Homepagina » Buitenland » Alles wat je verteld is over Syrië is een leugen. Deze journaliste ging er naartoe en ontmaskerde de propaganda
Alles wat je verteld is over Syrië is een leugen. Deze journaliste ging er naartoe en ontmaskerde de leugens

Alles wat je verteld is over Syrië is een leugen. Deze journaliste ging er naartoe en ontmaskerde de propaganda

Terwijl de westerse media hun berichtgeving over Syrië vrijwel volledig baseren op informatie die afkomstig is van de Witte Helmen en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, zijn er ook westerse journalisten die het lef hadden om naar het Arabische land af te reizen en verslag te doen.

Eén van hen is Eva Bartlett uit Canada. Ze had gelijk al twijfels over de berichten die via de officiële kanalen naar buiten kwamen over het conflict in Syrië.

Tijdens gesprekken met Syriërs in Canada kwam ze tot de ontdekking dat hun familieleden een heel ander verhaal vertelden.

Vooraf opgesteld script

In 2014 besloot ze af te reizen naar Syrië. “Vanaf dag één hoorde ik van Syriërs dat de media niets dan leugens verspreidden over hun land,” vertelt ze aan Press TV UK.

Tijdens haar bezoek kwam ze ook andere westerse journalisten tegen, bijvoorbeeld van de New York Times en de LA Times.

Die hadden stuk voor stuk een vooraf opgesteld script meegekregen waar ze zich aan moesten houden, merkt Bartlett op.

Leugens

Al Jazeera, CNN, BBC, Fox, The Guardian en Channel 4 News verspreiden volgens haar ook nepnieuws over Syrië.

Journalist Krishnan Guru-Murthy van Channel 4 werd na zijn berichtgeving over Syrië geconfronteerd door het Syrische parlementslid Fares Shehabi, die zei dat de ‘rebellen’ die het Westen in het Arabische land steunt in werkelijkheid Al Qaida-strijders zijn.

De journalist van Channel 4 zei dat hij daar niet over wilde praten. “Hij werd betrapt op leugens en nog wilde hij het niet toegeven,” zegt Bartlett.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: SkoraPobeda Wikimedia

[Press TV UK]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Eva Bartlett is niet de eerste journalist die andere feiten beschrijft dan de Main Stream Media ons wil doen geloven. Zo gaven onderzoeksjournalisten met de eerste Golfoorlog al te kennen dat de burger het beste op eigen onderzoek kon gaan, al hebben de meesten daar geen tijd en of geld voor.

Onlangs gaf Minister Ollongen te kennen niet vies tegenover het plan te staan om het begrip nep nieuws als vak op school te introduceren. Ik stel liever voor dat alle scholieren zelf poolshoogte mogen nemen achter de schermen. De ruimte krijgen om in dit geval inlichtingendiensten, persbureaus, en de Main Stream Media te bespioneren/controleren.

Als we daar twintig jaar geleden mee begonnen waren hadden we misschien heel wat bagger en leed kunnen voorkomen die de mainstream media verspreidde ten behoeve van geheime operaties als het mensonterende Project for the New American Century (PNAC)

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

at een
at een
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Wat een achterlijk plan om een vak op school te introduceren welke een NEP VAK is
Kom liever met een voorstel dat FILOSOFIE een keer een verplicht vak wordt, maar dan de echte waarheid, en niets minder als dat!
Hoe erg wil je je kinderen van scholen af houden als je dit moet gaan g e l o v e n… shame on Nederland met dit voorstel
NEP is wat lijkt op ” bijna niet van echt te onderscheiden “.. daar zit de aap in de mouw denk ik
Wat is echt ? Echt is het dat we op 21 maart weer lekker worden bedonderd, niet alleen door de Vee-Vee-Dee maar ook het ” appartement ” met die ene 6 minder ( maar die staat er wel achter!)
Orgaanwet : DWANGMATIGE, DICTATORIALE DIEFSTAL, ZEER ONMENSELIJKE WET ( met respect naar mensen die hun keuze op nummer 1 hebben gezet )
Aftapwet : WIJ ALS D66 (6) HEBBEN NIETS TE VERBERGEN.. U TOCH OOK NIET ? ( daarom willen wij alles weten van niet alleen U, maar van iedereen! Dit is nodig vinden wij voor de ” veiligheid ” van de burgers van dit land.. hhhgggrrrmmm… geloof je het zelf nog ?? De ” veiligheid ” die er mee moet worden verkregen is enkel alleen gebaseerd op het veilig stellen van hun eigen geheimen, zoals witwassen, appartementjes aannemen, banden met kartels, camera nu HELEMAAL IN DE CAR … pppff..

Maar goed.. wie gaat stemmen volgende week is knettergek ! NEPSTEMMING

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  at een
3 jaren geleden

at een,

Het is nog geen realiteit maar het idee kwam naar voren in het NPO programma Nieuws of Nonsens onder leiding van NOS nieuwslezer Rob Trip.

https://www.npo.nl/nieuws-of-nonsens/05-03-2018/POW_03787753

Het programma werd 5 maart uitgezonden nadat enkele weken er voor minister Ollongren met de NOS en NU.nl om de tafel scheen te hebben gezeten om over het onderwerp nep nieuws te praten. Beidde partijen waren in de uitzending aanwezig waaronder meer minister Ollongren er op wees dat de NOS en NU.nl betrouwbare nieuwsbronnen waren.

Enfin, zoals verwacht spelen inderdaad in op onze veiligheid. Daarvoor jaagden ze de mensen angst aan. Niet opmerkelijk gezien ook Wall Street enorm verdiende aan onder andere het creëren van oorlogen waarbij ze er voor zorgden dat deze door de belastingbetaler werd betaald, alsmede de gevolgen ervan. En zo zorgde ze er voor dat de mensen nog lang bleven hangen in een vicieuze cirkel die ze het liefste zien voor hun verdienmodel.

Philip
Philip
3 jaren geleden

De meeste mensen zijn dom en denken zoals een kanarie vogel (heel kort en heel beperkt) anders zouden ze wat meer kritisch en sceptisch zijn voor die zgn main stream media.

Mensen zijn allang vergeten dat Irak indertijd ook is binnen gevallen onder het mom van, pas vele jaren later komt de aap uit de mouw (zelfs de main stream media berichten er over) maar geen haan dat er dan nog naar kraait.
De media en politici die klagen en jammeren over nep nieuws, zijn zelf diegene die nep nieuws verspreiden als zijnde waarheid (zonder bewijzen uiteraard) en iedereen moet dat dan volgen-geloven…doe je dat niet dan ben je een complot theorist en ik weet niet wat nog allemaal…..degeneratie van het intellect samen met wetenschappelijke en politieke correctheid staat gelijk aan dictatuur!!!

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

De wereld waar in wij leven, de West Europese is kei verrot en als wij dat toegeven en de daders durven te benoemen, zijn wij al een klein stapje op weg, om deze verrotte corrupte machthebbers te verwijderen.

deze
deze
3 jaren geleden

ollongren.. een koele geprogrammeerde bilderberger die een zwart vlekkie op haar bovenlip heeft zitten
raar mens, lacht bijna met dezelfde smile als hennis, te vaak te glad en te veel vvd ..
moet er toch niet aan denken dat dit adelijke zweedse knackebreudje de mp gaat opvolgen die zijn weg al ziet vervolgen in brussel .. ppff… wat een lieg en kutland is nederland geworden zeg

overal de zelfde zeikzooi ; nepnieuws, rusland, gemeenteraadsgevallen , oude zaken van vermissing en moord, elke dag peter rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr de vries op de tv, elke dag de zelfde oude pleuris, nooit eens iets leuks wat ECHT NIEUWS is te noemen !
( ja.. de ollongrische spelen als afleider )

met een kei van een sportvrouw : BIBI MENTEL ! Besteedt daar maar eens meer aandacht aan, mensen die ECHT DOEN WAT ZE ZEGGEN EN PRESTEREN BOVEN NORMAAL !!! HULDE AAN DEZE SPORTVROUW!!

365Y
365Y
3 jaren geleden

Er zal altijd wel iets niet helemaal kloppen in elke berichtgeving, maar dit is stigmatiseren van alle media , en dat is een schandaligheid die zo veel goede berichtgeving kapot wil maken . Dit is een typische manier van misdadigers om de waarheid onder het tapijt te vegen, propaganda die de behoefte van de massa moordenaars voed , er is geen waarheid komende van de kant van Assat en bondgenoten .. ceasefire … ja vast … niet dus , en het bewijst duidelijk dat we niet met betrouwbare lieden te maken hebben, maar met schoften en liegbeesten want dat zijn het . Weg met bedrieger Assat , hij is het probleem , niet de westerse media .

Gladiator
Gladiator
Reactie op  365Y
3 jaren geleden

@365Y,

Sorry beste, maar óf u bent een overheidsTROL óf u snapt er HELEMAAL NIETS VAN!!!!

En daar laat ik het voor wat u betreft maar bij want dat is pure tijdverspilling!!!

Gladiator

365Y
365Y
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

Gladiator, jouw goedkoop aanvoelend commentaar laat duidelijk ziendat je niet durft in te gaan op de structurele doofpot houding die wij altijd bij dictators kunnen waarnemen . Dat je het debat niet aangaat heeft niets met gezond verstand te maken , maar met je inmiddels onhoudbare idee dat Syria , Rusland en meer van deze gure gasten, via sporadische “”foute”” berichtjes over journalistieke fraude gevallen , het standaard gewoon altijd bij het juiste eind moeten hebben. Dat vooringenomen gelijk krijgen, krijgen ze van de westerse journalistiek ( gelukkig) nooit, en het geven van een Syrisch en haar bondgenoten – woord – blijkt talloze malen gewoon helemaal niets waard te zijn . Ik ben het debat begonnen , maar laten we eens zien wat jij en anderen hier tegenover proberen te zetten , ik denk dat dit een te moeilijk verdedigbare opdracht word voor de gemakkelijk over te halen gelovigen . Ik houd van een gezond verstand, niet van onduidelijk redenen , “”zolang als het jouw maar goed uit komt”” klisjees

Philip
Philip
Reactie op  365Y
3 jaren geleden

Sorry hoor, maar het Westen en de westerse media zijn de schuld van alles maar dan ook echt alles wat mis loopt…….dat komt er van als je naar de pijpen danst van een land die de oorspronkelijke bewoners hebben uit gemoord en de rest in concentratie kampen op sluit….ze krijgen zelfs schouder klopjes voor hun expansie drift (totale controle, wereld heerschappij)

Wat Assad betreft, het zal wel geen heilige zijn, maar zijn volk had het wel goed (gratis onderwijs en verzorging, goedkoop lenen, goedkoop voedsel en brandstof etc….
Alle culturen in Syrië zoals moslims, christen leefden vreedzaam zij aan zij, tot het Westen een nieuwe olie pijplijn wilde bouwen om zo onder meer Rusland, Qatar en Iran buitenspel te zetten.
Die nieuwe pijplijn moest er voor zorgen dat olie van Koeweit en het Oosterse Beest Saoedi-Arabië naar zuid Europa moest vloeien om van daar uit de rest van Europa te bevoorraden.

Maar Assad is beste maatjes met Rusland, Iran en Qatar en wilde dus een nieuwe olie pijplijn installeren voor zijn maatjes….maar daar was het Westen niet voor te vinden, hun plan-plannen viel in het water-olie.

Dan heeft het westen snel hun maatjes Al Qaida op getrommeld samen met nog andere extremistische groepen (die ze nota bene zelf hebben opgeleid en bewapend) om een coup te plegen in Syrië….maar dat viel ook weer vies tegen.
Het westen had nooit verwacht (hoe dom en naïef kan men zijn) dat de Russen en Iranezen Assad zouden helpen dat gespuis te bekampen.

De rest is geschiedenis, verslagen van mensen die in het buitenland zitten in de ene of andere hotel kamer en dat gespuis dat filmpjes kan posten…ondanks dat er nagenoeg geen elektriciteit beschikbaar is laat staan internet…en toch krijgen zij dat klaar en de rest van de bevolking niet.
Dan gebruikt dat gespuis chemische wapens die ze buit hebben gemaakt na plunderingen van depots van het Syrische leger.
Denkt men echt dat Assad zo dom zou zijn om dat te gebruiken op zijn eigen bevolking, wetende dat hij van alle kanten scherp in de gaten word gehouden…….denkt het Westen nu echt dat mensen zo dom/achterlijk zouden zijn om te te geloven.
Ja ze zijn er wel, mede door die propaganda molen (nep nieuws) van het Westen) maar weldenkende mensen weten wel beter.

Ik ga stoppen want ik word ziek van mensen die naïef zijn, ik word ziek van mensen-landen die wel met de vingen naar andere wijzen maar zelf nog ergere daden hebben gepleegd en nog steeds plegen.

Zaai haat, tweedracht en heers!!

x

Check Also

arts

Moedige getuigenis Canadese arts: ‘Dit is de pandemie van de oligarchen’

De Canadese spoedarts Mark Trozzi, als docent ...

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x