Gezondheid

‘Schokkend onderzoek’: Tatoeage-inkt kan kanker veroorzaken

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat chemische stoffen in inkt die voor tatoeages wordt gebruikt, kanker kunnen veroorzaken. Het Europees Chemicaliënagentschap (ECHA) waarschuwt dat sommige inktsoorten giftig zijn en verboden moeten worden. Vooral rode inkt is gevaarlijk, schrijft The Sun.

“Veel rapporten maken melding van gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan tatoeage-inkt,” aldus het agentschap. “Meestal gaat het om allergieën die worden veroorzaakt door stoffen in de inkt, maar er werden ook kankerverwekkende stoffen in aangetroffen, stoffen die het DNA beschadigen en op die manier erfelijke verandering in de hand werken, en stoffen die schadelijk zijn voor de geslachtsorganen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Verboden

De giftige tatoeage-inkt kan voor huidproblemen zorgen en verhoogt het risico op kanker. De inkt wordt ook in verband gebracht met ernstige allergische reacties en jeuk die soms jarenlang kan aanhouden.

Het agentschap gaat een rapport publiceren met daarin een lijst van de gevaarlijkste chemische stoffen in de inkt. Naast de rode inkt kunnenn ook blauwe, groene en zwarte inkt voor veel problemen zorgen. Bepaalde inktsoorten zullen in de Europese Unie waarschijnlijk verboden worden.

Niet gereguleerd

De Britse gezondheidsinstantie National Health Service waarschuwt ook voor de gevaren van zwarte henna. Die is zo giftig dat het wettelijk niet op de huid aangebracht mag worden, klinkt het.

In de EU wordt het gebruik van tatoeage-inkt niet gereguleerd. Het gevaar schuilt volgens de ECHA vooral in goedkope Chinese inkt die massaal op de Europese markt wordt aangeboden.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Odette
Odette
7 jaren geleden

Hè hè, eindelijk…

Henk
Henk
7 jaren geleden

Tja , in de bijbel staat dit ook al namelijk dat het aanbrengen van dit soort versieringen verboden is , dus wie zijn lichaam met afbeeldingen en piercings zogenaamd versiert is wat in de bijbel staat verkeerd bezig .
En dat zal best wel een reden hebben zoals met alles .

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Neo
Neo
7 jaren geleden

Ik heb zelf geen tattoo’s, maar er staat: Het gevaar schuilt volgens de ECHA vooral in goedkope CHINESE inkt die massaal op de Europese markt wordt aangeboden.

Ik geloofook niet dat alle Tattooshops standaard deze goedkope gevaarlijke inkt uit CHINA gebruiken.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x