Natuur en Milieu

Mysterie rond bloedrode Russische rivier

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Inwoners van de Russische stad Norilsk staan al enkele dagen voor een raadsel. De rivier Daldykan is opeens fel rood gekleurd. De oorzaak van de opmerkelijke verkleuring is nog niet met zekerheid vastgesteld.

Op sociale media plaatsen lokale bewoners foto’s waarop de ‘bloedrivier’ te zien is. Ze zeggen dat de rivier in juni ook al van kleur veranderde. De rivier ligt vlak bij de fabriek van de grootste nikkelproducent ter wereld, die mogelijk chemicaliën in het water gedumpt zou hebben.

Volgens het nikkelbedrijf is er echter geen sprake van vervuiling en wijkt de kleur niet af van de normale situatie, aldus persbureau RIA Novosti. Wel houdt de fabriek het milieu in de gaten en is de productie verminderd.

De rivier wordt niet gebruikt voor drinkwaterwinning en er is volgens de lokale autoriteiten geen direct gevaar voor de volksgezondheid.

Hoe dan ook staat Norilsk bekend als één van de meest vervuilde plekken van Rusland en mogelijk van de hele wereld. Het gebied rond de stad telt talloze raffinaderijen en smelterijen van metalen. Hierdoor is de bodem zwaar vervuild geraakt.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Zeven zegels: 3de schaal(bijbel): rivieren veranderen in bloed(rode kleur) Bijbel is gebaseerd op natuurfenomenen.
Redenen van kleuring:
1. Jood 12(chemische reactie van Kaliumjodide gemixed met chloor)
2. Algen
3. Kleurstof
4. Bodemvorming B horizont. Inspoelingslaag/Opslagkamer van stoffen bv ijzer/roest, die weer naar het oppervlakte kunnen komen door droogte in de lagere bodemlaag.
Die laatste is interessant. Natuurlijke oorzaak.

Quasimodo
Quasimodo
5 jaren geleden

Mensen zoeken tegenwoordig in alles een teken van God. Alsof God niet rechtstreeks kan communiceren, zou iemand open staan voor Hem.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x