Homepagina » Archeologie » Mythische tombe van koningsgod Osiris ontdekt in Egypte
Mythische tombe van koningsgod Osiris ontdekt in Egypte

Mythische tombe van koningsgod Osiris ontdekt in Egypte

Italiaanse en Spaanse archeologen hebben in het Egyptische Luxor een ongelooflijke vondst gedaan. Ze hebben de mythische graftombe van Osiris, de god van het rijk der doden en reïncarnatie, gevonden.

Het betreft een symbolische begraafplaats die in de oudheid werd gebruikt om de onsterfelijkheid van goden te linken aan die van de heersende farao’s. Het complex dateert volgens de Egyptische minister van Oudheden Mamdouh al-Damaty uit de 25e Dynastie (700 jaar voor Christus).

De necropolis bestaat uit een grote hal die wordt ondersteund door vijf zuilen. Een trap leidt naar een grafkamer met een gebeeldhouwde god. In een aangrenzende ruimte zijn reliëfs te vinden van bewakers met messen. Een schacht van negen meter leidt naar de centrale ruimte. Daaronder bevindt zich ook weer een schacht van zes meter die toegang biedt tot twee andere kamers.

Het bouwwerk werd in 1880 ontdekt door archeoloog Philippe Virey. Volgens een legende werd Osiris gedood door zijn broer Seth, die zelf koning van de goden wilde zijn. Seth bedacht een list. Hij maakt een kist waar Osiris in moest kruipen. Seth gooide de kist in de Nijl, maar Isis – de vrouw van Osiris – vond de kist terug.

Seth werd woedend en hakte het dode lichaam van Osiris in stukken en verspreidde ze over de uithoeken van het Oude Egypte. Isis trok jarenlang rond op zoek naar de stoffelijke resten van haar echtgenoot. Na lang zoeken vond ze de resten terug behalve zijn geslachtsorgaan en mummificeerde het tot één geheel. Osiris was er lang genoeg om nog een kind te verwekken: Horus. Die werd na een lange strijd met Seth koning van Egypte.

Archeologen hebben ook de graftombe ontdekt van een voorheen onbekende koningin. Het gaat vermoedelijk om de vrouw of moeder van farao Neferefre, die ongeveer 4500 jaar geleden aan de macht was. De naam van de koningin, Chentkaus, stond in een inscriptie op een wand in de necropolis. Het zou gaan om Chentkaus III. De tombe werd gevonden in Aboesir.

[News.com.au, Ancient Origins]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
6 jaren geleden

Wat hadden die mensen van toen toch met goden of een god? in ieder geval was het een mysterieus gebeuren voor aanbidding van een god goden en godinnen , de koningen[ginnen] priesters of wat dan ook, men wilden maar wat graag in een boven natuurlijke kracht geloven en aanbidden waar ze zich mee konden identificeren , ze kregen daardoor een macht gevoel om over anderen mensen of een volk te regeren , er bestaat helemaal geen boven natuurlijke krachten die de mens ziet als een pion of marionet waarmee de goden de mens ziet als zijn speeltje het zijn de mensen of macht hebbers zelf die zich verrijkte met macht gevoel om over een ander te reageren ,mensen mogen wat graag geloven in iets wat mysterieus is, door imposante tekeningen of uitbeeldingen kreeg men wel deze status en een naam koning[ginnen] alles is gewoon energie , maar omdat mensen deze energie beweging niet altijd kunnen verklaren beelden of aanbidden het zich zelf uit waarop men op een god[en] kunnen lijken, [ in deze tijd komt het nog steeds voor aanbidding van het boven natuurlijke] de mens zelf schepten zijn eigen goden een god of godinnen, en priesters of dominees zijn dan de volgelingen van deze mysterieuze boven natuurlijke krachten die men een naam gaf ter identificatie van een volgeling van het goddelijke, zolang men daarin blijft geloven zal het ook blijven bestaan als iets mysterieus en dat willen ze ook zo houden ter identificatie van een gedrag die algemeen geaccepteerd is als een gedrag die orde schept [maar ook wanorde door niet de beweging van energie te kennen en wel kant het op gaat ] ,, de mens heeft het goddelijk zelf gevormd , deze mysterie is de mens zelf het kent zichzelf niet als een energie waarin wanorde en orde heerst , zowel slaaf of als een koning zijn voort gekomen uit de gedachten van de mens omdat deze de energie bewegingen van de natuur en de kosmos en zichzelf niet begreep, waardoor men in goden godinnen of god ging creëren en geloven waarmee deze zijn eigen soort ging onderwerpen waarin slaven en de koningen werden gevormd en als excuus de goden als de bron ziet als een macht die boven de mens staat en waarmee de mens zichzelf onderwierp, weer een nieuwe ontdekking van een Koningsgod?

Henk de Groot
Henk de Groot
6 jaren geleden

Misschien heeft het niet zoveel zin om met elkaar zaken te willen bespreken waar we geen van allen echt veel verstand van kunnen hebben. Wat heeft het voor nut om met een beperkte, 21ste-eeuwse RTL-geest naar een periode uit de geschiedenis te kijken waar we de ballen van afweten? We vinden onszelf zo geweldig en we denken zoveel te weten, maar wat weten we eigenlijk echt? Wat kunnen we echt weten?

“Iedereen die serieus betrokken wordt bij de uitoefening van wetenschap raakt ervan overtuigd dat er een geest aanwezig is in de wetten van het universum, een geest die onmetelijk veel groter is dan die van de mens.”
— Albert Einstein

“Alle materie is ontstaan uit een bepaalde kracht en kan alleen maar bestaan, dankzij die kracht. We moeten veronderstellen dat er achter deze kracht een zelfbewuste en intelligente Geest schuilgaat. Deze Geest is de matrix van alle materie.”
— Max Planck (vader van de kwantumfysica)

“Veel mensen nemen genoegen met onbenulligheden zoals rijkdom, roem, comfort en sociaal aanzien. Deze doelen zijn veel te bescheiden in vergelijking met datgene wat werkelijk mogelijk is.”
— Anton Lichtenaner

Dan maar weer gewoon braaf naar RTL-4 kijken?

Faith
Faith
6 jaren geleden

Wat Einstein, Planck en Lichenauer beweren is bewezen waar maar mensen hebben er geen interesse in. Het is ook vooral een persoonlijk beleven merk ik. Als je er over praat wordt je al snel als gelovige neergezet en dat is kennelijk eerder iets om belachelijk te maken dan om serieus te nemen. Maakt ook niet uit, die mensen moeten vooral naar RTL4 blijven kijken en niet vergeten de Linda blijven lezen. Zich vergapen aan wat onze ”sterren” allemaal wel niet hebben, hoe geweldig lux onze ”sterren” leven, wat ze allemaal gratis krijgen terwijl ze toch genoeg verdienen en wat een voorkeursbehandelingen ze genieten. Geweldig, dan ben je als mens wel geslaagd… Denken ze.
tja ze zijn gewoon nog niet zo ver.

gonzo
gonzo
6 jaren geleden

Alle Egyptische goden waren emanaties ( uitingsvormen ) van één en dezelfde oergod/bron Atum ( Aton/Ra/Re ).
Daar ‘ontsproten’ alle andere godheden uit, die verschillende energieen of krachten voorstelden uit die ene oorspronkelijke bron.

x

Check Also

kaag

Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x