Homepagina » Binnenland » Volledig ingeënte bewoners verzorgingstehuis in Nijmegen overleden, bestuur ‘geschrokken’
verzorgingstehuis
Foto: Pixabay

Volledig ingeënte bewoners verzorgingstehuis in Nijmegen overleden, bestuur ‘geschrokken’

In een aantal verzorgingstehuizen in Nijmegen en omgeving zijn coronabesmettingen geconstateerd. Drie ingeënte bewoners van het verzorgingstehuis Huize Rosa zijn met corona overleden. Er zijn 13 besmettingen, schrijft de Gelderlander.

“Je denkt dat je redelijk veilig bent omdat alle bewoners gevaccineerd zijn, maar ze kunnen nog steeds behoorlijk ziek worden en overlijden,” zei een bestuurder van het verzorgingstehuis. De afdeling waar de besmettingen zich hebben voorgedaan, is nu in isolatie.

Voor de uitrol van het vaccin hebben zich in het zorgcentrum geen uitbraken voorgedaan. Volgens GGD Gelderland-Zuid is er sprake van zeven clusters. Ook enkele gevaccineerde medewerkers van De Waalboog waren besmet en ‘hadden het aardig te pakken’.

Het Nijmeegse raadslid Rosalie Thomassen twittert: “Verpleeghuizen in Nijmegen kampen met nieuwe sterfgevallen (gevaccineerd), keer op keer afdelingen in isolatie, ’n vriendin van mij zit de halve zomer alleen. Straks permanent in quarantaine?”

Zaventem

Bij onze zuiderburen sterven ook volledig gevaccineerde bewoners van verzorgingstehuizen. Zo zijn in twee weken tijd zeven bewoners van een woonzorgcentrum in Zaventem overleden na een corona-uitbraak. Ze waren allemaal volledig gevaccineerd.

Wat opviel: alle 20 mensen die uiteindelijk besmet raakten, waren volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook al het besmette personeel was volledig ingeënt. De directie zei ‘geen idee te hebben hoe de besmetting is binnengekomen’.

Amersfoort

Eerder dit jaar deed zich een grote corona-uitbraak voor in een verzorgingstehuis in Amersfoort. Van de 106 bewoners waren er 70 positief getest. Sommige bewoners waren ernstig ziek. Tien van hen kwamen te overlijden. De eerste besmettingen werden enkele dagen na de eerste ronde van de vaccinaties geconstateerd.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
3 maanden geleden

Wat een ellende weer. En het stapelt zich maar op.
LAATST LAS IK DEZE EMOTIONELE OPROEP:
Het is vreemd om van zoveel gelijkgestemde mensen goede teksten te lezen en niet te weten hoe zij eruit zien of waar ze zijn.
Het lijkt erop dat we elkaar steeds harder nodig hebben. Met hoeveel zijn we precies? We zouden met elkaar van gedachten kunnen gaan wisselen. We zouden elkaar in de ogen kunnen gaan kijken.
Idee:
Iedere dag ontmoetingsmomenten voor wel- en niet gevaccineerde mensen die kritisch zijn!
Om 11uur bij het plaatselijke oorlogsmonument.
Volhouden en volhouden tot de groep gaat groeien en uiteindelijk niet meer genegeerd kan worden. Praten met elkaar. Echt en onecht van elkaar leren onderscheiden. Weg achter de telefoons. Daar word je steeds hopelozer, sarcastische en eenzamer van. Mijn broer zei eens: “Door smartphones zullen de mensen op lange termijn het praten verleren. Daar zijn ze op uit.” Laat hem in godsnaam ongelijk krijgen. Weg achter de telefoons en op zoek naar elkaars ogen en stemmen. We moeten weer eens gaan oefenen in luisteren naar elkaar, begrip hebben voor elkaar en leren wijsheid te vergaren. Bedenk goede lezers: de meeste gevaccineerden zijn geen vijanden. Ze zijn alleen meegedreven met de stroom maar daarom niet meteen aanhangers van het regiem. Praten helpt. Discussiëren niet. Door een discussie is nog nooit iemands mening veranderd. Wel door inzichten en wijsheden. Praten met elkaar.
Iedere dag bij het oorlogsmonument in uw buurt. Dit zullen geen demonstraties zijn. Het zijn momenten van omarming, nieuwe vriendschappen en verbroedering. Dat is nodig. Wat nu gebeurt overstijgt alle politieke meningsverschillen. Over die verschillen zouden we het dan ook niet moeten hebben. Of je Rutte nou links of rechts van jouw maatschappelijke inzicht plaatst is in deze tijdspanne een ridicule bijzaak geworden. Er staat veel meer op het spel. De mensheid!
Praten en durven praten. Kom op!
We zouden onopvallend een paperclip of een schildpad-badge op onze boorden kunnen klemmen zodat we weten dat we het zijn. Of als u dit tegenstaat, ‘goedenmiddag’ zeggen als het ochtend is tegen iemand die bij het monument staat.
Rechtstreeks vragen als u niet onzeker bent kan natuurlijk ook en is zelfs nog beter.
Maar niets moet.
Kom naar het monument! Morgen om 11 uur. Wie weet hoeveel medestanders er in uw buurt wonen!
HOE VERSPREID JE EEN OPROEP ALS DEZE?
Ik heb bij deze een bijdrage hiertoe geleverd.
En nu komt ook nog de app van Sven Hulleman.
Er gloort hoop.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
3 maanden geleden

Hoe zou dat nou komen? Sommige mensen leven echt onder een steen. Het wordt tijd om die Rutte kliek te vervolgen voor moord.

Annette
Annette
3 maanden geleden

De directie heeft geen idee hoe dat “virus” binnengekomen is. Wat een ongelooflijke oenen zeg! Die zogenaamde Deltavariant is gewoon de vaccinvariant, maar ja, dat durft natuurlijk niemand te zeggen.
Hoe erg ik het ook vind voor al die mensen, die nu sterven…. ergens is het misschien nog wel genadig ook. Vanaf dat moment zijn ze tenminste echt “vrij”, in plaats van opgesloten te zitten in een verzorgingshuis.
Was dat vroeger (het ouderwetse bejaardentehuis) nog een leuke plek om je laatste dagen op aarde te slijten, tegenwoordig is het een ergere plek geworden dan een eerste de beste gevangenis. Althans, zo zie ik het.
Het bestuur is zogenaamd geschrokken. Ja hoor, dat zal wel. Het zijn allemaal hypocrieten, stuk voor stuk.
O ja, nog even een weetje:
Een paar dagen geleden las ik over een cruiseschip met alléén gevaccineerde mensen, passagiers en personeel, waar een uitbraak van corona was. Lust je nog peultjes? In ieder geval kunnen ze in DAT geval de ongevaccineerde mensen niet de schuld geven.

Lianne
Lianne
3 maanden geleden

Het zoveelste bericht al vanuit een verzorgingstehuis, volledig gevaccineerde bewoners die overlijden.
De prik was toch de enige uitweg uit de ‘ pandemie??
Wat heeft onze demissionaire minister van Volksverlakkerij de Jonge hier op te zeggen??
Moet hij zich maar eens gaan verantwoorden, samen met Mark Rutte, wordt toch echt de hoogste tijd.
De firma list & bedrog blijft maar aandringen op vaccineren, vaccineren terwijl de mensen die dachten dat die 2 te vertrouwen waren, sterven.
Een grote schande!!!!

x

Check Also

ziekenhuis

Ziekenhuismedewerker: ik zie veel mensen op mijn poli met longembolieën, trombosearmen en onverklaarbare pijn

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft ...

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

147
0
We lezen graag je reactie!x