Buitenaards

De UFO-files: Tony Blair geïnformeerd over ‘buitenaards beleid’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tony Blair was zo bezorgd over de onthulling van geheime informatie over buitenaardsen dat hij als minister-president door Defensie tot in detail werd bijgepraat over UFO’s, meldt de Britse Daily Telegraph.

In 1998 introduceerde zijn regering de Freedom of Information Act waarna mensen in staat waren informatie over buitenaardsen op te vragen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Toen Blair een brief kreeg die verwees naar een ‘cover-up’ en hem aanspoorde ‘alle UFO-waarnemingen en aanverwante data’ beschikbaar te maken, vroeg hij het ministerie van Defensie naar het te voeren beleid.

Beperkte interesse

In een uitvoerige reactie liet Defensie weten ‘een beperkte interesse te hebben in UFO’s’, maar dat het ministerie ‘open stond’ voor het bestaan van ‘buitenaardse levensvormen’. Het ministerie voegde toe dat het niet zomaar informatie kon vrijgeven.

Blair schreef daarop een brief aan zijn correspondent, schrijver en UFO-expert Nicholas Redfern, dat mensen toegang konden krijgen tot de informatie, maar dat er wel uitzonderingen zouden worden gemaakt.

Hij voegde toe dat de overheid geen onderzoeken naar het UFO-fenomeen financierde en dat er geen plannen waren om daarmee te beginnen. Vandaag zijn 6700 pagina’s aan geheime correspondentie vrijgegeven met details over bijeenkomsten tussen overheidsfunctionarissen, brieven van ufologen en verschillende ‘waarnemingen van buitenaardsen’.

Overstroomd

Dr. David Clarke, op wiens verzoek de documenten zijn vrijgegeven, zei dat de regering van Tony Blair verantwoordelijk was voor de Freedom of Information Act waarna mensen massaal begonnen te vragen naar UFO-waarnemingen.

“Op een bepaald punt in 1998 werd het ministerie van Defensie letterlijk overstroomd met verzoeken. Het ministerie realiseerde zich dat er geen einde aan zou komen en informeerde Blair over het fenomeen,” zei Clarke. “Nu krijgen we inzicht in enkele van de meer buitengewone waarnemingen en bijeenkomsten uit die tijd.”

John Major

Ook andere belangrijke Britse politici worden genoemd in de geopenbaarde stukken, waaronder oud-premier John Major. Hij moest zich voor het parlement verantwoorden over een vermeend onderzoek naar UFO-waarnemingen. In 1996 ontkende hij dat er ‘dergelijke plannen’ bestonden.

In 1996 vroeg parlementslid Michael Redmond de Britse oud-minister van Defensie Michael Heseltine per brief waarom de luchtmacht geen vliegtuigen de lucht in had gestuurd om een UFO boven Lincolnshire te onderscheppen.

In zijn memoires omschreef Tony Blair de Freedom of Information Act als één van de grootste fouten die hij tijdens zijn ambtstermijn had gemaakt. Volgens de oud-premier zou de wet ‘de overheid zwaar ondermijnen’.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johannes
Johannes
11 jaren geleden

Ik kan niet meer wachten, laat ze massaal komen ! 😀

Hoelang moet het nog duren ?
Ondanks dat ik het regelmatig bespreekbaar maak zullen er nog veel mensen schrik krijgen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Het is gebruikelijk dat regeringsleiders op de hoogte worden gebracht van vigerend beleid. Dus ook ten aanzien van Ongeidentificeerde Vliegende Objecten in het luchtruim van dat land.
Geens nieuws.
De stap die in de UK is gezet, leidde vanaf 1998 tot onvoorziene belasting van de overheidsdiensten. Dat bleek ongewenst, zeker niet de bedoeling.
Maar uit het bericht kan ik niet opmaken dat de overheid of de de regering van de UK op de hoogte was van de aard van de gerapporteerde UFO’s. Helaas.

Johannes
Johannes
11 jaren geleden

[quote name=”Johannes”]Ik kan niet meer wachten, laat ze massaal komen ! 😀

Hoelang moet het nog duren ?
Ondanks dat ik het regelmatig bespreekbaar maak zullen er nog veel mensen schrik krijgen in mijn omgeving[/quote]

Tot die tijd maar de ogen open houden en hopen op bezoek, koffie/thee staat klaar haha

Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

Klopt Johannes, maar ja…
Sommigen wachtten eeuwen geleden al hun hele leven (terwijl ze er volgens mij altijd al zijn geweest – of iig enkele duizenden jaren).

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x