Paranormaal

Buitenzintuiglijke waarneming wetenschappelijk bewezen

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Studies over buitenzintuiglijke waarneming (Extra Sensory Perception (ESP)) worden vaak gemarginaliseerd. Dat komt niet zozeer door het ontbreken van empirisch bewijs, maar meer door het gebrek aan theoretische ondersteuning.

Buitenzintuiglijke waarneming kan door middel van de traditionele definities van perceptie en cognitie niet gemakkelijk worden begrepen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De kwantummechanica kan wel deuren openen naar uitgebreidere ESP-modellen. Sinds het midden van de twintigste eeuw zijn experimenten uitgevoerd om de aard van ESP te onderzoeken.

Wetenschappelijk bewezen

Vandaag de dag is ESP met behulp van moderne experimentele methoden en meta-analytische technieken wetenschappelijk bewezen ondanks de conventionele neurowetenschappelijke aannames.

Parapsychologen hebben het bestaan van ESP tussen 1974 en 2008 aangetoond in 108 publicaties. Het onderzoek is gedaan in laboratoria over de hele wereld.

Waarom wordt dit belangrijke empirische bewijs niet benoemd door iedere grote nieuwszender of krant? ESP wordt om twee redenen niet geaccepteerd door de wetenschappelijke gemeenschap.

  • De reguliere wetenschap meent dat dergelijk empirisch bewijs niet bestaat
  • Hoewel wordt geaccepteerd dat er mogelijk enig bewijs bestaat, meent de reguliere wetenschap dat de experimenten niet kunnen worden herhaald

In december 2010 onthulden Patrizio E. Tressoldi en zijn collega’s in het wetenschappelijke tijdschrift NeuroQuantology dat deze overtuigingen onjuist zijn, dat bewijs voor ESP wel degelijk bestaat en dat de waarnemingen herhaalbaar zijn.

Bron en het gehele paper Extrasensory Perception and Quantum Models of Cognition: Psy.unipd.it

ESP is te leren

Nu aangetoond is dat ESP gewon bestaat is het interessant om te weten dat het gewoon te leren is. Net zoals je kunt leren autorijden kun je leren om buitenzintuiglijk waar te nemen. Omdat de buitenzintuiglijke waarneming via met menselijk onderbewustzijn plaatsvindt, kun je met een hypnosesessie het vermogen om buitenzintuiglijke signalen waar te nemen activeren en verbeteren.

Michel Lejeune van Trancewerk.nl heeft een speciale hypnosesessie om ESP te activeren ontwikkeld. Hiermee zijn vele honderden mensen buitenzintuiglijk gaan waarnemen.

Onlangs maakte Lejeune een korte video over ESP en hoe iedereen het kan leren.

Klik hier voor meer informatie:

https://www.trancewerk.nl/blog/esp-buitenzintuiglijk-waarnemingsvermogen-wat-is-het-en-wat-kun-je-ermee

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik heb geen bewijzen nodig.Voor mij is het al een bewezen feit.Zeker asl je iemand heel goed kent, zal het je vanzelf opvallen, dat als de ander iets zegt,en jij daar toevallig aan zat te denken.Dus datzelfde vindt ook plaats bij onbekenden, en wordt bij je wakker als INTUÏTIE gevoelens.Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!!

Linda
Linda
11 jaren geleden

Ik heb ook geen bewijzen nodig.

legaal
legaal
11 jaren geleden

Ik heb ook geen bewijzen nodig.

T R Hunter
T R Hunter
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb geen bewijzen nodig.Voor mij is het al een bewezen feit.Zeker asl je iemand heel goed kent, zal het je vanzelf opvallen, dat als de ander iets zegt,en jij daar toevallig aan zat te denken.Dus datzelfde vindt ook plaats bij onbekenden, en wordt bij je wakker als INTUÏTIE gevoelens.Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!![/quote]
Yep het is inderdaad bewezen en aangetoond. Sterker nog de Cia heeft gebruik gemaakt van paranormale fenomenen waaronder RV remote viewing, een vorm dus van helderziendheid en partiele uittreding en de SRV is bewezen !

Back to top button