Mens en Dier

‘Naargeestige’ Ollongren (D66) pleit voor nog meer censuur

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Kajsa Ollongren (D66) zei in WNL op Zondag dat sociale media meer moeten waarschuwen tegen ‘desinformatie’, zoals in de Verenigde Staten is gedaan met beweringen over stembusfraude rond de presidentsverkiezingen. Ollongren heeft al vaker haar zorgen uitgesproken over nepnieuws en beïnvloeding van verkiezingen, zonder daar bewijs voor aan te dragen.

Ze wees er bij WNL op dat de veiligheidsdiensten al jaren waarschuwen voor verspreiding van nepnieuws, en dat daar ook ‘statelijke actoren’ achter kunnen zitten. “We zien dat het in andere landen ook is gebeurd, dus er is geen aanleiding om te veronderstellen dat dat in ons land niet gebeurt,” zei ze.

Ministerie van waarheid

“De MIVD en AIVD waarschuwen al jaren hiervoor. Dit is aan de gang. En dan gaat het over de statelijke actoren, maar het kan natuurlijk ook op andere manieren gebeuren. Het kunnen ook mensen zijn die politieke partijen zouden willen proberen te infiltreren, of partijen die er belang bij hebben dat er een destabilisatie is in onze samenleving.”

Ollongren zei ook dat ‘er geen ministerie van waarheid’ komt. “Het is heel erg lastig. We willen niet dat de overheid het doet. We willen geen ministerie van waarheid. Dat kan niet. Dus we willen dat de journalisten het doen. Journalistiek is eigenlijk de beste onafhankelijke partij om dit soort dingen aan de kaak te stellen en te signaleren. Maar de sociale mediaplatforms zullen wel een verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Journalist Joost Niemoller vraagt zich op Twitter af: “Wanneer wordt alles wat D66 niet bevalt staatsgevaarlijk en dus een zaak voor de geheime diensten?”

4.3 26 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ate Hoeksma
Ate Hoeksma
1 jaar geleden

Het is allemaal desinformatie van het kabinet. Die neem ik niet serieus.

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Haar hele familie is destijds uit Zweden getrapt en uit de ‘adel’ gezet. Dit voor hoogverraad en diefstal. En wat doen de ‘Oranjes’? Die nemen ze gewoon over.
Leestip; Oranje Zwartboek
https://www.bol.com/nl/p/oranje-zwartboek/9200000124091882/

Jenne Sr.
Jenne Sr.
1 jaar geleden

Er komen steeds meer spoken in de politiek, sexueel zijn het natte plekke ze laten niets na ! hun gevoelens zij zo anders als die van gewone Moeders Vaders met Kinderen, no roots maar ook geen toekomst, want daar heb je een ziel voor nodig !

Margot
Margot
1 jaar geleden

Wellicht helpt het te weten dat zij en allerhande mensen die in dit waanzinsspel meedoen, zichzelf verkocht hebben. Hun ziel heeft hun lichaam verlaten. Zij zijn bezet en daarmee bezeten. Er valt geen sociale logica van hen te verwachten. Zich erover te verbazen en/of er verontwaardigd over te zijn, heeft geen enkele zin. Zij zijn zichzelf niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

66
0
We lezen graag je reactie!x