CoronaBinnenland

Meest prangende vraag artsen over covidprik niet behandeld tijdens webinar, want ‘desinformatie’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!

Op 13 januari 2021, kort voor de start van de vaccinatiecampagne, werd een webinar georganiseerd voor zorgprofessionals. Deelnemers mochten voorafgaand aan het webinar vragen indienen en andere vragen upvoten. Het was de bedoeling om vragen met de meeste upvotes te behandelen tijdens het webinar. Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: dat gebeurde niet, want ‘desinformatie’.

Uit Wob-documenten die zijn bestudeerd door data-analist Cees van den Bos blijkt dat de onbetwiste winnaar met 62 upvotes de volgende vraag was: ‘Vaccinatie tegen COVID-19 is niet in lijn met de artseneed’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bij de vraag stond een uitgebreide toelichting. ‘Net als alle artsen in Nederland heb ik de artseneed afgelegd. Daarin staat onder andere ‘ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden’ en ‘ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk’. We gaan zo meteen mRNA-vaccins toedienen die nog nooit eerder zijn toegediend aan mensen, behalve in recent fase 3-onderzoek. Testfase 4 (monitoren van de bijwerkingen op lange termijn) is vanzelfsprekend nog niet afgerond. Er wordt gesproken over een mogelijke vaccin-geassocieerde versterkte ziekte (VAED) waarbij iemand die ingeënt is en daarna het virus oploopt juist zieker kan worden. Ook wordt er gesproken over mogelijk effect op fertiliteit. In mijn ogen niet te negeren geluiden, in het nieuws gebracht onder andere door een voormalig medewerker van Pfizer. Ik voel mij wel onder druk gezet dit vaccin toe te gaan dienen en kom in hevige gewetensnood. Ik ken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik probeer te werken volgens de evidence based medicine (EBM). De EBM rond deze vaccins is zeer discutabel. Ze zijn gebaseerd op onderzoek beschreven in slechts enkele artikelen, betaald door de farmaceutische industrie en gekeurd door een EMA die ook gefinancierd wordt door de farmaceutische industrie. Ik werk als praktijkhouder in een HOED. De patiënten hebben recht op informed consent, maar horen in het nieuws alleen maar ‘het is een veilig vaccin’. […] Mijn gewetensnood is dat ik niet achter dit vaccin kan staan en het niet toe wil dienen, maar mijn patiënten hebben recht om daarin een eigen keuze te maken. Ook mijn collega’s staan achter dit vaccinatieprogramma. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik hoop dat u mijn vraag aan bod laat komen, want ik ben heel serieus en voel mij door de meeste collega’s niet begrepen of gehoord’.

Desinformatie dit, desinformatie dat

Een medewerker van het RIVM reageert al na een half uur op een e-mail die wordt rondgestuurd met de vragen die de meeste upvotes hadden gekregen. “In dat eerste item (artseneed) bespeur ik wel degelijk een kritische houding ten opzichte van vaccineren. Ik weet van een vriendin die huisarts is in Friesland dat er een actieve anti-vaccineren attitude kan zijn bij een aantal huisartsen die dat ook heel actief uitdragen,” schrijft de medewerker die zich ‘niet aan de indruk kan onttrekken’ dat er wellicht sprake is van (bewuste) desinformatie.

vra

Ook een andere RIVM-medewerker vindt het maar niks dat deze vraag zoveel upvotes heeft gekregen. “Ik zie dat de toon erg kritisch is. […] We zien vaak dat ‘antivax’-geluiden online wat dominant overkomen, wat niet per se representatief is voor het sentiment onder de hele doelgroep – als je daar te veel op ingaat, legitimeert dat deze groep enigszins,” aldus de tweede medewerker.

vra

Ook hoogleraar Patrick Bindels van het Erasmus MC mengt zich in de discussie: “Er circuleert heel veel desinformatie, die helaas wel veel gelezen wordt.”

vra

Niet behandeld

Weer iemand anders van het RIVM – volgens Van den Bos gaat het om hoogleraar Cecile van Els, één van de sprekers – stelt dat het ‘altijd oppassen is met het adresseren van desinformatie’. “Idee is om dus vooral in te steken op neutraal uitleggen hoe een mRNA-vaccin werkt, ook in vergelijking met een normale virusinfectie, zonder alle broodjeaapverhalen expliciet te benoemen.”

vra

De vraag werd dan ook niet behandeld tijdens het webinar. Sterker nog: de meeste vragen die artsen hadden ingediend, werden niet behandeld.

Propagandafestijn

Van den Bos schrijft op zijn Substack: “Het webinar blijkt een propagandafestijn voor de injecties. Er wordt niet gesproken over artsen met gewetensbezwaren of over de artseneed. De meest prangende vraag onder artsen blijft onbeantwoord.”

Ironisch genoeg waren het juist de sprekers van het webinar die desinformatie verspreidden. Nog ironischer: een spreker was lid van de Denktank Desinformatie.

Lees hier het hele onderzoek.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
3 maanden geleden

IEMAND nog verbaasd? Ik niet in ieder geval.

Natuurlijk zijn er in de afgelopen DRIE jaar heus artsen geweest, die kritisch waren en zijn over het hele “vaccinatie” gebeuren. Wij kennen ze van naam. Ik hoef alleen maar Els van Veen en Jan Bonte te noemen.

Maar helaas…. het zijn er veel te weinig om daadwerkelijk het verschil te maken.

Wij kennen allemaal OOK de argumenten: dure praktijk met hoge kosten, die afbetaald moeten worden. Daarnaast natuurlijk hun eigen huis met hypotheek, studiekosten die betaald moeten worden. Blablabla.

DAT is, althans volgens mij, de ECHTE reden, waarom er zoveel (zeg maar praktisch ALLE) artsen zijn meegegaan in het hele leugenverhaal.

NIEMAND kan mij wijsmaken, dat er niet heel veel artsen GROTE twijfels hebben gehad (en waarschijnlijk nog steeds hebben) bij dit grote leugenverhaal.

OOK zullen zij de afgelopen jaren meer dan genoeg zijn geconfronteerd met patiënten, die grote problemen kregen, ná het toedienen van de experimentele gentechinjectie.

Als WIJ, niet voor arts gestudeerden, zagen en nog steeds zien, wat een ellende dit alles teweeg heeft gebracht, maakt niemand mij wijs, dat diezelfde artsen dat NIET zagen en nog steeds zien.

De vraag die gesteld werd in die artsenblog was :”Vaccinatie tegen Covid-19 is niet in lijn met mijn artseneed.”

Dat is natuurlijk een open deur intrappen en 100% waar.

Voor mij zijn er meerdere stellingen binnen de artseneed, die door iedere arts, die ook maar één prik in een patiënt heeft gezet, schuldig aan het schenden van de eed.

Om te beginnen: u zult patiënten geen opzettelijk leed aandoen EN: u zult de patiënt duidelijk informeren over de voors en tegens.

Dat is door het grootste deel van de artsen NIET gedaan en daarmede hebben zij 100% gefaald.

Dit geldt om te beginnen voor onze eigen huisartsen, die ik zoveel mogelijk mijd als mogelijk is.

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
3 maanden geleden

Ook hoogleraar Patrick Bindels van het Erasmus MC mengt zich in de discussie: “Er circuleert heel veel desinformatie, die helaas wel veel gelezen wordt.”

Dat klopt,dus niets wat dit persoon schrijft en zegt als informatie nemen maar eerder als desinformatie.
We zijn nu toch wel een keertje bij het punt beland dat we kunnen aannemen dat alles wat dit soort wezens hebben geprobeerd te pushen onwaar is en vele ( en in de toekomst) slachtoffers op hun naam hebben staan.
Ondertussen zelf gevrijwaard van enig welke genocideprik kunnen ze makkelijk brallen dat het veilig is.

Als al die artsen en masse hun poot hadden stijf gehouden en allemaal hadden gezegd “ik geef mijn eed niet op ook niet onder dwang” dan was a. het schapenvolk van nu wel getriggerd geweest om zich af te vragen waarom er zoveel artsen dit weigeren en b. ze nu geloofwaardiger zijn want nu kunnen ze niet meer terug van al die mensen die OOK door hun gedood en voor het leven getekend zijn ,los van dat ze dan ook net als zoveel anderen meegewerkt hebben aan discriminatie en tweedeling.

Joost Visser
Joost Visser
3 maanden geleden

Knap artikel gelezen over nlp.in deze. Kan het niet terugvinden. Ook artsen gehypnotiseerd. Treurig.

JanC
JanC
3 maanden geleden

Je kunt een man zijn leven lang bedriegen.
En een groep mensen misschien wel een jaar.
Maar je kunt niet 8 miljard mensen blijvend bedriegen.
Eens komt de waarheid naar buiten …..

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x