Homepagina » Mens en Dier » Mysterieuze zeedieren spoelen aan op strand Hawaï (video)
Onbekende zeedieren spoelen aan op strand Hawaï

Mysterieuze zeedieren spoelen aan op strand Hawaï (video)

Op de stranden van Oahu, één van de eilanden van de Amerikaanse staat Hawaï, zijn vreemde wezens afkomstig uit de zee aangespoeld.

De kustlijn is bezaaid met miljoenen kleine, paarse, opgerolde dieren. Aan beide zijden hebben ze zes poten.

“Ik zie dit voor het eerst. Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt,” zei strandganger Bruce Kuwana. “Wanneer er iets aanspoelt weet je niet wat je moet verwachten. Je denkt in eerste instantie aan wrakstukken afkomstig van een tsunami.”

Surfplanken

“Ik wil er zeker achter komen waar ze vandaan zijn gekomen en wat het zijn,” zei Scott Paddock, ook iemand die vaak een bezoek brengt aan het strand.

Zelfs de biologen van het nabijgelegen Waikiki Aquarium weten niet wat ze ermee aan moeten. Ze hebben al vele meldingen gekregen van krabben ter grootte van een erwt.

“De strandmeester vroeg wat voor dieren het waren omdat hij had gehoord dat ze in sommige gevallen op surfplanken en op de surfers begonnen te kruipen,” zei bioloog Norton Chan. Hij kan geen naam voor het dier vinden, maar denkt dat het gaat om een krabsoort die zich nog in het larvestadium bevindt, mogelijk de 7-11 krab.

Miljoenen

Hij schat dat in de afgelopen dagen miljoenen dieren zijn aangespoeld op het strand. Medewerkers van het Waikiki Aquarium hebben een paar exemplaren meegenomen om te onderzoeken hoe ze groeien.

“We weten nog maar weinig over de oceanen,” zei Chan. “Dit is een mooie kans om te leren.” Op dit moment is het nog onduidelijk waar de krabben vandaan kwamen, hoe groot ze worden en wat ze eten.

Bron: Khon2.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

Gossiemikkie!

Tomaat
Tomaat
9 jaren geleden

thoep en die durft dit vast te pakken ..wie weet wat het kan zijn misschien zijn ze wel giftig ……maar wel mooi dat er nieuwen dieren soorten ontstaan dat wel .ik zou het eerst goed onder zoeken voor aleer ik dit aan raak hoor ben een dierenvriend mar ik zou uit kijken .

Grappenmaker
Grappenmaker
9 jaren geleden

[quote name=”Tomaat”]thoep en die durft dit vast te pakken ..wie weet wat het kan zijn misschien zijn ze wel giftig ……maar wel mooi dat er nieuwen dieren soorten ontstaan dat wel .ik zou het eerst goed onder zoeken voor aleer ik dit aan raak hoor ben een dierenvriend mar ik zou uit kijken .[/quote]

Zeker uitkijken want het kunnen wel aliens zijn die een eitje in je hand leggen zodat je als een soort “Borg” overgenomen wordt en voor je het weet loop je als een zombie door de straten te brullen.

roy
roy
9 jaren geleden

een soort larf ven een alien soort

x

Check Also

qr-code

‘De QR-codes zijn de opmaat naar een totalitaire controlesamenleving’

De QR-codes zijn niet tijdelijk, maar zijn ...

vanden bossche

Vaccindeskundige Geert Vanden Bossche: het is ‘absoluut absurd’ om mensen boosters te geven

Maandag hebben twee Belgische groepen, Tegenstroom en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x