Universum

Multiversum: Is ons heelal een bel in een schuimende zee van bellen?

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het heelal zou een bel kunnen zijn in ‘een schuimende zee’ van bellen met andere universa. Wetenschappers hopen met een reeks experimenten een nieuw licht te kunnen schijnen op het multiversum. Ze hopen bewijs te kunnen leveren voor deze theorie.

Onderzoekers van het Perimeter Institute for Theoretical Physics in Canada zeggen dat de term multiversum verwijst naar het idee dat er in het allereerste begin een vacuüm was. Dit vacuüm was gevuld met energie – ook wel donkere energie, vacuümenergie of het Higgsveld genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

“Net zoals heet water in een pan begon deze energie te verdampen en vormden zich bellen,” leggen de onderzoekers uit. Elke bel bevatte weer een ander vacuüm. Door de energie begonnen de bellen groter te worden.

Sommige bellen botsten op elkaar en produceerden weer nieuwe bellen. De theorie hangt nauw samen met kosmische inflatie, het idee dat het heelal vrijwel direct na het ontstaan een fase van exponentiële uitbreiding heeft doorgemaakt.

De onderzoekers maken een simulatie van het hele heelal. “We starten met een multiversum met twee bellen. We laten de bellen met elkaar botsen om te kijken wat er gebeurt. Vervolgens plaatsen we op verschillende plekken een virtuele waarnemer,” zei Matthew Johnson van het Perimeter Institute.

Het team wil gaan zoeken naar sporen van een botsing tussen onze bel en andere bellen met universa. Een dergelijke botsing zou zijn af te lezen uit de kosmische achtergrondstraling.

[Perimeter Institute]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
menk
menk
10 jaren geleden

Wat een bijzonder interessant artikel! De wereld van de micro- en macro cosmos is een enorm fascinerende. Juist met de interactie tussen deze 2. Alles wat je in het klein ziet dat kun je terugvinden in zijn grotere vorm; en alles wat in het groot is kan je terugvinden in het klein.
Kijk maar eens naar de baan die neutronen en protonen om een kern. Vergelijk dit maar eens met de baan die planeten afleggen om een kern (zon) De overeenkomsten zijn prachtig.

marcelleke
marcelleke
10 jaren geleden

ZO voel ik het (sedert lang) ook. Al had ik gaarne de voorstelling “bellen” vervangen door “electronen” of misschien “atomen”.

Woutertje
Woutertje
10 jaren geleden

Er is niets in de natuur wat op zichzelf staat, zo zijn er meerdere planeten, meerdere zonnen, meerdere zonnestelsels en het multiversum, meerdere universa.

Waarom zou er maar 1 multiversum zijn? In de toekomst zullen we horen over ‘multiple multiversa’.

rob
rob
10 jaren geleden

De ene bel universum bots met de andere bel universum.. de ene bel [verdwijnt] een ander word geboren het is een heel mooie theorie , in de praktijk zien we deze botsingen ook in onze samenleving is het niet zo dat mensen het universum nabootsen , elke bel bevat een ander vacuüm , bij mensen is dat een soort gedachten, met gedachten kan men gedachten uitwisselen onderling, waardoor ook verandering in gedachten patronen veranderen en voor waar of niet waar aan kunnen nemen, er kunnen botsingen ontstaan maar tegelijker tijd veranderd er wat, er kan verhitten discussies ontstaan waardoor het kan gaan koken waardoor bellen ontstaan in explosieve vorm , deze verdampen ontstaat er wat anders , ja het is een grote kook programma van bellen zo zijn ze er zo verdwijnen zij , is de mens toch het beeld die de wetenschap zo langzamerhand achter de waarheid komen hoe deze werkt ,de beeld waarin in oude tijden gesproken word ,en god schiep de mens naar zijn beeld, en waarin deze nu meerdere namen heeft verkregen universum, de kosmos ,enzv de mens zelf is een kosmos in het klein dus een god/universumkosmos in het klein een samen smelting en de herkenning van deze scheppende kracht kan wel eens de aanleiding zijn dat er een grote verandering plaats gaat vinden in het denken van de mens waarin in deze kracht het plaatje van wat de mens denkt in termen van goed en slecht daarin helemaal niet Bestaat. het beeld laat zien dat er een constante veranderingen plaatvinden om alles te laten bestaan en daar bestaat geen goed of slecht in, kijk maar eens naar de natuur zelf is deze goed of slecht? een bewustzijn verandering brengt een heel andere gedachte[vacuüm] op gang dat zou zo maar kunnen uitmonden in een lang gekoesterde vrede en liefde onder mensheid zelf … en de kosmos schiep de mens naar zijn beeld…

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x