Mens en Dier

Minister Dijkgraaf krijgt bakken kritiek nadat hij Ongehoord Nederland beschuldigt van ‘desinformatie’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

D66-minister Robbert Dijkgraaf zei in talkshow Beau dat hij zich zorgen maakt over ‘desinformatie’ die door het programma Ongehoord Nieuws van de publieke omroep Ongehoord Nederland (ON!) wordt verspreid.

“Als burger vind ik het problematisch dat dat soort informatie ongefilterd doorgaat. Daar moeten we toch een kanttekening bij zetten,” aldus de minister, die verwees naar informatie over corona, klimaatverandering en de omvolking.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Geen enkel concreet voorbeeld

Dijkgraaf krijgt op social media bakken kritiek over zich heen. “En zo komt de vrijheid van meningsuiting toch weer onder vuur te liggen dankzij D66,” reageert Kamerlid Wybren van Haga.

“Steeds weer die kreet ‘desinformatie’. Kijk je naar de onderbouwing, dan blijkt het te gaan om woordgebruik. Geen enkel concreet voorbeeld. En maar deftig doen over ‘wetenschap’, wat dus door gebrek aan inhoudelijke argumenten niets wetenschappelijks heeft,” schrijft journalist Joost Niemoller.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn zegt: “Volgens D66-minister Robbert Dijkgraaf daalt het ‘vertrouwen’ in de [wetenschap] door het verspreiden van ‘desinformatie’. Let goed op de formulering: wetenschap gepresenteerd als nieuwe religie waar je in kan geloven of op kan vertrouwen met de verspreiders van zogenaamde desinformatie als ketters.”

Rechter

“Dit soort figuren willen graag gefilterde informatie (lees: gecensureerd) naar buiten brengen. Zij kunnen niet met de waarheid overweg. En leven in hun eigen leugenachtige en kunstmatige universum. Denken dat wij het volk dom zijn,” stelt bedrijfskundige Frank de Clerck.

Advocaat Hester Bais twittert: “Het is niet de overheid, maar de rechter die over de grens van de persvrijheid (en de kwalificatie desinformatie) waakt.”

“Een levensgevaarlijke gedachtegang van Dijkgraaf over ‘desinformatie’ die alleen aarde vindt in totalitaire regimes,” schrijft oud-Statenlid Willem Bakker. “Wetenschap is een eeuwigdurende zoektocht naar de waarheid. Zogenaamde desinformatie van nu kan zomaar de waarheid van morgen zijn.”

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Kijk dat gaat steeds meer de Goede kant op als alle Nederlanders nou gewoon elk op hun EIGEN individualistische wijze hun BIJDRAGE leveren, staan al die Nazi-Landverraders binnenkort voor een internationaal Militair Tribunaal…

Geachte heer T.H.P. Baudet,

Hierbij zend ik u weer een update met recente opmerkelijke gebeurtenissen & bijzondere wetenswaardigheden rondom de Russische Speciale Militaire Operatie in OekroNazië, om zo weer een beetje Ordo in al die Chao van die Westerse MK-Ultra-PSYOP-Mainstreammedia aan te brengen:

OPERATIE-DENAZIFICATIE Part VIII
https://zaplog.pro/post/30027/-operatie-denazificatie-part-viii-

Afgelopen maandag presenteerde Capo dei Capi, Klaus Schwalbe van de WEF-Maffia, de Acteur & Puppet-Führer, Volodymyr Zelenskyy aan een zaal vol met Satanische PuppetMasters in Davos…Dit was tijdens de inzamelingsactie ten bate van “Meer-Wapens-voor-OekroNazië”…Klaus Schwalbe benadrukte in zijn speech nog maar eens; dat deze doorgesnoven psychopatische Nazi-Clown uit de diepste krochten van de Hel, op de onvoorwaardelijke steun kan rekenen van de Cabal, das Viertes Euro-Reich, Uncle Shmuel, het Keizerrijk der Leugens, de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie, Deep State, MIC, het Vaticaan & de internationale Nieuwe-Wereld-Orde van de IllumiNazis….

Het Westen vertegenwoordigt SLÉCHTS 12% (twaalf Procent) van de Totale Wereldpopulatie….de overige 88% (achtentachtig procent) zal binnenkort instemmen met een Internationaal Militair Oorlogstribunaal om al die AngloZioNazis, OekroNazis, Biowapen-Laboranten, Euro-Reich-Nazis, NAVO-Officieren & hun Terroristische Nazi-Huurlingen te kunnen berechten…Dit grootschalige evenement zal plaatsvinden in Donetsk omdat daar sinds 2014 de Doodstraf weer is ingevoerd, dan hoeft Rusland ‘m voorlopig nog niet te herintroduceren…

Ik hoop u hiermee weer voldoende op de hoogte te hebben gebracht van de huidige stand van zaken, tevens stuur ik een copie conforme aan alle overige Kamerleden, het Ministerie van Defensie, Nieuwsuur, EenVandaag, NOS & de rest van de MK-Ultra-Mainstreammedia-Propagandamachine…

Met vriendelijke groet M. Hugens

Hein
Hein
1 jaar geleden

Wetenschap = gecontroleerde onzin.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Tijdens de zogenaamde corona pandemie hebben we bakken desinformatie over ons uitgeschud gekregen door de mainstream media, zo ook over de zogenaamde veiligheid van het “vaccin”, dat achteraf bekeken zo goed als waardeloos is gebleken waard was en bovendien gevaarlijk voor de volksgezondheid.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

D66 weer, deze partij met hun aanhang hebben alle realiteit met de samenleving verloren. en ik denk dat D66 een partij is die verboden moet worden, zij verkopen samen met Ruttes VVD Nederland aan het WEF en WHO en dat is geen desinformatie maar een feit.

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x