Buitenland

Onthuld: Amerika probeerde staatsgreep tegen Syrische president Assad te orkestreren

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben naar ‘scheurtjes’ in de Syrische regering van Bashar al-Assad gezocht in een poging een ‘militaire coup’ te plegen in het Arabische land. Dat meldt de Wall Street Journal.

Volgens een voormalige hooggeplaatste functionaris onderzocht de regering van president Barack Obama ‘scheurtjes in het regime’ en werd geprobeerd mensen over te halen om Assad de rug toe te keren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Eenheid hield stand

De Amerikaanse inlichtingendiensten wezen een aantal officieren aan die de eventuele staatsgreep zouden kunnen plegen, citeerde de krant Amerikaanse en Europese functionarissen.

In augustus 2011 riep Obama openlijk om het aftreden van president Assad. Volgens de krant slaagde het Witte Huis er in de zomer van 2012 maar niet in om de Syrische regering omver te werpen. De geheime strategie had gefaald en de hechte eenheid van het regime hield stand, waarop Washington besloot de militanten te steunen die in het land actief waren.

Getraind door de CIA

De boodschap van de regering van Obama bleef daarna nog steeds hetzelfde: namelijk dat Assad uiteindelijk zou moeten aftreden. De militanten, waarvan een groot deel zich later zou aansluiten bij Islamitische Staat, werden in 2012 in Jordanië getraind door de CIA om de Syrische overheid te destabiliseren.

In zijn laatste toespraak van dit jaar zei president Obama dat Assad zijn legitimiteit heeft verloren en moet vertrekken. “Ik denk dat Assad moet vertrekken zodat het land het bloedvergieten kan stoppen en alle partijen op een niet-sektarische manier vooruit kunnen,” zei hij. Iran en Rusland zijn van mening dat het Syrische volk moet beslissen over het lot van Assad.

[The Wall Street Journal]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Oud nieuws…Als er iemand zijn geloofwaardigheid is verloren is is dat Obama wel.

President Bashar al-Assad, gruwelijke dictator of juist democratisch?
President Bashar al-Assad heeft de ijzeren dictatuur van zijn vader steeds meer afgebouwd en versoepeld. Hij heeft het samenleven van alle geloofsgroepen in eenheid, vrede en gelijkheid steeds meer trachten te bevorderen. Functies worden niet verdeeld volgens iemands geloof maar op grond van loyaliteit aan de princiepen van deze “lekenstaat”. Onderwijs en ziekenzorg zijn gratis. Iedereen heeft (had) eten, kleren en een dak boven zijn hoofd. Er is (was) ruimschoots vrijheid van leven en er zijn (waren) nagenoeg geen armen zoals in het westen. Overigens is Syrië het enige land in de regio dat de massa vluchtelingen uit Irak heeft opgevangen en hen gelijke rechten heeft gegeven.

Waarom mag Syrië zijn eigen hervormingen niet doorvoeren met een president die door de meerderheid van de bevolking geliefd is? Moet Amerika komen leren hoe respectvol omgaan met betogers? Moet Turkije leren hoe de persvrijheid gerespecteerd wordt? Moet Saoedi-Arabië lessen komen geven over vrijheid en democratie?
Toen aan de Amerikaan Webster Griffin Tarpley op de genoemde persconferentie door een van de aanwezige tv-stations nog even gevraagd werd wat hij wil zeggen aan de internationale pers antwoordde hij: “Stop met liegen en kom hier kijken”.

an argie
an argie
8 jaren geleden

Inderdaad, want Assad danst niet naar de pijpen van dat stelletje Zionistische psychopaten die de olie al lang en breed onder zijn kont hebben verdeeld. Maar daar hoor je de door de Zionisten gecontroleerde media niet over.

Waarom wordt niets verteld over het monetaire systeem? Hoe geld wordt gecreëerd uit lucht, en daarmee niet alleen inflatie in de hand werkt, maar dat op deze wijze een eeuwigdurende schuld wordt gecreëerd die alleen maar groter wordt ?
Waarom verteld niemand dat staatsbanken die over de geldverspreiding gaan geen staatsbanken zijn, maar particuliere instellingen, die echt niet naar de belangen van een land kijken, maar enkel en alleen zichzelf verrijken?
Waarom staan dezen “mensen”, bankiers als Rothschild en Rockefeller niet in de quote 500?
Waarom staat de geschiedenis van het Zionisme niet in de geschiedenisboekjes?
Waarom is in zeer veel landen bij wet verboden een bepaalde passage uit de moderne geschiedenis niet in twijfel te trekken?
Waarom staan deze machtswellustelingen boven de wet, maar hoor je er niemand over?

We mochten met zijn allen eens wakker worden en, net als Syrië, van onze Nederlandse “volksvertegenwoordigers” gaan EISEN dat de Zionistische farizeeërs op moeten rotten en wij de Nederlandse bank weer een echte staatsbank laten worden die daadwerkelijk de belangen van de inwoners behartigt en niet de belangen van een kleine wortelloze, niets ontziende, internationale kliek die enkel en alleen zichzelf verrijkt ten koste van alles en die uit is op absolute wereldheerschappij!

https://www.youtube.com/watch?v=BjiV6T9zjh8

https://www.youtube.com/watch?v=BjiV6T9zjh8

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Volgens mij proberen ze het nogsteeds, ondanks alles!

Cisco
Cisco
8 jaren geleden

Het bloedvergieten zal niet eerder stoppen als het arrogante Amerika zijn troepen naar huis haalt die over de hele wereld zijn gestationeerd, het is hiermee duidelijk wie de echte agressors zijn…
Word tijd dat deze zg. Amerikaanse leiders hun troepen en idiote idealen pakken en oprotten van deze wereld, eerst dan zal het eindelijk vrede zijn…

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x