Spiritueel

VIDEO: “Dood is niet dood, ons bewustzijn is eeuwig”

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al eeuwenlang duiken er verhalen op van mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Ze beschrijven dat ze uit hun lichaam zijn getreden en alles kunnen zien. Ze zien een helder licht aan het einde van een tunnel of ze lijken omringd te zijn door schimmen.

Uitzonderlijk lijkt het niet, want miljoenen mensen over de hele wereld hebben zo’n bijna-doodervaring gehad. In deze video komen mensen aan het woord die het hebben meegemaakt. Voor cardioloog Pim van Lommel is een bijna-doodervaring ‘een authentieke ervaring, helemaal niet te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort’.

Voor hem is er veel meer aan de hand. Een bijna-doodervaring verandert mensen bovendien vaak blijvend. Is het dan ook een bewijs dat er leven is na de dood? In deze reportage wordt het fenomeen wetenschappelijk besproken en passeren getuigenissen van mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt de revue. We komen tot de conclusie dat dood niet dood is en dat ons bewustzijn eeuwig is.

“In het onderzoek naar bijna-doodervaringen dat we in [het tijdschrift] The Lancet hebben gepubliceerd, komen we eigenlijk tot de conclusie dat het bewustzijn niet het product kan zijn van de hersenen en dat dood niet dood is. Dat het bewustzijn altijd bestaat,” aldus Van Lommel. “Voor de geboorte en na de dood blijft het bestaan omdat het lichaam het tijdelijke materiële aspect is. Dat is één van de belangrijkste boodschappen.”

Boekentip: Eindeloos bewustzijn

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Het is het smerige werk van de monsterlijke religie die veel mensen op een bijna niet te overbruggen achterstand heeft gezet. De perverse machtswellust van de priesters die eeuwen lang hel en verdoemenis hebben gepredikt, onanerend vanaf het kansel en zelf alle wetten overtredend. Het Katholicisme spant de kroon maar het valse Jodendom en de Islam kunnen er ook wat van. Ik zou zeggen: Naar de hel met alle religies zodat iedereen mens kan worden !

Veronica
Veronica
7 jaren geleden

Hartelijk dank voor deze reportage

Hawks
Hawks
7 jaren geleden

Ik kan maar niet begrijpen dat een bijna dood ervaring dat beschrijft, of je laat toetreden tot hoe het moet zijn als je dood bent? Ik bedoel: net niet zwanger is toch niet hetzelfde als zwanger?

En dan het bewustzijn. Dat de wijze waarop we denken en ons eigen handelen kunnen relativeren tamelijk uniek is, dat geloof ik wel. Maar omdat we kunnen beredeneren dat we een bewustzijn kunnen hebben, betekent dat dit dan automatisch dat we een bewustzijn hebben?

Lastige materie…

ikke
ikke
7 jaren geleden

F*ck , moet ik dus nog 100000000000000000000000000 miljard jaar rondhangen.
Dat noem ik pas een hel.
Laat mij maar gewoon geheel verdwijnen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

53
0
We lezen graag je reactie!x