Buitenland

Anonymous ontmaskert Amerikaanse senatoren, burgemeesters en agenten als Ku Klux Klan-leden

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hackersorganisatie Anonymous heeft een lijst met namen van honderden leden van de racistische Ku Klux Klan openbaar gemaakt. Er zouden ook enkele namen van Amerikaanse senatoren, burgemeesters en politieagenten op staan.

De lijst met e-mailadressen en telefoonnummers werd op de website Pastebin gedeeld. Er zouden namen van vier senatoren en vijf burgemeesters tussen staan. “De namen die we nu openbaar maken vormen nog maar het topje van de ijsberg,” klonk het. “Er zullen er nog meer volgen.”

Politici ontkennen

Het hackerscollectief kwam afgelopen week in het bezit van de identiteit van 1000 KKK-leden via een Twitter-account dat was gelinkt aan de racistische groep. De genoemde politici ontkennen in alle toonaarden.

“Ik heb geen enkele band met de Ku Klux Klan, ik ben tegen al hun ideeën,” schreef burgemeester van Lexington (Kentucky) Jim Gray op Twitter. “Ik weet niet waar deze gegevens vandaan komen, maar het is een zware belediging.”

En burgemeester van Knoxville (Tennessee) Madeline Rogero zei: “Moet ik hier eigenlijk wel op reageren? Gezien mijn achtergrond, mijn interraciale familie en mijn persoonlijke overtuigingen is dit gewoon hilarisch.”

Racisme

De hackersgroep kondigde eerder al aan de identiteit van duizend KKK-leden te zullen onthullen, om het racisme in de VS aan te kaarten. Ze gebruiken daarvoor de hashtag #HoodsOff. Hiermee verwijzen ze naar het witte masker dat KKK-leden dragen om onherkenbaar te blijven.

Op de lijst staan ook de namen van de Amerikaanse senatoren Thom Tillis, John Cornyn, Dan Coats en Johnny Isakson. Andere burgemeesters die door Anonymous worden genoemd zijn Paul D. Fraim uit Norfolk (Virginia), Kent Guinn uit Ocala (Florida) en Tom Henry uit Fort Wayne (Indiana).

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x