Homepagina » Straling » Mysterieuze nep-telefoonmasten ontdekt
Mysterieuze nep-telefoonmasten ontdekt

Mysterieuze nep-telefoonmasten ontdekt

In de Verenigde Staten zijn een aantal nep-telefoonmasten ontdekt die kunnen worden gebruikt om telefoongesprekken te onderscheppen. Popular Science meldt dat de masten, die ook spyware kunnen installeren op mobieltjes, in het hele land zijn gevonden.

Ze werden ontdekt door gebruik te maken van een CryptoPhone500, een aangepast Android-toestel. De software op de telefoon waarschuwt de gebruiker voor zogeheten baseband-aanvallen. Vervolgens kan de locatie worden achterhaald van de mast die de aanvallen uitvoert.

De nep-telefoonmasten zijn in juli voor het eerst gevonden. Het is goed mogelijk dat er nog veel meer zijn. “Er worden in de VS veel meer telefoontjes onderschept dan gedacht,” vertelde Les Goldsmith van veiligheidsfirma ESD America aan Popular Science. “Eén van onze klanten kwam op zijn reis van Florida naar North Carolina acht van deze masten tegen. We vonden er zelfs één bij een casino in Las Vegas.”

Hij voegde toe dat diverse masten staan opgesteld op Amerikaanse legerbases. “Wat we verdacht vinden is dat veel van deze nep-masten op militaire bases staan,” zei Goldsmith. “We beginnen ons af te vragen of sommige ervan door de Amerikaanse overheid of de Chinezen worden gebruikt.”

“Door wie worden de telefoontjes onderschept? Wie luistert naar gesprekken rond legerbases? Luistert alleen het leger mee of zijn het de overheden? We weten simpelweg niet van wie ze zijn.”

[Sky News]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bart nelissen
bart nelissen
7 jaren geleden

gewoon omzagen kom je er vanzelf achter van wie ze zijn lijkt me?

Nobel
Nobel
7 jaren geleden

Met een paar nep masten kan je echt niks, je hebt dekking nodig. Iedere mast heeft maar een berijk van een x aantal kilometer, dus werkt dit alleen als je een kompleet network van masten hebt staan. Dus als ze hier en daar een mast hebben, zullen deze masten toch in het network opgenomen moeten zijn, en dan zijn het geen nepmasten meer. Ze kunnen natuurlijk op iedere mast een aanpassing maken om gesprekken te onderscheppen, daar hoeven ze geen (nep) masten extra voor neer te zette. Zie het als een computernetwerk, omdat jij via een provider een uniek adres hebt gekregen, kan je op internet komen, zonder dit IP kan je niks. Ook deze masten hebben een uniek ID wat bekend is bij de providers.

herman de graaf
herman de graaf
7 jaren geleden

Als ze er uitzien als “echte” masten, wat maakt ze dan “nep” ?

Buddy
Buddy
7 jaren geleden

Rare jongens die Amerikanen….. wie zaait zal gewoonlijk oogsten!!

x

Check Also

Snowden telefoon

Je telefoon is het grootste spionage-apparaat – Wat weet Google allemaal van jou?

Vandaag de dag kunnen mensen zich geen ...

iPhone

Zo kun je zien of je iPhone stiekem een coronatracker is

Veel Amerikaanse iPhone-gebruikers deden in de afgelopen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x