Mens en Dier

Etiketkinderen: de drang om kinderen in hokjes te plaatsen (video)

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is in Nederland bijna geen schoolklas meer te vinden zonder een kind met een etiket. Hoe komt dit?

Kinderen die ongeconcentreerd, druk, onhandig, beweeglijk of wat slechter zijn in taal en rekenen krijgen tegenwoordig vaak het stempel ADHD, ADD, DCD of dyslexie.

Dat terwijl er 30 jaar geleden bijna geen kinderen met etiketten in de klas zaten. Historica Angela Crott concludeerde in haar proefschrift (pdf) dat gedrag dat we nu zien als afwijkend vroeger werd gezien als normaal jongensgedrag. Nu wordt het echter gezien als lastig.

Te hoge eisen

Scholen worden overspoeld met brochures van bureau’s die therapieën aanbieden. “De folders en mailtjes die ik wekelijks binnenkrijg, het is heel erg,” zei directeur Antoinette Schildkamp van basisschool ‘het Zeggelt’ in Enschede. “Het maakt niet uit welke stoornis of welk probleem een kind heeft, voor ieder probleem is een therapeut te vinden.”

Psycholoog Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen ondervond aan den lijve hoe steeds meer kinderen, met wie in haar ogen niet veel mis was, toch een etiket kregen. Ze vindt dat er te hoge eisen worden gesteld aan kinderen, waar steeds meer van hen niet aan kunnen voldoen.

Probleem

Directeur Herman Godlieb van basisschool ‘de Linde’ in Nieuwe Pekela merkt op dat de overheid steeds meer eisen stelt aan de toets-scores van scholen waardoor kinderen onder toenemende druk komen te staan en steeds meer van hen worden gezien als probleem. Als de kinderen vervolgens worden onderzocht krijgen ze vaak een etiket.

Emeritus hoogleraar kinderfysiotherapie Paul Helders waarschuwt ervoor dat kinderen zich niet allemaal in hetzelfde tempo ontwikkelen en daar niet meer de tijd voor krijgen.

Bron: Vara.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Monique uit Heerlen
Monique uit Heerlen
9 jaren geleden

Mee eens, hou toch eens een op met labels plakken! ELK kind is bijzonder! ELK mens is bijzonder! Men zou kunnen zeggen (ik niet) dat allebei mijn zonen een “label” hebben, de een is dyslectisch en de ander heeft een spraak en taalontwikkelingsachterstand, Ik, als ouder, heb de PLICHT om het beste voor mijn kinderen te doen en willen. Mijn oudste krijgt in de klas extra aandacht en is inmiddels een leesniveau verder dan hij nu zou moeten zijn,met zijn dyslexie kan hij nu overweg.Mijn jongste gaat naar speciaal onderwijs en gaat met sprongen vooruit, hij krijgt daar de aandacht, hulp en begrip waar in het gewone onderwijs geen tijd voor is, zijn klas telt maar 12 kids en dat creeert voor een leerkracht de ruimte om elk kind meer individuele aandacht te schenken.Zijn IQ is 130 en hij is zes jaar oud, hij komt er wel , daar twijfel ik niet aan. Mijn kids zijn net zo bijzonder als alle andere kinderen en ik denk niet aan labels….

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Het heeft grotendeels met de opmars van militante feministen te maken die alles wat mannelijk en dus jongens kapot willen maken. Ook het gezin staat onder druk omdat er ook militante homosexuelen zijn die het huwelijk kapot willen maken door als tussenstap het homohuwelijk. door de illuminati worden die als stormram gebruikt een maatschappij te doen vervallen door alles op zijn kop te zetten. U begrijpt het al ik ben tegen het homohuwelijk en ook tegen de verdere “verjuffing” van het onderwijs. Man zijn is haast illegaal hier in Nederland. Triest juffiesland bah bah.

Knn
Knn
9 jaren geleden

Hier worden ook etiketjes op kinderen geplakt met zgn. indigo, nieuwetijds of kristallijn kinderen of iets dergelijks. Slaat natuurlijk nergens op.

WakkerDier
WakkerDier
9 jaren geleden

Hier een mooi filmpje over dit onderwerp, met hoe het beter kan:
http://youtu.be/zDZFcDGpL4U

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x