Homepagina » Buitenaards » De UFO-files: Tony Blair geïnformeerd over ‘buitenaards beleid’
Blair geïnformeerd over buitenaardsen

De UFO-files: Tony Blair geïnformeerd over ‘buitenaards beleid’

Tony Blair was zo bezorgd over de onthulling van geheime informatie over buitenaardsen dat hij als minister-president door Defensie tot in detail werd bijgepraat over UFO’s, meldt de Britse Daily Telegraph.

In 1998 introduceerde zijn regering de Freedom of Information Act waarna mensen in staat waren informatie over buitenaardsen op te vragen.

Toen Blair een brief kreeg die verwees naar een ‘cover-up’ en hem aanspoorde ‘alle UFO-waarnemingen en aanverwante data’ beschikbaar te maken, vroeg hij het ministerie van Defensie naar het te voeren beleid.

Beperkte interesse

In een uitvoerige reactie liet Defensie weten ‘een beperkte interesse te hebben in UFO’s’, maar dat het ministerie ‘open stond’ voor het bestaan van ‘buitenaardse levensvormen’. Het ministerie voegde toe dat het niet zomaar informatie kon vrijgeven.

Blair schreef daarop een brief aan zijn correspondent, schrijver en UFO-expert Nicholas Redfern, dat mensen toegang konden krijgen tot de informatie, maar dat er wel uitzonderingen zouden worden gemaakt.

Hij voegde toe dat de overheid geen onderzoeken naar het UFO-fenomeen financierde en dat er geen plannen waren om daarmee te beginnen. Vandaag zijn 6700 pagina’s aan geheime correspondentie vrijgegeven met details over bijeenkomsten tussen overheidsfunctionarissen, brieven van ufologen en verschillende ‘waarnemingen van buitenaardsen’.

Overstroomd

Dr. David Clarke, op wiens verzoek de documenten zijn vrijgegeven, zei dat de regering van Tony Blair verantwoordelijk was voor de Freedom of Information Act waarna mensen massaal begonnen te vragen naar UFO-waarnemingen.

“Op een bepaald punt in 1998 werd het ministerie van Defensie letterlijk overstroomd met verzoeken. Het ministerie realiseerde zich dat er geen einde aan zou komen en informeerde Blair over het fenomeen,” zei Clarke. “Nu krijgen we inzicht in enkele van de meer buitengewone waarnemingen en bijeenkomsten uit die tijd.”

John Major

Ook andere belangrijke Britse politici worden genoemd in de geopenbaarde stukken, waaronder oud-premier John Major. Hij moest zich voor het parlement verantwoorden over een vermeend onderzoek naar UFO-waarnemingen. In 1996 ontkende hij dat er ‘dergelijke plannen’ bestonden.

In 1996 vroeg parlementslid Michael Redmond de Britse oud-minister van Defensie Michael Heseltine per brief waarom de luchtmacht geen vliegtuigen de lucht in had gestuurd om een UFO boven Lincolnshire te onderscheppen.

In zijn memoires omschreef Tony Blair de Freedom of Information Act als één van de grootste fouten die hij tijdens zijn ambtstermijn had gemaakt. Volgens de oud-premier zou de wet ‘de overheid zwaar ondermijnen’.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Johannes schreef:

  Ik kan niet meer wachten, laat ze massaal komen ! 😀

  Hoelang moet het nog duren ?
  Ondanks dat ik het regelmatig bespreekbaar maak zullen er nog veel mensen schrik krijgen.

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Het is gebruikelijk dat regeringsleiders op de hoogte worden gebracht van vigerend beleid. Dus ook ten aanzien van Ongeidentificeerde Vliegende Objecten in het luchtruim van dat land.
  Geens nieuws.
  De stap die in de UK is gezet, leidde vanaf 1998 tot onvoorziene belasting van de overheidsdiensten. Dat bleek ongewenst, zeker niet de bedoeling.
  Maar uit het bericht kan ik niet opmaken dat de overheid of de de regering van de UK op de hoogte was van de aard van de gerapporteerde UFO’s. Helaas.

  0 likes
 • Johannes schreef:

  [quote name=”Johannes”]Ik kan niet meer wachten, laat ze massaal komen ! 😀

  Hoelang moet het nog duren ?
  Ondanks dat ik het regelmatig bespreekbaar maak zullen er nog veel mensen schrik krijgen in mijn omgeving[/quote]

  Tot die tijd maar de ogen open houden en hopen op bezoek, koffie/thee staat klaar haha

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  Klopt Johannes, maar ja…
  Sommigen wachtten eeuwen geleden al hun hele leven (terwijl ze er volgens mij altijd al zijn geweest – of iig enkele duizenden jaren).

  0 likes
 • Jp schreef:

  Dat het openbaar wordt gemaakt in de komende 40 jaar,daar twijel ik niet aan.We worden gewoon klaar gemaakt,door middel van films,documantaires en nieuwsberichten.Veel mensen in de wereld hebben iets gezien,ook al heeft er maar 1 iemand over de hele aardbol gelijk,het zal de wereld voorgoed veranderen.

  0 likes
 • sneaky schreef:

  het blijft jammer dat onze regeringen onder druk staan van de greys en daardoor niet kunnen overgaan tot disclosure
  de oplettende mens heeft allang door dat er buitenaards leven op aarde is sinds voordat wij er zijn (zie alle monumenten die wij niet kunnen nabouwen)
  een logisch denkend mens komt dan tot de conclusie dat die buitenaardse waarschijnlijk nooit zijn weggegaan (waarom zouden ze? en denk eens aan al die ontvoeringen)
  een moedig mens kijkt naar de tunnels onder de grond en ziet dat deze niet voor niks zijn gebouwd (Phil Schneider)
  dus blijft de hamvraag wat wordt er precies verborgen en voor/door wie

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  [quote name=”Jp”]Dat het openbaar wordt gemaakt in de komende 40 jaar,daar twijel ik niet aan.We worden gewoon klaar gemaakt,door middel van films,documantaires en nieuwsberichten.Veel mensen in de wereld hebben iets gezien,ook al heeft er maar 1 iemand over de hele aardbol gelijk,het zal de wereld voorgoed veranderen.[/quote]

  klopt, alleen zijn de aliens in de films er vrijwel altijd op uit om de planeet over te nemen, ons op te eten of tot slaaf te maken. Wat denk je; zullen de meeste mensen blij zijn als er onbekend EN INTELLIGENT leven op de aarde land, of zouden de meesten toch een beetje bang gemaakt zijn inmiddels?

  Zoals de waard is…
  en de menselijke aard van de afgelopen millenia gezien…

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  Exopolitiek:
  spacedefensie :In 1996 vroeg parlementslid Michael Redmond de Britse oud-minister van Defensie Michael Heseltine per brief waarom de luchtmacht geen vliegtuigen de lucht in had gestuurd om een UFO boven Lincolnshire te onderscheppen.
  de Freedom of Information Act vb voor uitzonderingregels geen toegang defensie
  VSA-ufo-coverups Extraterrestrials hun defensietechnologie aanwezig in de ruimtetuigen beantwoorden cordaat defensie-agressie jegens hen geweten sinds 1947

  0 likes
 • legaal schreef:

  hoi allemaal ,ik denk dat Blair gewoon bang is ,dat het uitkomt dat er ET,s bestaan Blair weet het heel goed ,hij wil alleen de vooruitgang weten en bibbert nu van angst ,zover ik begrepen heb van klokkeluiders weet ieder regering van het bestaan van Ufo,s en ET,s.Laat ze maar komen de slechterikken zijn al weg ,zoals de reptielen.

  0 likes
 • ReneR schreef:

  quote “In zijn memoires omschreef Tony Blair de Freedom of Information Act als één van de grootste fouten die hij tijdens zijn ambtstermijn had gemaakt. Volgens de oud-premier zou de wet ‘de overheid zwaar ondermijnen’. “

  Deze quote geeft aan in hoeverre we dus NIETS te zeggen hebben en de overheid ons “dom” houdt en wil houden. Geen democratie dus.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  zweden

  Prominente hoogleraar: ‘Coronapandemie voorbij in Zweden’

  Een prominente Deense onderzoeker heeft gesuggereerd dat ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  >