Homepagina » Mens en Dier » Etiketkinderen: de drang om kinderen in hokjes te plaatsen (video)
Etiketkinderen: de drang om kinderen in hokjes te plaatsen

Etiketkinderen: de drang om kinderen in hokjes te plaatsen (video)

Er is in Nederland bijna geen schoolklas meer te vinden zonder een kind met een etiket. Hoe komt dit?

Kinderen die ongeconcentreerd, druk, onhandig, beweeglijk of wat slechter zijn in taal en rekenen krijgen tegenwoordig vaak het stempel ADHD, ADD, DCD of dyslexie.

Dat terwijl er 30 jaar geleden bijna geen kinderen met etiketten in de klas zaten. Historica Angela Crott concludeerde in haar proefschrift (pdf) dat gedrag dat we nu zien als afwijkend vroeger werd gezien als normaal jongensgedrag. Nu wordt het echter gezien als lastig.

Te hoge eisen

Scholen worden overspoeld met brochures van bureau’s die therapieën aanbieden. “De folders en mailtjes die ik wekelijks binnenkrijg, het is heel erg,” zei directeur Antoinette Schildkamp van basisschool ‘het Zeggelt’ in Enschede. “Het maakt niet uit welke stoornis of welk probleem een kind heeft, voor ieder probleem is een therapeut te vinden.”

Psycholoog Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen ondervond aan den lijve hoe steeds meer kinderen, met wie in haar ogen niet veel mis was, toch een etiket kregen. Ze vindt dat er te hoge eisen worden gesteld aan kinderen, waar steeds meer van hen niet aan kunnen voldoen.

Probleem

Directeur Herman Godlieb van basisschool ‘de Linde’ in Nieuwe Pekela merkt op dat de overheid steeds meer eisen stelt aan de toets-scores van scholen waardoor kinderen onder toenemende druk komen te staan en steeds meer van hen worden gezien als probleem. Als de kinderen vervolgens worden onderzocht krijgen ze vaak een etiket.

Emeritus hoogleraar kinderfysiotherapie Paul Helders waarschuwt ervoor dat kinderen zich niet allemaal in hetzelfde tempo ontwikkelen en daar niet meer de tijd voor krijgen.

Bron: Vara.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Monique uit Heerlen schreef:

  Mee eens, hou toch eens een op met labels plakken! ELK kind is bijzonder! ELK mens is bijzonder! Men zou kunnen zeggen (ik niet) dat allebei mijn zonen een “label” hebben, de een is dyslectisch en de ander heeft een spraak en taalontwikkelingsachterstand, Ik, als ouder, heb de PLICHT om het beste voor mijn kinderen te doen en willen. Mijn oudste krijgt in de klas extra aandacht en is inmiddels een leesniveau verder dan hij nu zou moeten zijn,met zijn dyslexie kan hij nu overweg.Mijn jongste gaat naar speciaal onderwijs en gaat met sprongen vooruit, hij krijgt daar de aandacht, hulp en begrip waar in het gewone onderwijs geen tijd voor is, zijn klas telt maar 12 kids en dat creeert voor een leerkracht de ruimte om elk kind meer individuele aandacht te schenken.Zijn IQ is 130 en hij is zes jaar oud, hij komt er wel , daar twijfel ik niet aan. Mijn kids zijn net zo bijzonder als alle andere kinderen en ik denk niet aan labels….

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Het heeft grotendeels met de opmars van militante feministen te maken die alles wat mannelijk en dus jongens kapot willen maken. Ook het gezin staat onder druk omdat er ook militante homosexuelen zijn die het huwelijk kapot willen maken door als tussenstap het homohuwelijk. door de illuminati worden die als stormram gebruikt een maatschappij te doen vervallen door alles op zijn kop te zetten. U begrijpt het al ik ben tegen het homohuwelijk en ook tegen de verdere “verjuffing” van het onderwijs. Man zijn is haast illegaal hier in Nederland. Triest juffiesland bah bah.

  0 likes
 • Knn schreef:

  Hier worden ook etiketjes op kinderen geplakt met zgn. indigo, nieuwetijds of kristallijn kinderen of iets dergelijks. Slaat natuurlijk nergens op.

  0 likes
 • WakkerDier schreef:

  Hier een mooi filmpje over dit onderwerp, met hoe het beter kan:
  http://youtu.be/zDZFcDGpL4U

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Knn”]Hier worden ook etiketjes op kinderen geplakt met zgn. indigo, nieuwetijds of kristallijn kinderen of iets dergelijks. Slaat natuurlijk nergens op.[/quote]

  Dat past goed in het hokjes en vakjesdenken van Nederlanders. Nederland het land van drammerige stempelaars en tutteljuffies.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Monique uit Heerlen”]Mee eens, hou toch eens een op met labels plakken! ELK kind is bijzonder! ELK mens is bijzonder! Men zou kunnen zeggen (ik niet) dat allebei mijn zonen een “label” hebben, de een is dyslectisch en de ander heeft een spraak en taalontwikkelingsachterstand, Ik, als ouder, heb de PLICHT om het beste voor mijn kinderen te doen en willen. Mijn oudste krijgt in de klas extra aandacht en is inmiddels een leesniveau verder dan hij nu zou moeten zijn,met zijn dyslexie kan hij nu overweg.Mijn jongste gaat naar speciaal onderwijs en gaat met sprongen vooruit, hij krijgt daar de aandacht, hulp en begrip waar in het gewone onderwijs geen tijd voor is, zijn klas telt maar 12 kids en dat creeert voor een leerkracht de ruimte om elk kind meer individuele aandacht te schenken.Zijn IQ is 130 en hij is zes jaar oud, hij komt er wel , daar twijfel ik niet aan. Mijn kids zijn net zo bijzonder als alle andere kinderen en ik denk niet aan labels….[/quote]
  Dat je kinderen zich nu zo goed ontwikkelen vind ik erg fijn voor je maar realiseer je je wel dat dat DANKZIJ dat etiketje is?

  Dankzij het etiketje “dyslectisch” krijgt je ene kind extra aandacht, en dankzij het etiketje “taalontwikkelingsachterstand” kan je andere kind nu naar speciaal onderwijs.

  Zonder dat etiketje hadden ze nu gewoon in een klas gezeten, zonder extra aandacht en had je zoon gewoon een onvoldoende gekregen voor zijn taal want dan zou er geen rekening zijn gehouden met dyslexie.

  0 likes
 • IIS schreef:

  Het draait bij al deze vreemde stichtingen en in heel deze verziekte wereld maar om één ding, niet om de kinderen, maar om het grote judas geld.

  Kinderen en opvoeding het is één grote stinkende fabriek en industrie geworden die omzet moet draaien.
  Hoe zieker men het product heeft of kan maken en krijgen, hoe meer er aan kan worden verdient.

  Van farmaceuten, ouders(PGB), scholen (ook PGB!!), verzorgers, hulpverleners, juristen tot rechters aan toe, noem maar op, zijn direct of indirect afhankelijk van deze industrie die veel (overheids)geld in hun laatje brengt. Net als criminelen hebben kinderen dezelfde functie gekregen (melkvee).

  Ben nieuwsgierig of kinderen in andere landen ook zoveel problemen kennen, bijvoorbeeld de zuidelijke landen. Als ik daar naar de kinderen luister en kijk dan lijkt het of ze nog gewoon lekker zichzelf kunnen en mogen zijn. Het probleem met ‘drukke’ kinderen lijkt wel een NL probleem.
  Dit -pedofielen- land lijkt met de dag wel idioter en geesteszieker te worden en dan heb ik het niet over de kinderen, want daar is m.i. helemaal niets mis mee.

  Het zijn de ouders met hun perikelen en de verzorgers en maatschappelijke werkers die de problemen bij kinderen alleen maar aandikken en groter of erger maken.

  NL lijkt Amerika te volgen, waar al deze onzin ooit werd bedacht. De Amerikanen zijn meesters in het verkopen van dergelijke ONZIN ziektes en het plakken van labels met daarbij een constante aanvoer van een arsenaal aan overpriced, breinslopende pillen/chemie.

  Kinderen zijn niet gebaat bij dergelijke onzin, die moeten gewoon lekker buiten spelen en ravotten en hun energie daar kwijt kunnen en daarna thuis kunnen komen in een warm, liefdevol en gezellig nest.

  0 likes
 • Aequus schreef:

  Wanneer keren wij terug naar de échte BASIS. Een kind is een kind en dat moet je zo laten blijven. Welk kind heeft écht een “Warm Nest” waar hij nog als kind écht Liefdesvol en met échte aandacht in mag opgroeien. Welk kind zie je nog echt buiten spelen zodat zij de energie kwijt kunnen, die je als kind kwijt moet. Ouders geven liever allerlei elektronische Speeltjes zodat de kinderen zeker niet tot “Last” zijn. Ik vraag mij één ding af, WAAR ZIJN WIJ IN HEMELSNAAM MEE BEZIG MET Z’N ALLEN!!!

  0 likes
 • Thomahawk schreef:

  Het gehele systeem waarin we leven,
  inclusief het schoolsysteem, is uit balans met de natuurlijke wereld om ons heen. Moeders horen hun wijsheid en kennis over te dragen op hun kinderen maar hebben daar geen tijd meer voor in deze samenleving. Moederschap gaat verloren en word vervangen door staats-indoctrinatie. @Aardbewoner [quote name=”Aardebewoner”]Het heeft grotendeels met de opmars van militante feministen te maken die alles wat mannelijk en dus jongens kapot willen maken. Ook het gezin staat onder druk omdat er ook militante homosexuelen zijn die het huwelijk kapot willen maken door als tussenstap het homohuwelijk. door de illuminati worden die als stormram gebruikt een maatschappij te doen vervallen door alles op zijn kop te zetten. U begrijpt het al ik ben tegen het homohuwelijk en ook tegen de verdere “verjuffing” van het onderwijs. Man zijn is haast illegaal hier in Nederland. Triest juffiesland bah bah.[/quote] Mannen hebben de uitermate belangrijke taak om vrouwen ruimte te geven zichzelf emotioneel te kunnen ontplooien en uit te drukken. Mannen zorgen voor een veilige omgeving voor zijn gezin. Blijf als het u belieft uw mannen-ding doen! Zo onstaat er harmonie en synergie! Korter en beknopter kan ik het niet brengen, mannen en vrouwen vormen één geheel. Met liefdevolle groet aan iedereen! Iedereen is onderdeel van het geheel en dus onmisbaar! het uitsluiten van anderen is jezelf beperken, wees bewust van hoe je eigen mentaliteit is, verwelkom je diversiteit of zie je liever alles uni-vorm? Namaste!

  0 likes
 • Hoaxintelligence schreef:

  En wij zijn weer etiket-ouderen hahah
  ”arbeidersklasse”
  check me sofi nummer:P

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Thomahawk”]Het gehele systeem waarin we leven,
  inclusief het schoolsysteem, is uit balans met de natuurlijke wereld om ons heen. Moeders horen hun wijsheid en kennis over te dragen op hun kinderen maar hebben daar geen tijd meer voor in deze samenleving. Moederschap gaat verloren en word vervangen door staats-indoctrinatie. @Aardbewoner [quote name=”Aardebewoner”]Het heeft grotendeels met de opmars van militante feministen te maken die alles wat mannelijk en dus jongens kapot willen maken. Ook het gezin staat onder druk omdat er ook militante homosexuelen zijn die het huwelijk kapot willen maken door als tussenstap het homohuwelijk. door de illuminati worden die als stormram gebruikt een maatschappij te doen vervallen door alles op zijn kop te zetten. U begrijpt het al ik ben tegen het homohuwelijk en ook tegen de verdere “verjuffing” van het onderwijs. Man zijn is haast illegaal hier in Nederland. Triest juffiesland bah bah.[/quote] Mannen hebben de uitermate belangrijke taak om vrouwen ruimte te geven zichzelf emotioneel te kunnen ontplooien en uit te drukken. Mannen zorgen voor een veilige omgeving voor zijn gezin. Blijf als het u belieft uw mannen-ding doen! Zo onstaat er harmonie en synergie! Korter en beknopter kan ik het niet brengen, mannen en vrouwen vormen één geheel. Met liefdevolle groet aan iedereen! Iedereen is onderdeel van het geheel en dus onmisbaar! het uitsluiten van anderen is jezelf beperken, wees bewust van hoe je eigen mentaliteit is, verwelkom je diversiteit of zie je liever alles uni-vorm? Namaste![/quote]

  Nee daar ben ik juist tegen. Kinderen horen in een gezin met een man en een vrouw en niet in een uniformpje zoals de Hitlerjugens of de deels pedofiele scouting.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  als je zou reargeren op al deze verdachtmakingen ziektes leerachterstanden ,internet trollen en volkomen onzin verhalen,heb je dagen nodig. dus laat ik het hierbij, met aan te geven dat alles een grote misselijk makende poppenkast is.en het wordt steeds erger.

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”Aequus”]Wanneer keren wij terug naar de échte BASIS. Een kind is een kind en dat moet je zo laten blijven. Welk kind heeft écht een “Warm Nest” waar hij nog als kind écht Liefdesvol en met échte aandacht in mag opgroeien. Welk kind zie je nog echt buiten spelen zodat zij de energie kwijt kunnen, die je als kind kwijt moet. Ouders geven liever allerlei elektronische Speeltjes zodat de kinderen zeker niet tot “Last” zijn. Ik vraag mij één ding af, WAAR ZIJN WIJ IN HEMELSNAAM MEE BEZIG MET Z’N ALLEN!!![/quote]
  Bezig een Gèkkenhuis te creèren!!!
  En nog stééds snappen de meeste mensen niet dat ze hier ZELF aan meewerken, zich ZELF afhankelijk maken van dit hele systeem..WIJ ZELF zijn het die moeten gaan stáán, massáál laten blijken,’HET IS GENOEG GEWEEST, MËËR DAN GENOEG!!
  Kies voor SOEVEREINITEIT, kies voor VRIJHEID!!!!
  In Lak’ech

  0 likes
 • Monique uit Heerlen schreef:

  Ik denk niet aan etiketten omdat deze bij veel mensen een negatieve beeld oproepen.Het”Och arm kindje”is dan ook al vaak door mij gehoord, waarbij mensen onbewust het etiketje opplakken.Mijn kids zijn niet zielig,de hersenen van mijn kids werken gewoon anders,de manier waarop lesstof wordt aangeboden sluit hier niet op aan,maar met een kleine aanpassing kan dit wel sluitend worden gemaakt.Ik spreek niet over etiket maar aandachtspunt.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Monique uit Heerlen”]Ik denk niet aan etiketten omdat deze bij veel mensen een negatieve beeld oproepen.Het”Och arm kindje”is dan ook al vaak door mij gehoord, waarbij mensen onbewust het etiketje opplakken.Mijn kids zijn niet zielig,de hersenen van mijn kids werken gewoon anders,de manier waarop lesstof wordt aangeboden sluit hier niet op aan,maar met een kleine aanpassing kan dit wel sluitend worden gemaakt.Ik spreek niet over etiket maar aandachtspunt.[/quote]
  Of je het nu etiketje of aandachtspunt noemt is om het even.

  Dat is maar net welk naampje je eraan geeft of welk etiketje je erop plakt.

  0 likes
 • Elfy schreef:

  Hoi,bij het zien van deze documantaire voel ik veel onmacht tegenover een systeem dat helaas nog steeds de bovenhand heeft.Ik ben 32 jaar en heb als kind gelukkig nog op school gezeten in een tijd dat je niet in een psychisch hokje gestoken werd als er iets ‘niet volgens de norm’ was.Ik vindt het wel positief dat deze docu. vertoond werd op TV.enerzijds.Anderzijds vindt ik het weer zo vals van de mainstream dat zij met hun Nikelodeon e.d. nerveus gedrag promoten.Wat je daar ziet zijn echt zwaar gestoorde cartoons en zo!Ik wens uit het diepst van mijn hart dat de waarheid weldra aan het licht komt,dat de massa zal ontwaken tegen deze gestoorde instelling en dat we samen opstaan als één volk, broeders en zusters en zeggen, wij pikken dit niet langer! Mijn wens is wereldvrede. Laat de natuur met rust, laat kinderen kinderen zijn, laat ons samen,7 miljard mensen moeder aarde herstellen en opruimen wat wij hebben vuil gemaakt.. We geraken steeds dieper verwikkeld in een maatschappij die overgecontroleerd is.Kijk wat er vandaag met onze kinderen gebeurt.Het ergste is dat we denken dat dit ‘norm’aal is en dat wij een vrije samenleving hebben. De jeugd van nu heeft zelf zelden een natuurlijke lucht gezien :o( Die chemtrails, oh, dat zijn sluierwolken en siriuswolken. Die ‘witte’ dichtgekoekte lucht, oh nee, het is gewoon grijs en bewolkt.. Het elfje is boos en teleurgesteld. De mensenwereld is zwaar gestoord en uit balans. Kan het nog erger worden op onze planeet? Ik hoop van niet. Het is wachten op een wonder. Iets dat heel de wereld wakkerschud en het zand uit de ogen van de brave mensjes haalt. om te besluiten: vrede,gezondheid,licht,liefde,kleur,waarheid,vrijheid,oprechtheid,eenvoud,fantasie,gezellig,blij,vrolijk,dromen,mystiek,diversiteit,fruit,groenten,dieren,planten,creativiteit,oplossingen,helen,vreugde,planeten,sterren,oneindigheid,kennis,wijsheid,dansen,spelen,lachen,ontroering,grappig,beterschap,harmonie,zonneschijn en veel regenbogen. Groetjes uit Belgie ,Elfy

  0 likes
 • Peter II schreef:

  Vroeger, toen ik op de lagere school zat, was ik bijzonder impulsief. Alle indrukken, vlogen op mij af en wou alles weten. Toen ik iemand, die naast mij zat, in de klas, iets vroeg, kreeg ik van de leraar, met de volle hand, een geweldige klap in mijn gezicht. De volgende dag, stond de hand er nog in. De drang om kinderen in hokjes te plaatsen, was ik daardoor, zelf al heel lang achter. Nadien ben ik nooit dezelfde weer geworden.

  0 likes
 • Aequus schreef:

  [quote name=”Lil”][quote name=”Aequus”]Wanneer keren wij terug naar de échte BASIS. Een kind is een kind en dat moet je zo laten blijven. Welk kind heeft écht een “Warm Nest” waar hij nog als kind écht Liefdesvol en met échte aandacht in mag opgroeien. Welk kind zie je nog echt buiten spelen zodat zij de energie kwijt kunnen, die je als kind kwijt moet. Ouders geven liever allerlei elektronische Speeltjes zodat de kinderen zeker niet tot “Last” zijn. Ik vraag mij één ding af, WAAR ZIJN WIJ IN HEMELSNAAM MEE BEZIG MET Z’N ALLEN!!![/quote]
  Bezig een Gèkkenhuis te creèren!!!
  En nog stééds snappen de meeste mensen niet dat ze hier ZELF aan meewerken, zich ZELF afhankelijk maken van dit hele systeem..WIJ ZELF zijn het die moeten gaan stáán, massáál laten blijken,’HET IS GENOEG GEWEEST, MËËR DAN GENOEG!!
  Kies voor SOEVEREINITEIT, kies voor VRIJHEID!!!!
  In Lak’ech[/quote]
  Een kind is een GODSWONDER, daar moeten ouders zuinig op zijn en zeker op blijven…

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Een kind behoort te spelen, en niet behandeld te worden, alsof er een robot geprogrammeerd moet worden.En dat programmeren zien we heden ten dage dus wel!!

  0 likes
 • dymphna schreef:

  [quote name=”Aequus”]Wanneer keren wij terug naar de échte BASIS. Een kind is een kind en dat moet je zo laten blijven. Welk kind heeft écht een “Warm Nest” waar hij nog als kind écht Liefdesvol en met échte aandacht in mag opgroeien. Welk kind zie je nog echt buiten spelen zodat zij de energie kwijt kunnen, die je als kind kwijt moet. Ouders geven liever allerlei elektronische Speeltjes zodat de kinderen zeker niet tot “Last” zijn. Ik vraag mij één ding af, WAAR ZIJN WIJ IN HEMELSNAAM MEE BEZIG MET Z’N ALLEN!!![/quote]
  Moet je in een stad je kinderen eens buiten laten spelen dan krijg je heel je buurt in je nek. Ik heb het aan de lijve ondervonden. Vele kinderen in de buurt kwamen naar ons om te spelen met onze kinderen omdat dat mocht van me heerlijk buiten spelen en opnam voor alle kinderen en ik me er weinig van aantrok en niks om geef hoe men over mij denkt. Kinderen horen buiten te kunne spelen en als je ze in de gaten houd en de deur open laat voor ze als is het maar op een kiertje dat ze ten alle tijden naar binnen kunnen. Wat is er mis mee kinderstemmen en wat herrie die kideren maken, vele mensen zijn erg onverdraagzaam naar kinderen toe en de probleem ligt dnaz niet bij die kinderen die lekker hun eiegen uitlaven, maar duidelijk naar de volwasne die niks meer kan hebben.

  0 likes
 • Aequus schreef:

  Gelukkig ze bestaan nog, daar ben ik het helemaal mee eens aardebwoner en dat zeg ik als vrouw zijnde en die trots op is dat ze als vrouw geboren is.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”dymphna”][quote name=”Aequus”]Wanneer keren wij terug naar de échte BASIS. Een kind is een kind en dat moet je zo laten blijven. Welk kind heeft écht een “Warm Nest” waar hij nog als kind écht Liefdesvol en met échte aandacht in mag opgroeien. Welk kind zie je nog echt buiten spelen zodat zij de energie kwijt kunnen, die je als kind kwijt moet. Ouders geven liever allerlei elektronische Speeltjes zodat de kinderen zeker niet tot “Last” zijn. Ik vraag mij één ding af, WAAR ZIJN WIJ IN HEMELSNAAM MEE BEZIG MET Z’N ALLEN!!![/quote]
  Moet je in een stad je kinderen eens buiten laten spelen dan krijg je heel je buurt in je nek. Ik heb het aan de lijve ondervonden. Vele kinderen in de buurt kwamen naar ons om te spelen met onze kinderen omdat dat mocht van me heerlijk buiten spelen en opnam voor alle kinderen en ik me er weinig van aantrok en niks om geef hoe men over mij denkt. Kinderen horen buiten te kunne spelen en als je ze in de gaten houd en de deur open laat voor ze als is het maar op een kiertje dat ze ten alle tijden naar binnen kunnen. Wat is er mis mee kinderstemmen en wat herrie die kideren maken, vele mensen zijn erg onverdraagzaam naar kinderen toe en de probleem ligt dnaz niet bij die kinderen die lekker hun eiegen uitlaven, maar duidelijk naar de volwasne die niks meer kan hebben.[/quote]
  Ik weet niet in welke stad jij woont, maar in mijn stad is het heel normaal dat kinderen buiten spelen, met honderden tegelijk.

  Dus in wat voor nare stad woon jij dat mensen zich storen aan spelende kinderen?

  0 likes
 • Paulsater schreef:

  Nederland, het land van hokjesgeest en overheidsindoctrinatie. Lopend aan het handje van Amerika. Voor alles een therapie en therapeut(e), en voor alles een uitgedokterd medicijn.
  Kinderen die vanaf geboorte tot in het absurde een nummer zijn met een dossier waaraan door een heleboel ambtenaren iets aan moet worden toegevoegd…big brother is watching them. Kinderen zijn big business voor allerhande gestudeerden die niets wezenlijks hebben geleerd, maar voor hun inkomsten zijn aangewezen op zelf bedachte afwijkingen en ziektebeelden. Vorstelijk ondersteunt door artsen die nog slechts de medicijnenmaffia dienen. Kinderen die gelukkig gewoon kind zijn, dat mag niet meer vandaag de dag. Ze moeten vanaf geboorte langzaam tot slaaf gemaakt worden, en al helemaal niet opgevoedt worden tot vrijdenkenden.
  Ze moeten gedwongen worden tot een onderdanigheid aan het steeds sneller oprukkende New World Order systeem.
  Hun ouders zitten veelal in deze nieuwe rol dankzij mindcontrol, slechte voeding, veel medicatie, slechte door de overheid gecontroleerde nieuwsgaring en propaganda.
  Je zult tegenwoordig maar als kind geboren worden….wat staat je dan nog allemaal te wachten in al de voorbestemde hokjes?

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Wesley”]
  Ik weet niet in welke stad jij woont, maar in mijn stad is het heel normaal dat kinderen buiten spelen, met honderden tegelijk.

  Dus in wat voor nare stad woon jij dat mensen zich storen aan spelende kinderen?[/quote]

  Ik kan me maar één situatie voorstellen waarbij men zich stoort aan spelende kinderen en dat is als ze tevens de terrorist uithangen. Slopen, baldadigheid etc.

  0 likes
 • Linda schreef:

  ‘Ze vindt dat er te hoge eisen worden gesteld aan kinderen, waar steeds meer van hen niet aan kunnen voldoen.’
  Daar komt bij dat vanuit ouders vaak ook veel eisen gesteld worden: muziek, sport, feestjes. Heb je die als kind niet in huis, wordt het een minderwaardigheidsgevoel.
  Het is ook een teken naar volwassenen. We moeten doen, veel doen. We mogen niet zijn, gewoon lekker zijn.

  0 likes
 • Linda schreef:

  We hebben het ideale kinderleven nog niet gevonden. Las het prachtige boek ‘Meester’ van Frank Mccourt, zijn derde boek, nadat hij in ‘De as van mijn moeder’ een onbeschrijflijk armoedige jeugd beschrijft, waarin de rkk een grote rol speelt binnen een arm Ierland vóór WOII. Hij schrijft en denkt zeer filosofisch over de rol van opvoeders en leraren met mooie eye-openers.
  Ik heb er veel over nagedacht. Zelf 2 zonen en gevochten met vrijlaten aan de ene kant en leiden aan de andere kant. Je komt er nooit uit, omdat je ook zelf met blinde vlekken en voornemens vanuit het verleden zit.
  Maar we zitten tegenwoordig wel in een prestatiemaatschappij met prestatieverwachtingen en -opdrachten. Dat is volgens mij een grote valkuil. Voor ons allemaal. En dan is er het niet te vermijden internet en die spelletjes. We wonen niet allemaal op het platteland met hooibergen of stranden.

  0 likes
 • Aequus schreef:

  [quote name=”dymphna”][quote name=”Aequus”]Wanneer keren wij terug naar de échte BASIS. Een kind is een kind en dat moet je zo laten blijven. Welk kind heeft écht een “Warm Nest” waar hij nog als kind écht Liefdesvol en met échte aandacht in mag opgroeien. Welk kind zie je nog echt buiten spelen zodat zij de energie kwijt kunnen, die je als kind kwijt moet. Ouders geven liever allerlei elektronische Speeltjes zodat de kinderen zeker niet tot “Last” zijn. Ik vraag mij één ding af, WAAR ZIJN WIJ IN HEMELSNAAM MEE BEZIG MET Z’N ALLEN!!![/quote]
  Moet je in een stad je kinderen eens buiten laten spelen dan krijg je heel je buurt in je nek. Ik heb het aan de lijve ondervonden. Vele kinderen in de buurt kwamen naar ons om te spelen met onze kinderen omdat dat mocht van me heerlijk buiten spelen en opnam voor alle kinderen en ik me er weinig van aantrok en niks om geef hoe men over mij denkt. Kinderen horen buiten te kunne spelen en als je ze in de gaten houd en de deur open laat voor ze als is het maar op een kiertje dat ze ten alle tijden naar binnen kunnen. Wat is er mis mee kinderstemmen en wat herrie die kideren maken, vele mensen zijn erg onverdraagzaam naar kinderen toe en de probleem ligt dnaz niet bij die kinderen die lekker hun eiegen uitlaven, maar duidelijk naar de volwasne die niks meer kan hebben.[/quote]
  Daarom zeg ik ook “Waar zijn wij in Hemelsnaam mee bezig”.

  0 likes
 • Bianca schreef:

  Een kind hoort spelend te leren. t onderwijssysteem moet eens hiernaartoe omgezet worden. Maar leerstof voor kinderen van nu, kristalkinderen. Ga meer werken met beelddenken, want we leven nu eenmaal in t tijdperk van computers, tablets en tv. De hersenen werken anders/sneller dan 15 jaar geleden. Dit kan benut worden, en niet alleen door buitenspelen, onze kinderen zijn de toekomst. Ze kunnen al zoveel meer dan ons, laat ze kunnen zien dat wat ze doen goed is. Dan zal je zien dat de wetenschap giga ontwikkeld en dat de kinderen t leuk vinden om te leren te ontdekken te doen. Hokjes betekend dat wij achterlopen met de wetenschap hoe kids denken/t beste kunnen functioneren

  0 likes
 • Leclaire schreef:

  Ik las laatst n mooie uitspraak” als kinderen niet leren op de manier zoals wij lesgeven, moeten we dan niet les geven op de manier zoals kinderen leren” . Dit vind ik een hele wijze uitspraak. Kinderen moeten te veel en mogen te weinig. Dat wil niet zeggen dat ze alles maar moeten mogen, dissipline moeten ze wel bijgebracht krijgen, evenals normen en waarden. Maar ik ben het er mee eens dat er te veel en te hoge eisen aan de kinderen gesteld worden. Laat een kind lekker kind zijn, dat mochten wij immers ook.

  0 likes
 • lambertus schreef:

  De ‘vooruitgang’ heeft ervoor gezorgd dat we steeds verder van de werkelijkheid af zijn komen te staan en de pijlen gericht hebben op de maximaal verkeerde doelen met alle consequenties van dien…

  Indien men de ‘etiketkinderen’ in hun waarde zou laten, althans het gros hiervan, zou de mensheid kunnen inzien dat veel van hen een natuurtalent tot ontplooiing kan laten komen; een diamant in verborgen en ongeraffineerde toestand!

  Ik was in mijn jeugdjaren ook erg druk maar de term ADHD was toen voor iedereen volslagen onbekend. Echter heb ik veelal mijn instincten gevolgd en dit heeft ertoe geleid dat ik mezelf ontwikkeld en geprofileerd heb tot een niveau waar ik me ZELF goed bij voel. Kritiek vanuit mijn omgeving heb ik altijd gehad maar even zo vrolijk snel naast me neer weten te leggen. Nu weet ik dat ik kan zeggen dat ik nergens spijt van gehad heb, alles wat ik had willen doen heb ik gedaan en hoef dus nooit te roepen “had ik het toch maar geprobeerd en gedaan”…
  Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en kan oprecht roepen; “Als je doet wat je leuk vind, hoef je nooit te werken!”. Kijk, DAT is pas rijkdom. Volgens een beroepentest op de middelbare school zou ik banketbakker worden. Dat werd uiteindelijk boomspecialist.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Bianca”]Een kind hoort spelend te leren. t onderwijssysteem moet eens hiernaartoe omgezet worden. Maar leerstof voor kinderen van nu, kristalkinderen. Ga meer werken met beelddenken, want we leven nu eenmaal in t tijdperk van computers, tablets en tv. De hersenen werken anders/sneller dan 15 jaar geleden. Dit kan benut worden, en niet alleen door buitenspelen, onze kinderen zijn de toekomst. Ze kunnen al zoveel meer dan ons, laat ze kunnen zien dat wat ze doen goed is. Dan zal je zien dat de wetenschap giga ontwikkeld en dat de kinderen t leuk vinden om te leren te ontdekken te doen. Hokjes betekend dat wij achterlopen met de wetenschap hoe kids denken/t beste kunnen functioneren[/quote]
  Het is baarlijke nonsens dat hersenen nu anders werken dan 15 jaar geleden.

  Zo snel gaat evolutie niet!!

  De maatsschappij is anders, onze hersenen niet.

  Overigens, waarom wordt er geklaard over etiketjes? Is kristalkind ook geen etiketje? Nog een erg ver gezocht, onbestaand en niet hard te maken etiketje ook.

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Leclaire”]Ik las laatst n mooie uitspraak” als kinderen niet leren op de manier zoals wij lesgeven, moeten we dan niet les geven op de manier zoals kinderen leren” . Dit vind ik een hele wijze uitspraak. Kinderen moeten te veel en mogen te weinig. Dat wil niet zeggen dat ze alles maar moeten mogen, dissipline moeten ze wel bijgebracht krijgen, evenals normen en waarden. Maar ik ben het er mee eens dat er te veel en te hoge eisen aan de kinderen gesteld worden. Laat een kind lekker kind zijn, dat mochten wij immers ook.[/quote]
  Ja, Leclaire. Mooie gedachte. Volwassenen redeneren teveel vanuit hun volwassen brein, situatie, en de tijd die ze zelf hebben gehad om te komen waar ze nu zijn. Ik ontmoette ooit een vrouw die haar 8-jarig zoontje verweet dat hij niet spiritueel was. Ze was niet in staat te bedenken welke weg en tijd ze zelf nodig had gehad. Dan verlies je als kind altijd.
  Een mooie oude Groningse wijsheid sluit hier mooi op aan: Als het niet ken zoals het mot, mot het maar zoals het ken.’

  0 likes
 • Sun schreef:

  [quote name=”Elfy”]Hoi,bij het zien van deze documantaire voel ik veel onmacht tegenover een systeem dat helaas nog steeds de bovenhand heeft…Ik vindt het wel positief dat deze docu. vertoond werd op TV.enerzijds.Anderzijds vindt ik het weer zo vals van de mainstream dat zij met hun Nikelodeon e.d. nerveus gedrag promoten.Wat je daar ziet zijn echt zwaar gestoorde cartoons en zo!Ik wens uit het diepst van mijn hart dat de waarheid weldra aan het licht komt,dat de massa zal ontwaken tegen deze gestoorde instelling en dat we samen opstaan als één volk, broeders en zusters en zeggen, wij pikken dit niet langer! Mijn wens is wereldvrede. Laat de natuur met rust, laat kinderen kinderen zijn, laat ons samen,7 miljard mensen moeder aarde herstellen en opruimen wat wij hebben vuil gemaakt.. We geraken steeds dieper verwikkeld in een maatschappij die overgecontroleerd is.Kijk wat er vandaag met onze kinderen gebeurt.Het ergste is dat we denken dat dit ‘norm’aal is en dat wij een vrije samenleving hebben. De jeugd van nu heeft zelf zelden een natuurlijke lucht gezien :o( Die chemtrails, oh, dat zijn sluierwolken en siriuswolken. Die ‘witte’ dichtgekoekte lucht, oh nee, het is gewoon grijs en bewolkt.. Het elfje is boos en teleurgesteld. De mensenwereld is zwaar gestoord en uit balans. Kan het nog erger worden op onze planeet? Ik hoop van niet. Het is wachten op een wonder. Iets dat heel de wereld wakkerschud en het zand uit de ogen van de brave mensjes haalt. om te besluiten: vrede,gezondheid,licht,liefde,kleur,waarheid,vrijheid,oprechtheid,eenvoud,fantasie,gezellig,blij,vrolijk,dromen,mystiek,diversiteit,fruit,groenten,dieren,planten,creativiteit,oplossingen,helen,vreugde,planeten,sterren,oneindigheid,kennis,wijsheid,dansen,spelen,lachen,ontroering,grappig,beterschap,harmonie,zonneschijn en veel regenbogen. Groetjes uit Belgie ,Elfy[/quote]

  Dankjewel Elfy, mooi gezegd! Even weer eens een kippenvelmomentje 🙂

  0 likes
 • Netty schreef:

  Volgens het gedachten goed van vele Nederlanders mogen kinderen geen kinderen meer zijn!Wij zien ze als volwassenen,die zich kinderlijk gedragen.Te erg voor woorden,laat ze zich ontwikkelen tot volwassen medemensen,op hun eigen manier.Met ondersteuning van de volwassenen om hen heen.Koester het kind,en het worden fijne volwassenen.Zonder etiket!

  0 likes
 • Monique uit Limburg schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Monique uit Heerlen”]Ik denk niet aan etiketten omdat deze bij veel mensen een negatieve beeld oproepen.Het”Och arm kindje”is dan ook al vaak door mij gehoord, waarbij mensen onbewust het etiketje opplakken.Mijn kids zijn niet zielig,de hersenen van mijn kids werken gewoon anders,de manier waarop lesstof wordt aangeboden sluit hier niet op aan,maar met een kleine aanpassing kan dit wel sluitend worden gemaakt.Ik spreek niet over etiket maar aandachtspunt.[/quote]
  Of je het nu etiketje of aandachtspunt noemt is om het even.

  Dat is maar net welk naampje je eraan geeft of welk etiketje je erop plakt.[/quote]
  Een probleem is pas een probleem als mensen dat ervan maken…

  0 likes
 • belvedere schreef:

  Kinderen met een ‘afwijking’ krijgen nu etiketten omdat ze vaak zonder hulp niet mee kunnen draaien in de hectische veeleisende maatschappij van tegenwoordig.

  Fouten worden steeds minder getolereerd, zie dan maar eens zonder hulp je hoofd boven water te houden met bijv. ADD.

  0 likes
 • ikke schreef:

  [quote name=”belvedere”]Kinderen met een ‘afwijking’ krijgen nu etiketten omdat ze vaak zonder hulp niet mee kunnen draaien in de hectische veeleisende maatschappij van tegenwoordig.

  Fouten worden steeds minder getolereerd, zie dan maar eens zonder hulp je hoofd boven water te houden met bijv. ADD.[/quote]
  helemaal mee eens. ik heb thuis ook zo’n kleintje zitten, inmiddels hebben we niet het etiket maar wel handreikingen gekregen van ADD waar ze INEENS op school wel raad mee weten. dus er wordt gewoon om etiketten gevraagd want dan gaan er wel deurtjes open die anders gesloten blijven. Misschien moet dat eens veranderen

  0 likes
 • Patricia schreef:

  Kinderen die te vroeg zijn geboren krijgen al een stempel. En worden in een miche gezin geplaatst. Leuk voor de ouders. Maar na drie maand komt de verrassing je bent je baby kwijt door jeugzorg en dan word het ook nog eens i n een stichting geplaatst met veel aanspraak.Wat moet je als ouder, je kind word je ontnomen, er word geronsold door artsen n jeugzorg, om plaatsen te bezetteN.Goed nu is het mijn kleinkind, die problemen had met de geboorte was te vroeg geboren. Wat kan ik nu doen ? IK HEB HAAR AL GEEN HALF JAAR AL GEZIEN MEER DOOR JEUGDZORG.wIL MIJN KLEINKIND ZIEN. This hier een ronsolbende om maar te huizen vol te drukken geld geld, maar wil mijn kleinkind zien.kind had allen ademshalingproblemen bij de geboorte. Het kind is mijn dochter ontnomen en hoord thuis bij der ouders en haar zusje. Stel eens de ronsel practijken van ziekenhuizen en jeugzorg in kaart. Om te huizen ectra te vullen.Mijn kleindochter is nu naar drie maanden geplaatst bij een stichtichg zo door gesluist zonder mede weten van de ouders en tja zie maar dat je kind terug krijgt.Om, medische reden vanuit het ziekenhuis.in een medisch gezin geplaats tijdelijk en nu blijkt het in een stichting te zitten.Ronsulpratijken met babys om de tehuizen tevullen. Wie o wie heefd daar ervaring mee, en is het zelfde overkomen? Heel graag reatie.Wil dit meisjen zo snel als mogelijk thuis.Wie weet raad ?

  0 likes
 • Patricia schreef:

  Kinderen krijgen bij hun geboorte al een etiket. Te vroeg geboren mag je blij zijn dat je je kind nog hebt anders word het je wel ontstolen door de roselprartijken van jeugzorg met de artsen.FF nog medische zorg, maar kan niet meer in het ziekenhuis dus kind word tijdelijk in een mediche gezin geplaats. En vlak voor het naar huis mag hoor je als ouder dat het in een tehuis is geplaatst door jeugzorg.En dan volg de marteling om je kind terug tekrijgen via advokaat rechtzaak ect.En steeds meer kinderen worden o[p die manier in te huizen gedrukt. Baby’s wel te verstaan. Willem Schikker stichting houd zich er mee bezich. Samen met jeugzorg en de artsen in de zieken huizen.Dus hoe dan ook neem je baby mee , want als je denk daT JE HET GOED DOET OM MEDISCHE REDEN , DAN BEN JE ER KWIJT.Eerst gedupt in een gezin dan in een tehuis.Wil mijn klleinkind weer thuis hoe dan ook. Anders haal ik haar zelf. Liefst met live camera.Steel ook geen kinderen, maar de overheid wel om tehuizen te vullen, zelfs babys de shoften.

  0 likes
 • Patricia schreef:

  Dus mensn kijk uit als je een baby krijgt en die word om wat dan ook voor reden opgenomen , neem haar weer mee naar huis en laat er niet in een meDICHE GEZIN PLAATSEN WANT DAN BEN JE JE KIND KWIJT.eN MOET JE VECHTEN TEGEN JEUGDZORG. ookal lullen ze de helewereld bijelkaar neem het kind mee. Al hun goed bedoelde zorg is jeugzorg en voor het kind een tehuis.Nederland he PFFFFFFFFFFFFFFF klote land

  0 likes
 • Coby schreef:

  Ik herken het helemaal. In plaats van de kwaliteit van het onderwijs op te krikken, geven ze onze kinderen een stempel. Even voor de duidelijkheid: mijn kind heeft geen stempel. Het is ook zeker mijn mening dat het onderwijs gewoon niet aansluit bij de kinderen in plaats van andersom. Vroeger werden we gewoon in de schoolbanken gezet en kregen we, naast de reguliere discipline, een bak met kennis naar binnen gewerkt. Slechtere leerlingen werden naast goede leerlingen geplaatst, zodat ze toch mee konden komen. In hogere klassen was er de huiswerkklas voor vragen stellen en bijlesperikelen. Maar tegenwoordig moet het allemaal pedagogisch verantwoord zijn, inclusief de etiketten om de farmaceutische industrie te dienen….

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  virus

  De echte reden waarom het virus ‘bezig is aan een gevaarlijke opmars’

  “We hoopten allemaal op een stille zomer, ...

  >