Financieel

Naar IJslands voorbeeld: Ierland vervolgt topbankier die economie verwoestte

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een voormalig hoofd van een grote Ierse bank staat in eigen land terecht voor de rol die hij speelde in de financiële crisis in 2008. Dat schrijft The Irish Times.

David Drumm, tussen 2005 en 2008 directeur van de Irish Anglo Bank, is in oktober vorig jaar gearresteerd in Boston en vervolgens uitgeleverd aan Ierland.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er zijn in totaal 33 aanklachten tegen hem ingediend. Ierland volgt het voorbeeld van IJsland, een land dat de bankiers verantwoordelijk houdt voor hun rol in de bankencrisis.

120 getuigen

Drumm zou betrokken zijn geweest bij transacties ter waarde van in totaal zeven miljard euro. In 2010 boekte de grote bank een verlies van 17,5 miljard euro.

De oud-topman van de Irish Anglo Bank week in 2009 uit naar de Verenigde Staten en weigerde in eerste instantie mee te werken aan het onderzoek. Er worden tijdens het proces 120 getuigen gehoord.

10 jaar cel

Drumm hangt een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar boven het hoofd. IJsland en Ierland houden criminele bankiers verantwoordelijk voor hun directe betrokkenheid bij de economische verwoesting in 2008. In andere landen, waaronder de VS, gebeurt precies het tegenovergestelde.

IJsland heeft al 26 bankiers veroordeeld tot in totaal 74 jaar gevangenisstraf. Tegen anderen loopt momenteel nog een proces. In Amerika, maar ook in Nederland, werden banken met belastinggeld uitgekocht door de overheid.

[MintPress News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Nederland zal nooit volgen. Waarom? Heel simpel. Werkelijk in alles zijn wij laf. Dat is ook gebleken in de geschiedenis en nu. Zeer spijtig om dat zo te zeggen.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Partij voor de Dieren sprak in de Tweede Kamer over Ons Geld:
Geldschepping niet meer bij private banken.
https://www.partijvoordedieren.nl/news/geldschepping-is-overheidstaak

J@n
J@n
7 jaren geleden

Gelukkig voor Zalm hebben we in Nederland geen rechters die zulke stappen durven te ondernemen.

B. van Dokkum
B. van Dokkum
7 jaren geleden

Nederlanders hebben het veel te druk met Zwarte en Witte Pieten discussies, en met zich intelligent voelen, dan wel met het zingen van liedjes als: “Welkom vluchteling! Welkom in ons land!”, of met Wilders-processen.

Tja als je ook zo’n niveau hebt…….. Tja dan moet je als thuiszorgers maar inboeten op je salaris, of je “pusjoen” afgepakt krijgen

En wat na de volgende verkiezingen? Ja wat? Zie je dezelfde bedriegers weer op het pluche zitten

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x