BinnenlandCorona

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als er een coronavaccin is, willen 6 op de 10 dat hebben, kopte EenVandaag gisteren. Volgens het actualiteitenprogramma blijkt uit een peiling dat een meerderheid zich laat inenten. De vraag is nu: is dit een betrouwbare peiling? Kunnen we peilingen van EenVandaag vertrouwen? Niet echt.

Onder meer de Provinciale Zeeuwse Courant verwijst naar het onderzoek van EenVandaag. Slechts 18 procent van de respondenten zou een vaccinatie absoluut weigeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het is niet verrassend dat het RIVM optimistisch reageert op de uitkomsten van het onderzoek. “Dat geeft aan dat een groot deel van de bevolking er welwillend tegenover staat zonder nog iets van het vaccin af te weten,” zei hoofd van het Rijksvaccinatieprogramma Hans van Vliet. “Het is mooi dat wij er over het algemeen positief tegenover staan.”

80 procent

En natuurlijk wordt viroloog Ab Osterhaus er weer bijgehaald. Volgens hem zijn vaccins tegenwoordig ‘veiliger dan ooit’. “Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat een coronavaccin gepaard gaat met forse risico’s.” Osterhaus noemt het wantrouwen tegen vaccins in Nederland ‘een groeiend probleem’. “Steeds vaker menen hoogopgeleiden dat een vaccinatie overbodig is. Daardoor brengen ze anderen in gevaar.”

Trek nog een fles whisky open.

Het mooie is dat de PZC zelf ook een peiling heeft toegevoegd aan het nieuwsartikel. Daaruit blijkt dat mensen helemaal niet positief staan tegenover het coronavaccin. Maar liefst 80 procent zegt zich niet te laten inenten. Ruim 5000 mensen brachten hun stem uit. Stemmen kan nog steeds. De peiling van EenVandaag is dus onbetrouwbaar. De situatie is juist omgekeerd: veruit de meeste Nederlanders zijn niet van plan zich te laten inenten tegen corona.

En zo word je beduveld met neppeilingen.

Hoor je dat, Hugo? Nederlanders willen je coronavaccin niet.

4.5 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tony
Tony
4 jaren geleden

Hugo stop die injectie maar in je reet. Voor Rutte idem en hij zal het nog lekker vinden ook. Oh ik zou bijna Hans van Vliet, Ab Osterhaus en de rest van zijn criminele gezondheidsbende, inclusief die heks uit Venlo, vergeten. Dat kan natuurlijk niet. Oh, ook nog die van EENVandaag vergeten. Alleen het denken al aan die injectie tast je geheugen aan. Hopelijk gaat het nu beter.

Willem
Willem
4 jaren geleden

Maar het lijkt er op dat velen wel heel graag een appie willen, ze kunnen niet wachten dezenken jaaaa weer een speledingetje.

Margie
Margie
4 jaren geleden

Van de 5868 stemmen… laat 82% zich niet inenten
Heb jij al gestemd?

ProAsfalt
ProAsfalt
4 jaren geleden

Neppeilingen?
Dat moet nog blijken.
Een echte goede peiling is wanneer men gerandomiseerd mensen de vragen beantwoorden naar eer en geweten.
Of dat wellicht het een en ander gecorrigeerd zou moeten worden, al wordt het met correctie natuurlijk er vager op. Want bij eenvandaag bestaat er een kans dat hieronder beschreven ook aan de hand is.
De peiling van de Zeeuwse courant. Hoe representatief is die dan? Je kunt er bijna donder opzeggen dat diegene die zich niet willen laten vaccineren eerder geneigd zijn om zo’n vraag te beantwoorden dan de pro-coronavaccinontvangers (om het zo maar te noemen).

Al met al is het lastig om te bepalen hoe representatief een peiling is. Enige nuance is dus op zijn plaats. Beter kan zijn om elke week of twee weken te peilen en kijken of er een trend aanwezig is. Dat kan betrouwbaarder zijn.

Voor mijzelf ben ik er wel uit: bij mij geen coronavacin. Maar dat zal betekenen gelet op het interview bij eenvandaag dat ik niet zal sterven aan corona maar vanwege de honger.
Zie reaguursel https://www.ninefornews.nl/na-kamerleden-nu-ook-nos-nieuwslezeres-onwel-wat-is-er-toch-aan-de-hand/#comment-315485

Zorgelijker is het document om de pers te censureren van de EUSSR.
https://viruswaanzin.nl/informeren/europese-commissie-eu-actieplan-tegen-desinformatie/
https://www.youtube.com/watch?v=i8nrZBXvT9U zolang deze erop staat want de interview met verzetsheld Rob Elens is door youtube na een paar dagen verwijderd. Maar gelukkig zijn er meer servers met videoweergave beschikbaar.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x