Universum

Zon verandert in ‘Ring van Vuur’

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De zon verandert deze week in een kosmische ‘ring van vuur’. De ringvormige zonsverduistering die aanstaande vrijdag plaatsvindt, zal te zien zijn vanuit delen van Australië en de Zuidelijke Grote Oceaan.

Op het hoogtepunt van de zonsverduistering zal 95 procent van de zon worden afgedekt door de maan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, West-Australië, het Noordelijk Territorium en Queensland liggen in de baan van de zonsverduistering. Inwoners van andere delen van Australië, de zuidelijke Filipijnen, de eilanden van Hawaï en het oosten van Indonesië krijgen een gedeeltelijke zonsverduistering te zien.

Hybride zonsverduistering

Dankzij de Slooh Space Camera kan de hele wereld meekijken. Bij een ringvormige of annulaire zonsverduistering is de zon gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan. De zon vormt dan een lichtgevende rand om de maan.

Op 24 mei zal er bovendien een gedeeltelijke maansverduistering zijn en op 3 november aanstaande vindt een zeldzame hybride zonsverduistering plaats, een zonsverduistering die afhankelijk van de plaats op aarde totaal dan wel ringvormig wordt waargenomen.

Zon verandert in Ring van VuurEen stel uit China kijkt op 15 januari 2010 naar een annulaire zonsverduistering boven Zhengzhou

Deze zonsverduistering begint ringvormig, wordt vervolgens totaal en blijft dan tot en met het einde totaal. Dit komt zelden voor. De vorige keer gebeurde dit in 1854, en na 2013 is de eerstvolgende keer in 2072.

Bron: Space.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Hadden de maya,s ook niet het over een maansverduistering, gepaard gaande met een ring van vuur??En dat de aarde daarna een grote verandering zou ondergaan??Zou dit de verandering zijn?? http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3434020/2013/04/30/Nieuwe-ijstijd-verwacht-tegen-2030.dhtml tenslotte heeft onze zon naast de 11 jarige zonnecyclus ook een 350 jarige cyclus.De zon had 3 jaar geleden een maximaal aantal zonneuitbarstingen moeten geven, maar doet dit tot op heden niet.In 1650 tot 1710 leverde dit “MOUNDERMINIMUM” genoemde een mini-ijstijd op.Nog even dit, het blijft een spectaculair gezicht zo,n maansverduistering en deze in het bijzonder, omdat de ring deze bijzonder maakt.

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

En nu maar bidden en hopen .DAT de ZON van GOD !!!De massa wakker geschut krijgt. Of zelf gaat ingrijpen voordat dat stelletje psychopaten,het hele midden oosten in puin LATEN !!!!! gooien of erger de gehele planeet(zelf duiken zij wel ondergronds of pakken een ufo en wachten op de maan of op mars af ,of hun smerige plan gelukt is. wake-up voor het te laat is.

Hr
Hr
11 jaren geleden

Wat ongelovelijk mooi!

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Hadden de maya,s ook niet het over een maansverduistering, gepaard gaande met een ring van vuur??En dat de aarde daarna een grote verandering zou ondergaan??Zou dit de verandering zijn?? http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3434020/2013/04/30/Nieuwe-ijstijd-verwacht-tegen-2030.dhtml tenslotte heeft onze zon naast de 11 jarige zonnecyclus ook een 350 jarige cyclus.De zon had 3 jaar geleden een maximaal aantal zonneuitbarstingen moeten geven, maar doet dit tot op heden niet.In 1650 tot 1710 leverde dit “MOUNDERMINIMUM” genoemde een mini-ijstijd op.Nog even dit, het blijft een spectaculair gezicht zo,n maansverduistering en deze in het bijzonder, omdat de ring deze bijzonder maakt.[/quote]
Er is nog iets om over na te denken waarom nu tussen,hemelvaart en Pinksteren.dit is geen wetenschap maar gevoel,in dit geval het mijne.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x