Buitenland

Monsanto gelinkt aan illegaal gebruik witte fosfor door Israël tijdens Gaza-oorlog

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Landbouwreus Monsanto, producent van onder meer genetisch gemodificeerde sojabonen en ‘mogelijk kankerverwekkende’ Roundup, levert al minstens 20 jaar witte fosfor aan de Amerikaanse overheid voor de productie van wapens. Een deel van de witte fosfor vond zijn weg naar Israël en werd ingezet tegen de Palestijnen.

De blog Current Events Inquiry dook in een aantal stukken die in 2012 op de website van de US Federal Business Opportunities (FBO) zijn geplaatst en kwam tot de ontdekking dat Monsanto witte fosfor leverde aan de VS en aan Israël tijdens Operation Cast Lead, waarbij in 2008 en 2009 veel Palestijnse slachtoffers vielen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De overheid kent slechts één bron, Monsanto, die witte fosfor in de VS produceert,” aldus het document. In het stuk valt ook te lezen dat een bedrijf dat witte fosfor produceert speciale bescherming moet krijgen.

Monsanto is niet altijd de enige producent van witte fosfor geweest, maar de namen van de andere producenten zijn zwart gemaakt. Er wordt ook gesproken van grote producenten in onder meer China en India.

“In de afgelopen 20 jaar is de productie van witte fosfor verschoven naar China en India vanwege de lagere kosten en het gebrek aan toezicht in die landen. In de jaren negentig waren er [zwart gemaakt] producenten van witte fosfor in de VS; [zwart gemaakt]. Vanwege regelgeving en concurrentie staakte [zwart gemaakt] zijn activiteiten. Omdat Monsanto de enige bekende producent van witte fosfor is in de NTIB, is het van groot belang dat de overheid steun biedt zodat het risico voor het leger tijdens noodsituaties wordt beperkt en wordt voorkomen dat de VS afhankelijk wordt van een bron in het buitenland.”

Volgens de website van de FBO werd de witte fosfor ingekocht door ICL Performance Products. ICL is een dochteronderneming van Israel Chemicals Ltd. Bij contact met witte fosfor branden huid en vlees weg. Er ontstaan zeer diepe en ernstige brandwonden. Fosforbranden kunnen niet met water worden geblust omdat de stof ook met water reageert.

De Amerikaanse overheid bevestigde dat het witte fosfor heeft gebuikt tijdens de oorlog in Irak, met name in Fallujah in 2004. Israël heeft witte fosfor ingezet in de strijd tegen Hezbollah in Libanon in 2006.

Een fabriek in Pine Bluffs in Arkansas is volgens de Amerikaanse overheid de enige op het noordelijk halfrond die witte fosfor-munitie produceert. In 2009 bevestigde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Pine Bluffs munitie voor Israël had geproduceerd voor Operatie Cast Lead (2008-2009).

Israël ontkende in eerste instantie, maar na rapporten van onder meer Human Rights Watch en Amnesty International gaf het Israëlische ministerie van Defensie toe witte fosfor te hebben gebruikt.

Laten we niet vergeten dat Monsanto één van de producenten was van Agent Orange, het ontbladeringsmiddel dat in de Vietnamoorlog is gebruikt. Vietnam claimt dat Agent Orange 400.000 doden heeft veroorzaakt en tot op de dag van vandaag leidt tot gezondheidsproblemen en geboorteafwijkingen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzamled door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

De wereld is in handen van gewetenloze en emotieloze schurken.
Ze manipuleren hun acties zodanig dat er altijd gewezen kan worden naar anderen.
Zelden kan slechts één persoon aangewezen worden voor de wandaden die ze hebben volbracht.
Kijk naar het asociale beleid door in ons land wordt gevoerd op diverse beleidsterreinen.
Kun je onze minister Hennes-Passchaert verantwoordelijk houden voor het blootstellen van defensiepersoneel aan giftige materialen. Nee, want zij verschuilt zich achter haar voorgangers, en achter een groep van ambtenaren waarvan de handelswijzen nauwelijks zijn te achterhalen.
Zo gaat dat ook met de staatssecretaris Kleijnsma. Kan zij verantwoordelijk worden gehouden voor de afbraak van de sociale voorzieningen en de ellende die dat meebrengt voor sommige gezinnen? Nee, want zij verbergt zich achter haar voorgangers, en een groep van ambtenaren die nauwelijks te identificeren zijn.
Zo gaat dat ook op internationaal niveau in de EU, VN, WHO en NATO.
Die groep gestoorden die de leiding heeft genomen ( !! niet gekozen door het volk) heeft ook de wetgevende macht zodanig in de hand dat ze wettelijk nauwelijks veroordeeld kunnen worden. Toch zijn het misdadigers. Ik durf te stellen dat er een revolutie nodig zal zijn, willen we die misdadigers de rug kunnen toekeren. Anders zullen ze ons blijven onderwerpen.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ja hoor, doe maar nog meer ellende op de kerfstok, waarom ook niet.
Monsanto was al zo geliefd alom (ahem).

bery
bery
8 jaren geleden

Gore neocons. Waar is het Internationaal Strafhof, Oja die is van de zionisten voor de mensen die de zionisten beschuldigen van hun daden.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x