Homepagina » Buitenland » Topcardioloog: private zorgverleners lichten de boel op en laten patiënten onnodig behandelen
Topcardioloog: private zorgverleners lichten de boel op en laten patiënten onnodig behandelen

Topcardioloog: private zorgverleners lichten de boel op en laten patiënten onnodig behandelen

Private zorgverleners zijn hebzuchtig en azen op patiënten. Dat zegt de Britse hartspecialist John Dean. Hij voegde toe dat het voor een groot deel oplichters zijn die vooral bezig zijn met het verrijken van zichzelf in plaats van het verlenen van goede zorg.

In Groot-Brittannië wordt de gezondheidszorg voornamelijk aangeboden door de National Health Service (NHS). Het aantal patiënten dat gebruikmaakt van de NHS is enorm. Gemiddeld gaat het om één miljoen patiënten per 36 uur en iedere huisarts ziet gemiddeld 140 patiënten per week.

De NHS heeft moeite om deze aantallen te verwerken en het is dan ook niet ongebruikelijk dat iemand maanden moet wachten om een specialist te zien. Daarom kiezen veel mensen voor een private zorgverzekering.

“Grenst aan het criminele”

Dean zei dat het gedrag van sommige private zorgverleners zo corrupt is dat het grenst aan het criminele. Hij legde uit dat artsen patiënten net zo lang laten wachten tot ze betalen voor private zorg en vervolgens meer geld opleveren.

Zo’n 40 procent van alle 40.000 consulterende artsen is ook werkzaam als private zorgverlener. Dean zei dat veel van hen jaloers zijn als andere collega’s meer verdienen dan zij. Door de extra uren kunnen zij hun jaarsalaris in sommige gevallen meer dan verdubbelen.

Onnodige tests en behandelingen

In het medische tijdschrift BMJ zei de topcardioloog dat private zorgverleners patiënten doorverwijzen voor ‘onnodige tests en behandelingen’ om meer geld te verdienen. Hij kon het zelf niet langer aanzien en besloot zijn praktijk te sluiten.

“De private zorgverlening stimuleert artsen om besluiten te nemen gebaseerd op winst in plaats van noodzaak,” zei hij. Voor private zorgverleners is het lucratief om wachttijden te laten oplopen. Hoe langer ze zijn, hoe meer ze kunnen verdienen aan private zorg.

Dean sprak van een grote zwendel. Hij raadt private patiënten aan om achteraan te sluiten op de wachtlijst van de NHS. “Private ziekenhuizen zijn net vijfsterrenhotels, maar je hebt er niets te zoeken als je echt ziek bent,” zei hij.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. “Grenst aan het criminele”? Ik vind het niet zo’n grens geval.
  Het is tegen de eed van Hippocrates en het doelgericht uitbuiten van de onwetendheid van een patiënt.

  17 likes
 2. Geld is nog steeds belangrijker dan welzijn.

  Zo jammer.

  14 likes
  • ik denk dat de cardioloog in het zelfde misbruikschuitje zit.
   Heb ik het nog niet eens over de enorme farmaceutische industrie die de grote uitbuiter is op medicijnmarkt.
   Tja en ook chirurgen zitten te wachten op of er nog wat te snijden valt.
   En dan nog de chemotherapeutische industrie, dat is ook gelegaliseerde misbruik van zg. geneesmiddelen tegen kanker.
   Het denken in; “hoe kan ik het meest verdienen” is volledig door gesijpeld naar de arbeidsmarkt. De banken en andere corrupte geldhandelaren en geldscheppers hebben het goed voorgedaan. Ja, en dat moet van onderaf worden genezen. anders houd het niet op!

   0 likes
 3. De zorgverzekeraars zouden mystery patiënten kunnen inzetten welke bewijs verzamelen bij misbruik zorgverlening kunnen deze zorgverleners op de zwarte lijst gezet worden.

  Waar een wil is is een weg (meestal ontbreekt de wil )

  5 likes
 4. Zoiets heb je ook bij de homeopaat.

  U hebt iets wat dokters niet kunnen oplossen, maar ik, ik heb dit spul! Geïmporteerd uit de donkerste bronnen van Timboektoe en reinigt je lichaam!

  Slechts €1000,- per halve liter!

  En dan gewoon water van de kraan aanlengen met wat spul en aan de man smeren.

  3 likes
 5. En de zorgverzekeraars(corporaties) zijn heilig? Door EU/NWO is de concurrentie strijdt begonnen op vlakken waar het niet hoort.(via corporaties neemt men de boel over) Je bent al concurrent voor een bedrijf, als je op je eigen kinderen past. Zo ziek is agenda 21. Zo ziek is deze wereld.
  Hier in Nederland zit 54 miljard in de ziekenkas. Waarvoor? Voor wie?
  De bestaande overheden moeten worden opgeruimd? De burgers worden leeg getrokken en zieker gemaakt? 1 wereld, 1 taal, 1 religie. De overheden verdienen geld met oorlog. Dus wat is de laatste stap als overheid om de boel nog te redden? Een oorlog. En dat is wat de NWO wil. Er moeten veel mensen opgeruimd worden en tegelijkertijd vecht men om grondstoffen. Als je werkelijk 1 wereld wil, dan ga je geen chaos creëren, dan werk je nu al aan samenwerken(delen/menselijkheid). En om deze reden wantrouw ik die hele NWO. Er wordt momenteel overal militair geoefend en dat is geen goed teken. Is het toeval dat het luchtruim regelmatig getroffen wordt door staking of stroomstoring? NEE. Dat zijn oefeningen. Is het toeval dat elektriciteit uitvalt, waardoor mensen zonder stroom of water zitten? NEE. Bereid je maar vast voor, want we gaan nog wel wat meemaken en dat gebeurt al heel snel!

  2 likes
 6. Het is net als vele andere regels uit de samenleving, geen controle, of een beetje smoezelen, en dan gaat het met mensen altijd van kwaad tot erger, helaas.
  Het gewone ouderwetse ziekenfonds werkte prima, maar al dat (gewetenloze) liberale gedoe,
  brengt alles en ieder één omzeep.
  De politieke partijen, die de ervenis van het oude sociale denken mee kregen, zijn via pseudo socialistme naar neo poupiedeloupie gegaan, en hebben hun geweten onderweg verloren.
  Terug naar af, en, opnieuw beginnen, en de eerste en tweede kamer leden te werk stellen bij de plantsoenendienst !

  1 likes
 7. Haha de eed van. Hippocratus

  Ooit de moderne variant weleens gelezen?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

klokkenluider

Klokkenluider is wanhoop nabij: ‘Mensen die klappen voor de zorg hebben geen idee wat er gebeurt’

Een klokkenluider van het Southmead-ziekenhuis in het ...