CoronaBinnenland

Nederlandse ‘Covid Files’ schetsen onthutsend beeld: ‘De bevolking werd gegijzeld tot na de vaccinatiecampagne’

Help door dit met anderen op je social media te delen!

Op 15 maart 2021 was de vaccinatiecampagne in Nederland net van start. De staatssecretaris van Financiën kreeg een notitie ter voorbereiding op de Ministeriële Commissie COVID-19.

Daarin staat onder meer dat er eigenlijk geen probleem meer is met corona, maar Nederland bleef in een harde lockdown met avondklok. Het coronatoegangsbewijs werd voorbereid en ook alle wetgeving eromheen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De ambtenaren schrijven dat het percentage positieve tests blijft dalen, de bezetting in de ziekenhuizen al ruim een maand stabiel is, het gemiddelde aantal doden steeds verder afneemt, de voorspelde piek telkens naar achteren verschuift en de voorspelde golf steeds hoger wordt ondanks maximale maatregelen.

Logisch

De ambtenaren voegen toe dat het RIVM sinds de opkomst van de Britse variant waarschuwt voor een derde golf. “Deze golf is er nog niet en schuift in de voorspellingen steeds verder naar achteren in de tijd.”

Ze merken verder op dat er veel meer wordt getest en dat het om die reden logisch is dat dit ook tot meer positieve testen leidt. “De ic-bezetting is de afgelopen vijf weken constant.”

De ambtenaren benadrukken dat ‘er veel meevallers zijn bij de pandemie de afgelopen maanden’.

Ze wisten het

Een te pessimistische inschatting van het verloop van het virus is op de lange termijn aan inflatie onderhevig, waarschuwen de ambtenaren. “Als prognoses herhaaldelijk niet uitkomen ontstaan er vraagtekens bij het nut en de noodzaak van maatregelen. Wanneer perceptie van de ernst van de crisis uiteenloopt tussen overheid en samenleving, kan een zichzelf versterkende spiraal ontstaan waardoor beperkende maatregelen structureel op een te hoog niveau komen te liggen.”

Data-analist Cees van den Bos concludeert op basis van deze notitie: “De bevolking werd gegijzeld tot na de vaccinatiecampagne.”

“Ze wisten het,” reageert FVD-fractievoorzitter in Land van Cuijk Marianne Akkermans.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Alweer een “complottheorietje” uitgekomen.
De Wappies riepen dat al vanaf ’t begin van die gifspuitcampagne.
Nu hebben we ’t dus zwart op wit.

Meh
Meh
3 maanden geleden

Iedereen heeft zijn eigen bedje gemaakt nu mag je der in gaan liggen. Vrij letterlijk te nemen voor velen van de schaapjes

Mickey
Mickey
3 maanden geleden

Bioskoop, theater..vakantie, uit eten…festivals, noem maar op…schaapies….beeee…beeeee .beeee…straks kan ik diet niet…straks kan ik dat niet!!!
Alles voor een beetje vrijheid…achter af gezien….dommer kon her niet.
Wie zijn vrijheid voor een beeje zekerheid opofferd is allebei niet waard!

Loire
Loire
3 maanden geleden

Tuurlijk wist men dat, hadden we iets anders gedacht, na mei 21 was er niets meer om je zorgen over te maken, maar dat was de bedoeling niet, de vaccins of te wel inkomsten voor de farmacie, waren nodig en het onderdrukken van het volk.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x