Buitenland

Bij drama’s zoals in Syrië is de waarheid het eerste slachtoffer. Deze ooggetuige vertelt een heel ander verhaal

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pater Daniël Maes is werkzaam in het eeuwenoude klooster van Mar Yakub in Syrië. Hij heeft de oorlog in het land van dichtbij meegemaakt en leefde tot op enkele kilometers van IS-gebied.

“Bij drama’s zoals in Syrië is de waarheid het eerste slachtoffer,” zegt hij. “Het is een schok voor mij geweest om dat te ontdekken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In het Westen worden veel verhalen verspreid over Syrië als dictatuur en politiestaat, maar daar merkte de pater niets van.

Aangestookt

Overal waar hij kwam was hij welkom en in Damascus was geen enkele deur op slot.

De opstanden in het Arabische land werden volgens hem aangestookt, niet vanuit het volk, maar door mensen van buitenaf.

VRT-journalist Jens Franssen vroeg hem tijdens een interview of hij een fan van Assad was.

Maes antwoordde hem: “Als ik in het openbaar zeg dat ik er tegen ben dat [de Belgische] premier Michel vermoord zou worden door gewapende groepen, ben ik dan een fan van Michel? Een betaalde agent van het regime?”

Het interview is nooit uitgezonden.

Framing

De pater merkt op dat de journalisten zich allemaal laten beïnvloeden door de framing van geheime diensten van de VS en Israël.

Een andere VRT-journalist, Rudi Vranckx, wilde hem in een interview steeds overtuigen dat Bashar al-Assad een verschrikkelijke dictator was die nog maar heel kort kon aanblijven.

Dat betwijfelde Maes telkens vanuit hetgeen hij in Syrië had beleefd.

Ook dit interview is nooit uitgezonden.

Propaganda

Het klooster van de pater was in augustus 2013 ingeschakeld in de zoektocht naar een groep ontvoerde kinderen uit Latakia. Drie weken later was er plotseling die gifgasaanval in Ghouta.

Onder de slachtoffers waren veel kinderen, terwijl er in Ghouta al niemand meer woonde omdat iedereen gevlucht was.

Kort na de aanval gingen zo’n 30 video’s met daarin dode en stervende kinderen de wereld over.

De ouders herkenden gelijk hun ontvoerde kinderen in de video’s van de gifgasaanval.

En wie daar vragen over stelt, zoals een Duitse journalist of een professor van het MIT, wordt doodgezwegen. “Dat is geen journalistiek, maar propaganda.”

[Doorbraak.be]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
6 jaren geleden

citaat op doorbraak . be van Sliani Khalid · Open Universiteit
De NAVO samen met de Golf en Turkse despoot probeerden net als in Libië regime-change te bewerkstelligen, men heeft daardoor de meest vuige islamisten gesteund en bewapend..De Saoeds hebben samen met Qatar de rift tussen de sjiïeten en soenieten verder aangewakkerd.. Assad moest weg inderdaad omdat het een bondgenoot is van Rusland en Iran, daarnaast speelde de gasleiding via het land die Turkije, Qatar en de VS wilde aanleggen om zo Europa te voorzien van gas en de wind uit de zeilen te nemen van Rusland en Iran.. De regering in Syrië zijn geen koorknapen maar christenen, niet-moslims, sjiïeten, Alawieten en niet-gelovigen hoefden in ieder geval niet te vrezen voor hun leven..

oorlog (OORLOGEN=liegen in het oor) doen maar een ding het maakt een wond en dat moet toch een enorme wonde zijn in de maatschappij, mensen die tegenover elkaar stonden, hoe moeten die na de oorlog weer verder.. deze beiden zijn het gevecht vaak nooit begonnen daar is een katalysator bij ingezet..
niet dat er nooit menig verschillen zijn, maar of die nu leiden tot het vernietigen van elkaar..
niet alles is met twee handen te doen soms heb je een derde hand nodig van wie dan ook, hoe dat ook tegen je principes kan zijn het zal een betere oplossing geven te accepteren en verder te kunnen, dan te vernietigen..
er is maar een aarde net zo als er maar een mens is.. wat je de ander aan doet doe je ook je zelf aan in de 4000 weken dat jij hier mag zijn voor je les..

met de complimenten van,
:adrianus-johannes.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

Ik begrijp uit diverse buitenlandse berichten dat de betalingen door USA aan de White Helmets zijn stopgezet.
Dit vanwege de aangetoonde valse rol door de White Helmets bij de aanval op Douma.
De USA is door de mand gevallen, deze tracht het imago te redden.

Maar ik lees hierover niets in Nederland.
Hoe zit dit ? Is het waar ?

J@n
J@n
6 jaren geleden

Tja, vandaar dat die asielzoeker in Den Haag ook maar gewoon om zich heen mag steken. Wanneer gaan de ogen eens open!! Had eens in Amerika of Rusland moeten gebeuren…u weet precies wat er dan was gebeurt.
Nu hebben we het er nog niet echt veel last van, over 40 jaar gaan ze allemaal massaal de AOW opeisen. Welterusten en vertel mooie sprookjes, totdat ze bij u in de buurt komen wonen.
Hup Joling, je hebt meer dan 100% gelijk maar onze politiek is dood en leeft met de waan van de dag. Succes met lezen en niet plaatsen.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Repost, en wel voor de derde keer, om vooral door te geven en duidelijk te maken wat werkelijk daar zich afspeelt, indien het hoofd nog hardnekkig in het zand vastzit….

Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. “De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

https://wakkeremensen.blogspot.nl/2018/05/interview-met-de-vlaamse-pater-daniel.html

Lees ook in het artikel, met bijbehorende link, dat de PVV voor het blijven steunen is van de zogenaamd gematigde rebellen, met ons geld, Steunen met ons geld terroristen, wat een flapdrollen zijn het toch in Den Haag.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x