
Private zorgverleners zijn hebzuchtig en azen op patiënten. Dat zegt de Britse hartspecialist John Dean. Hij voegde toe dat het voor een groot deel oplichters zijn die vooral bezig zijn met het verrijken van zichzelf in plaats van het verlenen van goede zorg.
In Groot-Brittannië wordt de gezondheidszorg voornamelijk aangeboden door de National Health Service (NHS). Het aantal patiënten dat gebruikmaakt van de NHS is enorm. Gemiddeld gaat het om één miljoen patiënten per 36 uur en iedere huisarts ziet gemiddeld 140 patiënten per week.
De NHS heeft moeite om deze aantallen te verwerken en het is dan ook niet ongebruikelijk dat iemand maanden moet wachten om een specialist te zien. Daarom kiezen veel mensen voor een private zorgverzekering.
“Grenst aan het criminele”
Dean zei dat het gedrag van sommige private zorgverleners zo corrupt is dat het grenst aan het criminele. Hij legde uit dat artsen patiënten net zo lang laten wachten tot ze betalen voor private zorg en vervolgens meer geld opleveren.
Zo’n 40 procent van alle 40.000 consulterende artsen is ook werkzaam als private zorgverlener. Dean zei dat veel van hen jaloers zijn als andere collega’s meer verdienen dan zij. Door de extra uren kunnen zij hun jaarsalaris in sommige gevallen meer dan verdubbelen.
Onnodige tests en behandelingen
In het medische tijdschrift BMJ zei de topcardioloog dat private zorgverleners patiënten doorverwijzen voor ‘onnodige tests en behandelingen’ om meer geld te verdienen. Hij kon het zelf niet langer aanzien en besloot zijn praktijk te sluiten.
“De private zorgverlening stimuleert artsen om besluiten te nemen gebaseerd op winst in plaats van noodzaak,” zei hij. Voor private zorgverleners is het lucratief om wachttijden te laten oplopen. Hoe langer ze zijn, hoe meer ze kunnen verdienen aan private zorg.
Dean sprak van een grote zwendel. Hij raadt private patiënten aan om achteraan te sluiten op de wachtlijst van de NHS. “Private ziekenhuizen zijn net vijfsterrenhotels, maar je hebt er niets te zoeken als je echt ziek bent,” zei hij.
“Grenst aan het criminele”? Ik vind het niet zo’n grens geval.
Het is tegen de eed van Hippocrates en het doelgericht uitbuiten van de onwetendheid van een patiënt.
Geld is nog steeds belangrijker dan welzijn.
Zo jammer.
De zorgverzekeraars zouden mystery patiënten kunnen inzetten welke bewijs verzamelen bij misbruik zorgverlening kunnen deze zorgverleners op de zwarte lijst gezet worden.
Waar een wil is is een weg (meestal ontbreekt de wil )
Haha de eed van. Hippocratus
Ooit de moderne variant weleens gelezen?