Buitenland

Niemand durft ooit de waarheid te zeggen over België. Kijk hoe Farage de vloer aanveegt met de Belgische premier

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een enorme clash tussen de Belgische premier Charles Michel en de Brit Nigel Farage afgelopen donderdag in het Europees Parlement tijdens een debat over de Brexit-onderhandelingen.

Premier Michel pleitte tijdens zijn speech voor een sterk Europa, dat inzet op veiligheid, migratie en fiscaliteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Na de speech van Michel nam Europees parlementslid Farage van de UKIP-partij het woord.

Geen echt land

Hij zei dat de bevolking niet meer, maar juist minder Europa wil. Hij noemde België ‘geen echt land’ en zei dat de Belgische politici daarom ‘meer Europa’ willen.

“Als je op de loonlijst staat, is het makkelijk om te zeggen dat het werkt, is het niet?” aldus de euroscepticus. “Maar in werkelijkheid is er geen Europees volk, geen Europese identiteit.”

Kunstmatige constructie

“Niemand durft ooit de waarheid te zeggen over België,” zei Farage. “België is niet eens een echt land, het is een kunstmatige constructie.”

“Er zijn twee delen in België: ze spreken er verschillende talen, ze kunnen elkaar niet uitstaan en er is geen nationale televisie of nationale krant. België is geen land,” klonk het.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[UKIP MEPs]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan den haag
johan den haag
6 jaren geleden

Het gaat er niet om wat het volk wil. Dit zien we aan ons liegende en bedriegende premier Rutte.
Met allemaal nep-moties moet het lijken dat we een democratie hebben. Maar net niet hoef elke keer de regering op te stappen.
Geen krant die dit opvalt om zo dan het laatste duwtje te geven om de regering of kamer in een andere richting of val te bewegen.

We leven in een dictatuur, wen er maar aan.

Ohja wen u was er al aan gewend met u hypotheek en gehoorzamen aan uw baas door nooit meer ziek te zijn

hahaha

Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Ik ben een Belg, maar ik voel mij Vlaming. In die zin ben ik dus geen echte Belg, eerder een Vlaming die in dat land woont.

België is inderdaad een kunstmatig land. Iedere Belg die haar geschiedenis kent weet dat. Dus dat is niet nieuw. België werd opgericht als een soort bufferzone tussen de conflictueuze omringende landen. Een kunstmatig gecreëerd land dus. Belgen zijn niet patriottistisch gezind. Vlaanderen bijvoorbeeld hebben wel deze trekjes als het nationalisme op Vlaams vlak. Helaas echter vooral aan de (extreem) rechtse zijde en heulen centrum en de linkerzijde nog aan het België-model. Toch ook zij spreken meer en meer over Vlaanderen dan over België.

Vroeger was Wallonië de sterke regio en waren de Vlamingen eerder van boeren afkomst. Het was bijvoorbeeld toen de gewoonte dat de “Vlaamse” Adel Frans spraken onderling.

Nu is sinds vele decennia Vlaanderen de meest welvarende regio van het land. En veel Vlamingen willen die geldsluizen naar Wallonië, iets wat nog dateert uit de vroegere tijden toen Wallonië het voor het zeggen had, verminderen of zelfs volledig afsluiten.

Ikzelf voel mij Limburger in België en Vlaming in Nederland, Duitsland en Frankrijk, maar in andere landen van Europa voel ik mij dus een “Belg”. Op een ander continent zou ik mij misschien eerder een Europeaan voelen.

Wat Farage betreft. Dat is een betweter. Die er een sport van maakt op iedereen (de tegenstanders in voorname) zijn gal leeg spuwt, maar zelf geen politiek programma heeft om op een fatsoenlijke rechtvaardige manier het land te besturen.

En ja. Het is vooral omdat onze premier van Waalse afkomst is dat ie er alles aan doet om België te behouden (als Vlaanderen zich afsplitst, wat echter nooit gaat gebeuren trouwens, dan verliest Wallonië heel wat inkomen).

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Nou zeg, wat veegt ie de vloer aan, die Farage. Ik sidder en beef.

Jammer dat hij verzuimt te vertellen dat Belgie een drietalig land is. Zalig zijn de onwetenden…

Ron
Ron
6 jaren geleden

Waar ik al jaren voor pleit zijn nieuwsuitzendingen vanuit de andere regios ondertiteld uit te zenden in plaats van lentebeelden. Nu is het alsof de USA of de Russen onze naaste buren zijn.
Misschien begrijpen we onze naaste landgenoten dan beter. Of mogen we de sociale vechters niet leren kennen?.
Bedankt dat het op uw site eens gezegd kan worden.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x