Homepagina » Buitenland » WHO past definitie groepsimmuniteit stilletjes aan: ‘Ongelooflijk dit’
who
Foto: Pexels

WHO past definitie groepsimmuniteit stilletjes aan: ‘Ongelooflijk dit’

De Duitse student Sebastian liet eerder in een YouTube-video zien hoe de WHO in 2009 de definitie van het woord ‘pandemie’ heeft aangepast. Er hoefde niet langer sprake te zijn van hoge sterftecijfers. “Het is onduidelijk waarom deze wijziging is doorgevoerd,” zegt Sebastian in zijn video. De WHO heeft nu opnieuw een definitie aangepast, namelijk die van het woord ‘groepsimmuniteit’.

In juni hanteerde de WHO de volgende definitie: “Groepsimmuniteit is de indirecte bescherming tegen een besmettelijke ziekte die ontstaat als een bevolking immuun is geworden door middel van vaccinatie of immuniteit als gevolg van een eerdere besmetting. Dit betekent dat zelfs mensen die niet besmet zijn of bij wie een besmetting geen immuunreactie heeft opgewekt, beschermd zijn omdat mensen om hen heen die immuun zijn, kunnen fungeren als buffer.”

Sinds 15 oktober staat er een hele andere definitie van ‘groepsimmuniteit’ op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie: “Groepsimmuniteit is een concept dat gebruikt wordt bij vaccinatie, waarbij een bevolking beschermd kan worden tegen een bepaald virus als genoeg mensen gevaccineerd zijn. Groepsimmuniteit wordt bereikt door mensen te beschermen tegen een virus, niet door ze eraan bloot te stellen.”

Zouden ze misschien toch belangen hebben?

Mensen reageren verbaasd op deze ingrijpende wijziging. “Ongelooflijk dit, de WHO herschrijft gewoon even medische/immunologische feiten zodat het in het gevoerde narratief past,” twittert Annelies.

Emeritus hoogleraar Wouter Keller van de Vrije Universiteit Amsterdam voegt toe: “WHO verandert weer een definitie (na onder andere ‘pandemie’). Nu is ‘herd immunity’ (groepsimmuniteit) het haasje. Het lijkt erop dat de WHO hier de vaccins – en dus Big Pharma – wil bevorderen. Zouden ze misschien toch belangen hebben?”

Hier vind je de oude definitie en hier de nieuwe.

5 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
10 maanden geleden

Het zijn Duidelijk psychopaten

Lies
Lies
10 maanden geleden

Dit hele zooitje inclusief onze regering en het koningshuis hebben hun ziel aan de duivel verkocht

Marjanne
Marjanne
10 maanden geleden

Daar hoef je niet meer over na te denken of ze er belangen bij hebben. Maar let maar op met vaccin gaan de mensen nog zieker worden , net als mede door mondkapjes dragen ,allerlei infecties ontstaan. Zie de oplopende posititief geteste !!!

Jay
Jay
10 maanden geleden

Alles op basis van de ‘wetenschap.’

Kan iemand de wereld repareren? Deze is stuk!

x

Check Also

ziekenhuis

Voormalig ziekenhuisdirecteur: het is helemaal niet zo druk in de ziekenhuizen

In de media verschenen de afgelopen dagen ...

umc

Bestuursvoorzitter Maastricht UMC: 8 op de 10 coronapatiënten zijn gevaccineerd

Het Maastricht UMC maakt zich zorgen over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x