Buitenland

Topcardioloog: private zorgverleners lichten de boel op en laten patiënten onnodig behandelen

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Private zorgverleners zijn hebzuchtig en azen op patiënten. Dat zegt de Britse hartspecialist John Dean. Hij voegde toe dat het voor een groot deel oplichters zijn die vooral bezig zijn met het verrijken van zichzelf in plaats van het verlenen van goede zorg.

In Groot-Brittannië wordt de gezondheidszorg voornamelijk aangeboden door de National Health Service (NHS). Het aantal patiënten dat gebruikmaakt van de NHS is enorm. Gemiddeld gaat het om één miljoen patiënten per 36 uur en iedere huisarts ziet gemiddeld 140 patiënten per week.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De NHS heeft moeite om deze aantallen te verwerken en het is dan ook niet ongebruikelijk dat iemand maanden moet wachten om een specialist te zien. Daarom kiezen veel mensen voor een private zorgverzekering.

“Grenst aan het criminele”

Dean zei dat het gedrag van sommige private zorgverleners zo corrupt is dat het grenst aan het criminele. Hij legde uit dat artsen patiënten net zo lang laten wachten tot ze betalen voor private zorg en vervolgens meer geld opleveren.

Zo’n 40 procent van alle 40.000 consulterende artsen is ook werkzaam als private zorgverlener. Dean zei dat veel van hen jaloers zijn als andere collega’s meer verdienen dan zij. Door de extra uren kunnen zij hun jaarsalaris in sommige gevallen meer dan verdubbelen.

Onnodige tests en behandelingen

In het medische tijdschrift BMJ zei de topcardioloog dat private zorgverleners patiënten doorverwijzen voor ‘onnodige tests en behandelingen’ om meer geld te verdienen. Hij kon het zelf niet langer aanzien en besloot zijn praktijk te sluiten.

“De private zorgverlening stimuleert artsen om besluiten te nemen gebaseerd op winst in plaats van noodzaak,” zei hij. Voor private zorgverleners is het lucratief om wachttijden te laten oplopen. Hoe langer ze zijn, hoe meer ze kunnen verdienen aan private zorg.

Dean sprak van een grote zwendel. Hij raadt private patiënten aan om achteraan te sluiten op de wachtlijst van de NHS. “Private ziekenhuizen zijn net vijfsterrenhotels, maar je hebt er niets te zoeken als je echt ziek bent,” zei hij.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

“Grenst aan het criminele”? Ik vind het niet zo’n grens geval.
Het is tegen de eed van Hippocrates en het doelgericht uitbuiten van de onwetendheid van een patiënt.

Rolf
Rolf
8 jaren geleden

Geld is nog steeds belangrijker dan welzijn.

Zo jammer.

Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

De zorgverzekeraars zouden mystery patiënten kunnen inzetten welke bewijs verzamelen bij misbruik zorgverlening kunnen deze zorgverleners op de zwarte lijst gezet worden.

Waar een wil is is een weg (meestal ontbreekt de wil )

ntn
ntn
8 jaren geleden

Haha de eed van. Hippocratus

Ooit de moderne variant weleens gelezen?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x