Homepagina » Archeologie » ‘Zoete aroma’s’ en ‘uitvallende apparaten’: Mysteries rond opening graftombe Jezus
'Zoete aroma's' en 'uitvallende apparaten': Mysteries rond opening graftombe Jezus

‘Zoete aroma’s’ en ‘uitvallende apparaten’: Mysteries rond opening graftombe Jezus

Voor het eerst in eeuwen wordt de mysterieuze graftombe blootgelegd waar volgens de overlevering Jezus Christus begraven werd.

Lang werd gedacht dat er niets meer van over was, maar bij de restauratie van de kerk die er bovenop is gebouwd in het oude, ommuurde deel van Jeruzalem, is het tegendeel ontdekt.

Het Heilige Graf, zoals de tombe wordt genoemd, is al sinds 1555 niet meer geopend. Archeologen zeiden dat het een lange wetenschappelijke analyse zal worden.

‘Zoete aroma’

Werklieden die betrokken zijn bij het restaureren van de kerk, hebben melding gemaakt van buitengewone fenomenen rond de tombe waarin Jezus gelegen zou hebben.

Toen ze de tombe naderden roken ze naar eigen zeggen een ‘zoete aroma’ – een soorten bloemengeur die vaker wordt gemeld bij vermeende verschijningen van heiligen of Maria, meldt Catholic Culture.

Elektrische apparaten

De werklieden zeiden ook dat sommige elektrische apparaten, waaronder meetinstrumenten, in de buurt van de tombe uitvielen of zelfs de geest gaven, wat erop wijst dat ze werden beïnvloed door elektromagnetisme.

Dit fenomeen werd bevestigd door één van de wetenschappers die toegang heeft gekregen tot de tombe, schrijft nieuwssite Aleteia.

De tombe wordt door Griekse specialisten van de technische universiteit in Athene opgeknapt. De operatie gaat zo’n 4 miljoen euro kosten.

Geen archeologisch bewijs

In totaal buigen 50 experts zich over de graftombe. Ze werken voornamelijk ’s nachts om pelgrims overdag gelegenheid te geven het Heilige Graf te bezoeken.

Archeoloog Robert Cargill merkte op dat er nog steeds geen archeologisch bewijs is dat Jezus werd gekruisigd of dat hij onder de Heilige Grafkerk werd gelegd.

Toch is de plek al 1600 jaar lang de meest heilige plaats in het christendom, zei hij.Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Dan heeft de bijbel mij altijd voorgelogen want met Hemelvaart is Jezus ten hemel gestegen, dus kan hij nooit in een graf liggen.
  Of hij is opgenomen door een ufo laat ik in het midden (beam me up…)

  22 likes
 2. jesus was een alien en daarom vallen de apparaten uit want bij Ufo’s vallen ook de apparaten uit hIJ WAS GEBOREN UIT EEN MAAGD ( HAHA) dAT KAN GEWOON NIET !! Dat hij bijzonder was OK Maar het is geen God maar gewoon iemand van een andere wereld ! Een buitenaardse man ! Maria was gewoon kunstmatig geïnsemineerd door een buitenaards ras moet ik nog duidelijker zin ! Dat is de enige verklaring en daar blijf ik bij dat is wat de buitenaardse deden ! Zo gaven ze hun gaven door ! Die wij niet hadden ! Dus jesus was half buitenaard misschien daarom zijn gaven ! Die wij niet hadden ! Het is allemaal een lachertje ! Denk na mensen er is geen god er zijn alleen maar buitenaardsen mensen tussen aanhalingstekens ! Onze jesus was een geïnsemineerde alien ! Daarom was Maria zgn onbevlekt ontvangen hihi ! Denk na zij hadden meer techniek als wij ,wij waren nog zo dom en ignorant wij wisten niets voor ons toen was alles een wonder ook de vurige wolken (ruimte vaartuigen) Mensen denk na !! Wees nuchter !!!

  23 likes
  • Een wippie maken en zegen dat je het niet hebt gedaan, gebeurd nu ook nog steeds.
   Ik snap niet dat mensen zo een waarde hechten aan een door de mensen geschreven boek.
   Dat Jezus een bijzonder mens was geloof ik best, dat soort mensen zijn er nu ook.
   Dat hij misschien een halve buitenaardse is, ach waarom ook niet.

   4 likes
  • Jij bent echt grappig Pietje! Denk dat je het goed ziet

   Jezus is al heel lang in een andere dimensie en stelsel, Hij heeft hier niets meer ” te doen “.. de mens wilden immer niet luisteren naar zijn scherpe analyses en boodschap..
   De grote Rolling Stone van zijn graf is the Circle

   De mens van NU is nog in zo een embryonale fase.. we zullen dat echt pas over 200 jaar begrijpen, we zijn maar een vloeipapiertje op het geheel, denk ik

   1 likes
  • ik hoop dat als je op je sterft bed ligt ook zo blijft lachen. er is 1 ding wat je niet kan doen en dat is spotten met jezus. ik hoop voor jou dat je nooit Gods hulp nodig hebt.. op een moment dat je achter komt dat je als mens eigenlijk niks bent..

   1 likes
  • de pyramides in Egypte met zijn bewoners zijn ook allemaal aliens geweest

   0 likes
 3. Iemand wees me eens op het feit dat bij een kruisiging de nagel door de polsen werd geslagen en niet door de handen. Als de nagel door de handen word geslagen en men hangt hier het gewicht van het menselijk lichaam aan dan scheurt de huid e.d. snel kapot.

  7 likes
  • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt

   Dat klopt. In die tijd achtte men de pols een onderdeel van de hand. Dus als geschreven staat ‘door de hand’, kan ook de pols bedoeld zijn. De hand zoals wij die kenne, zou inderdaad direct uitscheuren.

   1 likes
  • Kan natuurlijk ook zo zijn dat de nagel wel door de hand werd geslagen maar de pols nog extra werd vastgezet met touw aan het kruis.

   0 likes
 4. Uberhaupt… dat Jezus echt bestaan zou hebben wordt voor het gemak maar even aangenomen?

  3 likes
  • kan niet ontkennen dat hij voor vele in ieder geval voorleeft!

   2 likes
  • Jezus zal misschien best wel bestaan kunnen hebben, alleen niet in de hoedanigheid zoals dat in de Bijbel (sprookjesboek) werd beschreven. De vele verschillende religies zijn sowieso geschapen om de mensheid uit elkaar te drijven, om elkaar te bevechten en elkaar naar het leven te staan. Hier hebben een klein aantal ‘mensen’, de 1%, al duizende jaren (financieel enz enz) voordeel van… verdeel en heers!

   1 likes
  • jullie praten precies als de Moslims hier op deze site. het niet erkennen van het nw testament. voor jullie allen geldt. komt tijd komt raar. kom nog eens een keer hier na 5 jaar. dan hoop ik dat jullie nog steeds een goed leven ( zover jullie ze nu hebben ) hebben…. Ook als je erachter komt, dat geld ( alleen) niet gelukkig maak. neem een voorbeeld aan vele bekendheden..succes

   0 likes
 5. Als we er vanuit gaan dat Jezus in het jaar 0 huidige telling is geboren, dan is zijn graf 1985 jaar oud, een grot met een grote ronde steen ervoor.
  Mogelijk is daar een kerk overheen gebouwd door de eeuwen heen.
  Hoe kan dan het graf sinds 1600 jaar het meest heilige graf zijn? Dus is er 1600 jaar geleden al grafschennis gepleegd op het oorspronkelijke graf van Jezus, onteerd en dus nep.

  Sinds 1555 niet meer geopend?
  Voor een graf is dat nog steeds een drukke winkelpassage.

  2 likes
  • Hoe kan dan het graf sinds 1600 jaar het meest heilige graf zijn?
   Dit staat er niet. Er staat: Toch is de plek al 1600 jaar lang de meest heilige plaats in het christendom…
   Dus 2016 – 1600 = (sinds) 416

   3 likes
 6. Het verhaal rond Jezus Christus (de vredelievende) is bedacht door de Romeinen om de burgers een alternatief te bieden tegen de agressieve, gewelddadige joodse opstandelingen.
  Flavius heeft hier een boekie over geschreven…

  5 likes
  • Ja ja en dat boek wordt meteen geloofd.. en trouwens de Is strijders zijn denk ik geen joden. nog de radicalen, die nu overal op de wereld wonen. verder Als dat echt door de romeinen verzonnen is… stel dat j je gelijk zou hebben…. als ieder nou vredelievend zou zijn ?Is dat geen mooie oplossing voor de hedendaagse wreedheid over de hele wereld. Wordt wakker en ga mee met wat de Romeinen schreven. Met jou alle critici hier…

   0 likes
 7. Jesus heeft inderdaad vermeld,dat hij niet van deze aarde was.
  Dus gewoon een buitenaardse met paranormale gaven.
  Hij werd door de toenmalige aardbewoners als een god gezien.
  De kerken hebben de bijbelse verhalen totaal verdraaid.

  1 likes
 8. Vele beschavingen hadden al pyramides gebouwd eer de zogeheten Adam en Eva ter tonele kwamen..
  En de vele oude rots stenen met vol geschreven tekst symbolen zijn bijna 2 miljoen jaren oud deze zijn te bewonderen in het museum van londen. so? wie bestond eerder..?

  3 likes
  • En de nepschedel die toen aan het Nederlandse museum werd verkocht als zijnde het een miljoenen jaren oude schedel.. gewoon belazerd en opgelicht. het schedel blijkt helemaal niet zo oud.. tja de wetenschap heh? die denkt alles te weten en op alles een antwoord te hebben. Zo zijn er in de loop der jaren een hoop onzin zogenaamd ontdekt en beweerd. geldkwestie, macht, met de eer strijken….daar zijn archeologen goed in. de een met nog een sterker verhaal dan de ander… apen, vissen big bang, oerknal, ufo’s. Ben ik wat vergeten en komt er nog meer. de vraag is wanneer ???? oplichters allemaal
   ja en ook oordelen……

   0 likes
 9. Het blijft allemaal raden, gissen en fantaseren.

  2 likes
 10. Jezus lag begraven in de grot van de Graftuin van Jozef van Arimathea om daarna m.b.v. de engelen een Opstanding te ondergaan, nadat de engelen de vergrendeling van de reusachtige ronde grafsteen van enkele meters doorsnede hadden gebroken en deze vervolgens hadden weggerold.
  Daarvoor waren de Romeinse soldaten al in slaap gebracht, zodat de engelen hun gang konden gaan.
  Professor in de archeologie, Dr Jonathan Gray uit Nieuw Zeeland heeft met zijn archeologisch team zowel de reusachtige ronde grafsteen alsmede het cementen platvorm teruggevonden onder de grond op Golgotha, met uitgespaarde vierkante gaten erin waar de kruisen in gezet werden. Deze ontdekkingen moesten van de zionistische regering in Jeruzalem weer worden afgedekt opdat geen wereldwijde ruchtbaarheid aan deze cruciale vondst zou worden gegeven. Zie http://www.beforeus.com
  De historische betrouwbaarheid van de Bijbel is fenomenaal, de gebeurtenissen hebben werkelijk plaatsgevonden, wat bij ieder archeologisch onderzoek bevestigd wordt. Op Youtube zijn veel documentaires over de ontdekking van de Ark van Noach en van de Ark des Verbonds, de route van de Joden tijdens Exodus bewaard gebleven in ‘t zand en te zien op infrarood satelliet opnames, etc.
  Jonathan Gray heeft vele documentaires op Youtube staan, waarin hij o.a. de ontdekkingen van de Amerikaanse onderzoeker Ron Wyatt bespreekt.
  Er is behalve de Graftombe buiten Jeruzalem ook sprake van het ongeopende graf van Jezus, die in de hoofdstad Srinagar van Kashmir begraven zou liggen, inclusief de afbeelding van de stigmata aan handen en voeten van Jezus op de tombe zelf.
  Tot op heden is er door de overheid geen toestemming verleend om die graftombe te onderzoeken. Jezus zou na de Opstanding naar Kashmir zijn afgereisd waar heden ten dage nog vele Bijbelse Joden wonen en daar heel oud geworden zijn. Maar volgens het N.T. zou Jezus Christus na de Opstanding nog een tijdje onder de discipelen hebben verkeerd met een onsterfelijk lichaam, voordat Hij opgenomen werd in de zgn Hemelvaart.
  Daarna kwam de wonderbaarlijke Trooster in de vorm van de Heilige Geest Openbaring, het Pinkstervuur, waardoor de discipelen grote paranormale vermogens ontvingen en vervolgens het Evangelie ofwel Blijde Boodschap gingen verkondigen in de landen rondom Israël. De discipel Jacobus eindigde zelfs in Spanje, waar zijn tombe in Santiago de Compostella zou liggen, een bedevaartsoord die jaarlijks door honderduizenden pelgrimgangers wordt bezocht.

  2 likes
  • Jozef van Arimathea
   Middeleeuws schrijver Maerlant. Op dit boek stond de titel; Joseph van Arimathea -Merlijn-.
   Dit boek was opgedragen aan de Jonkers, Floris van Holland en Albert van Voorne. Dus niet zomaar uit de lucht gegrepen

   Raar maar waar, de naam “Merlijn” kwam door de geschiedenis herhaalde keren terug net als het Franse “Le pere Anselmus” en in zeeland/Holland “Swer-Almus” als een soort tijdreizende monikken

   0 likes
  • Is dit de site van H.C.Anderson?

   0 likes
 11. Peter, helemaal met je eens !

  1 likes
 12. Jesus, over Wie hebben we het dan?
  Als we Genesis 6-2 en Johannes 3-16 met elkaar vergelijken, dan wordt het wel lastig.

  Weke ‘theoloog’ waagt zich eraan, voor nadere uitleg.

  0 likes
  • Beste Henk,

   De zonen uit Genesis 6-2 verwijzen naar alle engelen in de hemel die God “zijn zonen” noemt. Jezus is ook zo’n engel.

   De eniggeboren zoon in Johannes 3-16 verwijst naar het feit dat enkel Jezus (als zoon van God) naar de aarde gezonden is, om daar geboren te worden als mens. Daarmee is hij de enigste zoon van God die geboren is op de aarde, oftewel de eniggeboren zoon.

   Ik hoop dat het zo duidelijker is voor je.

   1 likes
 13. stille nacht.. heilige nacht …. de donkeren kerstdagen staan voor de deur…gewoon een kerst reclame boodschap..en goed voor economie word er weer iets heilig en mysterieus aan toegevoegd ,kijk maar eens naar die verborgen reclameboodschappen die in het verhaal voorkomen …wel goed lezen hoor anders zie je deze sluik reclame niet…

  0 likes
 14. iedereen heeft zijn eigen verhaal of belang bij hun eigen geloof om anders te denken of te verkondigen.
  Dus iedereen maakt maar zijn eigen verhaal, voor mij is hij daar nooit begraven maar naar de ander dimensie de hemel gegaan. Maar ja we houden altijd wel van iets geheimzinnigs wat erg wordt aangedikt.

  0 likes
  • Jaren lang werden de discipelen van jezus vervolgd vanwege het evangelie van jezus. de oude kerken zoals jezus dat predikte en leerde. Die leer mocht niet verspreid worden. heel veel christenen werden toen vervolgd en gedood. ook door de Rooms katholieken. Eigenlijk worden nog steeds christenen vervolgd en gedood vanwege hun geloof in Jezus. Vooral in Islamitische landen.
   het wordt nou eens tijd dat men gaat beseffen dat doordat de mensen dingen anders gaan vertellen zonder de bijbel goed te kennen er idd door anderen getwijfeld wordt aan de waarheid van het boek. En omdat mensen nu eenmaal van redeneren houden, kunnen ze het boek niet lezen met geloof. Voor alles zoeken ze een verklaring. Mens eigen. Vandaar dat je het boek niet kan begrijpen alvorens je bekeerd bent. Als je beweert dat het boek maar een boek is, dat niks bijzonders voorstelt en daarom je ook niet zal raken, als je je van je zonde bekeerd en het gaat lezen. Wat maakt het dan uit. Neem de uitdaging aan en kies voor Jezus ( God) met een oprecht hart. M.a.w. simpelweg.. je moet er wel achter staan. en ga lezen. wat neemt het van je weg als je toch beweert dat je zo nuchter bent dat niks je kan overkomen..
   Weet je het plan van God is om mensen te laten leven, blij zijn, ( ook al heb je een ziekte) liefde, en dat je rust vindt, in welke situatie je ook zit.
   Het plan van de duivel is verderf, haat zaaien, verdeeldheid, ziektes, verdriet, eenzaamheid, wrok, wraak, moord, leven met afwijzing, afgewezen voelen enz.
   En helaas kiezen nog een hoop mensen hiervoor, God de almachtige af te wijzen..zo jammer

   0 likes
   • Ik wil dat boek best geloven, maar er staan te veel satanistische handelingen en aansporingen in om het voor mij ook maar mogelijk te maken zo’n lage trilling in huis te halen. De bijbel dus.
    Er staat zoveel wreedheid in van “God”. En offeren eerstgeborene. Eet mijn lichaam, drink mijn bloed. De andere wang toekeren..
    Dan weet je wel uit welke koker het boek komt.
    Helaas. Neem eens serieus wat er staat. Mohammed is een kinderverkrachter, ok. Maar wat staat er in de bijbel..
    Houdt u verre van al dan niet symbolisch bloed drinken en/of lichamen eten. U nodigt demonen uit, ook als u het symbolisch doet. En nodigt u anderen ook niet uit u verder passief te laten slaan. U kunt het krijgen zoals u het hebben wilt.
    Om het over het doden van pasgeborenen maar niet te hebben..
    Verheerlijkt u het lijden en de dood van Christus, verheerlijkt u dus lijden, marteling en dood. U kunt het krijgen zoals u het hebben wilt.
    Hoe wilt u het hebben? Waar geeft u uw energie aan?

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jezus

Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders ...

Ik heb nog nooit zoiets gezien. Archeologen doen verbazingwekkende vondst in verborgen kamer in Egyptische tombe

Ik heb nog nooit zoiets gezien. Archeologen doen verbazingwekkende vondst in verborgen kamer in Egyptische tombe

Een oude Egyptische graftombe, die vol met ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.