Buitenland

Populaire Netflix-serie onthult links tussen koninklijke familie en nazi’s. Deze koning had grote bewondering voor Hitler

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De links tussen de Britse koninklijke familie en de nazi’s zullen worden onthuld in het nieuwe seizoen van The Crown.

Koning Eduard VIII had grote bewondering voor Adolf Hitler en ging tijdens een onofficieel bezoek aan Duitsland in de jaren dertig met hem op de foto.

De koning zei eens dat de oprichting van het Derde Rijk ‘de enige juiste keuze’ was.

Concentratiekamp

De monarch, die na zijn aftreden in 1936 de titel Hertog van Windsor kreeg, bracht zelfs een bezoek aan een concentratiekamp.

Robert Lacey, de historicus die betrokken is bij The Crown, zei: “Iemand zei laatst tegen me dat hij niet meer naar de serie keek omdat ik niets liet zien over de nazi-kant van Eduard VIII.”

“In december begint seizoen twee en er is een hele aflevering gewijd aan de links tussen Hitler en de Windsors,” voegde hij toe.

Oorlogsmisdaden

In 2015 werd ontdekt dat Eduard de koningin en moeder van de koningin in 1933 had geleerd om de Hitlergroet te brengen, zes jaar voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

In 1937, een jaar nadat hij was afgetreden als koning, bracht hij een bezoek aan het Derde Rijk. De hertog werd tijdens zijn bezoek vergezeld door Robert Ley, de man die door Hitler werd benoemd tot leider van het Deutsche Arbeitsfront.

Ley mishandelde onder meer slavenarbeiders en werd aan het einde van de oorlog vervolgd wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Vlak voordat het proces tegen hem begon pleegde hij zelfmoord.

Hitlergroet

Op twee verschillende momenten is vastgelegd dat Eduard de Hitlergroet brengt. De hertog ontmoette tientallen hoge nazi’s, waaronder plaatsvervanger van de Führer Rudolf Hess en minister van Buitenlandse Zaken Joachim von Ribbentrop.

Eduard had daarnaast bewondering voor propagandaminister Joseph Goebbels. Hij werd er dan ook regelmatig van beschuldigd een nazisympathisant te zijn.

Zo zou hij de nazigroet aan Hitler hebben gebracht en later hebben gezegd dat de Führer ‘geen slechte kerel’ was.

Foto: Ras67 Wikimedia Commons

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Allemaal mastrubatie van Eduard VIII.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
4 jaren geleden

LS…

Ga eens naar de site van Gerard de Boer. Daar zie je bij voorbeeld krantenknipsels met de Piet Hein het jacht van Juliana met de Swastika vlag in top door de Duitse wateren varen. Of de posters met de tekst: Ein Nazi fährt nach Palästina. Of het zingen van Deutschland über Alles bij het huwelijk van Juul & Benno. Jaja opportunisme is van alle tijden…

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
4 jaren geleden

LS…

Bedenk dat de Windsor’s helemaal niet op de Engelse troon horen maar geïnfiltreerde Khazaren zijn uit de tijd van Cromwell…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x