Homepagina » Paranormaal » Bandstemmen: Spooktelefoontjes van overledenen?
Bandstemmen: Spooktelefoontjes van overledenen?

Bandstemmen: Spooktelefoontjes van overledenen?

Sinds de uitvinding van elektronische communicatie zijn er mensen geweest die zeggen dat ze spooktelefoontjes hebben gekregen van geesten. Aan het begin van de 20e eeuw werden in afgesloten ruimtes bandrecorders geplaatst om stemmen op te nemen.

Sommigen hebben naar eigen zeggen contact gehad met overledenen via afbeeldingen op computer- of televisieschermen. Er is maar weinig wetenschappelijke literatuur over het onderwerp voorhanden. Dr. Imants Barušs van de University of Western Ontario in Canda besloot onderzoek te doen naar bandstemmen. Hij publiceerde in 2001 over zijn onderzoek in het Journal of Scientific Exploration.

Hoewel dr. Barušs geen hard bewijs kon leveren voor het bestaan van bandstemmen, was hij wel in staat om stemmen op te nemen. Zijn assistent kon bepaalde woorden onderscheiden die volgens haar afkomstig waren van een overleden kennis.

Barušs voerde het experiment in aanwezigheid van twee assistenten uit in een geluidsdichte ruimte van de universiteit. Ze hielden het experiment geheim om te voorkomen dat grappenmakers zich ermee konden bemoeien. Om beurten zaten ze in de kamer en spraken ze met geesten die wellicht luisterden.

Op 17 oktober 1997 namen zowel Barušs als zijn assistent Gail een vrouw op die ‘vertel het aan Peter’ zei. Gail zei dat de stem haar deed denken aan een overleden vrouw die ze had gekend en wiens echtgenoot Peter heette.

Eén van de onderzoekers vroeg vervolgens of er geesten aanwezig waren. Dertien seconden later was een geluid te horen, wat voor Barušs een bevestiging was. Hij gaf een paar voorbeelden van wat volgens hem hard bewijs zou zijn voor de echtheid van bandstemmen.

Dr. Konstantin Raudive deed onderzoek naar bandstemmen en zei dat de stemmen in zijn moedertaal, het Lets, tot hem spraken. “Als ik woorden of zinnen in het Lets had opgenomen, zou dat wijzen op de paranormale herkomst van de stemmen,” zei Barušs. Hij zou ook overtuigd zijn geweest als één van de onderzoekers bij naam was genoemd of als er belangrijke informatie was gegeven.

Barušs gaf drie mogelijke verklaringen voor het fenomeen. Het is niets ongewoons en ontstaat als gevolg van bekende psychologische factoren, het heeft te maken met onze invloed op elektronische apparaten of het zijn werkelijk onstoffelijke wezens die het bewustzijn of de apparatuur van de onderzoekers beïnvloeden.

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
6 jaren geleden

Allang aangetoond dat het EVP signalen zijn van overleden / overgegane zielen / entiteiten. Werd in de jaren 70 zoveel mee geexperimenteerd in Nederland zie oude opname van Het zwarte gat.

LoKi
LoKi
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Helemaal mee eens T.R. Hunter.

kees
kees
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Nou waar zijn die bewijzen dan? Ik heb net zulke sterke bewijzen dat wij allemaal als we dood gaan wij van aarde verdwijnen met geest/ziel/ego als andere bewijzen hebben dat evp bestaat.

Geruis en daar een stem in horen ja dat heeft ook met willen geloven te maken. Vaak zijn de mensen die dit zogenaamd horen vaak erg emotioneel omdat ze hopen hun dierbare te horen. hierdoor ga je er heel erg op hopen dus zodra ook maar iets heel lulligs iets die kant op wijst dan wordt het gelooft.

Zelf aardmagnetisch velden kan zomaar je doen hallucineren. Zo zijn er nog vele dingen om ons heen dat ons brein voor de gek houdt. Optical ilusion is daar ook zo voorbeeld van. Je kan dan echt dingen zien die niet bestaan. Vult je brein gemakkelijk aan met wat fantasie.

Neemt niet weg dat als je er prettig bij voelt dit te geloven en daardoor minder bang wordt voor de dood het geen kwaad kan :-). Maar geloof mij er is zoveel meer dan leven en sterven hier op aarde.
Kijk maar hoe groot alleen al het voor ons waarneembare universum is. Er zijn meer planeten als aarde hoor met leven. Denk daar maar eens over na.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  kees
6 jaren geleden

Nee jij hebt niet zulke sterke bewijzen en ten tweede maak je in je argument een logical fallacy !

Nee EVP heeft niets te maken met willen geloven. Ik vermoed dat je pas komt kijken in de wereld van de EVP en paranormale verschijnselen en ik verzoek je dan ook om eerst eens zelf te gaan onderzoeken wat er in die wereld afspeelt voordat je zulks commentaar levert terwijl je van toeten nog blazen weet. Ik hield mij al bezig met die verschijnselen te bestuderen dwz materiaal bestuderen en lezen en lectures etc volgen 37 jaar geleden ( 16jr) en jij ? Ga eerst maar eens heel veel van die geluiden beluisteren die via evp experimenten naar boven zijn gekomen op de band. Dit wordt gedaan over de hele wereld en met diverse methoden en hebben gelijksoortige resultaten. Aardmagnetische velden hebben hier niets mee te maken noch andere hallucinaties of emotionele invloeden. Tis geen geloof hoor Kees, de bandrecorder legt het vast en die liegt niet ! Als Raudive en Jurgenson dit niet hadden ontdekt en verder waren gegaan in hun evp experimenten dan hadden we er nu nog niet over gehoord of tja iemand anders moet het net zoals Jurgenson hebben opgenomen. Heb geen idee waarom je ”maar geloof mij er is zoveel meer dan leven en sterven hier op aarde” en ” er zijn meer planeten als aarde hoor met leven , denk daar maar eens over na ” toevoegd aan je betoog . want dat wist ik 37 jaar geleden al. Juist er is meer dan leven en sterven en wel het overgaan van overleden in astrale vorm met geest en ziel .. nooit gehoord van NDE en OBE ervaringen ? Ik weet toevallig van eigen obe ervaringen dat het astrale lichaam het fysieke lichaam verlaat. En om je even voor te zijn nee dat is niet een illusie die tussen je oren zit, je verlaat echt je lichaam ! Maar ach dat geloof jij toch niet.

Emile
Emile
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Ehm, even een vraagje, we hebben het over geesten die op tape/recorder worden opgenomen, I know, ik ga daarin mee hoor, zeker weten.
Maar een vraag die jij wellicht beter kan toelichten etc.. voor mij is het nog niet geheel duidelijk waarom de één sneller reincarneerd dan de andere, ik bedoel.
Je hebt een EVP sessie, je contacteert daar je oma mee bijvoorbeeld, dan is mijn oma dus nog niet opnieuw gereincarneerd, of wel ? , ik vraag dit omdat laatst op Ninefornews was er een ventje van 4 die z’n eigen dood in z’n vorige leven kon herinneren , sterker nog, hij heeft zijn eigen moordenaar aangewezen want die leefde nu nog, dat betekent dus dat ie binnen 1 generatie is gereincarneerd toch, sommige mensen herinneren zich een leven in de middeleeuwen, is het dan zo dat ze nu pas weer reincarneren en al die jaren in een andere dimensie hebben doorgebracht, ik begrijp dat daar geen tijd bestaat zoals hier maar binnen 2 jaar reincarneren of 300 jaar is toch vreemd, wie zegt dat iemand nog effe moet blijven of dat je alweer een nieuw leven mag leiden ? , just a thought zal ik maar zeggen.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  Emile
6 jaren geleden

Ja de een kan eerder reïncarneren dan de ander en dat is voor een ieder verschillend, ligt aan zijn keuze of van gidsen of dat wel of niet goed voor hem of haar is. Sommigen gaan eerst een paar sferen hoger voordat ze reïncarneren ondertussen zullen ze van alles en nog wat leren. Er is een theorie dat je zelfs in het verleden zou kunnen reincarneren en dat lijkt een paradox maar als het hiernamaal niet een tijd kent die wij nahouden dan zou dat maar zo kunnen. Wellicht reicarneer je wel op meerdere plekken tegelijk .wie zal het zeggen.

Tigron
Tigron
Reactie op  Emile
6 jaren geleden

Beste Emile,

Een simpele uitleg zonder al te zweverig te worden.

Een mens doet bij leven allerlei dingen, goede dingen alsook minder goede dingen.
Hij doet daar ervaringen mee op tot aan z’n dood.
Na zijn dood gaat z’n ziel naar ‘n andere dimensie alwaar de ziel z’n afgelopen leven gaat overwegen, analyseren, en begrijpen wat hij bij leven goed danwel niet goed heeft gedaan.
De ziel zal de ervaringen die andere mensen hebben ervaren door zijn handelen bij leven, zelf ervaren.
zowel goede dingen alsook de minder goede dingen.
Je zal vast begrijpen dat dat nogal heftig kan zijn en ook ‘n tijd in beslag neemt.
De uitleg die in het katholicisme hierover gaat is de bewuste “hemel of hel” waarin je terecht komt.

Hoeveel tijd dat gaat duren is o.a. afhankelijk van het inzicht de ziel daarbij krijgt (sommige willen net als aardse mensen maar niet leren en blijven volharden in hun eigen gelijk/visie.)
Zodra deze ziel de juiste inzichten heeft gekregen en beseft dat hij nog e.e.a. te corrigeren/leren heeft kan deze ziel besluiten om te reïncarneren.
Dit kan vrij snel of honderden jaren duren.
Wanneer ‘n mens komt te overlijden door ‘n plotselinge gebeurtenis kan het gebeuren dat de ziel eigenlijk niet beseft dat de mens,waarin hij als ziel zat, overleden is waardoor hij kan blijven “rondspoken” in de aardse dimensie.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat de ziel ervaringe opdoet in het aardse leven, maar is daarbij afhankelijk van de mens waar hij inzit, want die heeft ook z’n eigen plan en ego.
Sommige mensen die bepaalde dingen doen in het leven hebben soms ‘n voorgevoel dat ze het beter niet moeten doen.
Sommige noemen dit ‘n “stemmetje”, anderen noemen het weer intuïtie, weer anderen hebben twijfel.
In feite zijn dit signalen van je ziel die het altijd het beste met je voor heeft.
In bepaalde gevallen, zoals bandstemmen kunnen zielen van overledenen ons raad geven over hoe we in dit leven e.e.a. het beste kunnen doen.
Als mens heb je echter altijd het universele recht tot zelfbeschikking en te doen zoals jij het wil.
Kiest ‘n mens echter voor ego, materialisme, macht, disrespect naar anderen,etc. dan zal z’n ziel nog vaak reïcarneren, net zo lang tot de kwartjes vallen.

Groet, Tigron

Edwin
Edwin
Reactie op  Emile
6 jaren geleden

Waarom wordt er altijd van uit gegaan dat het volgende leven dat we op aarde zullen leiden, een leven is dat in tijd gezien altijd plaatsvind na de tijdspanne die we in dit leven hebben gehad?

Met andere woorden: Stel iemand komt vandaag te overlijden…waarom gaat men er automatisch van uit dat de reïncarnatie in de toekomst plaats zal vinden?

Kijk, vanuit verschillende spirituele stromingen krijgen we altijd te horen dat we wezens zijn die niet aan ruimte en tijd gebonden zijn…Dan gaat deze stelling toch ook op met betrekking tot reïncarnatie?

Dat zou zelfs in kunnen houden, dat onze zgn verre voorouders wel eens onze toekomstige incarnatie zouden kunnen zijn…

Veel reïncarnatie interpretaties zie ik vaak benaderd worden vanuit een manier van rationeel denken (linkerhersenhelft), een manier van denken dat alles benaderd vanuit causaliteit (gevolg en oorzaak)….
Hoe kijkt men naar reïncarnatie als men dit soort zaken zou benaderen vanuit een holistisch uitgangspunt (onze rechterhersenhelft benaderd de werkelijkheid vanuit een holistisch perspectief, en kent geen begrippen als tijd en ruimte)??

Asar
Asar
Reactie op  kees
6 jaren geleden

Er zijn duizenden individuen die dagelijks van dit soort unieke filmpjes uploaden op YouTube, zelf kan je ook gewoon een ghostbox kopen en uitproberen.(Waarschijnlijk durf je dat niet maar toch)

https://www.youtube.com/watch?v=b4DmN1QKfQ8&t=2m13s

shem
shem
6 jaren geleden

Er is alleen aangetoond dat deze stemmen er zijn, het is een aannamen dat ze van overleden personen afkomstig zijn, wat ik sterk betwijfel

Friedrich Jurgensonn was de eerste die zich ermee bezighield, persoonlijk ben ik van mening dat je je in een gebied bevind waar je met pendelen of glaasje draaien ook in terecht komt.

Niet doen dus.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  shem
6 jaren geleden

Als het volgens jou dan geen stemmen van overleden personen zijn wat maakt het dan uberhaupt uit wat je doet want het bestaat toch niet ? En waar denk jij dan dat je met pendelen of glaasje draaien in terecht komt ? Je komt terecht in de volgende dimensie waar je als overleden naar toe gaat en diezelfde overledenen kunnen communiceren met de ”levenden” via EVP, directe stem, mediums, trancemediums, glaasje draaien etc. Nog even voor de duidelijkheid Satan en demonen en God en Jesus bestaan niet en zeker niet de hel. Doe eerst eens studietje paranormale verschijnselen voordat je je mond roert

Brenda
Brenda
Reactie op  T.R.Hunter
4 jaren geleden

Heb jij bewijs dan? Dat god en Satan niet bestaan?

Tom
Tom
6 jaren geleden

Wat mij opvalt is dat bijna iedereen van jullie een duidelijke en uitgesproken mening heeft over van alles en nog wat. Ik lees bijna alleen maar:”het” is zo of ‘het” is niet zo want bla bla bla.. Allemaal ego’s die volgens jullie zelf nog vaak zullen reincarneren omdat jullie maar niet leren dat niet ALLEEN jouw mening of visie de juiste is. Leer nou eens om iedereen z’n mening te horen en het grote plaatje te zien. JE WEET HET NAMELIJK TOCH NIET ZEKER!? #lessonlearned

adele
adele
Reactie op  Tom
6 jaren geleden

Beste Tom,

Is het dan niet Ego van jou om deze reactie te plaatsen?
Eigenlijk veroordeel je nu de mensen hier… We zijn allemaal mensen en ieder mens heeft zijn eigen kijk op dingen. Daar hoort een eigen mening bij. Buiten dat kun je teksten niet letterlijk nemen. Mensen zetten neer wat ze op dat moment van iets denken. Dus hoe kun jij oordelen dat zij denken dat hun visie de juiste is?? Misschien als jij ze goede argumenten geeft, dat ze totaal anders gaan denken over de zaken. Wat jij hier nu doet is inpricipe hetzelfde als waar jij naar verwijst. We mogen allen een eigen visie hebben. Dat maakt ons mensen. Over het algemeen zijn de mensen op ninefornews niet bekrompen. Als zij bekrompen waren zouden ze hier namelijk niet zitten. Dus ik denk dat veel van die mensen echt wel open staan voor andere meningen of visies. Daarom volgen ze het nieuws hier toch?

Marco de Waarheid
Marco de Waarheid
Reactie op  Tom
6 jaren geleden

Beste Tom. Je komt allerlei zielen tegen. Mensen die de waarheid zoeken. Mensen die een andere mening kunnen waarderen en ook, die het niet eens kunnen. Maar ook, die het niet willen en alleen reageren, om een ander te kwetsen of om het onderwerp belachelijk te maken. Als je daar tegenin gaat, hebben ze je precies waar ze je willen hebben. Voor de 1 bestaat er een God. Je hebt ze ook, die nergens in geloven, behalve dan, in hun eigen mening. Alles wat er buiten uitsteekt, is niet waar. Ik kan je aanbevelen, om tegen dit soort gasten, niet in te gaan en alles maar met een korrel zout moet nemen. Het onderwerp is al lang geleden bestudeerd door Raudive e.a. Niet zomaar iemand. Na vele experimenten kwam deze e.a. tot de conclusie, dat het fenomeen, wel degelijk bestaat!

Moni
Moni
2 jaren geleden

Kan iemand mij vertellen hoe ik stemmen kan ontvangen met pc? Is daar misschien een programma voor?

Peter
Peter
1 jaar geleden

Zeker is dat er, EVPmaker. Freeload.

x

Check Also

coronapersconferentie

Blunder tijdens coronapersconferentie Canada: ‘Ik zeg gewoon wat ze maar willen’

Eén van de hoogste gezondheidsfunctionarissen van de ...

canadese

Lid Canadese strijdkrachten roept medesoldaten op het coronavaccin niet te verspreiden: ‘Killervaccin’

Tijdens een protest tegen de coronamaatregelen in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x