Mens en Dier

Mysterieuze zeedieren spoelen aan op strand Hawaï (video)

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de stranden van Oahu, één van de eilanden van de Amerikaanse staat Hawaï, zijn vreemde wezens afkomstig uit de zee aangespoeld.

De kustlijn is bezaaid met miljoenen kleine, paarse, opgerolde dieren. Aan beide zijden hebben ze zes poten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ik zie dit voor het eerst. Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt,” zei strandganger Bruce Kuwana. “Wanneer er iets aanspoelt weet je niet wat je moet verwachten. Je denkt in eerste instantie aan wrakstukken afkomstig van een tsunami.”

Surfplanken

“Ik wil er zeker achter komen waar ze vandaan zijn gekomen en wat het zijn,” zei Scott Paddock, ook iemand die vaak een bezoek brengt aan het strand.

Zelfs de biologen van het nabijgelegen Waikiki Aquarium weten niet wat ze ermee aan moeten. Ze hebben al vele meldingen gekregen van krabben ter grootte van een erwt.

“De strandmeester vroeg wat voor dieren het waren omdat hij had gehoord dat ze in sommige gevallen op surfplanken en op de surfers begonnen te kruipen,” zei bioloog Norton Chan. Hij kan geen naam voor het dier vinden, maar denkt dat het gaat om een krabsoort die zich nog in het larvestadium bevindt, mogelijk de 7-11 krab.

Miljoenen

Hij schat dat in de afgelopen dagen miljoenen dieren zijn aangespoeld op het strand. Medewerkers van het Waikiki Aquarium hebben een paar exemplaren meegenomen om te onderzoeken hoe ze groeien.

“We weten nog maar weinig over de oceanen,” zei Chan. “Dit is een mooie kans om te leren.” Op dit moment is het nog onduidelijk waar de krabben vandaan kwamen, hoe groot ze worden en wat ze eten.

Bron: Khon2.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
11 jaren geleden

Gossiemikkie!

Tomaat
Tomaat
11 jaren geleden

thoep en die durft dit vast te pakken ..wie weet wat het kan zijn misschien zijn ze wel giftig ……maar wel mooi dat er nieuwen dieren soorten ontstaan dat wel .ik zou het eerst goed onder zoeken voor aleer ik dit aan raak hoor ben een dierenvriend mar ik zou uit kijken .

Grappenmaker
Grappenmaker
11 jaren geleden

[quote name=”Tomaat”]thoep en die durft dit vast te pakken ..wie weet wat het kan zijn misschien zijn ze wel giftig ……maar wel mooi dat er nieuwen dieren soorten ontstaan dat wel .ik zou het eerst goed onder zoeken voor aleer ik dit aan raak hoor ben een dierenvriend mar ik zou uit kijken .[/quote]

Zeker uitkijken want het kunnen wel aliens zijn die een eitje in je hand leggen zodat je als een soort “Borg” overgenomen wordt en voor je het weet loop je als een zombie door de straten te brullen.

roy
roy
11 jaren geleden

een soort larf ven een alien soort

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x