Homepagina » Buitenland » Bij drama’s zoals in Syrië is de waarheid het eerste slachtoffer. Deze ooggetuige vertelt een heel ander verhaal
Bij drama’s zoals in Syrië is de waarheid het eerste slachtoffer. Deze ooggetuige vertelt een heel ander verhaal

Bij drama’s zoals in Syrië is de waarheid het eerste slachtoffer. Deze ooggetuige vertelt een heel ander verhaal

Pater Daniël Maes is werkzaam in het eeuwenoude klooster van Mar Yakub in Syrië. Hij heeft de oorlog in het land van dichtbij meegemaakt en leefde tot op enkele kilometers van IS-gebied.

“Bij drama’s zoals in Syrië is de waarheid het eerste slachtoffer,” zegt hij. “Het is een schok voor mij geweest om dat te ontdekken.”

In het Westen worden veel verhalen verspreid over Syrië als dictatuur en politiestaat, maar daar merkte de pater niets van.

Aangestookt

Overal waar hij kwam was hij welkom en in Damascus was geen enkele deur op slot.

De opstanden in het Arabische land werden volgens hem aangestookt, niet vanuit het volk, maar door mensen van buitenaf.

VRT-journalist Jens Franssen vroeg hem tijdens een interview of hij een fan van Assad was.

Maes antwoordde hem: “Als ik in het openbaar zeg dat ik er tegen ben dat [de Belgische] premier Michel vermoord zou worden door gewapende groepen, ben ik dan een fan van Michel? Een betaalde agent van het regime?”

Het interview is nooit uitgezonden.

Framing

De pater merkt op dat de journalisten zich allemaal laten beïnvloeden door de framing van geheime diensten van de VS en Israël.

Een andere VRT-journalist, Rudi Vranckx, wilde hem in een interview steeds overtuigen dat Bashar al-Assad een verschrikkelijke dictator was die nog maar heel kort kon aanblijven.

Dat betwijfelde Maes telkens vanuit hetgeen hij in Syrië had beleefd.

Ook dit interview is nooit uitgezonden.

Propaganda

Het klooster van de pater was in augustus 2013 ingeschakeld in de zoektocht naar een groep ontvoerde kinderen uit Latakia. Drie weken later was er plotseling die gifgasaanval in Ghouta.

Onder de slachtoffers waren veel kinderen, terwijl er in Ghouta al niemand meer woonde omdat iedereen gevlucht was.

Kort na de aanval gingen zo’n 30 video’s met daarin dode en stervende kinderen de wereld over.

De ouders herkenden gelijk hun ontvoerde kinderen in de video’s van de gifgasaanval.

En wie daar vragen over stelt, zoals een Duitse journalist of een professor van het MIT, wordt doodgezwegen. “Dat is geen journalistiek, maar propaganda.”

[Doorbraak.be]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. :adrianus-johannes.

  citaat op doorbraak . be van Sliani Khalid · Open Universiteit
  De NAVO samen met de Golf en Turkse despoot probeerden net als in Libië regime-change te bewerkstelligen, men heeft daardoor de meest vuige islamisten gesteund en bewapend..De Saoeds hebben samen met Qatar de rift tussen de sjiïeten en soenieten verder aangewakkerd.. Assad moest weg inderdaad omdat het een bondgenoot is van Rusland en Iran, daarnaast speelde de gasleiding via het land die Turkije, Qatar en de VS wilde aanleggen om zo Europa te voorzien van gas en de wind uit de zeilen te nemen van Rusland en Iran.. De regering in Syrië zijn geen koorknapen maar christenen, niet-moslims, sjiïeten, Alawieten en niet-gelovigen hoefden in ieder geval niet te vrezen voor hun leven..

  oorlog (OORLOGEN=liegen in het oor) doen maar een ding het maakt een wond en dat moet toch een enorme wonde zijn in de maatschappij, mensen die tegenover elkaar stonden, hoe moeten die na de oorlog weer verder.. deze beiden zijn het gevecht vaak nooit begonnen daar is een katalysator bij ingezet..
  niet dat er nooit menig verschillen zijn, maar of die nu leiden tot het vernietigen van elkaar..
  niet alles is met twee handen te doen soms heb je een derde hand nodig van wie dan ook, hoe dat ook tegen je principes kan zijn het zal een betere oplossing geven te accepteren en verder te kunnen, dan te vernietigen..
  er is maar een aarde net zo als er maar een mens is.. wat je de ander aan doet doe je ook je zelf aan in de 4000 weken dat jij hier mag zijn voor je les..

  met de complimenten van,
  :adrianus-johannes.

  18 likes
  • adrianus-johannes,

   Uitstekend verwoord en daar gaan we weer: these x antithese = synthese. Waarbij door het westen op nieuw bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet werden en uitgespeeld om in Syrië chaos te creëren. In dit geval betrof het een aantal religieuze groeperingen, afsplitsingen van de islam, die normaliter onder de VN vlag volgens de reglementen hun godsdienst mogen belijden. Dergelijke zaken vallen gewoon onder vrijheid van godsdienst, meningsuiting etc..

   Het ligt natuurlijk anders als er in Syrië religieuze groepering actief waren geweest die bijvoorbeeld aanslagen pleegde in Nederland, maar dat was nooit het geval. Als we een aantal Syrische onderzoekers mogen geloven en een Vlaamse pater genaamd, Daniel Maes, (zie YouTube) Leefde alle religieuze groeperingen in Syrie voor de burgeroorlog in harmonie met elkaar samen, en waren universitaire opleidingen en ziekenhuizenbezoeken op een kleine jaarlijkse contributie na, zo goed als gratis.

   Het westen heeft middels een samenzwering gepoogd een einde te maken aan deze bijzondere cultuur. Een samenleving waarbij gesteld werd dat Assad een groot gevaar was en daarom weg moet. Hij zou onder meer mensen laten martelen. Echter, iets beweren is wat anders dan aantoonbaar kunnen bewijzen. En het harde bewijs hebben ze nooit kunnen aantonen.

   Mocht het er nog van komen? Dan zou ik er een paar deskundigen er bij halen om te bekijken of het foto- of filmmateriaal ten eerste echt is, e niet om de tuin wordt geleid, want zo ver zijn onze westerse boefjes al heen. Dit is al meer dan eens aangetoond. Het staat op archief en dan durven ze ook nog aangaande ”nep nieuws” naar een ander land te wijzen. Nee, jullie, onze westerse leiders deden er net zo hard aan mee. Zo niet waren wij de eerste, (CNN) om via beeldmanipulatie de westerse bevolking om de tuin leiden.

   Enfin, de reden dat ze Syrië wilde veroveren als hun achtertuin wisten we al. Het draaide inderdaad allemaal om geopolitieke westerse belangen, de pijpleiding connectie via Iran die jij eerder noemde speelde hier een belangrijke rol. Daarnaast was Assad een vriend van Rusland. God zij dank zou ik zeggen want het heeft het land gered van de demonen die Syrië poogde over te nemen door het te ontwrichten.

   Tot slot, nog iets over de bevindingen van de Vlaamse pater, Daniel Maes, en voor de burgeroorlog in Syrië plaatsvond. Waar Maes stelde dat alles er erg fijn was om te leven. De mensen zeer vriendelijk waren maar dat je je niet zo met politieke zaken moest bemoeien. Dat lag volgens de pater wat gevoelig. Wel dat is inderdaad niet bepaald democratisch maar is dat hier in Nederland of Amerika anders dan?

   Wel, hier in Nederland mogen we van alles vinden en zeggen over politieke kwesties. We mochten tot sinds kort zelfs mee doen aan volks referenda om de peiling van de Nederlandse burgers te toetsen, echter het pluche deed er nooit wat mee. Mark Rutte en Pechtold moesten zich zelfs door allerlei bochten wringen om er onder uit te komen. Door zaken plotseling om te draaien. Of ze wisten in eens van niks. Of door gewoon sorry te zeggen.

   Ik weet daarom ook wel zo goed als zeker dat de politieke situatie van Syrië voor de burgeroorlog niet veel verschilde dan dat van Nederland van de afgelopen decennia. Uiteindelijk komt het op het zelfde neer en heeft de burger niks te zeggen. Als dat de excuusbrief zou zijn geweest om Assad af te zetten. Dan zou voor het zelfde geld morgen Rusland de Nederlandse bevolking mogen helpen om ons van het schijnheilige pluche in Den Haag te ontzetten.

   18 likes
   • Worden de Nederlandse burgers ook gewoon niet massaal bedondert, bijna iedere vluchteling is vlgs de Nederlandse regering afkomstig uit Syrië, en die messentrekker in Den Haag, is vlgs de media verward en zijn komaf blijft in het ongewisse.

    6 likes
 2. Tja, vandaar dat die asielzoeker in Den Haag ook maar gewoon om zich heen mag steken. Wanneer gaan de ogen eens open!! Had eens in Amerika of Rusland moeten gebeuren…u weet precies wat er dan was gebeurt.
  Nu hebben we het er nog niet echt veel last van, over 40 jaar gaan ze allemaal massaal de AOW opeisen. Welterusten en vertel mooie sprookjes, totdat ze bij u in de buurt komen wonen.
  Hup Joling, je hebt meer dan 100% gelijk maar onze politiek is dood en leeft met de waan van de dag. Succes met lezen en niet plaatsen.

  9 likes
  • Als het westen, onder leiding van de Zionisten, hun hebzuchtige ogen niet op Syrie hadden laten vallen, was deze dader nu gewoon in Damascus op een terrasje zijn thee aan het drinken. Het omdraaien van het probleem, het is altijd de ander de die de fout maakt, i.p.v. naar de rol van het westen kijken is soms echt wel stuitend.

   3 likes
 3. Ik begrijp uit diverse buitenlandse berichten dat de betalingen door USA aan de White Helmets zijn stopgezet.
  Dit vanwege de aangetoonde valse rol door de White Helmets bij de aanval op Douma.
  De USA is door de mand gevallen, deze tracht het imago te redden.

  Maar ik lees hierover niets in Nederland.
  Hoe zit dit ? Is het waar ?

  11 likes
 4. En kijk aan, de zionisten zijn niet voor één gat te vangen. Die hebben een vreselijk goedkoop en doorzichtig verhaal uit hun keppeltje getoverd en dat geeft de pseudo joden een legitieme reden Syrië aan te vallen….Denken ze, geloven ze, het zal Israël zijn die daarmee het startschot geeft voor de WOIII en tekenen ze ook hun eigen doodvonnis… https://www.telegraaf.nl/nieuws/2004381/netanyahu-hint-op-confrontatie-met-iran

  5 likes
  • En Trump zal de reet van Netanyahu wel flink aan het likken zijn en andersom dito. Het gedonder gaat eerdaags los, mij benieuwd hoe Israël eruit ziet na een nucleaire Holocaust veroorzaakt door hezelf…met de door hen bedachte en gedelegeerde ‘Arabische lente’. Ziek volk en zie weing verschil tussen Semieten en Semieten. Zijn allen even krankzinnig.

   1 likes
 5. Er gaat weinig aandacht naar uit dat Israël bezig is zich klaar te maken voor een confrontatie in Syrië met Iran, maar dan had men zich beter kunnen inspannen Assad te steunen i.p.v. aan te vallen en geen gewonde huurmoordenaars op te lappen.

  Schijnbaar zijn de mensen in de VS meer wakker dan de geesten in Europa, tenminste als ik de reacties zo lees onder deze video. https://www.youtube.com/watch?v=Bmpgaig54-k
  -Netanyahu claims proof of secret Iranian nuclear activities-

  Zo even een paar reacties:

  🚫ISRAEL IS ALWAYS TRYING TO GET THE UNITED STATES IN A WAR!

  Another proof like the ones on Iraq?

  How Israel got all this files from, can someone explain?
  Zionist propaganda

  The world has had enough of you damb murdering Khazar!

  These Guy’s are always Crying Wolf…

  Ok Israel feel free to do what you got to do! Or are you waiting for the USA and uk to do your business for you?

  Yet Israel hasn’t admitted to it’s own nuclear weapons… oh the hypocrisy.

  Skripal poisoning Russia Chemical weapons Syria 2stories failed Now Iran with it’s nuclear weapons.war mongering Satans

  Let this piece of crap send his military. U.S. tired of fighting their wars. If your neighbors hate you move.

  Het enige wat ik begrijp is dat men bang is dat Iran a-bommen kan maken? Of dat Iran oorlogsmateriaal zou hebben opgesteld in Syrië?
  Hoe het ook zij, zodra een land als Iran beschikt over a-bommen dan is het in staat van zich af te bijten en vreemde mogendheden buiten de deur te houden. De banken gaan daar dan niet over in handen van de zionisten.

  Wat zou er zijn gebeurd als Irak, Libie of Syrië a-bommen hadden gehad? Ik denk dat deze landen nog vrede hadden gekend. Hoe vreemd dit ook moge kliinken, maar een land aanvallen of met revoluties omver trachten te werpen was dan een stuk minder zeker geweest.

  De burgers in de VS hebben schijnbaar goed door dat een WOIII in het MO meer betekent dan alleen maar een oorlog daar. Wij ondervinden al en zullen nog meer problemen ondervinden, tot de dood er voor ons op volgt, als het daar uitdraait op een totale oorlog.

  Vrede kan alleen als de bankenmaffia zijn zin krijgt? En ondertussen mag het militair industrieel complex zijn gang gaan en zullen we in het minst erge geval zal de portemonnee nog verder leeg worden getrokken door de gangsters in Den Haag om dit hele circus te ondersteunen met al zijn bijkomende effecten.

  6 likes
 6. Repost, en wel voor de derde keer, om vooral door te geven en duidelijk te maken wat werkelijk daar zich afspeelt, indien het hoofd nog hardnekkig in het zand vastzit….

  Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. “De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

  https://wakkeremensen.blogspot.nl/2018/05/interview-met-de-vlaamse-pater-daniel.html

  Lees ook in het artikel, met bijbehorende link, dat de PVV voor het blijven steunen is van de zogenaamd gematigde rebellen, met ons geld, Steunen met ons geld terroristen, wat een flapdrollen zijn het toch in Den Haag.

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...