Homepagina » Paranormaal » Buitenzintuiglijke waarneming wetenschappelijk bewezen

Buitenzintuiglijke waarneming wetenschappelijk bewezen

Studies over buitenzintuiglijke waarneming (Extra Sensory Perception (ESP)) worden vaak gemarginaliseerd. Dat komt niet zozeer door het ontbreken van empirisch bewijs, maar meer door het gebrek aan theoretische ondersteuning.

Buitenzintuiglijke waarneming kan door middel van de traditionele definities van perceptie en cognitie niet gemakkelijk worden begrepen.

De kwantummechanica kan wel deuren openen naar uitgebreidere ESP-modellen. Sinds het midden van de twintigste eeuw zijn experimenten uitgevoerd om de aard van ESP te onderzoeken.

Wetenschappelijk bewezen

Vandaag de dag is ESP met behulp van moderne experimentele methoden en meta-analytische technieken wetenschappelijk bewezen ondanks de conventionele neurowetenschappelijke aannames.

Parapsychologen hebben het bestaan van ESP tussen 1974 en 2008 aangetoond in 108 publicaties. Het onderzoek is gedaan in laboratoria over de hele wereld.

Waarom wordt dit belangrijke empirische bewijs niet benoemd door iedere grote nieuwszender of krant? ESP wordt om twee redenen niet geaccepteerd door de wetenschappelijke gemeenschap.

 • De reguliere wetenschap meent dat dergelijk empirisch bewijs niet bestaat
 • Hoewel wordt geaccepteerd dat er mogelijk enig bewijs bestaat, meent de reguliere wetenschap dat de experimenten niet kunnen worden herhaald

In december 2010 onthulden Patrizio E. Tressoldi en zijn collega’s in het wetenschappelijke tijdschrift NeuroQuantology dat deze overtuigingen onjuist zijn, dat bewijs voor ESP wel degelijk bestaat en dat de waarnemingen herhaalbaar zijn.

Bron en het gehele paper Extrasensory Perception and Quantum Models of Cognition: Psy.unipd.it

ESP is te leren

Nu aangetoond is dat ESP gewon bestaat is het interessant om te weten dat het gewoon te leren is. Net zoals je kunt leren autorijden kun je leren om buitenzintuiglijk waar te nemen. Omdat de buitenzintuiglijke waarneming via met menselijk onderbewustzijn plaatsvindt, kun je met een hypnosesessie het vermogen om buitenzintuiglijke signalen waar te nemen activeren en verbeteren.

Michel Lejeune van Trancewerk.nl heeft een speciale hypnosesessie om ESP te activeren ontwikkeld. Hiermee zijn vele honderden mensen buitenzintuiglijk gaan waarnemen.

Onlangs maakte Lejeune een korte video over ESP en hoe iedereen het kan leren.

Klik hier voor meer informatie:

https://www.trancewerk.nl/blog/esp-buitenzintuiglijk-waarnemingsvermogen-wat-is-het-en-wat-kun-je-ermee

 Vind je dit interessant? Deel het dan met je vrienden op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Ik heb geen bewijzen nodig.Voor mij is het al een bewezen feit.Zeker asl je iemand heel goed kent, zal het je vanzelf opvallen, dat als de ander iets zegt,en jij daar toevallig aan zat te denken.Dus datzelfde vindt ook plaats bij onbekenden, en wordt bij je wakker als INTUÏTIE gevoelens.Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!!

  4 likes
 2. Ik heb ook geen bewijzen nodig.

  3 likes
 3. Ik heb ook geen bewijzen nodig.

  3 likes
 4. [quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb geen bewijzen nodig.Voor mij is het al een bewezen feit.Zeker asl je iemand heel goed kent, zal het je vanzelf opvallen, dat als de ander iets zegt,en jij daar toevallig aan zat te denken.Dus datzelfde vindt ook plaats bij onbekenden, en wordt bij je wakker als INTUÏTIE gevoelens.Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!![/quote]
  Yep het is inderdaad bewezen en aangetoond. Sterker nog de Cia heeft gebruik gemaakt van paranormale fenomenen waaronder RV remote viewing, een vorm dus van helderziendheid en partiele uittreding en de SRV is bewezen !

  3 likes
 5. Het maakt me blij te lezen dat spiritualiteit en wetenschap steeds dichter bij elkaar komen. Er zijn nog zoveel mensen die nog niet genoeg in verbinding met zichzelf staan en de wetenschap nog zo hard nodig hebben. Het universum is creatief om het ontwaken te laten geschieden. Vele wegen leiden naar……. eenheidsbewustzijn!!!

  3 likes
 6. Ach kom nou even, één vaag PDFje en alles is gelijk bewezen…

  Hee Hunting, geloof je zelf wel wat je zelf schrijft? > Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!!

  Dream on!

  2 likes
 7. [quote name=”jolanda”]Ik wil erg graag bewijzen zien, blind geloven of zelf ervaren is voor mij onvoldoende. Dit moet verklaarbaar zijn, maar misschien zijn we daar nog niet toe in staat?

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9335%5B/quote%5D
  Beste Jolanda,
  Je schrijft dat voor jou Zelf ervaren onvoldoende is. Als anderen voor jou alles moeten gaan bewijzen wat jij voelt of ervaart is het einde zoek. Ik wens je wijsheid toe. Vertrouw je Zelf, ze vertelt je meer dan je denkt te voelen.
  Ieder doorleeft zijn eigen proces hier op aarde. Niemand loopt voor of achter, knoop dat goed in je oren. We leren en ervaren van elkaar en door elkaar en daarom is oordelen en veroordelen zo menselijk, maar niet de Weg. Ieder heeft zijn eigen perceptie van zijn of haar reis die hij of zij doorloopt en daardoor weer een stukje heel wordt. Het is lang maar een o zo mooi leerproces. Meisje, ga je vleugels uitslaan verbaas je en leef! H.G. Odette

  2 likes
 8. Ik wil erg graag bewijzen zien, blind geloven of zelf ervaren is voor mij onvoldoende. Dit moet verklaarbaar zijn, maar misschien zijn we daar nog niet toe in staat?

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9335

  1 likes
 9. [quote name=”jolanda”]Ik wil erg graag bewijzen zien, blind geloven of zelf ervaren is voor mij onvoldoende. Dit moet verklaarbaar zijn, maar misschien zijn we daar nog niet toe in staat?

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9335%5B/quote%5D

  Het is verklaarbaar als je uitgaat van een holografisch universum en daar komt steeds meer bewijs voor.

  1 likes
 10. [quote name=”jolanda”]Ik wil erg graag bewijzen zien, blind geloven of zelf ervaren is voor mij onvoldoende. Dit moet verklaarbaar zijn, maar misschien zijn we daar nog niet toe in staat?

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9335%5B/quote%5D Bewustzijn laat zich niet vangen in meetapparatuur. Het hoeft zich ook niet te bewijzen. Dat weet jij heus wel.

  1 likes
 11. Als er iemand is die op een niet-zweverige manier over dergelijke zaken heeft geschreven en gesproken, dan is het Rupert Sheldrake wel.

  Die kerel kan een mijlpaal betekenen voor de wetenschap…

  O, de best wensen aan iedereen, en dat jullie voor eeuwig in non-stop geluk mogen leven!!!

  1 likes
 12. Gerritbrendel,

  Ik sta er versteld van dat je tussen je zinnige anekdotes zoveel onzin kunt plaatsen.

  Alle kennis zit in ons, en zal je niet in ‘boeken van overledenen via mediums gedicteerd’ verkrijgen.

  Dit is je reinste onzin!

  quote:’
  Want ze liggen open en bloot met hun ‘beweringen’ en leugens, verzinsels en rituelen.’

  En hoe ga jij dan bepalen dat wat jij zegt geen ‘beweringen’ zijn?
  Hoe ga jij duidelijk maken dat wat je zegt een logische gedachtegang heeft?

  Voor mij persoonlijk kan ik mijn bewering logisch plaatsen; wat jij?
  We zijn spirituele wezens, maar daarnaast ook intellectuele wezens. Het een kan niet zonder het ander. Anders beweren is jezelf fundamenteel als mens gaan negeren. En negatie leidt tot onzin.

  vervolg volgend bericht

  1 likes
 13. [quote name=”Monique”]Het maakt me blij te lezen dat spiritualiteit en wetenschap steeds dichter bij elkaar komen. Er zijn nog zoveel mensen die nog niet genoeg in verbinding met zichzelf staan en de wetenschap nog zo hard nodig hebben. Het universum is creatief om het ontwaken te laten geschieden. Vele wegen leiden naar……. eenheidsbewustzijn!!![/quote]

  Hou alsjeblieft op met dit zweverige gezever van de hersenspoeling van de “licht en liefdekerk”. Voor de rest nog een gelukkig nieuwjaar.

  1 likes
 14. [quote name=”marco-eikhout”]Wie weet hier een een verklaaring voor

  Hallo Marco,

  Ik herken je verhaal, wat jij omschrijft zijn uittredingen. Deze komen vaker voor bij vermoeidheid of als je dag en nachtritme verstoord raakt door bijv slaapgebrek, onregelmatige nachten etc. Maar ook tijdens het Ascetieproces (hier op Niburu stond dit in een stuk over ascentieverschijnselen).
  Wat je zelf al zegt in je stukje, je lichaam slaapt maar je geest is dan nog wakker. Dit klopt ook , je ziet met je geestesoog je omgeving maar ook de andere dimensies. Sommige mensen zijn er een kei in om het zelfs op te roepen, ze kunnen dan astraal reizen. Het oproepen is mij nog niet gelukt, wel heb ik een ervaring gehad met het astraal reizen tussen slaap en waaktoestand, waarbij ik een ontmoeting had met mijn vriend die zich heel ergens anders bevond , maar die mij op dat moment ook heeft gezien.Dus fysiek lag ik in bed, maar geestelijk was ik bij hem en hij heeft mij dus ook gezien en ervaren. Als je op internet zoekt op astraal reizen of uittreding vind je vast alle info die je zoekt.

  1 likes
 15. [quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb geen bewijzen nodig.Voor mij is het al een bewezen feit.Zeker asl je iemand heel goed kent, zal het je vanzelf opvallen, dat als de ander iets zegt,en jij daar toevallig aan zat te denken.Dus datzelfde vindt ook plaats bij onbekenden, en wordt bij je wakker als INTUÏTIE gevoelens.Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!![/quote]
  Komt vaak ook doordat beide personen in kwestie dezelfde logische sprongen maken: A, B -> C. De een in gedachte, de ander in gedachte en woord. Ik ben bij tijd en wijle extreem telephatisch (geweest?), maar probeer in eerste instantie een logische verklaring te vinden.

  0 likes
 16. [quote name=”legaal”]Ik heb ook geen bewijzen nodig.[/quote]
  Ik ook niet Tieneke,Voorlopers?

  0 likes
 17. Mainstream wetenschap heeft op dingen een antwoord, maar er zijn nog voldoende gebieden waar geen of onvoldoende antwoord is. Een mens is tot meer in staat, dan wat men denkt.

  0 likes
 18. Na duuuuuiizenden, al dan niet miljoenen, verhalen van over de hele wereld..? De mens kan soms koppig zijn, niet?:p
  Een zelfde principe is dat jeje ook niet gaat afvragen of dromen wel degelijk bestaan…
  Peace.

  0 likes
 19. Iemands ‘persoonlijkheid’ en ‘ego’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Het ‘ego’ is deze die ‘stuurt’, deze die ‘iets wil’, deze die zichzelf boven alles probeert te plaatsen.
  Je ‘persoonlijkheid’ is de som van je daden en gebeuren in het verleden dat rechtstreeks zijn bestaan kent via het ego.

  Als men niet inziet dat dit de gang van zaken is dan is het inderdaad bijna een onmogelijke opdracht om te zien waar ik het over heb.
  Wat ik schrijf is pure psychologie dat reeds in zowel Westerse als Oosterse lectuur is beschreven.

  Anders beweren kan, maar dan moet je wel heel duidelijk maken dat wat door duizenden personen door de eeuwen heen in tal van maatschappijen (zowel psychologisch, filosofisch als spiritueel) is beschreven niet juist is.

  Op mijn 18e (ben er nu 41) heb ik een bijna doodservaring gehad bij een ongeval en ik kan je voor de volle honderd procent verzekeren dat als je sterft je ego verdwijnt.
  Ik zag mezelf maar had er niet echt nog een relatie mee. Het was een vage herinnering. Wat echt was, was het opgaan in pure ‘liefde’. Het ‘alles’ en ‘niets’ zijn. Al de rest heeft geen ‘waarde’ meer op dat moment. Pas toen ik terug in m’n lichaam ging kwam ook het ‘ego’ terug.

  Al de rest is wishful thinking!

  0 likes
 20. [quote name=”Edwin”]Mainstream wetenschap heeft op dingen een antwoord, maar er zijn nog voldoende gebieden waar geen of onvoldoende antwoord is. Een mens is tot meer in staat, dan wat men denkt.[/quote]

  Akkoord Erwin, maar mag ik nog een beetje nuanceren ?

  Ik ben geen wetenschapper, maar voor mij voelt het vaak zo aan dat mainstream wetenschappen de mensheid een antwoord op vele vragen voorspiegelt. Ze pakken het zo in dat het voor de mensen inderdaag aangenomen kan worden dat het zo is. Dit allemaal los van het feit dat er op heel veel vragen door die zelfde mainstream wetenschap nog eens geen antwoorden gevonden zijn.

  0 likes
 21. [quote name=”Paardenliefhebber”]Ach kom nou even, één vaag PDFje en alles is gelijk bewezen…

  Hee Hunting, geloof je zelf wel wat je zelf schrijft? > Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!!

  Dream on![/quote]
  Doe ik ook, zoals u over paarden droomt.Naar mate de intelligentie stijgt, zal de behoefte tot spreken afnemen en is je mond nog nodig voor waar ie bedoeld is.Te kauwen.Het spreken kun je nu al doen, simpel omdat elke gedachte een electrische puls is, en we nu als mens eigenlijk al werken als zender en ontvanger.Vergeet de paarden nu ff die staan te lachen om u.And have nice dreams to.

  0 likes
 22. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Paardenliefhebber”]Ach kom nou even, één vaag PDFje en alles is gelijk bewezen…

  Hee Hunting, geloof je zelf wel wat je zelf schrijft? > Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!!

  Dream on![/quote]
  Doe ik ook, zoals u over paarden droomt.Naar mate de intelligentie stijgt, zal de behoefte tot spreken afnemen en is je mond nog nodig voor waar ie bedoeld is.Te kauwen.Het spreken kun je nu al doen, simpel omdat elke gedachte een electrische puls is, en we nu als mens eigenlijk al werken als zender en ontvanger.Vergeet de paarden nu ff die staan te lachen om u.And have nice dreams to.[/quote]
  Dus naarmate je intelligentie stijgt, wordt je meer contactgestoord, lekker vooruitzicht, ik denk dat je dan inderdaad beter over paarden kan dromen.

  0 likes
  • Logische gedachtegang, tot je je beseft dat woorden eigenlijk een enorme beperking zijn in contact. Wist je dat jouw communicatie maar voor 7% uit woorden bestaat? 38% is intonatie en 55% je lichaamstaal. Woordenschat verschilt per persoon, de manier waarop ze gebracht worden zegt al veel meer over iemand. Lees met die kennis je berichtje even terug, dan snap je mijn punt.

   0 likes
 23. Buitenzintuiglijke waarneming of ESP kan door middel van recente definities van perceptie en cognitie gemakkelijk begrepen worden: het gaat om het bekomen van informatie via zenuwactiviteit op zich.
  Dit is bijvoorbeeld het geval met gedachte-immitatie.

  0 likes
 24. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Monique”]Het maakt me blij te lezen dat spiritualiteit en wetenschap steeds dichter bij elkaar komen. Er zijn nog zoveel mensen die nog niet genoeg in verbinding met zichzelf staan en de wetenschap nog zo hard nodig hebben. Het universum is creatief om het ontwaken te laten geschieden. Vele wegen leiden naar……. eenheidsbewustzijn!!![/quote]

  Hou alsjeblieft op met dit zweverige gezever van de hersenspoeling van de “licht en liefdekerk”. Voor de rest nog een gelukkig nieuwjaar.[/quote]
  Ach jeetje………..Nja in ieder geval bedankt 🙂 Ik wens jou toe dat 2013 je zal brengen daar waar jij je gelukkigst voelt. Groetjes!

  0 likes
 25. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Paardenliefhebber”]Ach kom nou even, één vaag PDFje en alles is gelijk bewezen…

  Hee Hunting, geloof je zelf wel wat je zelf schrijft? > Nu praten we nog, maar als de evolutie zijn tijd krijgt, doen we dit vanzelf met hersengolven overdracht!!

  Dream on![/quote]
  Doe ik ook, zoals u over paarden droomt.Naar mate de intelligentie stijgt, zal de behoefte tot spreken afnemen en is je mond nog nodig voor waar ie bedoeld is.Te kauwen.Het spreken kun je nu al doen, simpel omdat elke gedachte een electrische puls is, en we nu als mens eigenlijk al werken als zender en ontvanger.Vergeet de paarden nu ff die staan te lachen om u.And have nice dreams to.[/quote]
  Dus naarmate je intelligentie stijgt, wordt je meer contactgestoord, lekker vooruitzicht, ik denk dat je dan inderdaad beter over paarden kan dromen.[/quote]
  Ik ben van mening dat dat geklets met onze mond een vorm van contactstoornis is en niet andersom.

  Wij kletsen veeeeeeeeeeels te veel als ras.

  Blablablablabla.. en gevoel/intuitie/instinct hoe maar.. die wordt in de hoek gedrukt en afgeschreven als paranormaal, fictie, zweverig, etc.

  Wij als ras laten ons domineren door het linker deel van de hersens.

  deze site en het boek left in the dark gaat hier heel mooi op in. http://leftinthedark.org.uk/

  0 likes
 26. [quote name=”Monique”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Monique”]Het maakt me blij te lezen dat spiritualiteit en wetenschap steeds dichter bij elkaar komen. Er zijn nog zoveel mensen die nog niet genoeg in verbinding met zichzelf staan en de wetenschap nog zo hard nodig hebben. Het universum is creatief om het ontwaken te laten geschieden. Vele wegen leiden naar……. eenheidsbewustzijn!!![/quote]

  Hou alsjeblieft op met dit zweverige gezever van de hersenspoeling van de “licht en liefdekerk”. Voor de rest nog een gelukkig nieuwjaar.[/quote]
  Ach jeetje………..Nja in ieder geval bedankt 🙂 Ik wens jou toe dat 2013 je zal brengen daar waar jij je gelukkigst voelt. Groetjes![/quote]

  Dank u wel en voor u wens ik ook veel geluk in dit nieuwe jaar 2013. Resteert mij te zeggen dat de wetenschap niet compleet is maar ons vele handige zaken heeft gebracht. Er zijn 2 kanten aan de wetenschap.

  0 likes
 27. Wie weet hier een een verklaaring voor heb ADHD en als ik heel druk ben geweest en naar bed ga krijg ik op een gegeven moment een gesuis in me oren en weet nu in middels dat ik zo snel mog op me zij moet gaan liggen dan is het niet zo beang maar kan daarna mij lichaam niet meer bewegen weet inmid dat me lichaam in slaap toestand verkeerd maar ben geestelijk nog wel gewoon wakker en kan nog alles waarnemen om mij heen en zie dan bepaalde dingen waar ik van dacht dat mij hersens me voor de gek aan het houden waren maar aangezien ik nog alles bewust kan waar nemen en geestelijk nog dus wakker ben kunnen me hersens me niet voor de gek houden ik heb al een aantal berichten geplaats om te vragen wie hier ook ervaring mee gehad hebben ken nu pas 1persoon die de zelfde erv mee maakt als ik en die heeft ookADHD en we zien dan alletwee pri het zelfde maar ga niet zeggen wat dat laat ik aan die pers over wie de zelfde dingen gezien hebben laat het me aub weten dank u

  0 likes
  • Het zal je nog verbazen hoeveel mensen hier ‘last’ van hebben, Marco. Uit angst om raar te zijn heeft men het er alleen liever niet over. Bij mij werd deze last een zegen toen ik stopte met bang te zijn. Ja, het is groter dan jij. Nee, je kan het niet bevatten. Ja, het zal je ervaringen geven die maar weinig mensen kunnen verklaren. Maar het zal je nooit en te nimmer kwaad doen. Zodra je dat accepteerd kun je jezelf overgeven en gaan ontdekken. Geniet ervan 😉

   0 likes
 28. Geloof je het zelf? Ik paranormaal, god ik was negatief maar nu krijg ik een rolberoerte van het lachen. Dit geloof je toch zelf niet? Als ik paranormaal ben wil ik minstens een wonder. Lukt niet he?

  0 likes
 29. Ach ja dit is weer zoiets, voor degenen die het kunnen is het helder , anderen proberen te overtuigen heeft geen zin ook niet door publicatie van die onderzoekers de mens is nu eenmaal zo eerst zelf ervaren dan pas overtuigd zijn en dat is prima ieder zijn pad, en er zijn maar weinig mensen die het echt willen onderzoeken door bijvoorbeeld de techniek die aangeboden wordt en dan snap ik ook nog dat ze denken ;ja hiero weer één die een gat in de markt ziet en eraan wil verdienen.
  Maar hoe dan ook evolueert de mens er gaan tijden komen dat dit soort dingen geen vraagtekens meer oproepen omdat het dan ontwikkelt zal zijn bij ieder mens.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

artsen

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven ...