Homepagina » UFO » Ruitvormige UFO zoemt over Zuid-Californie

Ruitvormige UFO zoemt over Zuid-Californie

De meeste UFO-waarnemingen spreken van objecten die eruitzien als ruiten, schotels, schijven of zeer heldere, bijna verblindende lichten.

Op de avond van 5 april jongstleden was een automobilist in Costa Mesa in de staat Californië getuige van een ruitvormig object, meldt de Huffington Post.

Het object bracht volgens de getuige een licht zoemend geluid voort. Hij heeft zijn waarneming gemeld bij het Mutual UFO Network (MUFON). “Ik zag op iets meer dan een kilometer afstand een ruitvormig vaartuig aan de oostelijke hemel,” aldus de getuige wiens identiteit te midden van het onderzoek anoniem blijft. “Ik dacht dat het een helikopter was, maar het vaartuig had geen navigatielichten en was bovendien veel te groot voor een helikopter.”

Zoemend geluid

Toen de getuige zijn auto aan de kant van de weg had gezet zag hij hoe het object kantelde. “Toen kon ik zien hoe het object bestond uit twee ruiten die in het midden met elkaar waren verbonden,” ging hij verder. “Eerst dacht ik dat het ging om een grap, maar dit vaartuig was veel te geavanceerd om een stuk speelgoed te kunnen zijn. Bovendien was het erg groot. Het bracht een zoemend geluid voort dat ik van iets meer dan een kilometer afstand kon horen.” De getuige voegde toe dat de UFO voorzien was van vier lichten die feller schenen dan de zon.

PR-directeur van MUFON Roger Marsh liet weten dat ruitvormige objecten vaak worden gemeld. De ruit staat in de top zes van meest gemelde UFO’s. Het enige verschil in dit geval is dat de getuige een zoemend geluid hoorde terwijl de objecten in de meeste gevallen geheel stil zijn, aldus Marsh.

Ongewoon object

In 1973 zagen Marsh en een tiental andere getuigen nabij Greensburg in de staat Pennsylvania een ongewoon object in de lucht. Boven een telefoonpaal hing een schotelvormig object. Het bracht geen geluid voort en was aan de onderzijde geheel verlicht.

Nadat het object enkele manoeuvres liet zien verdween het plotseling. Binnen enkele minuten verschenen gevechtstoestellen van de luchtmacht in het gebied.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...