Homepagina » Spiritueel » VIDEO: “Dood is niet dood, ons bewustzijn is eeuwig”
VIDEO: "Dood is niet dood, ons bewustzijn is eeuwig"

VIDEO: “Dood is niet dood, ons bewustzijn is eeuwig”

Al eeuwenlang duiken er verhalen op van mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Ze beschrijven dat ze uit hun lichaam zijn getreden en alles kunnen zien. Ze zien een helder licht aan het einde van een tunnel of ze lijken omringd te zijn door schimmen.

Uitzonderlijk lijkt het niet, want miljoenen mensen over de hele wereld hebben zo’n bijna-doodervaring gehad. In deze video komen mensen aan het woord die het hebben meegemaakt. Voor cardioloog Pim van Lommel is een bijna-doodervaring ‘een authentieke ervaring, helemaal niet te herleiden tot fantasie, psychose of zuurstoftekort’.

Voor hem is er veel meer aan de hand. Een bijna-doodervaring verandert mensen bovendien vaak blijvend. Is het dan ook een bewijs dat er leven is na de dood? In deze reportage wordt het fenomeen wetenschappelijk besproken en passeren getuigenissen van mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt de revue. We komen tot de conclusie dat dood niet dood is en dat ons bewustzijn eeuwig is.

“In het onderzoek naar bijna-doodervaringen dat we in [het tijdschrift] The Lancet hebben gepubliceerd, komen we eigenlijk tot de conclusie dat het bewustzijn niet het product kan zijn van de hersenen en dat dood niet dood is. Dat het bewustzijn altijd bestaat,” aldus Van Lommel. “Voor de geboorte en na de dood blijft het bestaan omdat het lichaam het tijdelijke materiële aspect is. Dat is één van de belangrijkste boodschappen.”

Boekentip: Eindeloos bewustzijn

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Het is het smerige werk van de monsterlijke religie die veel mensen op een bijna niet te overbruggen achterstand heeft gezet. De perverse machtswellust van de priesters die eeuwen lang hel en verdoemenis hebben gepredikt, onanerend vanaf het kansel en zelf alle wetten overtredend. Het Katholicisme spant de kroon maar het valse Jodendom en de Islam kunnen er ook wat van. Ik zou zeggen: Naar de hel met alle religies zodat iedereen mens kan worden !

  42 likes
  • Wim Blok schreef:

   Het is werkelijk ongelofelijk wat je hier als reactie geeft op een bericht over het leven na het sterven.Terwijl juist die religies waar jij zo schamper op afgeeft al duizenden jaren de mens informeert over een leven na dit leven. Dat het geloof in de afgelopen jaren en nu door bepaalde mensen misbruikt hebben ten gunste van zichzelf is waar. Maar niet zomaar roeptoeteren dat alle religies op een hoop geveegd moet worden. Het heeft de mens in zijn algemeen ook veel goeds gedaan.
   Zolang de mens bestaat waar dan op de wereld had men een Godsbesef vergeet dat niet.

   14 likes
   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    De mens in wording ziet ze al eeuwen vliegen en wat men niet kon duiden werd gezien als het werk van de goden met de daarbij behorende angst die er door misdadige priesters werd ingeramd. Het zogenaamde godsbesef heeft niets anders gebracht dan de hel op aarde waar men elkaar afslachten om dat men niet knielt voor bepaalde goden. Religie is een uitvinding van satan die zich verlustigt in bloed, ellende en leed van de misleidde schapen. De religieuze maffia doet niets anders dan roven, moorden en kinderen verkrachten en je met een krankzinnig schuldcomplex opzadelen zo dat je ten alle tijden te chanteren bent om je zogenaamde zonden.

    10 likes
  • rik schreef:

   Eeuwig je (en jouw) bewustzijn….. dat is pas de hel prediken 🙂

   3 likes
 • Hawks schreef:

  Ik kan maar niet begrijpen dat een bijna dood ervaring dat beschrijft, of je laat toetreden tot hoe het moet zijn als je dood bent? Ik bedoel: net niet zwanger is toch niet hetzelfde als zwanger?

  En dan het bewustzijn. Dat de wijze waarop we denken en ons eigen handelen kunnen relativeren tamelijk uniek is, dat geloof ik wel. Maar omdat we kunnen beredeneren dat we een bewustzijn kunnen hebben, betekent dat dit dan automatisch dat we een bewustzijn hebben?

  Lastige materie…

  7 likes
  • Lies schreef:

   Je hebt geen bewustzijn, je bent je bewustzijn en je hebt (tijdelijk ) een lichaam.

   26 likes
   • Hawks schreef:

    Kan je dat uitleggen? Ik ben mezelf, ik ken mezelf niet voor mijn geboorte en heb nog niet meegemaakt dat andermans bewustzijnen zich gemeld hebben nadat ze tijdelijk een lichaam hadden gehad.

    1 likes
    • Andries schreef:

     Misschien wordt het duidelijk wanneer je de Bijbel gaat lezen. Een derde daarvan gaat over profetie.
     En dat is wat anders dan de toekomst voorspellen. Het is de toekomst zien en het vertellen. En dan is een profeet een Bijbels persoon. En iemand die geen profeet is maar wel toekomst visioenen heeft, heet een helderziende, of clairvoyant.
     En dat kan op verschillende manieren. Soms worden er visioenen aangeboden aan zo’n persoon, een andere keer dromen ze over hetgeen er gaat gebeuren. Dit zijn begeleidde dromen. Ze verschillen van een nachtmerrie in het opzicht dat je van een nachtmerrie op het hoogtepunt wakker wordt, omdat het te eng wordt, of zo. Maar bij toekomstdromen wordt je in de droom gehouden, totdat je alles gezien hebt wat ze aan je willen laten zien. En als dat over de nabije toekomst gaat, dan zijn dergelijke dromen gruwelijk.
     er komt namelijk een of andere fascistisch globaal technocratiesche dictatuur.
     Kortom, de nazis zijn weer helmaal terug. Alleen dit keer willen ze en gaan ze alles en iedereen afknallen.
     Maar goed, het ging me erom dat je met je bewustzijn van alles en nog wat kan doen. De toekomst zien, het verleden, en je kan uittreden en overal in het heden jezelf manifesteren, bijvoorbeeld.
     Ik kan zelfs in iemand anders zijn lichaam kruipen en de originele ziel er uit trappen. Maar dat is niet bepaald vriendelijk, dus doe ik dat niet graag.
     En zo zijn er eindeloos veel dingen die je kan.
     Vuurspugen, om maar een gekke zijstraat te noemen.
     Door eenvoudige meditatie is reeds een behoorlijke verruiming van het bewustzijn te bereiken. Ga liggen, doe je telefoon uit en je ogen dicht. En denk nergens meer aan. Denk maar aan een lange trap die je afloopt. En blijf daar, en alleen daar aan denken. Dit kan wel bijina een uur zo doorgaan, maar plotseling kom je dan in een andere state of mind. Dat gebeurd met een klik, heel plotseling.
     En dan weet je dat je je ziel en je lichaam heel bewust kan loskoppelen.
     Pas op,je kan ook helemaal losgekoppeld worden, en dan ben je dood. Doe dat dus niet.
     Als dat gebeurt blijft je bewustzijn overigens gewoon in je ziel.
     En wie ik hierboven met “ze” bedoel, dat zijn mijn engelen, of Anunnaki, of hoe je ze ook wilt noemen. Die wezens zijn echt, en ze zijn echt zeer geavanceerd en weten van de dimensies die voor ons nog grotendeels een raadsel zijn veel meer.
     Verder stikt het van allerlei gekke demonen en types waar je vooral niet bang moet zijn.
     Mensen zijn super sterk, maar weten dat vaak niet. Sommige wezens maken zeer sluw gebruik van dat feit en maken de mensen bang.
     Verder zijn er ontelbaar veel wezens in het heelal die telepatisch zijn. En nogmaals, sommigen zijn zo gek als een deur.
     Wees er niet bang van!
     Dus, wees dapper, ga rustig mediteren, en have fun.

     2 likes
     • Hawks schreef:

      Interessant epistel. Je schrijft dat het duidelijk wordt wanneer ik de Bijbel zou lezen. In de versies die ik heb gelezen komt het woord Bewustzijn niet voor. Kan me dus niet voorstellen dat het antwoord op mijn vraag Wat Is Bewustzijn in de Bijbel staat. En met alle respect, de Bijbel is zo pluri interpretabel, je kan eruit halen wat je maar wilt. En veel met elkaar strijdende groeperingen/facties doen dat ook.

      Hoe zat het ook weer? Oh ja. Met of zonder religie: goede mensen doen goed en slechte mensen doen kwaad. Je hebt er religie voor nodig om goede mensen kwaad te laten doen.

      3 likes
     • Andries schreef:

      Beste Hawks,
      Het is niet de bedoeling geweest om je tot Christen over te halen.
      De Bijbel staat tjokvol met spirituele ervaringen. Vandaar dat ik er naar verwees.
      Maar goed, dat kwam dus niet door.
      De grootste atheist die ik ken heet Thomas Nagel en is professor filosofie aan een universiteit in New York.
      Volledig onjuist concludeert hij in zijn boek Mind and Cosmos dat bewustzijn het gevolg is van natuur. Terwijl dat uiteraard andersom is.
      Verder schort het de beste man absoluut niet aan intellect, dus het boek is nog wel interesant om te lezen.
      Nou ja, het blijft nagenoeg een onmogelijke zaak om iemand dienog nooit een interdimensionale ervaring heeft gehad te overtuigen van de realiteit dat we onstoffelijke wezens zijn die een lichaam bezetten.
      Wat ik heel vervelend vind op ninefornews is dat er nog steeds complete atheisten lijken te commentaren op spirituele artikelen.
      Dus als ik vertel over een avontuur in de cosmos waarbij andere wezens zijn betrokken, wordt dat meteen naar het rijk der fabelen verwezen, want volgens spirituele nitwits bestaat zoiets niet.
      En ik vertel meestal alleen over leuke verhalen. Maar er zijn ook heel veel gruwelijke verhalen. Over zeer ingrijpende intieme medische operaties, en over martelingen, verkrachtingen en moord.
      En door erover te lachen kwets je die slachtoffers nog erger. De bekende trap na, zal ik maar zeggen.
      En daarover ben ik zo boos dat ik tegenwoordig direct verander in de meest asosicale dortenaar die je kan tegekomen als ik weer een stomme grijns ontwaar.

      1 likes
     • Andries schreef:

      Natuur is het resultaat van bewustzijn want de regel is “mind over matter”. Daar ben ik zelf ook niet opgekomen. Maar de mensen in het Midden Oosten wisten daar meer van, want ik vond een keer het begrip ” gilgulim nefesh”
      Het gaat over reincarnatie, iets waar de joden dus wel degelijk in geloven. Kennelijk hebben rabijnen een of andere rangorde opgesteld. Volgens mij hebben ze die kennis opgedaan in Babylon, maar goed, daar gaat het nu niet over.
      Wat ik wil zeggen is dat ze, voor mij althans, op een duidelijke manier uitleggen hoe de vork in de steel zit met zielen, en reincarnatie.
      Mijn persoonlijke mening is dat we al vanaf de basis belazerd worden. Materie als zodanig bestaat niet. Er zijn golven, en velden. En fluctuaties.
      Dat Higgs deeltje wat laatst God Particle genoemd was niet hetgeen waar ze bij Cern naar op zoek waren. Het was het veld erom heen.
      En omdat materie niet bestaat kan het dus ook niet de oorzaak van bewustzijn, of “mind” zijn. Wat is het dan wel?
      Nou, voorlopig heb ik mezelf wijsgemaakt dat het dan maar fluctuaties zijn.
      En hoe het technisch werkt weet ik al helemaal niet. Teleporteren, telepathie, tijdreizen, niks is te gek daar in het heelal. En wij maar prutsen met accijns op benzine.
      Op telepathie na gebruiken de wezens technologie om in die andere dimensies dingen te creeren. Misschien kunnen sommigen dat wel via hun bewustzijn, maar dat is wel heel knap. In de Bijbel staat dat de Heer dat kan. En als je zover bent, ben je in vergelijking met ons weldegelijk een God. Althans, dat is mijn mening.
      Voorlopig kan ik alleen nog maar een beetje met vuur spelen in die andere wereld. Maar als ik zie wat Heer Enki kan, dan word ik helemaal klein.

      1 likes
     • Hawks schreef:

      Andries,

      Nuance: voor mij is de bijbel een verhalenbundel dat een moreel kompas was voor nomadenvolkeren in aride gebieden (OT) en een verhalenbundel over een messias die rebelleerde tegen de romeinse bezetter (NT); daar had je er veel van in die tijd in die regio. Ja, ik heb de bijbel gelezen, en nee, ik haal er niet veel spiritueels uit. Ik geef alleen een andere context aan de verhalen dan jij dat doet. Daarmee verwijs ik de andere wezens uit de verhalen niet naar een rijk der fabelen.

      Terug naar mijn kernvraag: wat heeft spiritualiteit te maken met bewustzijn? Want je schrijft iets anders interessants. De bron die jij aanhaalt zegt dat bewustzijn het gevolg is van natuur. En jij zeg stellig dat dit uiteraard andersom is. Dus dat natuur het gevolg is van bewustzijn? Betekent dit dat de natuur alleen maar bestaat voor wezens met een bewustzijn? Maar dan maken deze wezens ineens geen deel meer uit van de natuur, toch? Waar bestaat de natuur dan uit? En waarom is je bron zo overduidelijk fout in zijn conclusie?

      Kijk, jij beschrijft jezelf als aan af-en-toe asosicale dortenaar. Ik ben een domme boerenp3n1s. Als ik een boom zie dan weet ik dat daar iets achter kan staan. Omdat ik kan beredeneren dat er een driewieler, of elfstedentochtschaatser, achter kan staan, staat er dan ook een driewieler, of een elfstedentochtschaatser, achter die boom? Dat kan ik alleen maar vaststellen door erachter te kijken? En daar begint mijn worsteling met bewustzijn. Hebben we het omdat we beredeneren een bewustzijn te hebben, of hebben we het omdat het er is? Of, zoals Lies schreef, bewustzijn is er voor de geboorte, tijdens het leven en na de dood?

      Voor alle duidelijkheid: ik ben geen atheist. Meestal voel ik me meer een agnost en soms een deist. Ik begrijp niet goed waarom atheisme en spiritualiteit volgens jou niet samengaan. Kan je dat uitleggen?
      Mijn spiritualiteit is simpel: ik leef door na mijn dood. Hoe? Mijn kids hebben deels mijn DNA, en deels mijn opvoeding en daamee een moreel kompas. Ik weet niet of ze zich daarvan bewust zijn, maar misschien is dat wel deels hun bewustzijn…

      0 likes
 • ikke schreef:

  F*ck , moet ik dus nog 100000000000000000000000000 miljard jaar rondhangen.
  Dat noem ik pas een hel.
  Laat mij maar gewoon geheel verdwijnen.

  6 likes
 • Veronica schreef:

  Hartelijk dank voor deze reportage

  5 likes
 • Kalki schreef:

  Het leven is een eeuwige strijd, zo ook is de dood.

  2 likes
 • JC schreef:

  Wat moet het een schok zijn voor diegene die in deze fabels geloven als ze tot de ontdekking komen dat het niet waar is…o ja…dat merken ze natuurlijk niet…dom van me 🙂

  2 likes
 • Stan schreef:

  Toch geloof ik hier niet in. Dat je hersenen tijdens het doodgaan zuurstof te kort komen en gaan hallucineren ben ik eerder van overtuigd. Als je weet je er voor je geboorte niet bent, lijkt mij het logisch dat je er na je dood ook niet meer bent. Als dat wel zo zou zijn weet ik niet wat er met al die andere mensen gebeurt is die al zijn overleden. Ik geloof eerder dat Pim van Lommel zijn boek ‘Eindeloos bewustzijn’ heeft geschreven om zijn geloof in leven na de dood te verspreiden, en veel geld te verdienen. Wat er na de dood is zie ik vanzelf wel, ma ga er van uit dat er niks is, dat was er voordat je leefde ook niet.

  1 likes
  • Ritchie schreef:

   Beste Stan

   Ik zelf ben de maker van de reportage, heb je de reportage wel goed bekeken?
   Dat zuurstof gedoe wordt zo van de tafel geveegd als je de reportage goed bekijkt. Luister naar het verhaal van de man met zijn kunstgebit waar Pim Van Lommel over heeft. Dan weet je dat dit niets te maken heeft met zuurstofgebrek of even opflakkeren van de hersenen.

   0 likes
   • Stan schreef:

    Dat zou wel kunnen kloppen, maar dan zie ik vanzelf wel of er iets is na de dood. Dat ze vroeger sterk in god geloofden vind ik ook zo’n typisch voorbeeld. Wat nu waar is, is misschien over 10-20 jaar helemaal niet meer waar. Maar mij ga je niet overtuigen dat er iets na de dood is. (Overigens heb ik zelf ooit een hersenoperatie gehad, als je hersenen dan platgelegd worden merk je daar ook niks van. Het lijkt me sterk dat er dan iets na de dood is). 😉

    4 likes
    • Ritchie schreef:

     Beste Stan

     Niet iedere mens krijgt tijdens ene operatie een bijna-doodervaring. Ook de meeste mensen gaan naar het onbewuste na de dood weten niet eens dat ze dood zijn en worden dan na vele jaren herboren. We evolueren en alles heeft een rede waarom iets gebeurt en waarom de ene geboren wordt in Afrika en ondervoed is en een andere in een rijkere land. Ik zelf heb bijna-doodervaring gehad en daarom veel info mee gekregen. Ik weet dingen die op voorhand die later gebeuren daar was zelfs al mijn collega’s getuigen van toen ik zei dat ik voorgevoel had dat er een hartstilstand zal zijn roep me maar om te reanimeren zei ik. Werd als gek bekeken tot 5 uur later ene hartstilstand gebeurde en ik moest gaan reanimeren, hulpdiensten kwamen toe en reanimeerde dan verder. tenslotte is de man gered maar na 2 maand toch overleden. Je kan soms zeggen dit is toeval maar dit is telkens zo kan geen toeval meer zijn. Heb dingen gezien toen ik bijna dood was, en schrijf alles op ook met de vragen waarom zijn we hier wat doen we hier waar gaan we naar toe hoe zit alles in elkaar. Weet dat iedere mens evolueert naar het zelfde de ene trager dan de andere ooit komen we toch allemaal tot dat zelfde punt. Groeten

     0 likes
     • Stan schreef:

      Ritchie, onthoudt wel; bijna dood, dus nog niet dood. Ik hoop van je dat het waar is, want het lijkt me lastig om te bewijzen dat je herboren kunt worden. Dan zou je bewustzijn in het niets moeten bestaan, zou kunnen kloppen maar daar ben ik niet zo van overtuigd. Al bij al, we zullen wel zien, als het niet zo is dat je herboren wordt merk je daar ook niks meer van. 😉

      0 likes
  • Andries schreef:

   Heb je dat boek gelezen? Zonder dat boek had hij als chirurg ook al genoeg verdiend.

   0 likes
   • Stan schreef:

    Ja maar dan is het nog niet zo wat in dat boek staat waarheid is. Al staan er heel veel argumenten in waarom het wel zo zou zijn. Ik denk zo; Wij kunnen het niet bewijzen (dan ook echt concreet bewijzen), dus mensen die het voor ons zouden weten konden het ook niet bewijzen. Daarom denk ik niet dat je er van uit moet gaan dat het waar is.

    0 likes
    • Faith schreef:

     Het is op zijn minst Pim van Lommel’s waarheid, en ik geloof hem. Die Alexander die ook een boek over zijn BDE schreef is in mijn gevoel een charlatan.

     0 likes
     • Stan schreef:

      Oh ja tuurlijk, je mag het ook wel geloven (of niet). Ieder op zijn eigen manier. Het is maar wat je wil geloven natuurlijk. 😉

      0 likes
  • antonios schreef:

   als je hersenen dood zijn, kun je niet hallucineren, duhhh

   0 likes
   • Stan schreef:

    Nee inderdaad, maar tijdens het doodgaan wel, het ‘tekort komen van zuurstof’. Ik geloof niet dat Pim van Lommel concreet kan bewijzen dat er leven na de dood is, dat kunnen wij ook niet. En als je dood bent dan wordt je hoogstwaarschijnlijk ook niet meer wakker. Daarom ben ik er van overtuigd dat een zogenoemde ‘bijna dood ervaring’ (oftewel BDE) meer het moment is van leven naar de dood toe, dus niet het dood zijn.

    0 likes
    • Faith schreef:

     Wie zegt dat Pim van Lommel iets wil bewijzen? Zat ie in een competitie dan? Het is zijn ervaring en of jij dat nou een kul verhaal vind of niet doet daar niets aan af. Hoog ontwikkelde wezens waren ook ooit, in een grijs en ver verleden gewone mensen zoals wij nu zijn, zij zijn ge evalueerd naar super ontwikkeld vergeleken met ons. Het is een groei proces, elk nieuw leven moet je weer wat leren om een super wezen te worden. Bepaalde Yogi’s zijn heel ver, die kunnen buiten alle materie, zelfs buiten eten en drinekn! Fenomenaal!

     0 likes
  • Faith schreef:

   Je negeert doodleuk dat er, en dat is bewezen, kinderen zijn die zo aan konden wijzen waar ze eerder hadden geleefd en hoe hun huis van toen etc. er uit zag. En hoe verklaar je de Nieuwetijdskinderen die al veel meer gaven hebben dan de kinderen die voor 2000 geboren werden? Met zulke vernauwde blikken en benauwde visies zijn we van chaos naar chaos gedreven. Wordt tijd dat die oogkleppen eens afgaan. Als je het zelf niet kan dan gaat de natuur het wel doen. No worries.

   0 likes
   • Stan schreef:

    Wat is wel lastig blijf vinden is dat mensen zeggen dat het bewezen is. Je moet er dan volledig op vertrouwen wat iemand tegen je zegt, zoals die kinderen waar je het over hebt. Voor mij is het bewijs er pas als ik het zelf mee maak, alleen ben ik bepaald niet bezig om mijzelf daar op voor te bereiden omdat ik het niet geloof. Je hebt het bijvoorbeeld ook over een ‘gave’, maar wat is dat nou? Bestaat dat wel? Nog steeds vind het lastig om alles klakkeloos te geloven wat je (op internet) gezegd wordt.

    0 likes
    • Ritchie schreef:

     Stan is ook helemaal te begrijpen dat het lastig is. Uiteraard heb je het niet meegemaakt. Het bewijs komt er zeker aan en deze zou de wetenschap zelf aan ons geven. Over 20 jaar zal er bewijs zijn. Maar begrijp je volledig als je het niet hebt meegemaakt is dit heel moeilijk te vatten. Maar ooit komt het bewijs wel, dit is altijd al zo geweest we worden steeds slimmer en wetenschap ook.

     0 likes
     • Stan schreef:

      Ja dat wel, maar de wetenschap is op vele fronten ook misleidend! Denk aan economische belangen en lobby’s. Op zich zullen er niet veel belangen spelen bij BDE’s denk ik, maar ja we zullen zien (of niet). 😉

      0 likes
     • Stan schreef:

      Oh ja Ritchie, wat ik nog niet helemaal begrijp; We noemen het een ‘bijna dood ervaring’, dus niet dood zoals we gewend zijn. Als je dan nog niet volledig dood bent en je dan niet meer aanspreekbaar zult zijn is het bewijs er toch alleen maar dat je deze ervaring hebt als je nog niet dood bent. Dood is dood.

      0 likes
     • Ritchie schreef:

      Beste Stan

      We zullen zien he, als ooit je tijd daar is denk je misschien wel nog eens aan ons gesprek.
      Vele groeten

      0 likes
 • Draco schreef:

  Gaan we weer. Zoveel overtuigingen van het wel niet verhaal. De één wat het beter dan de ander. We weten helemaal niets. Nog nooit heeft iemand harde bewijzen kunnen neerleggen. Het is net als het geloof in een god. Je eigen denkbeeld erop na houden om met beide voeten in deze wereld te blijven staan anders dwaal je. Je zou zowat kunnen zeggen dat er helemaal niets bestaat dan alleen je eigen waanbeelden zoals je nu het leven ervaart door invloed van je omgeving waaruit heel je denkbeeld is gevormd.

  1 likes
 • ntn schreef:

  Deze beste man heeft hier ook een zeer interessant boek over geschreven. Ik heb dit een aantal jaren terug gelezen. Een aanrader

  .http://www.pimvanlommel.nl/

  4 likes
 • EllenB schreef:

  Voor wie echt geinterreseerd is in wat er gebeurt na onze ‘dood, lees dan het boek:
  “Thuis bij God’ van Neale Walsch.
  En nee, het is geen religieus boek.
  Laat je dus niet misleiden door de titel.
  De God van deze serie gesprekken (er zijn meerdere boeken van deze schrijver verschenen)
  is heel anders dan de God waar de bijbel over spreekt.
  Kan het iedereen aanraden.
  Ik dacht persoonlijk dat ik wel wist wat me na mijn (lichamelijk) sterven te wachten stond, maar zelfs ik haal hier nog nieuwe inzichten uit.

  2 likes
 • AtomNics schreef:

  we zijn allen een multi dimensionaal wezen met een bewustzijn als aspect……..

  1 likes
 • wolfje schreef:

  dat zou ronduit fantastisch zijn stan

  0 likes
  • Stan schreef:

   Hoezo fantastisch dan? Het lijkt me ook wel zo dat als er na de dood niks is, het ook niet erg kan zijn. Tuurlijk zou ik het fijn vinden om na een dood nog een (leuk) leven tegemoet te komen, maar ik denk dat die kans heel klein is. 🙂

   0 likes
   • ikke schreef:

    Dus als de hemel bestaat wil je daar voor1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000miljoen jaar naar toe.
    Nou ik niet hoor.
    Laat mij dan maar gewoon dood zijn.

    0 likes
    • Stan schreef:

     Inderdaad, het lijkt me ontzettend onlogisch dat dat zou kunnen. Het hoort volgens mij meer bij een religie dat het zou bestaan. Want die mensen konden ook niet weten dat er iets is, anders zouden wij dat nu ook wel zeker kunnen weten. Leer maar accepteren dat je dood gaat, echt heel boos hoef je dan niet meer te zijn. 🙂

     0 likes
 • Faith schreef:

  Wetenschap is voornamelijk uitgegroeid tot een instelling die onderworpen is aan corporate invloed en dus corruptie en daar uit voortvloeiend de politiek. Maar de wetenschap kan niet alles verklaren daar de natuur te groots is en de mens te nietig, toch wil de mens de natuur graag verklaren of zelfs de baas zijn.
  Ze falen episch door onbewezen aannames en het weglaten van overtuigend bewijs. Dit gaan ze nooit toegeven uit angst dat het hun succes (!) in hun carriere schaadt. Ze hebben veel te verantwoorden als gevolg van hun voor-ingenomen posities.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >