Buitenland

Alles wat je verteld is over Syrië is een leugen. Deze journaliste ging er naartoe en ontmaskerde de propaganda

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de westerse media hun berichtgeving over Syrië vrijwel volledig baseren op informatie die afkomstig is van de Witte Helmen en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, zijn er ook westerse journalisten die het lef hadden om naar het Arabische land af te reizen en verslag te doen.

Eén van hen is Eva Bartlett uit Canada. Ze had gelijk al twijfels over de berichten die via de officiële kanalen naar buiten kwamen over het conflict in Syrië.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens gesprekken met Syriërs in Canada kwam ze tot de ontdekking dat hun familieleden een heel ander verhaal vertelden.

Vooraf opgesteld script

In 2014 besloot ze af te reizen naar Syrië. “Vanaf dag één hoorde ik van Syriërs dat de media niets dan leugens verspreidden over hun land,” vertelt ze aan Press TV UK.

Tijdens haar bezoek kwam ze ook andere westerse journalisten tegen, bijvoorbeeld van de New York Times en de LA Times.

Die hadden stuk voor stuk een vooraf opgesteld script meegekregen waar ze zich aan moesten houden, merkt Bartlett op.

Leugens

Al Jazeera, CNN, BBC, Fox, The Guardian en Channel 4 News verspreiden volgens haar ook nepnieuws over Syrië.

Journalist Krishnan Guru-Murthy van Channel 4 werd na zijn berichtgeving over Syrië geconfronteerd door het Syrische parlementslid Fares Shehabi, die zei dat de ‘rebellen’ die het Westen in het Arabische land steunt in werkelijkheid Al Qaida-strijders zijn.

De journalist van Channel 4 zei dat hij daar niet over wilde praten. “Hij werd betrapt op leugens en nog wilde hij het niet toegeven,” zegt Bartlett.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: SkoraPobeda Wikimedia

[Press TV UK]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Eva Bartlett is niet de eerste journalist die andere feiten beschrijft dan de Main Stream Media ons wil doen geloven. Zo gaven onderzoeksjournalisten met de eerste Golfoorlog al te kennen dat de burger het beste op eigen onderzoek kon gaan, al hebben de meesten daar geen tijd en of geld voor.

Onlangs gaf Minister Ollongen te kennen niet vies tegenover het plan te staan om het begrip nep nieuws als vak op school te introduceren. Ik stel liever voor dat alle scholieren zelf poolshoogte mogen nemen achter de schermen. De ruimte krijgen om in dit geval inlichtingendiensten, persbureaus, en de Main Stream Media te bespioneren/controleren.

Als we daar twintig jaar geleden mee begonnen waren hadden we misschien heel wat bagger en leed kunnen voorkomen die de mainstream media verspreidde ten behoeve van geheime operaties als het mensonterende Project for the New American Century (PNAC)

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Philip
Philip
5 jaren geleden

De meeste mensen zijn dom en denken zoals een kanarie vogel (heel kort en heel beperkt) anders zouden ze wat meer kritisch en sceptisch zijn voor die zgn main stream media.

Mensen zijn allang vergeten dat Irak indertijd ook is binnen gevallen onder het mom van, pas vele jaren later komt de aap uit de mouw (zelfs de main stream media berichten er over) maar geen haan dat er dan nog naar kraait.
De media en politici die klagen en jammeren over nep nieuws, zijn zelf diegene die nep nieuws verspreiden als zijnde waarheid (zonder bewijzen uiteraard) en iedereen moet dat dan volgen-geloven…doe je dat niet dan ben je een complot theorist en ik weet niet wat nog allemaal…..degeneratie van het intellect samen met wetenschappelijke en politieke correctheid staat gelijk aan dictatuur!!!

H.J.
H.J.
5 jaren geleden

De wereld waar in wij leven, de West Europese is kei verrot en als wij dat toegeven en de daders durven te benoemen, zijn wij al een klein stapje op weg, om deze verrotte corrupte machthebbers te verwijderen.

deze
deze
5 jaren geleden

ollongren.. een koele geprogrammeerde bilderberger die een zwart vlekkie op haar bovenlip heeft zitten
raar mens, lacht bijna met dezelfde smile als hennis, te vaak te glad en te veel vvd ..
moet er toch niet aan denken dat dit adelijke zweedse knackebreudje de mp gaat opvolgen die zijn weg al ziet vervolgen in brussel .. ppff… wat een lieg en kutland is nederland geworden zeg

overal de zelfde zeikzooi ; nepnieuws, rusland, gemeenteraadsgevallen , oude zaken van vermissing en moord, elke dag peter rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr de vries op de tv, elke dag de zelfde oude pleuris, nooit eens iets leuks wat ECHT NIEUWS is te noemen !
( ja.. de ollongrische spelen als afleider )

met een kei van een sportvrouw : BIBI MENTEL ! Besteedt daar maar eens meer aandacht aan, mensen die ECHT DOEN WAT ZE ZEGGEN EN PRESTEREN BOVEN NORMAAL !!! HULDE AAN DEZE SPORTVROUW!!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x