Homepagina » Buitenland » Overheidsrapport onthult jaren na verwoesting Libië: Geen bewijs dat Gaddafi burgers heeft aangevallen
Brits overheidsrapport onthult: Geen bewijs dat Gaddafi burgers heeft aangevallen

Overheidsrapport onthult jaren na verwoesting Libië: Geen bewijs dat Gaddafi burgers heeft aangevallen

Drie jaar geleden verklaarde de NAVO dat de missie in Libië ‘één van de meest succesvolle in de geschiedenis van de NAVO’ was.

Uit een rapport van de commissie voor Buitenlandse Zaken van het Britse parlement blijkt dat dit een leugen is.

In het rapport wordt gesteld dat de westerse interventie gebaseerd was op onjuiste inlichtingen en de weg plaveide voor de opkomst van islamitische terreurgroepen in het land.

Geen sprake van

Het Brookings Institute opperde pas geleden dat Gaddafi misdaden pleegde tegen zijn eigen volk en dat het Westen ingreep om het volk te beschermen.

Volstrekt onjuist, zo blijkt uit het rapport. Er waren geen inlichtingen waaruit bleek dat hij een grote bedreiging vormde voor burgers.

Volgens het Brookings Institute moordde Gaddafi zijn landgenoten uit en zou hij daar zeker mee door zijn gegaan als het Westen niet had ingegrepen.

De Britse overheidscommissie stelt echter dat er absoluut geen sprake van was dat er zoiets gebeurde ten tijde van de interventie.

Geen burgers aangevallen

De aanname dat Moammar Gaddafi opdracht zou hebben gegeven tot het uitmoorden van burgers in Benghazi werd niet ondersteund door bewijs, aldus de commissie.

“Het regime van Gaddafi had in begin februari 2011 steden heroverd op de rebellen zonder daarbij burgers aan te vallen,” voegde de commissie toe.

Uit onderzoek blijkt dat troepen van het regime van Gaddafi geen burgers hebben aangevallen toen ze Ajdabiya in februari 2011 heroverden.

Regimeverandering

Toen de Britse oud-premier David Cameron op 21 maart 2011 parlementaire steun kreeg voor militaire interventie in Libië, verzekerde hij de parlementsleden ervan dat de interventie niet gericht was op regimeverandering.

In april 2011, nog geen maand later, ondertekende hij samen met president Obama en de Franse oud-president Sarkozy een brief die ging over ‘een toekomst zonder Gaddafi’.

De overheidscommissie merkt op dat alternatieven zoals sancties, onderhandelingen of diplomatieke druk nooit zijn overwogen.

Arabische Lente

Algemeen wordt aangenomen dat de crisis in Libië het gevolg is van de zogeheten Arabische Lente. Niets is minder waar.

“Het is nu duidelijk dat militante islamitische milities een cruciale rol speelden bij de opstand in februari 2011,” stelt de commissie.

De internationale gemeenschap zag de wapenleveranties aan deze rebellen door Arabische landen door de vingers.

Westers complot

Libië is het slachtoffer geworden van een westers complot. Het is verzand in chaos en geweld.

Het land stond in 2010 op plek 53 in de ranglijst van de meest ontwikkelde landen. Nu staat het land op plaats 94.

Het Westen heeft Libië ‘succesvol’ veranderd van het rijkste Afrikaanse land onder Gaddafi in een mislukte staat onder westerse supervisie.

[New Eastern Outlook]


Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Erg jammer dat ze daar altijd achteraf pas achter komen. Net zoals ook in Irak en straks ook in Syrië. Pas nadat de totale verwoesting heeft plaatsgevonden onderzoek gaan doen is de omgekeerde wereld, dat gebeurt ook niet per ongeluk dat gebeurt uit pure moedwil. De verantwoordelijken zijn altijd democratisch verkozen westerse regeringsleiders die de dans gewoon ontspringen, omdat ze als hun wandaden aan het licht komen al lang weer uit beeld zijn. Regeringsleider en overheden zijn dus zeer zware criminele organisaties die wij hier in het westen middels onze politieke stem uit pure onbenulligheid vrijwillig in het zadel helpen. Stemmen is dus in het systeem zoals dat er nu uitziet, niets meer dan meewerken aan een zware criminele organisatie en uitsluitend voorbehouden aan onwetende en onbenullige losers. Ook onze regering werkt hier klakkeloos aan mee.

  37 likes
  • Regeringsleiders en overheden zijn zware criminelen die wij hier vrijwillig in het zadel helpen zeg je, die de dans ontspringen omdat ze, als zaken aan het licht komen allang weer zijn vertrokken.
   Wat een Telegraaftaal.
   Maar het is toch allang bekend dat die politici naar de pijpen dansen van de jongens die de NWO strategie er door de decennia heen jassen. Dat groots vooropgezette plan om de wereld naar hun hand te zetten.
   De politici zijn de puppets van de cabal.
   Ze hebben niets te vertellen, maar jij noemt ze een zware criminele organisatie?
   Dat is de cabal beste exegese, ik neem dus aan dat je een grapje maakt.
   Als we helemaal niet stemmen denken ze dat we er niet meer in geinteresseerd zijn.
   Maar dat had ik al eens tegen je gezegd.

   3 likes
   • De politici zijn de puppets van de cabal.

    En waar zouden ze zijn zonder hun puppets @Faith ? Gaan ze zichzelf verkiesbaar stellen denk je ? Zouden ze uit de schaduw in het licht verschijnen denk je ? Als je hun puppets buiten spel zet sla je ze hun wapens uit handen, zonder puppets geen toneelstuk, geen indoctrinatie, geen machtsspel. En de puppets die willens en wetens de orders uitvoeren van de zware criminelen achter de schermen zijn net zo schuldig dan hun opdrachttgever. Qua criminaliteit zit daar geen enkel verschil in. Gewoon witteboordenschorem van de bovenste plank. Wie daar nog in trapt is onnozel en medeplichtig aan de grootst denkbare criminaliteit. Stemmen is voor onnozele losers !

    5 likes
  • Dat Gaddafi op een vreselijke wijze is doodgefolterd werd door de rebellen, op bevel van Hillary Clinton en de N.A.T.O., heb ik reeds reeds geschreven op 31l/5/2016, nadat er een Declassifid E-maiallls Reveal N.A.T.O. Killed Gaddafi to stop Libyan Creation of Gold-Backed Currency. welk verscheen op January 14, 2016. De titel van mijn brief is,” De mythe van de valse beschuldigingen over Lybie en Arabische lente. Dit is een overzicht van de hele geschiedenis vanaf Libië een voorbeeld was voor andere Arabische staten, aangaande de levensstandaard van de bevolking. Deze lag driemaal zo hoog dan deze van de Egyptenaren, en tweemaal zo groot als Tunesië. Door de DESINFORMATIE van Amerika en de N.A.T.O., welke ook gebruikt werd tegen Saddam Hoessein, om de olievoorraden van Irak te bemachtigen. Nu Syrie, Idem.

   3 likes
 2. Alles wat ons door de media en regeringen over Ghadaffi is verteld was één grote leugen. Deze man heeft meer voor zijn volk gedaan dan onze regering ooit toe instaat is. Zie de volgende video’s :

  https://youtu.be/aXQxTv3nB14

  en ook pipeline to paradise :

  https://youtu.be/Ei13RX2W8FQ

  Libya war : what they don’t want you to know :

  https://youtu.be/zh20apjqdI0

  Als je de moeite neemt om deze video’s te bekijken dan ga je kwaad worden op de media en onze regeringen , hoe ze ons altijd voorgelogen hebben . Ze moeten stuk voor stuk berecht worden voor oorlogsmisdaden… stelletje vieze huichelaars.

  15 likes
  • En het ergste ….. ze blijven gewoon doorgaan met moorden zie Syrië, Egypte, , Irak, Afghanistan, Oekraïne.
   De situatie in al deze landen is nu vele malen slechter dan voor deze oorlogen.

   Ze gaan ons WW3 bezorgen. Als ik nu militaire zou zijn zou ik per direct de dienst verlaten.
   Voor mij zijn alle militairen die in het buitenland vechten oorlogsmisdadigers!! Maar wel misleid door onze regeringen.

   Alle landen , EU, NATO, VN en alle regeringen zouden stuk voor stuk door het Internationaal Oorlogstribunaal berecht moeten worden en deze landen moeten alle aangebrachte schade vergoeden.

   11 likes
   • Bovendien @Rose, sinds de dienstplicht is komen te vervallen zijn militairen niets anders dan vrijwillig aangemelde huurmoordenaars voor een corrupt kliekje mensen dat zich op basis van bedrog boven ons wist te stellen. Wie wil daar nou nog bij horen. Gewoon kappen met die onzin !

    5 likes
   • QUOTE “: deze landen moeten alle aangebrachte schade vergoeden. ?/”QUOTE” ho ho ho niet zo snel .Ik ben het met het meeste eens maar niet met dit .Bij wie zullen deze het geld komen halen ? Precies bij de burger .Een aangezien menig burger nooit eens is geweest met deze strijd waarom zou deze dan moeten bloeden voor de aangezette haat waardoor bodemschatten worden gestolen waar nog niet een burger ook maar iets mee te maken heeft .Bestraft ja zeker haal hun vermogendheden maar weg incasseer alles en geef dat aan die landen .Waaronder het vermogen van de rothchilds is kijken of ze dan nog wat te vertellen hebben .Daar kan je al die landen weer mee opbouwen.En iedereen die hier aan heeft meegewerkt ook .Gelijk het kaf van het koren scheiden ,is dat ook weer schoon.

    0 likes
  • Toch zijn er de rapporten van Amnesty International…

   1 likes
   • Amnesty International is dat niet die club van Soros … 666 the devil himself

    0 likes
    • Ik had het kunnen weten. Als Amnesty International iets negatiefs schrijft over de VS, dan is het de waarheid. Als ze iets schrijven over de “mensenschendingen” van Gaddafy dan is het niet waar.

     Hoe opvallend…

     0 likes
     • Ik stelde gewoon een vraag , mag dat tegenwoordig ook al niet meer ?

      0 likes
     • ” Het was al bekend dat politiek activist Soros geld stak in organisaties die (ook) in Nederland actief zijn, maar een overzicht ontbrak. Soros stimuleert initiatieven die volgens hem bijdragen aan de rechtstaat, de bescherming van mensenrechten en participatie van minderheden.

      Het geld is terechtgekomen bij organisaties als Kieskompas (stemhulp), ProDemos (voorlichting over democratie en rechtstaat) en Amnesty International Nederland (mensenrechten). Respectievelijk gaf Soros ruim 100.000 euro, bijna 195.000 euro en ruim 220.000 euro “.

      Dit alles is een dekmantel om te kunnen rellen….. wakker worden !!

      Kijk dat is Soros….die man is de duivel himself.. dat is de man die overal ter wereld revoluties ontketent met zijn zogenaamde goede doelen . Hij zit ook weer achter al die rellen in Amerika .

      Dus houdt op met je domme opmerkingen en verdiep je eens in wat die man overal in de wereld voor ellende veroorzaakt .

      0 likes
     • Heb jij überhaupt directe bewijzen dat hij méér doet dan alleen geld doneren aan goede doelen. En weet je wat het leuke is, als amnesty iets negatiefs publiceert over de VS zijn jullie/jij er als de kippen bij om dat te beamen. Als amnesty iets publiceert over Rusland dan hoor ik jullie niet, of komen de verhalen dat Soros er achter zit.

      Ik wil graag een direct bewijs dat Soros doelbewust chaos veroorzaakt, want ook wikileaks laat dat niet zien.
      2639x de naam Soros
      760x de naam MoveOn.org
      en maar 45x de namen Soros én MoveOn.org in hetzelfde document, waarbij deze veelal afstammen van “beschuldigingen” door “the tea party”, want dat is wat ik doe, de documenten lezen, waar vele anderen alleen maar de voorpagina doen…

      0 likes
 3. Het is algemeen bekend dat de Amerikanen Ghadaffi in handen hadden. Ghadaffi willens en wetens is overgedragen aan “rebellen”. Zo wisten ze zeker dat hij zou worden omgebracht. Zo zou hij niet voor het Internationaal Strafhof komen en de deksel van de waarheid op de pot zou blijven. Dit smerige spel kan niet anders vergeleken worden dan een oorlogsmisdaad en daar heeft de politieke elite van de VS een gewoonte gebruik van gemaakt.

  27 likes
 4. Aanvulling: en de complete chaos die hieruit ontstaat mogen de gewone burgers(EU/alle kleurtjes)dadelijk gaan opvangen.

  5 likes
  • Het zijn de gewone burgers die hier voor verantwoordelijk zijn. De gewone burgers die uit luiheid en gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid de propaganda dat wij de goeden zijn slikken als zoete koek. De “gewone&goede” burger die bezorgde mensen de grond in trapt en vernedert als minderwaardige complotdenkers. De gewone burger die je discrimineert door je anti-semiet te noemen als je de leiders bekritiseerd omdat merendeels van hen Joodse roots heeft, en de joodse burgers zelfhatende joden noemt als zij deze bezorgdheid delen.
   “de gewone burger” lol.

   6 likes
 5. helaas weer een leugen verspreid en door de laffe media bevestigd,libie t meest welvarende land van afrika,gadaffi gekozen door t volk….nee het had nog een eigen bank en wilde olie gaan verhandelen in alles behalve dollars.en dat konden de westerse en amerikaanse duivel aanbidders[zie bohemiangrove] niet over hun kant laten komen dus wat doen ze? ze zuigen weer ff iets onheilspellends uit de duim zodat de sheeple die niet verder kijken als hun neus lang is of niet verder willen kijken dan dat hun neus lang is weer gaan roepen net als bij hun favoriete sport aanvalluh…net als in irak,massa vernietigings wapens,vietnam oorlog golf van tonkin incident enz enz..maar ja ik dwaal af.en wie krijgt de contracten om libie op te bouwen,wie verhandeld de olie nu,hoe gaat t nu met de vrouwen daar….hmmm allemaal vragen die de sheeple zich niet afvragen,want er is nu sirie en zwarte piet en trump…libie??? waar ligt dat….wake the …. up,maar ik geloof dat we langzaam uit onze winterslaap ontwaken,de sleeping giant is awakening…het gevecht tegen goed en kwaad,maar pas op tegen wie we opgezet worden..islam de enige grote monoistische geloof tegen t andere t christendom…wie word daar t beste van….juist de duivel aanbidders….verdiep je in islam islamitica op youtube is een erg lange maar goede uitleg,we worden met zn allen bang gemaakt door?juist de duivelaanbiddende media voor islam, terwijl de aanslagen in parijs brussel londen newyork inside jobs zijn,maar er word met een beschuldigende vinger gewezen naar islam…jammer word wakker als het u blieft anders gaan we er allemaal aan georgia guide stones laten iig zien wat ze van plan zijn.

  3 likes
  • Ik geef je een like maar ik ben van mening dat we zonder geloof beter af zijn. Je hoeft niet gelovig te zijn om een goed en eerlijk mens te zijn.

   Zonder geloof zouden er minder oorlogen zijn…. minder , want je hebt ook biljardairs die met al hun geld nog niet genoeg hebben .

   4 likes
   • FOUT, want ind e Islam wsord namelijk gezegd da je neit iemand verplicht mag bekeren, je mag wel iemand overhalen met liefede uiteraard,maar niet met een pistool op zijn hoofd. dus jouw ding klopt niet. zionisten daarintiegen die willen de heel werld overnemen met gegeweld. kijk op youtube striktgeheim zionisten.

    2 likes
  • Goed gesproekn man, oprecht netjes en goed op de hoogte, maar op youtube staan natuurlijk ok verkeerd vertaalde Islam filmpjes, bijv. als een imam in het arabisch zegt ga neit naar syrie, zetten ze in de verrtaling het tegenovergestelde, de reden waarom er veel moslims die kant op zijn gegaan is dat ze geen arabisch spreken, dus ze zijn afhangelijk van de vertaling,

   0 likes
 6. Kadaffi, Chavez, Saddam en Castro hadden de handen ineen geslagen en Amerika onder Bush/Obama en de Clitons de as van het kwaad genoemd omdat die dat beweerde van de eerste 4.
  En wat gebeurd er ze worden een voor een opgeruimd door die lieve Amerkaanse ex bevrijders van 70 jaar terug, Chavez en Castro zijn waarschijnlijk net zolang bestraald tot ze kapot gingen. En de andere twee zijn onder valse voorwenselen opgejaagd en vernietigd. En dan bestaan er toch nog mensen die van de goede bedoelingen van oa de Clintons overtuigd zijn. Onbegrijpelijk.

  5 likes
 7. inderdaad ook in lybie ,net als in irak leugens verspreid door de westerse media
  met als triest resultaat van deze interventie,dat het land weer teruggebombardeerd is naar het stenen tijdperk,en honderduizenden asielzoekers hun heil gaan zoeken in westeuropa.
  vervolgens zou syrie aan de beurt zijn, maar gelukkig kon assad met behulp van de russen deze middenoosten acolyps nog tot staan brengen.
  ook hoop ik dat Trump samen met Putin hier orde op zaken gaan stellen.

  4 likes
 8. mooi voorbeeld van de nuttelozen die de politiek bevolken. Al 5 jaar geleden was het dat op kosten van de belastingbetalers het welvarendste land van Afrika met leugens werd gedemoniseerd (zie onder). En compleet aan flarden gebombardeerd. 5 jr. na dato, met een totaal overbodig rapport komen!

  1 van de eerste doelen was het ca. waterleidingstelsel waarin Khadaffi 35 mrd. oliedollars had gestopt, zodat in heel het land gratis drinkwater voorhanden was.
  (geen lening, met wurgende voorwaarden, nodig!

  Burger-/ civiele doelen, essentiële infrastructuur. Dat is zonder meer een grove oorlogsmisdaad.
  Eigenlijk doet de NAVO dat sindsdien standaard. Deed de NAVO ook in Irak, Afghanistan, en Oekraine.
  Stuwdammen, electriciteitscentrales, etc.

  Onze waterprins zit hier ook vuistdiep in. Doel was namelijk een eind te maken aan nutsbedrijven, en zo een markt te creeren voor de multinationals die door de VN worden ingezet voor de doelen van ‘Agenda 2030′.
  Dit VN beleid tot privatiseren van waterleidingbedrijven wordt gepust door Alex’ ‘Water Forum’. Onder de titel ‘monetizing water’.
  Uiteraard is het IMF de instantie die wereldwijd landen chanteeert. Mes op de keel zet.
  “In the light of the current world developments,
  there is more to the NATO destruction of the Great Man-Made River Project than being an isolated war crime.
  The United Nations Environment Program 2007 describes a so-called “water for profit scheme”, which actively promotes the privatization and monopolization for the world’s water supplies by multinational corporations.
  Meanwhile the World Bank recently adopted a policy of water privatization and full-cost water pricing”
  “A month after the destruction of the Great Man-Made River, more than half of Libya was without running water”

  De case Libie is een heel interessant.
  Khadaffi was onweerlegbaar een voorbeeldig leider.
  Dat stak – de globalisten, cq. fascisten.
  Het land had een nationale centrale bank, een echte.
  Geen Rothshield filiaal – renteheffende geldcreatie beoogt het kapitalisme langzaam maar zeker te vernietigen, en te doen overgaan in communisme. Centrale plan-economie, zonder vrijheid.
  Voor dat doel is de VN opgericht.
  Immers, de VN is de collectivistische atheïstisch heilstaat, het 4de Rijk.

  Ook de satelliet die hij op eigenkosten – Frankrijk weigerde die satelliet te lanceren – omhoog bracht, om het monopolie op nieuwskanalen via de Franse satelieten – tegen woekerprijzen – te doorbreken.
  Ook was Khadaffi begonnen Mali te helpen los te komen van de verstikkende ontwikkelinghulp uit het Westen, m.n. Nederland heeft Mali decennia lang de verkeerde kant op gestuurd. rijstbouw in de Sahel cadeau gedaan . . . (hoe verzín je het; nou Pronk en Herfkens; het was hun paradepaardje!)
  Hij groef grote waterkanalen om Mali te helpen graanteelt te ontwikkelen.
  (Nu zitten er grote Westerse ingenieursbureau’s er aardappelen te telen . . . Op uw kosten, veelal gesubsideerd onder de noemer ontwikkelingshulp)

  Heel Lockerbie – totaal verzonnen. Juval Aviv, ex-Mossad, en anderen hebben dat snel nadien ontmaskerd als een CIA-operatie. Het doel was duidelijk, stelen van de olievoorraden.
  Nou, dat is iid. gelukt. Khadaffi was nog niet gelyncht of de Koninklijke Shell kreeg er concessies.
  Ook de Koninklijke Marine deed aan deze oorlogsmisdaden mee – de stunt met het evacueren van Prinses Mabel (die voor Soros in dat land als revolutie manager subversieve acties opzette; de Nederlandse Victoria Nutland ahw.)
  http://aangirfan.blogspot.nl/2009/08/lockerbie-lord-browne-mi6-bp-hookers.html

  Het verhaal van de massagraven was door Franse pers snel als leugen ontmaskerd. Echter Ned. pers ging gewoon door met de propaganda.
  The alleged Mass Graves of Abu Salim contain nothing but Camel Bones!!:
  https://www.youtube.com/watch?v=dqHWIeJdSPE

  Kijk-/leestip: LIBYA – By T.J. Coles. Axis of Logic
  http://vimeo.com/album/1806059/video/41777361

  4 likes
 9. alle leiders die daar de hand in hebben gehad . naar het tribunaal… elk leider die door uitspraken of opdrachten waar doden of een opstand door word gecreëerd , in welk land ook moet men vervolgen…
  en alle mensen die op hun stemmen ook…

  0 likes
 10. Ik lees heel veel commentaren over dit artikel en er komen heel veel punten naar voren maar er ontbreekt een item waar ik over wil schrijven. Clinton heeft dit hele Libie verhaal opgezet en tot uitvoering gedwongen omdat zij dit als een wapenfeit op haar bucket lijst wilde en wat stemmen opbrengt in haar thuis land alvorens president te worden van het ooit machtigste land ter wereld.
  Maar het cadootje naar de EU was dat de vluchtelingenstroom nu ongehinderd vanuit Libie op gang kon komen. Door het vrijgeven van de Libische wapens naar Syrië en buurlanden kon het geweld door IS en aanverwante vrienden zich verder uitbreiden met als gevolg een enorme toename van vluchtelingen vanuit de diverse oorlogsgebieden. Deze Afrikaanse vluchtelingen kwamen gemengd met duizenden arabieren nu aan de grens met Europa zonder douane of grens aan de kant van Libie. Gescheiden door een plas water was dit een kans voor velen maar dit betekende ook de dood van duizenden vluchtelingen jaarlijks. Dit is een zoveelste actie waar Europa niet beter van wordt en de onrust draagt bij aan instabiliteit sociaal en economisch en een opkomende vreemdelingen haat die absoluut niet wenselijk is. Dat Khadaffi bloed aan zijn handen had is zeker waar, maar Clintons opruiming koste minimaal 40.000 burgers het leven dus denk dat zei daarmee khadaffi ruim heeft ingehaald. ik heb naast hem geen enkel staatshoofd staand in een open auto een kwartier door zijn hoofdstad zien rijden massaal toegejuicht door voorbijgangers zonder dat er een waxinelicht houder gegooid werd. Studeren binnen en buitenland kosteloos, gezondheidszorg kosteloos, pensioen goed geregeld, huisvesting goed geregeld, levens standaard hoog , bijna was de vluchtelingenstroom vanuit Europa richting Libie op gang gekomen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...