Universum

Natuurkundige Stephen Hawking overleden. Dit waren zijn meest opzienbarende uitspraken over parallelle universa en aliens

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Natuurkundige Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden, zo laat zijn familie in een persbericht weten. De professor overleed vreedzaam in zijn slaap in zijn huis in Cambridge.

In 2017 zei Hawking, die op zijn 21ste werd gediagnosticeerd met de ongeneeslijke spierziekte ALS, dat hij nooit had verwacht 75 te worden.

Door de ziekte belandde hij in een rolstoel en moest hij een computer gebruiken om te kunnen communiceren.

Niet bestaan

Hawking was één van de belangrijkste experts op het gebied van zwaartekracht en zwarte gaten. Laten we eens kijken naar opvallende uitspraken die hij heeft gedaan.

Begin 2014 schokte hij de wetenschappelijke gemeenschap door te stellen dat zwarte gaten niet bestaan.

Hawking beweerde dat de waarnemingshorizon, de onzichtbare grens van een zwart gat waarachter niets zou kunnen ontsnappen, niet bestaat.

Ontsnappen

In plaats daarvan is er een ‘schijnbare horizon’, die materie en energie tijdelijk opvangt en vervolgens weer uitspuwt.

“De kwantumtheorie maakt het mogelijk dat energie en informatie ontsnappen uit een zwart gat,” zei hij.

Een jaar later, in augustus 2015, zei Hawking tijdens een bijeenkomst in Zweden dat materie die in een zwart gat valt tevoorschijn kan komen in een andere dimensie.

Parallel universum

Met behulp van Hawkingstraling kan alles wat erin valt ergens anders in ons universum of zelfs in een parallel universum weer tevoorschijn komen, zei hij.

“De boodschap is dat zwarte gaten niet zo zwart zijn als we denken,” voegde hij toe.

Andere dimensie

Hawking suggereerde verder dat aliens mogelijk in een andere dimensie leven. Hij baseerde dit op de M-theorie, een snaartheorie die resulteert in een heelal met 11 dimensies.

Volgens deze theorie bestaan er 10 tot de macht 500 universa, die via zwarte gaten met elkaar in verbinding staan.

Foto: Jacopo Werther Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Albert
Albert
4 jaren geleden

Ach. Zwarte gaten. Heul interessant. Maar waar is Stephanus nu… Is het zwart en in het Hebreeuws ‘Toohuwabohoe’ (Genesis 1:2, totale chaos, duistere ruïne, zonder leven, zonder God). Of eeuwig leven, bij Jezus? God weet!

Louise
Louise
4 jaren geleden

Ik heb bewondering voor de man , eigenlijk laat hij zien dat ziel en geest het belangrijkste is in het aardse leven……En dan ook nog zo oud worden……De laatste jaren was hij veel minder stellig in zn theorieën ……Het Heelal blijft een mysterie voorlopig……..

henk
henk
4 jaren geleden

Wie valt er nu in een zwart gat hij of wij?

Het zou mooi zijn als god als vervanging een blik vrede werkers zou open trekken. Want Jezus nog aan toe, wat lopen de spanningen hoog op in de wereld.

henk
henk
4 jaren geleden

En ik vind deze mooi:

“When people ask me if a god created the universe, I tell them that the question itself makes no sense. Time didn’t exist before the big bang, so there is no time for god to make the universe in. It’s like asking directions to the edge of the earth; The Earth is a sphere; it doesn’t have an edge; so looking for it is a futile exercise. We are each free to believe what we want, and it’s my view that the simplest explanation is; there is no god. No one created our universe,and no one directs our fate. This leads me to a profound realization; There is probably no heaven, and no afterlife either. We have this one life to appreciate the grand design of the universe, and for that I am extremely grateful.”

Stephen Hawking

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x