Mens en Dier

Nederland is klaar met Rutte: ‘Aftreden, aanklagen, juridisch vervolgen’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel Nederlanders zijn premier Rutte zat en willen dat hij aftreedt. De hashtag #rutteaftreden is al enige tijd trending op Twitter. Erwin Versteeg, ondernemer en raadslid van Verbindend Enschede, schrijft bijvoorbeeld: “Aftreden, aanklagen, juridische vervolging voor deze daden. En niet alleen #rutteaftreden, deze hele criminele organisatie en nooit meer een bestuurlijke (overheids)functie.”

Aanstaande vrijdag spreekt het kabinet over politieke stappen na het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire. De coalitiepartijen houden er rekening mee dat het kabinet opstapt vanwege het grote leed dat de slachtoffers is aangedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tegelijkertijd schrijft de NOS op basis van een onderzoek van I&O Research dat ‘slechts 8 procent van de kiezers vindt dat de betrokken bewindspersonen hun ontslag moeten aanbieden’. “Een vertrek van het kabinet als geheel helpt niet, vindt een overgrote meerderheid.”

Advocaat Sebas Diekstra, kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje, stelt: “Asscher, Rutte, Wiebes en Hoekstra zijn politiek verantwoordelijk voor de verwoesting van de levens van vele onschuldige burgers. Burgers die zij gezworen hebben te dienen en beschermen. Dat zij nog steeds politiek actief zijn toont hun intense minachting voor het volk.” Code Oranje pleit dan ook voor het aftreden van de premier. “Ook D66 (Snel) niet vergeten,” aldus de politieke beweging.

Deze politiek is failliet

SP-Kamerlid Sandra Beckerman vat op Twitter 10 jaar Rutte samen. “35 procent meer huur betalen, 331.000 woningen tekort, 9 jaar (of meer!) wachten op een sociale huurwoning, verdubbeling van het aantal daklozen, 10 miljard verhuurdersheffing afgenomen van huurders, 10 jaar Rutte is een steeds diepere wooncrisis,” schrijft ze. “Deze politiek is failliet.”

Kamerlid Peter Kwint (SP) citeert een gedupeerde van de toeslagenaffaire: “Deze mensen moeten weg. Hoe kort het ook nog maar is tot de verkiezingen. Zodat ook onze kinderen zien dat de overheid verantwoordelijkheid neemt. En we willen ze niet meer terugzien.”

Maandag zei Rutte nog dat het kabinet niet hoeft af te treden vanwege de toeslagenaffaire omdat ‘het een gepasseerd station is en het nu niet meer logisch is’.

4.8 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

189 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mar
Mar
3 jaren geleden

Eerst zien dan geloven!!!

Wito
Wito
3 jaren geleden

Fan-fan-fantastisch.

Peter
Peter
3 jaren geleden

vandaag nog aftreden, deze man is zijn functie niet meer waard!!!

Annemiek B.
Annemiek B.
3 jaren geleden

Ach, en dan treden ze af. Wie komt er dan? Links? Even erg. Die willen nog strengere coronamaatregelen en aanbidden de groene gekte. Dus, of je nou door de hond of de kat gebeten wordt. Alweer, en dat blijf ik tot mijn laatste snik verkondigen: terug naar God. Op de knietjes, bidden. Dan pas gebeuren er wonderen. Dat is Zijn werk, wij kunnen dat niet, al willen we nog zo graag.

Back to top button
189
0
We lezen graag je reactie!x