Natuur en Milieu

Man leeft van het land in Italië (video)

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Giordano heeft gekozen voor een eenvoudige manier van leven. Hij raakte geïnspireerd door de traditionele landbouw en gebruikt geen chemicaliën of machines.

Zijn boerderij, waar hij in evenwicht leeft met de natuur en met zichzelf, is grotendeels zelfvoorzienend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Mijn eerste doel was om zelfvoorzienend te worden omdat ik voelde dat ik in mijn eigen behoeften moest kunnen voorzien om mezelf als persoon, als mens, vrij te kunnen voelen,” zei de zelfvoorzienende boer Giordano Cellai. “Door dit soort werk te doen ben ik me meer bewust geworden wat voedsel is, hoe een plant zijn leven opoffert zodat wij in onze behoeften kunnen voorzien. Basisbehoeften zijn voedsel en onderdak. Dat is eigenlijk alles wat we nodig hebben. Ik ben een eenvoudig leven gaan leiden.”

Giordano richtte zijn kleine boerderij in het Italiaanse Toscane op in 2005. Het was een enorme verandering in levensstijl, maar alles verliep soepel.

“De manier waarop ik voorheen leefde bracht vele moeilijkheden met zich mee,” herinnert Cellai zich. “Toen ik deze keuze maakte werd alles beter. Minder dingen, minder ballast om mee te dragen, minder problemen. Ik respecteer alles wat om me heen is en voel dat ik daarvoor iets heb teruggekregen.”

Cellai is voor bepaalde zaken nog wel afhankelijk van geld. Af en toe werkt hij op een nabijgelegen boerderij, maar dat doet niet af aan zijn succesverhaal. In een moderne materiële maatschappij heeft hij vrede en persoonlijke vrijheid gevonden.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bob
bob
11 jaren geleden

gelijkaardig initiatief op groter schaal in Italie

http://www.damanhur.org

bumblebee
bumblebee
11 jaren geleden

Leuk! Dat zou ik ook wel willen!
Jammer dat je hier flink wat geld voor moet neertellen voor zo’n lap grond met huis. Met een moestuintje alleen redt je het niet het hele jaar, zeker niet als je een gezin hebt.

Netty
Netty
11 jaren geleden

Er zijn zoveel landen in de wereld waar mensen leven die van het land leven,met os en ezel hun land bewerken,geen stromend water hebben laat staan electriciteit,in een schamel huisje wonen en zichzelf supporten!
Wat is er nou zo bijzonder aan deze Italiaan?

cornelis
cornelis
11 jaren geleden

Waar het hier om gaat, is in feite dat het leven dat wij gewend zijn, veel stress geeft. Wij moeten genoeg geld verdienen voor huis, eten en ziektekosten verzekering enz. Dat geeft veel druk en stress. Dat geeft niet veel geluk. Je hebt door dit systeem veel te verliezen. Daarom zijn mensen die niet veel te verliezen hebben veel gelukkiger en hebben geen last van stress. Door selfsupporting te zijn en niet veeleisend kun je ontdekken dat de rijkdom en het geluk niet in de dingen zit maar in hoe jij je voelt. Het mooiste zou zijn dat geld wordt afgeschaft en er eerlijke ruilhandel zou zijn. Een gelukkig en rijk leven zonder zorgen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x