Homepagina » Chemtrails » Vele tientallen miljoenen Amerikanen geloven in chemtrails. Deze peiling levert verrassende resultaten op
Vele tientallen miljoenen Amerikanen geloven in chemtrails. Deze peiling levert verrassende resultaten op

Vele tientallen miljoenen Amerikanen geloven in chemtrails. Deze peiling levert verrassende resultaten op

Ongeveer 10 procent van de Amerikanen is overtuigd van het bestaan van chemtrails. Zo’n 20 tot 30 procent gelooft dat er een kern van waarheid zit in de complottheorie rond chemtrails, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Mensen die deze theorie aanhangen geloven dat vliegtuigen ons doelbewust besproeien met giftige chemicaliën. Het doel is weerbeïnvloeding of hersenspoeling.

De onderzoekers merken op dat het geloof in de complottheorie ervoor zorgt dat het voeren van rationele gesprekken over geo-engineering, het op grote schaal ingrijpen in het klimaat, nog moeilijker is.

1000 mensen

Volgens hen zijn chemtrails niets meer dan contrails, sporen van waterdamp die in de lucht achterblijven.

De studie is gebaseerd op gegevens die in oktober en november vorig jaar zijn verzameld tijdens de Cooperative Congressional Election Study.

Er werden in totaal 36.000 mensen ondervraagd, maar de vraag over chemtrails werd voorgelegd aan 1000 mensen.

Sociale media

Uit de peiling bleek dat 10 procent van de Amerikanen gelooft dat het complot rond chemtrails ‘helemaal waar’ is. Nog eens 20 tot 30 procent gaf aan dat het ‘gedeeltelijk waar’ is.

De onderzoekers keken ook naar berichten over chemtrails op de sociale media, waar informatie zich snel kan verspreiden.

Ze analyseerden alle Engeltalige tweets van mei 2008 tot mei 2017 en alle berichten in die periode op Facebook, YouTube, Google Plus, Tumblr, blogs, forums, enzovoorts.

Grote groep

Ze zochten naar berichten die tenminste één van 11 termen bevatte die betrekking hebben op het onderwerp.

Het bleek dat 60 procent van alle berichten over geo-engineering ging over chemtrails. Slechts zes procent van de posts over geo-engineering had betrekking op wetenschappelijk onderzoek over het onderwerp.

De onderzoekers merken op dat er op internet een grote groep complottheoretici aanwezig is en dat de anonimiteit helpt om de informatie snel te verspreiden.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Duizenden sparren worden sinds jaren aangevallen door een tor die de bast kapotvreet waardoor de bomen sterven. Alluminium, een van de grootste bestanddelen in de chemtrails ondermijnt het imuunsysteem van de bomen. Normaal word de tor door de hars in de boom gedood… nu niet meer.. dit zijn feiten en geen complottheorie. Wie nog twijfelt moet maar om zich heen kijken wat er in de natuur gebeurt. De extreme droogte van afgelopen jaren word veroorzaakt door de grauwe sluiers van de chemtrails.. en als het al zou zijn om de zon te blokkeren dan vraag ik mij af waarom ze ook s nachts spuiten. Maar Amerikanen staan er om bekend dat de grote massa al zonder de chemtrails is gebrainwashed.

  14 likes
  • teneergeslagen schreef:

   Over bomen en vernietiging gesproken die de vernieling in gaan door de zware metalen dmv de Chemtrails , toen ik dit zag heb ik zitten janken als een klein kind.
   Of ik moet echt zo onwetend zijn om te geloven dat Lava in een Hexagon vorm voorkomt en omhoog kruipt ipv naar beneden zoals in Devils tower en op vele plaatsen in de wereld.
   Daar wordt van beweert dat deze vorm die ook in een honing raad te vinden is in de natuur ontstaan is door LAVA ?! .
   Mijn conclusie is, ja Satan met zijn aanhangers is iedere dag nog bezig om de aarde te vernietigen en alles is inderdaad een grote leugen en oa de geschiedenis van de aarde
   Er hebben gigantische bomen gestaan op diverse plaatsen over de hele wereld, kijk en oordeel zelf maar.

   There are No Forests on Flat Earth Decoded
   https://www.youtube.com/watch?v=3asNnLc7w8o

   3 likes
 • Bewust schreef:

  Als Gerrit Hiemstra op het NOS weerbericht verklaart dat chemtrails het gevolg zijn van scheepsvaartverkeer op de Noordzee , dan doorzie je de leugen direct .
  Er is dus echt wel meer aan de hand . De schepen varen toch niet als een raster haaks op elkaar ?!
  Hoe verzin je het .

  13 likes
 • salvar schreef:

  het altijd koud daar boven dus waarom korte sporen en dan die blijven hangen.
  droom maar lekker verder.
  eten wordt vergiftigd
  farma stop je vol met medicijnen en de bijwerkingen mag je weer andere slikken.
  chemtrails om je hersenen aan te tasten.
  fruit wat stikt het gif.
  etc. etc. …….. daarom zeg ik droom maar lekker verder en als je jong genoeg bent dan kom je er wel achter als tegen die nog kan nadenken.

  11 likes
 • Thom schreef:

  Ja Frank: inderdaad hebben miljoenen mensen op Donald gestemd.
  Dat komt omdat Hillary en nog veel slechtere keuze was.

  10 likes
 • Hawks schreef:

  Ik citeer: ‘ Zo’n 20 tot 30 procent gelooft dat er een kern van waarheid zit in de complottheorie rond chemtrails, zo blijkt uit een nieuwe studie.’.

  Ah, je moet geloven in Chemtrails. Het is gewoon een nieuwe relige. Hmm, ik zie mogelijkheden. We modelleren het a la Scientology, met een Gezagvoerder aan de stuurknuppel, hostesses in de cabine en De Hangar als opleidingscentrum. Nu nog een LRH die er een mooi verhaal omheen kan schrijven. Wie doet mee?

  3 likes
  • frans schreef:

   Alle zaken die mensen daar aannemen worden believings genoemd.
   Ook het geloof is een aangenomen en opgelegde zaak door belanghebbenden en niet onderzocht door de mens zelf.
   Omdat de mens echter wakker wordt is het zijn verantwoording geworden zelf de waarheid te zoeken.
   als je de waarheid zoekt hoef je geen believings meer te hebben en geen geloof in dingen die je opgelegd zijn .

   5 likes
 • Tijn schreef:

  De chemtrail patenten bestaan wel degelijk, patenten voor voedselgewassen die resistent zijn tegen alluminium (belangrijk bestandeel in chemtrail patenten) ook, documenten die bewijzen dat ze in het verleden de bevolking besproeid hebben (GB), documenten die de intentie aangeven om het weer te controleren, documenten die bewijzen dat ze in het verleden het weer hebben beinvloed (orkanen), documenten die aantonen dat weersbeïnvloeding is ingezet als oorlogswapen (Vietnam), beelden en getuigenverklaringen met betrekking tot sproeiinstallaties, beelden van sporen die plotseling uit en dan weer aan gaan of vliegtuigen die op geringe hoogte sporen veroorzaken, …

  Zomaar een aantal zaken die ik zelf ben tegengekomen. Eerlijk gezegd kan ik me wel voorstellen dat mensen die zich hebben verdiept in het fenomeen in ieder geval zo hun twijfels hebben over de officiële lezing. Je hoeft overigens geen gelover te zijn om je zorgen te maken over het feit dat die zogenaamde contrails in veel gevallen niet oplossen en het weer wel degelijk beïnvloeden en “global dimming” veroorzaken.

  8 likes
 • vladi schreef:

  roy!werk aan de winkel….

  fff

  6 likes
 • Frank schreef:

  Vele tientallen miljoenen amerikanen hebben ook op Donald Trump gestemd.
  I rest my case!

  6 likes
 • AalbertV schreef:

  Kijk eens even op: https://www.flightradar24.com/41.5,-88.42/4
  Duizenden vliegtuigen boven onze hoofden, continu, dag en nacht. Al die vliegtuigen hebben minimaal twee motoren die heel veel waterdamp uitstoten en op kruishoogte gaat dat de ijskoude lucht in. Afhankelijk van de vochtigheid van de omringende lucht zijn de sporen kort of blijven ze hangen, met vocht verzadigde lucht kan het vocht in de uitlaatgassen niet opnemen. Bovendien zorgen de aerosolen in de uitlaatgassen dat het vocht in oververzadigde lucht condenseert en (cirrus-) wolken vormt. Niets vreemds aan.
  Vanmorgen is het kraakhelder, vliegtuigen met korte sporen, droge lucht daarboven.
  Geo-engineering bestaat, daar twijfel ik geen moment aan, daar wordt ook niet geheimzinnig over gedaan.
  Wat we dagelijks boven ons hoofd zien is een natuurlijke reactie op ons onnatuurlijke gedrag.

  5 likes
 • dna schreef:

  Trollen hebben óók inderdaad ernstig vitamine D tekort 😂 kom op zeg! Judasse

  3 likes
 • math schreef:

  Nooit eens afgevraagd waarom meerdere vliegtuig maatschappijen de vliegtickets vaak zeer goedkoop aanbieden ? Kosten personeel , kerosine ( 4 rolls motoren ) , luchthaven etc…..

  2 likes
 • rob schreef:

  Geloof is een complot theorie, al duizenden jaren is het zo..daarom heet het ook geloof en geloof kan dan niets anders zijn dan veronderstellingen dus niets is zeker dan geloof die van veronderstellingen uit gaat ,van waar of niet waar dat kan alleen maar met geloof als het de waarheid was was er ook geen geloof meer ..en trouwens Chemtrails is dat wel een besproeiing een hersenspoeling of Weers bevloeiing met stoffen of is het gewoon een complot theorie van een geloof van waar of niet waar eigenlijk is dat al een complot op zich zelf al een gif, kortom we zullen het gewoon nog niet zeker weten maar het doet zijn werk wel al in spoelingen het levert een bijdragen aan gespreksstof op nog meer complotten gewoon politiek , en politiek is een groot informatief complot tegen eenvoudige sukkels ..waarheden worden altijd onder geschoffeld door complotten..en het zijn de sukkels die reageren en daar ben ik ook een van..past allemaal precies in het straatje van complot theorie..gebaseerd op verwarring en dan kan helemaal met een Geloof

  2 likes
 • Jaya schreef:

  Weer beïnvloeding, negatief of positief om rampen te bestrijden?

  1 likes
 • war on error schreef:

  Of hoe nep nieuws via bepaalde media wordt verspreid, versterkt, en geëxploiteerd. Hier de Daily Mail.
  Die dit weer toegeschoven heeft gekregen van de firma ‘Palgrave Communications’.
  WC-eend onderzoek, voor propaganda, nep-nieuws of stemmingmakerij.

  Echt interessant om us hiervan te leren, hoe PR wetenschap verpakt voor politieke stemmingmakerij.
  Dit WC-eend onderzoek, is toch niet zo exact als wetenschap normaliter moet zijn. Kik maar:

  We use the social media analysis platform Crimson Hexagon
  to analyze the totality of English tweets for the decade from May 2008 through May 2017,

  in addition to mentions in public posts on Facebook, YouTube, Google Plus, Tumblr, and other blogs, online forums, reviews, comments, and news items.

  Twitter comprises the majority (77%) of the over 5 million relevant English posts, far ahead of Tumblr (4%), Facebook (3%), YouTube (3%), and Google Plus (<1%).

  Crimson Hexagon employs both a supervised learning method (Hopkins and King, 2010) and automated sentiment analysis of relevant online discourse on geoengineering.
  We chose five such categories, training the algorithm to categorize posts found via the eleven search terms into one of five groups:

  “fake news” can have real impacts (Allcott and Gentzkow, 2017).
  How then to attempt to address the topic?
  Climate science communication already raises difficult questions, in part linked to deeper motivations and interests among a host of stakeholders

  Data analyzed using Crimson Hexagon are proprietary and are not publicly available.
  Publisher's note: Springer Nature remains neutral with regard to jurisdictional claims in published maps and institutional affiliations.
  palgrave communications https://www.nature.com/palcomms
  https://www.nature.com/articles/s41599-017-0014-3

  Dus; daarop worden de monopolitieke policor beslissingen desnoods gebaseerd.
  Slim verpakken/verhullen van WC-eend onderzoek.

  Oppositie feitenvrij vals beschuldigen, demoniseren; de bekende trucs.
  Chemtrails trekken, is een globale 'booming business'.
  Die sporen zijn niet met zulk WC-eend onderzoek uit te wissen.

  Ter info, een kleine selectie uit overweldigende bewijzen:
  https://www.globalresearch.ca/selected-articles-weather-modification-as-us-military-strategy/5614494
  https://langleveeuropa.nl/2017/09/weermodificatie-geoengineering-en-het-luchtvaart-overleg-van-20-september/
  Severe Metallic Aerosol Spraying and EMF Associated With California Wildfires:
  https://www.youtube.com/watch?v=x6IsEZ3zu7Y

  1 likes
 • densie schreef:

  deze YT is niet voor watjes
  heb de moed!
  kijk…
  luister…
  huiver…
  https://www.youtube.com/watch?v=ImuytbvIZh0&list=FLN4EwzcrgluiI5cKMJ5n-Pw&index=3

  namaste

  0 likes
 • Predator schreef:

  Ik snap niet wat de belangen zijn van een regering die hun bevolking ziek sproeit..Die 6% van de winst uit medicijnen die de mensen hebben moeten ??Er zijn weer andere mensen nodig die mij te helpen (arts) en die kosten ook weer geld..dus de staat ook……iemand?..
  bvd

  0 likes
 • Seedling schreef:

  Paar minuten aan je uitlaat zuigen en je valt dood neer, maar waterdamp sporen van vliegtuigen op 10 km hoogte zijn de echte boosdoeners??

  #rolleyes

  0 likes
 • x

  Check Also

  warmtepomp

  Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit

  In maart kregen honderden huishoudens van de ...

  klimaatkoploper

  ‘Klimaatkoploper’ Nederland verbrandt oerbossen van Estland. ‘Dit moet nu stoppen!’

  Nederland wil internationaal klimaatkoploper worden. In de ...

  >