Homepagina » Universum » NASA doet vandaag ‘zeer belangrijke’ onthulling over Mars
NASA doet vandaag 'zeer belangrijke' onthulling over Mars

NASA doet vandaag ‘zeer belangrijke’ onthulling over Mars

Is er leven mogelijk op Mars? Het gerucht gaat de ronde op internet sinds de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aankondigde donderdag opnieuw met groot nieuws te komen over de rode planeet.

Het gaat om de resultaten van het MAVEN-project, zegt de NASA. MAVEN is een ruimtesonde die onder andere onderzoekt waarom Mars geen atmosfeer heeft, wanneer die verloren ging en waarom precies.

De ruimtesonde is in 2013 gelanceerd en draait sinds september vorig jaar rond Mars. Met MAVEN proberen wetenschappers inzicht te krijgen in de geschiedenis van de atmosfeer en het klimaat van Mars om zo te kunnen bepalen of de planeet bewoonbaar is.

Enkele weken geleden maakte de NASA nog bekend dat er vloeibaar water op Mars aanwezig is. Volgt vandaag de aankondiging dat er leven mogelijk is op de rode planeet? In ieder geval gaat het volgens het ruimteagentschap om een ‘zeer belangrijke’ onthulling.

Michael Meyer, hoofdwetenschapper van het Mars Exploration Program, zal de persconferentie leiden vanuit het hoofdkwartier van de NASA. De bijeenkomst is donderdagavond om 20.00 uur hier live te volgen.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

>