Paranormaal

Bandstemmen: Spooktelefoontjes van overledenen?

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de uitvinding van elektronische communicatie zijn er mensen geweest die zeggen dat ze spooktelefoontjes hebben gekregen van geesten. Aan het begin van de 20e eeuw werden in afgesloten ruimtes bandrecorders geplaatst om stemmen op te nemen.

Sommigen hebben naar eigen zeggen contact gehad met overledenen via afbeeldingen op computer- of televisieschermen. Er is maar weinig wetenschappelijke literatuur over het onderwerp voorhanden. Dr. Imants Barušs van de University of Western Ontario in Canda besloot onderzoek te doen naar bandstemmen. Hij publiceerde in 2001 over zijn onderzoek in het Journal of Scientific Exploration.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hoewel dr. Barušs geen hard bewijs kon leveren voor het bestaan van bandstemmen, was hij wel in staat om stemmen op te nemen. Zijn assistent kon bepaalde woorden onderscheiden die volgens haar afkomstig waren van een overleden kennis.

Barušs voerde het experiment in aanwezigheid van twee assistenten uit in een geluidsdichte ruimte van de universiteit. Ze hielden het experiment geheim om te voorkomen dat grappenmakers zich ermee konden bemoeien. Om beurten zaten ze in de kamer en spraken ze met geesten die wellicht luisterden.

Op 17 oktober 1997 namen zowel Barušs als zijn assistent Gail een vrouw op die ‘vertel het aan Peter’ zei. Gail zei dat de stem haar deed denken aan een overleden vrouw die ze had gekend en wiens echtgenoot Peter heette.

Eén van de onderzoekers vroeg vervolgens of er geesten aanwezig waren. Dertien seconden later was een geluid te horen, wat voor Barušs een bevestiging was. Hij gaf een paar voorbeelden van wat volgens hem hard bewijs zou zijn voor de echtheid van bandstemmen.

Dr. Konstantin Raudive deed onderzoek naar bandstemmen en zei dat de stemmen in zijn moedertaal, het Lets, tot hem spraken. “Als ik woorden of zinnen in het Lets had opgenomen, zou dat wijzen op de paranormale herkomst van de stemmen,” zei Barušs. Hij zou ook overtuigd zijn geweest als één van de onderzoekers bij naam was genoemd of als er belangrijke informatie was gegeven.

Barušs gaf drie mogelijke verklaringen voor het fenomeen. Het is niets ongewoons en ontstaat als gevolg van bekende psychologische factoren, het heeft te maken met onze invloed op elektronische apparaten of het zijn werkelijk onstoffelijke wezens die het bewustzijn of de apparatuur van de onderzoekers beïnvloeden.

[Epoch Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
9 jaren geleden

Allang aangetoond dat het EVP signalen zijn van overleden / overgegane zielen / entiteiten. Werd in de jaren 70 zoveel mee geexperimenteerd in Nederland zie oude opname van Het zwarte gat.

shem
shem
9 jaren geleden

Er is alleen aangetoond dat deze stemmen er zijn, het is een aannamen dat ze van overleden personen afkomstig zijn, wat ik sterk betwijfel

Friedrich Jurgensonn was de eerste die zich ermee bezighield, persoonlijk ben ik van mening dat je je in een gebied bevind waar je met pendelen of glaasje draaien ook in terecht komt.

Niet doen dus.

Tom
Tom
9 jaren geleden

Wat mij opvalt is dat bijna iedereen van jullie een duidelijke en uitgesproken mening heeft over van alles en nog wat. Ik lees bijna alleen maar:”het” is zo of ‘het” is niet zo want bla bla bla.. Allemaal ego’s die volgens jullie zelf nog vaak zullen reincarneren omdat jullie maar niet leren dat niet ALLEEN jouw mening of visie de juiste is. Leer nou eens om iedereen z’n mening te horen en het grote plaatje te zien. JE WEET HET NAMELIJK TOCH NIET ZEKER!? #lessonlearned

Moni
Moni
5 jaren geleden

Kan iemand mij vertellen hoe ik stemmen kan ontvangen met pc? Is daar misschien een programma voor?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x