Homepagina » Binnenland » Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten
coronavaccin
Foto: Prefeitura de Itapevi CC BY 2.0

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 op de 10 dat hebben, kopte EenVandaag gisteren. Volgens het actualiteitenprogramma blijkt uit een peiling dat een meerderheid zich laat inenten. De vraag is nu: is dit een betrouwbare peiling? Kunnen we peilingen van EenVandaag vertrouwen? Niet echt.

Onder meer de Provinciale Zeeuwse Courant verwijst naar het onderzoek van EenVandaag. Slechts 18 procent van de respondenten zou een vaccinatie absoluut weigeren.

Het is niet verrassend dat het RIVM optimistisch reageert op de uitkomsten van het onderzoek. “Dat geeft aan dat een groot deel van de bevolking er welwillend tegenover staat zonder nog iets van het vaccin af te weten,” zei hoofd van het Rijksvaccinatieprogramma Hans van Vliet. “Het is mooi dat wij er over het algemeen positief tegenover staan.”

80 procent

En natuurlijk wordt viroloog Ab Osterhaus er weer bijgehaald. Volgens hem zijn vaccins tegenwoordig ‘veiliger dan ooit’. “Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat een coronavaccin gepaard gaat met forse risico’s.” Osterhaus noemt het wantrouwen tegen vaccins in Nederland ‘een groeiend probleem’. “Steeds vaker menen hoogopgeleiden dat een vaccinatie overbodig is. Daardoor brengen ze anderen in gevaar.”

Trek nog een fles whisky open.

Het mooie is dat de PZC zelf ook een peiling heeft toegevoegd aan het nieuwsartikel. Daaruit blijkt dat mensen helemaal niet positief staan tegenover het coronavaccin. Maar liefst 80 procent zegt zich niet te laten inenten. Ruim 5000 mensen brachten hun stem uit. Stemmen kan nog steeds. De peiling van EenVandaag is dus onbetrouwbaar. De situatie is juist omgekeerd: veruit de meeste Nederlanders zijn niet van plan zich te laten inenten tegen corona.

En zo word je beduveld met neppeilingen.

Hoor je dat, Hugo? Nederlanders willen je coronavaccin niet.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Tony schreef:

  Hugo stop die injectie maar in je reet. Voor Rutte idem en hij zal het nog lekker vinden ook. Oh ik zou bijna Hans van Vliet, Ab Osterhaus en de rest van zijn criminele gezondheidsbende, inclusief die heks uit Venlo, vergeten. Dat kan natuurlijk niet. Oh, ook nog die van EENVandaag vergeten. Alleen het denken al aan die injectie tast je geheugen aan. Hopelijk gaat het nu beter.

  87 likes
  • Hoop schreef:

   Hugo is niet van het injecteren meer van het snuiven.

   40 likes
  • PREDATOR schreef:

   Ja en die 80% van de menden gaat hem toch nemen..De overheid gooit gewoon weeeeer een leugen op de nos en die groep mensen geloven dat dan weer en denken :”Goh , misschien is die vaccinnatie zo slecht nog niet.”.en daar heb je leugens genoeg voor..Kom op , het grote deel laat toch nu ook weer merken dat ze alles slikken.Het is net hoe je de zaak bij elkaar liegt en geloof mij……dat kunnen ze in den Haag wel..
   En anders word je geboycot…Blokkeren rekening of afsluiting van het 1 of ander..
   Let op!!Ik hoop van harte dat het ons lukt , maar zolang het op het nieuws als positief word belogen , maak ik mij zorgen……hele grote zorgen…

   18 likes
 • Margie schreef:

  Van de 5868 stemmen… laat 82% zich niet inenten
  Heb jij al gestemd?

  41 likes
  • mikkie schreef:

   haha…in de MSM hoor je NATUURLIJK dat 80 % zich wél laat enten…
   Net zoals dat de VVD enorm scoort in de Corona periode (maar niet heus).

   23 likes
 • Casper schreef:

  83% inmiddels (6172)

  26 likes
 • salvar schreef:

  nu 6173 ik laat me niet vaccineren.

  21 likes
 • Sjazon schreef:

  Mensen bezwijken snel onder dwang hoor. Alleen de mensen die geoefend hebben om dwang te weerstaan of er ervaring mee hebben opgedaan, hebben een weerwoord tegen dwang. Vaak gaat dwang ook heel subtiel in z’n werk. Er wordt ingespeeld op je angsten en onzekerheden.

  12 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Neppeilingen?
  Dat moet nog blijken.
  Een echte goede peiling is wanneer men gerandomiseerd mensen de vragen beantwoorden naar eer en geweten.
  Of dat wellicht het een en ander gecorrigeerd zou moeten worden, al wordt het met correctie natuurlijk er vager op. Want bij eenvandaag bestaat er een kans dat hieronder beschreven ook aan de hand is.
  De peiling van de Zeeuwse courant. Hoe representatief is die dan? Je kunt er bijna donder opzeggen dat diegene die zich niet willen laten vaccineren eerder geneigd zijn om zo’n vraag te beantwoorden dan de pro-coronavaccinontvangers (om het zo maar te noemen).

  Al met al is het lastig om te bepalen hoe representatief een peiling is. Enige nuance is dus op zijn plaats. Beter kan zijn om elke week of twee weken te peilen en kijken of er een trend aanwezig is. Dat kan betrouwbaarder zijn.

  Voor mijzelf ben ik er wel uit: bij mij geen coronavacin. Maar dat zal betekenen gelet op het interview bij eenvandaag dat ik niet zal sterven aan corona maar vanwege de honger.
  Zie reaguursel https://www.ninefornews.nl/na-kamerleden-nu-ook-nos-nieuwslezeres-onwel-wat-is-er-toch-aan-de-hand/#comment-315485

  Zorgelijker is het document om de pers te censureren van de EUSSR.
  https://viruswaanzin.nl/informeren/europese-commissie-eu-actieplan-tegen-desinformatie/
  https://www.youtube.com/watch?v=i8nrZBXvT9U zolang deze erop staat want de interview met verzetsheld Rob Elens is door youtube na een paar dagen verwijderd. Maar gelukkig zijn er meer servers met videoweergave beschikbaar.

  11 likes
 • JanV schreef:

  Inmiddels 6747 stemmen (84%) is tegen het vaccin.
  Bill, Ab, Mark, Hugo c.s nemen die 84% vaccins graag zelf. Veel plezier met die troep.

  10 likes
 • jtprf schreef:

  Tja peilingen, moet je het van hebben he? Sjazon9 juli 2020 16:39 at 16:39 zei het al, angst en
  onzekerheden. Maar dan nog, er heerst een groot wantrouwen onder de mensen. En de groep
  tegen vaccin groeit. Of dat 80% is betwijfel ik. Ik denk aan de 50% alvast. Tendens stijgend.
  Nóg, want als men weer met een nieuwe “gooi” naar pandemie maakt dit jaar, dan worden nog
  wel wat mensen bang gemaakt.

  8 likes
 • Willem schreef:

  Maar het lijkt er op dat velen wel heel graag een appie willen, ze kunnen niet wachten dezenken jaaaa weer een speledingetje.

  7 likes
 • alex schreef:

  varkens griep vaccinatie was ook overbodig en dat koste de nederlandse staat aan miljioenen voor vaccins die werden weggegooid.En ik dacht dat vaccins 5 tot 10jaar moesten getest.Ze willen nu terug winnen wat ze in 2009 verzaakt hebben.

  6 likes
 • lynx schreef:

  Ik zal me met plezier laten inenten, maar dan wel tegelijk met iemand als Rutte, De Jonghe, van Dissel, Osterhaus of zo iemand. Maar dan wel, vlak voor de daadwerkelijke inentingen, even van spuit wisselen.

  5 likes
 • Nico schreef:

  Lees aub dit kranten artikel uit het agrarisch dagblad uit 1989 over corona virussen bij dieren het is een onderzoek van de universiteit van. Utrecht ZEER interessant .
  https://twitter.com/quovadisweblog/status/1259515735560335361

  3 likes
 • Alex Temmingh schreef:

  Wat een naar tendentieus stukje. Is dit een representatieve peiling? Lijkt me niet…
  Ik laat me in elk geval onmiddellijk inenten

  1 likes
 • Jan schreef:

  87 procent met 9112 stemmen zegt nee..

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  chinese

  Chinese viroloog en klokkenluider: ‘Coronavirus komt uit militair lab’

  Een Chinese viroloog die naar de Verenigde ...

  >