UFO

Mysterieuze UFO boven Siberië maakt veel los op social media

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een virale video van een mysterieus object aan de avondhemel boven een klein Siberisch stadje maakt veel los op social media. Velen geloven dat het een UFO was.

De beelden zijn op 28 juni gemaakt door twee inwoners van het plaatsje Tsjerlak in de Russische regio Omsk. Het filmpje toont een helder object aan het hemelse firmament dat continu van vorm verandert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Petr Mironov (22), de maker van de video, zei dat het object eruitzag als een soort vlam. “Nee, ik beweeg de camera niet heen en weer, ik houd hem stil” zegt hij in het filmpje. “Het is een kegelvormig object en we zien dit niet met onze eigen ogen.”

Heldere ster
Mysterieuze UFO boven Siberië maakt veel los op social media
Petr en Tatiana uit Omsk

Sommigen suggereerden dat het een heteluchtballon of optische illusie was die werd veroorzaakt door een defecte cameralens. Sceptici claimden dat het een nepfilmpje was om aandacht te trekken.

Die beschuldiging is gebaseerd op het feit dat Tatiana Kopylova (23), die de beelden op YouTube plaatste, een groot fan is van UFO’s en vaker dit soort filmpjes plaatst.

De Siberische astronoom Vladimir Krupko vermoedt dat het close-up beelden zijn van een heldere ster. Om die reden zou het object soms kegel- of ruitvormig zijn, aldus nieuwssite OmskZdes.

Buitenaards ruimteschip

Scott C. Waring beweerde echter dat het vliegende object boven Siberië een UFO was en ook in andere delen van de wereld is gezien, waaronder Taiwan, China en Israël. “Dit is geen planeet of ster, dit is een UFO,” zei hij. “Ik heb het met eigen ogen gezien boven Taiwan.”

Het is niet voor het eerst dat er UFO’s zijn gezien boven Omsk, meldt OmskZdes. Meer dan 50 jaar geleden werd daar ook al een mysterieus object gezien. En in 1991 zagen inwoners van het dorp Tsjoekreevka een vuurbal boven de straten zweven. Het object raakte uiteindelijk de grond en explodeerde.

Ufologen suggereerden destijds dat de bal een buitenaards ruimteschip was. Experts troffen een grote hoeveelheid chemische elementen aan op de plek van de explosie, waaronder zeldzame metalen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Wat hebben we nu aan al die inmiddels honderd duizende filmpjes op internet. Ze (UFO’s/aliens) moeten echt hier op de Aarde landen, dat is veel beter.

Cheveyo
Cheveyo
8 jaren geleden

Er is iemand op youtube DH AK? (Hiervoor alienhumankind) die ook over Orbs etc heeft gepraat.
Volgens hem (en zin informatie als insider) zijn niet alle Orbs benevolent en aardig.
Sommige zijn juist heel erg gevaarlijk en als je niet weet wat wat is, kan dit tegen je keren!
Dit is dezelfde persoon die de bekende Alien Races Book de wereld in bracht. Go look it up.
He’s not joking about this at all.

BerendW
BerendW
8 jaren geleden

Lijkt eerder op een fossiel. Next.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

Het is een onscherp ingestelde opname van een licht verm.. ster of straatlamp, geen ufo of orb.
Dit effect kan je zelf verkrijgen door handmatig, niet automatisch scherp te stellen op een licht. Door net uit focus te gaan krijg je dit soort effecten.
Orb’s zijn ook uit focus/onscherpe opname’s van stofdeeltjes, welke licht reflecteren van bijv. (flits)lichten of infrarood licht.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x