Buitenaards

‘Verruim je blik in de zoektocht naar buitenaards leven’

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de zoektocht naar leven buiten de aarde moeten we niet langer kijken naar biologische indicatoren, maar ons richten tot de natuurkunde. Dat stelt kosmoloog Charley Lineweaver.

Wat is er mis met de huidige definitie van leven? Vrijwel alles, meent Lineweaver. Om te beginnen hebben we niet echt een definitie van leven.

Wanneer je biologen vraagt of virussen leven zegt de helft ja en de andere helft nee. We willen een definitie die elders in het universum ook toegepast kan worden. Dat zou goed van pas komen omdat NASA een instrument probeert te ontwikkelen om leven in het heelal te detecteren.

Paspoorten

Stel dat een historicus iets te weten wil komen over de geschiedenis van Frankrijk. De meeste Fransen hebben tegenwoordig paspoorten. Het zou absurd zijn wanneer de historicus opgravingen zou gaan doen in de hoop paspoorten te vinden. Frankrijk heeft door de tijd bepaalde ontwikkelingen doorgemaakt en enkel in de moderne versie van het land zie je paspoorten. Ook het leven heeft zo haar eigen ontwikkelingen doorgemaakt.

Veel biologen definiëren leven aan de hand van de term darwinisme. We doen alsof dat logisch is, maar dat blijkt niet het geval. Wat is de eenheid voor een darwiniaans proces? Het gen? De cel? Een meercellig organisme? Evolueert een stad? Is Gaia een levend wezen?

Vrije energie

In de natuur bestaat een systeem dat zich voedt met de vrije energie die wordt geassocieerd met de gradiënten uit de omgeving. Een orkaan voedt zich met de vrije energie van luchtdruk, luchtvochtigheid en temperatuurgradiënten. Orkanen drijven de vrije energie uiteen en brengen de omgeving weer in evenwicht.

Volgens Lineweaver is dergelijk onderscheid tussen systemen die in evenwicht zijn en systemen die niet in evenwicht zijn duidelijker dan de traditionele grens tussen wat leeft en wat niet. Het zou logischer zijn om de definitie van ‘leven’ op te rekken in plaats van steeds te zoeken naar een denkbeeldige grens. Mensen baseren zich op de onrealistische verwachting dat er een grens moet zijn waar we die in het verleden hebben geplaatst. We moeten het zwart-witdenken loslaten en rekening houden met een breed scala aan mogelijkheden, aldus Lineweaver.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
10 jaren geleden

Een virus is feitelijk een levend iets omdat het zich kan omvormen naar een andere structuur.Of dit nu komt door invloeden van buiten het Virus om, of door het virus zelf is dan ook wat ik graag zou willen weten.Dat maakt de verdeeldheid over alleen een simpel virus al.Maar als je weet dat behalve aardse virussen, aardse bacteriën na plaatsing buiten het ISS station, hiervan na 550 dagen een aantal dit heeft overleefd,moeten we ernstig rekening houden met het feit dat wij als mens misschien wel op een verkeerde manier naar leven zoeken.Ik weet eigenlijk wel zeker, dat het buitenaardse leven hier al op aarde aanwezig is.Misschien is het wel meegeslingerd door meteorieten of zeer bewust hier gebracht.Maar NASA beloofd veel maar zegt weinig.

yellow
yellow
10 jaren geleden

Leven veronderstelt de (levens)aether, zonder aether , geen leven . Mineralen hebben geen aetherisch lichaam ,planten, dieren en mensen wel , bijgevolg waar planten zijn is leven .
De levensaether ,voor het fysieke leven zoals wij dat kennen op aarde veronderstelt ook een atmosfeer.

jojo
jojo
10 jaren geleden

Jullie fout zit hem in het maken van aardse definities. Laat die eens los en dan kom je mogelijk op hele andere ideeen.

StarSeed
StarSeed
10 jaren geleden

Wie veronderstelt dat bewoners van andere planeten niet meer zijn dan organismen, doet zichzelf tekort, en… blijkt niet in staat te zijn door te dringen tot zijn Hogere Zelf, wat de energetische groei van dit individu zal stagneren totdat het individu kansen krijgt aangereikt om weer in balans te komen.. welk recht kan toegeschreven worden aan de hulp van onze Gidsen/Engelen ~*L*~
Het is de arrogantie van aardbewoners om te denken dat zij de enigen leefbare tweevoeters zijn die gebruik maken van dit melkwegstelsel, Uw Asencie is van groot belang van het voorbestaan van dit melkwegstelsel, de Aarde gaat terugkomen in zijn oorspronkelijke resonantie, en die resonantie gaat het hele Universum aan… Wij zijn Allen met elkaar verbonden, Het Universum accepteert allen Eenheid, de zuiverste vorm van de Creator… Namasté

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x