij.

“We zijn na twee jaar bij de vijfde verlenging aangekomen en dat is verre van tijdelijk,” voegde Van Haga toe. Deze tijdelijke wet was ingesteld om tijdelijk noodmaatregelen te kunnen nemen. “Het moet nu echt afgelopen zijn,” zei het Kamerlid.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas is van mening dat de noodwet zo snel mogelijk moet vervallen. “De afgelopen twee jaar zijn grondrechten van burgers geschonden en wat mij betreft mag dat nooit meer gebeuren.”

4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
2 jaren geleden

Lekker tirannetje spelen met een neppandemie. Laat ze eens een keer aantonen wat er nu zoveel anders is dan andere jaren en waar ze naar streven. Volgens mij is er niks anders en streven naar geen Corona is niet reëel, omdat die teveel op de griep lijken en daar deden we niet zo raar, dus is dit soort maatregelen niet passend en gaan wat mij betreft de mensenrechten gelden.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
2 jaren geleden

Over een paar jaar hetzelfde toneelspel met de vraag waarom die noodwet nu voor de 18e keer verlengd moet worden. Ik persoonlijk lach alleen maar om dit soort berichten. Ben al een aantal jaren helemaal klaar met die metselaars in Den Haag met hun cabaret.

Hollewijn
Hollewijn
2 jaren geleden

Goede opmerking weer van Azarkan! Wat heeft het debat eigenlijk voor zin.? De meerderheid stemt als 1 man, geen verrassing. PVV speelt een onduidelijke rol. Er is maar 1 stellingname “weg met die noodwet”. Elke discussie daarover is “ rechtswiedrig”

Hugo
Hugo
2 jaren geleden

De machtswellustelingen, of liever gezegd de machtsgeile overheid moeten nu stoppen voordat de stoppen doorslaan bij de mensen met gezond verstand. Ik ben die Rutte met zijn psychopaten kabinet meer als zat. Lieve mensen laten we afspreken dat wij mensen met gezond verstand niet meer meedoen.

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x