Mens en Dier

‘Minister De Jonge houdt ons vast in de crisis en de regels’

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lange tijd gold overal in Nederland het risiconiveau ‘zeer ernstig’, maar inmiddels is de situatie verbeterd in 17 van de 25 veiligheidsrisico’s, kondigde zorgminister Hugo de Jonge vandaag jubelend aan op social media. “Een mooie stap vooruit,” schreef hij erbij.

Ook het RIVM laat weten dat de daling doorzet: het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis werd opgenomen, daalde met 32 procent tot 380. De instroom op de IC’s daalde zelfs met 57 procent tot 50.

De crisis is voorbij

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) wijst erop dat de ziekenhuizen gisteren zijn teruggeschaald naar het aantal IC-bedden van vóór de coronacrisis. “De crisis is voorbij,” stelt ze. “Desondanks houdt onze minister ons vast in de crisis en de regels.”


Eind vorige maand zei De Jonge dat het ‘moet kunnen’ om iedere volwassene die dat wil voor september volledig te vaccineren. Dat zou volgens hem dan ook betekenen dat de coronamaatregelen tegen die tijd grotendeels van tafel kunnen.

De Jonge zei in het tv-programma WNL op Zondag dat het een ‘heel reëel perspectief’ is dat Nederland van de meeste maatregelen af kan zijn voordat het nieuwe school- en studiejaar begint. Dus hoewel de ziekenhuizen terugschalen naar het aantal IC-bedden van voor de crisis, zitten we nog op zijn minst tot september vast aan de coronaregels.

Dat was niet de afspraak!

De coronaregels waren maandenlang gekoppeld aan de IC-capaciteit. Agema: “Het kabinet koppelt de coronaregels nu tot september aan de vaccinatiegraad. Dat was niet de afspraak! MSM, is daar iemand?”

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Doktor Hugo Mengele wil eerst dat HÉÉÉL Nederland inclusief Alle ONGEBOREN KINDEREN GEVACCINEERD zijn…Dan gaat ie nog eens kijken wat we WEL weer MOGEN doen & wat eventueel weer KAN…Alleen na een TEST natuurlijk….want Testen gaat NOOIT MEER WEG!

C. Vis
C. Vis
1 jaar geleden

Wederom maken ze misbruik van de tijdelijke wet en maatregelen. Om niet goed van te worden. De Jonge maakt misbruik van zijn macht. Het gaat hem nu alleen nog maar om vaccineren, vaccineren, vaccineren. Het enige wat nog telt! Schandalig!!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Tja, moet ik hier nog op reageren.
Ja, laat ik maar even herhalen.
Het totalitaire regiem wil een totalitaire staat vestigen.
Daarvoor zijn een aantal zaken nodig cq heeft de volgende kenmerken. Zoals:
*) Iedereen isoleren. Dus het kweken van een heterogene geatomiseerde samenleving. Vandaar dat alles dicht zit.
*) Blijvende instabiliteit is er nodig. Vandaar de blijvende onzekerheid. Meer of minder maatregelen en het steeds afwisselen ervan maar de trend is meer maatregelen.
*) Het afschaffen van de middenklasse en de boeren. Een hele belangrijke. Mensen moeten zichzelf niet meer mogen redden.
*) creëren van nieuwe machtsvormen zoals nieuwe overkoepelende organisaties.
*) Bepaalde uitvoerende organisaties militant maken zoals en vooral de politie. Politieagenten met een geweten willen de organisatie verlaten. De militanten blijven dan vanzelf over. Is een wijze van zuiveren.
*) Het drijft op wetenschappelijke voorspelbaarheid. Cojona is steeds een voorspelling. Het komt gewoonweg niet uit.
*) zaken normaal maken die niet normaal zijn zoals de muilkorvenplicht, de 1,5 meter flauwekul en noem maar op.

Dit is nog maar een selectie van het boek Hannah Arendt – totalitarisme (1951)

Anna
Anna
1 jaar geleden

Oh daar hebben we onze nationale Frikandel weer. Ga toch fietsen. Heb je de regeltjes tussentijds weer stiekem veranderd van IC-capaciteit naar vaccinatiegraad? Kan die man echt niet meer zien.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

122
0
We lezen graag je reactie!x