Chemtrails

Vele tientallen miljoenen Amerikanen geloven in chemtrails. Deze peiling levert verrassende resultaten op

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ongeveer 10 procent van de Amerikanen is overtuigd van het bestaan van chemtrails. Zo’n 20 tot 30 procent gelooft dat er een kern van waarheid zit in de complottheorie rond chemtrails, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Mensen die deze theorie aanhangen geloven dat vliegtuigen ons doelbewust besproeien met giftige chemicaliën. Het doel is weerbeïnvloeding of hersenspoeling.

De onderzoekers merken op dat het geloof in de complottheorie ervoor zorgt dat het voeren van rationele gesprekken over geo-engineering, het op grote schaal ingrijpen in het klimaat, nog moeilijker is.

1000 mensen

Volgens hen zijn chemtrails niets meer dan contrails, sporen van waterdamp die in de lucht achterblijven.

De studie is gebaseerd op gegevens die in oktober en november vorig jaar zijn verzameld tijdens de Cooperative Congressional Election Study.

Er werden in totaal 36.000 mensen ondervraagd, maar de vraag over chemtrails werd voorgelegd aan 1000 mensen.

Sociale media

Uit de peiling bleek dat 10 procent van de Amerikanen gelooft dat het complot rond chemtrails ‘helemaal waar’ is. Nog eens 20 tot 30 procent gaf aan dat het ‘gedeeltelijk waar’ is.

De onderzoekers keken ook naar berichten over chemtrails op de sociale media, waar informatie zich snel kan verspreiden.

Ze analyseerden alle Engeltalige tweets van mei 2008 tot mei 2017 en alle berichten in die periode op Facebook, YouTube, Google Plus, Tumblr, blogs, forums, enzovoorts.

Grote groep

Ze zochten naar berichten die tenminste één van 11 termen bevatte die betrekking hebben op het onderwerp.

Het bleek dat 60 procent van alle berichten over geo-engineering ging over chemtrails. Slechts zes procent van de posts over geo-engineering had betrekking op wetenschappelijk onderzoek over het onderwerp.

De onderzoekers merken op dat er op internet een grote groep complottheoretici aanwezig is en dat de anonimiteit helpt om de informatie snel te verspreiden.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vladi
vladi
4 jaren geleden

roy!werk aan de winkel….

fff

Frank
Frank
4 jaren geleden

Vele tientallen miljoenen amerikanen hebben ook op Donald Trump gestemd.
I rest my case!

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Ik citeer: ‘ Zo’n 20 tot 30 procent gelooft dat er een kern van waarheid zit in de complottheorie rond chemtrails, zo blijkt uit een nieuwe studie.’.

Ah, je moet geloven in Chemtrails. Het is gewoon een nieuwe relige. Hmm, ik zie mogelijkheden. We modelleren het a la Scientology, met een Gezagvoerder aan de stuurknuppel, hostesses in de cabine en De Hangar als opleidingscentrum. Nu nog een LRH die er een mooi verhaal omheen kan schrijven. Wie doet mee?

salvar
salvar
4 jaren geleden

het altijd koud daar boven dus waarom korte sporen en dan die blijven hangen.
droom maar lekker verder.
eten wordt vergiftigd
farma stop je vol met medicijnen en de bijwerkingen mag je weer andere slikken.
chemtrails om je hersenen aan te tasten.
fruit wat stikt het gif.
etc. etc. …….. daarom zeg ik droom maar lekker verder en als je jong genoeg bent dan kom je er wel achter als tegen die nog kan nadenken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x