Universum

NASA doet vandaag ‘zeer belangrijke’ onthulling over Mars

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is er leven mogelijk op Mars? Het gerucht gaat de ronde op internet sinds de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aankondigde donderdag opnieuw met groot nieuws te komen over de rode planeet.

Het gaat om de resultaten van het MAVEN-project, zegt de NASA. MAVEN is een ruimtesonde die onder andere onderzoekt waarom Mars geen atmosfeer heeft, wanneer die verloren ging en waarom precies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De ruimtesonde is in 2013 gelanceerd en draait sinds september vorig jaar rond Mars. Met MAVEN proberen wetenschappers inzicht te krijgen in de geschiedenis van de atmosfeer en het klimaat van Mars om zo te kunnen bepalen of de planeet bewoonbaar is.

Enkele weken geleden maakte de NASA nog bekend dat er vloeibaar water op Mars aanwezig is. Volgt vandaag de aankondiging dat er leven mogelijk is op de rode planeet? In ieder geval gaat het volgens het ruimteagentschap om een ‘zeer belangrijke’ onthulling.

Michael Meyer, hoofdwetenschapper van het Mars Exploration Program, zal de persconferentie leiden vanuit het hoofdkwartier van de NASA. De bijeenkomst is donderdagavond om 20.00 uur hier live te volgen.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x