Homepagina » Graancirkels » Twee grote graancirkels verschenen in Brazilië
Twee grote graancirkels verschenen in Brazilië

Twee grote graancirkels verschenen in Brazilië

In de buurt van de plaats Ipuaçu in de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina zijn twee grote graanformaties gevonden.

Lokale ufologen zijn ervan overtuigd dat ze niet door mensen zijn gemaakt. Er is een prijs van 20.000 Amerikaanse dollar uitgeloofd voor eenieder die kan bewijzen dat ze nep zijn.

De eerste graancirkel werd op 2 november rond 07.00 uur lokale tijd in een weiland gevonden door een lokale bewoner. Een vrouw die iedere ochtend om 06.00 uur haar hond uitlaat, zei dat ze die dag niets bijzonders in het weiland had gezien.

Onderzoekers maken hieruit op dat de cirkel ergens tussen 06.00 en 07.00 uur is gemaakt. De tweede graancirkel werd kort daarop ontdekt en is waarschijnlijk rond dezelfde tijd gemaakt.

Beide cirkels hebben een doorsnee van 54,06 meter. Net naast de eerste graancirkel is nog een tweede cirkel gevonden met een diameter van 20,4 meter.

Twee grote graancirkels verschenen in Brazilië

Professor Antonio Inajar Kurowski van het Instituut voor Criminologie van Paraná concludeert op basis van zijn onderzoek (pdf) dat er waarschijnlijk geen mensen betrokken zijn geweest bij de vorming van de cirkels, maar dat ze wel zijn gemaakt door een intelligente kracht.

Foto’s en beelden zijn aangeleverd door A.J. Gevaerd, oprichter van het Braziliaanse tijdschrift UFO.

Bron: Openminds.tv

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Beetje eenzijdig. Wat krijg je als je kunt bewijzen dat ze NIET nep zijn?
  Ik loof trouwens een mooie prijs uit voor iemand die kan bewijzen dat kabouters niet bestaan.

  0 likes
 2. Lord of the Rings was here

  0 likes
 3. Nou, kom op Debunkers, grijp je kans..!!
  ;o)

  0 likes
 4. Ziet er behoorlijk krakkemikkig uit als je ‘t mij vraagt.

  0 likes
 5. Nou deze buitenaardsen zijn gezakt voor hun examen “cropcircles”. Amateurs 😉

  0 likes
 6. [quote name=”Buddy”]Nou, kom op Debunkers, grijp je kans..!!
  ;o)[/quote]

  Mweuh leuk plaatje maar zou het werkelijk door bijzondere krachten zijn gemaakt ?? Is dit werkelijk “debunkerig” overigens ??
  Gaarne reactie van jawel werkelijke graancirkelaars en liefst van buitenaardse of andere origine (ik denk wel dat die er zijn). Er is meer tussen hemel en aarde als dooddoener maar wel en ware dooddoener.

  0 likes
 7. [quote name=”Henk001″]Beetje eenzijdig. Wat krijg je als je kunt bewijzen dat ze NIET nep zijn?
  Ik loof trouwens een mooie prijs uit voor iemand die kan bewijzen dat kabouters niet bestaan.[/quote]

  Ik capituleer want ik kan niet bewijzen dat kabouters niet bestaan. (had er trouwens geen geld op gezet overigens) dusss. Ik vraag me af of anderen kunnen bewijzen dat kabouters niet bestaan. Kom maar op!

  0 likes
 8. [quote name=”Henk001″]Beetje eenzijdig. Wat krijg je als je kunt bewijzen dat ze NIET nep zijn?
  Ik loof trouwens een mooie prijs uit voor iemand die kan bewijzen dat kabouters niet bestaan.[/quote]

  Tja, er staat in het artikel: “Er is een prijs van 20.000 Amerikaanse dollar uitgeloofd voor eenieder die kan bewijzen dat ze nep zijn.”

  Dat kan dus niet. Graancirkels zijn graancirkels, ze zijn dus echt. En absoluut door mensen gemaakt, maar dan zijn ze ineens “nep”? ?Ik snap niets van dit artikel.

  0 likes
 9. Persoonlijk vind ik dat het platmaken van graan een stomme manier van aandacht vragen , maar het schijnt dat de vraag over de betekenis van zulke fenomenen altijd tot iets van een saamhorigheid oproepen .. – dus is het precies niet daarom dat deze voorvallen gebeuren ?

  0 likes
 10. Dat is toevallig. Ik zag gisterennacht tijdens het zoeken naar komeet Ison opeens aan de horizon een oranjeachtige bol met aan beide zijden een wit klein bolletje. Zoals hierboven op de graancirkel. Ik had gisteren nog op FB gezet of iemand mij kan vertellen wat het is. Het was geen Ster/Zon/Planeet/Vliegtuig/Racket en ook niet ruimte station ISS want die was op dat moment boven zuid Amerika. Nu ik dit nieuws bekijk moet het iets betekenen. Het object was heel groot en heel ver weg. Nog verder dan de Maan, want de Maan was vol en helder. En tijdens Sun-gazing vanmorgen was de Zon anders. Veel feller en niet echt mooi rond. Net alsof er een andere felle Zon er achter zat. Maar ook hoekiger.
  Ik ben sceptisch en zoek alles uit. Maar dit was echt vreemd. Ook 2 weken terug tijdens Sungazing bij Zons ondergang was net alsof de Zon een eclips wilde beginnen. Ik zag aan 2 kanten een inham van ongeveer 5% en de Maan was op dat moment aan de andere kant van de Aarde.

  0 likes
 11. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Henk001″]Beetje eenzijdig. Wat krijg je als je kunt bewijzen dat ze NIET nep zijn?
  Ik loof trouwens een mooie prijs uit voor iemand die kan bewijzen dat kabouters niet bestaan.[/quote]

  Tja, er staat in het artikel: “Er is een prijs van 20.000 Amerikaanse dollar uitgeloofd voor eenieder die kan bewijzen dat ze nep zijn.”

  Dat kan dus niet. Graancirkels zijn graancirkels, ze zijn dus echt. En absoluut door mensen gemaakt, maar dan zijn ze ineens “nep”? ?Ik snap niets van dit artikel.[/quote]

  Volgens mij staat er in het artikel:
  Lokale ufologen zijn ervan overtuigd dat ze niet door mensen zijn gemaakt. Er is een prijs van 20.000 Amerikaanse dollar uitgeloofd voor eenieder die kan bewijzen dat ze nep zijn.

  Zoals jij het nu neerzet haal je de zin natuurlijk wel uit z’n context..

  Tja, als jij zo overtuigd bent dat ze absoluut door mensen zijn gemaakt ben jij dus de absolute gegadigde om 20.000 dollar op te strijken, of zie ik dat verkeerd?

  0 likes
 12. Beste Niburu redactie,

  Willen jullie de informatie ook plaatsen als er iets bekend is wat deze graancirkel zou kunnen inhouden?

  Alvast bedankt

  0 likes
 13. Wie wil bewijzen dat het nep is zal dat bewijzen door in de zelfde tijd onder toezicht exact de zelfde graancirkel moeten maken….

  0 likes
 14. [quote name=”nellan”]Wie wil bewijzen dat het nep is zal dat bewijzen door in de zelfde tijd onder toezicht exact de zelfde graancirkel moeten maken….[/quote]

  Dat is voor crop circle teams niet zo’n probleem. Hier een handleiding:
  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/10217151/Crop-circles-demystified-how-the-patterns-are-created.html

  Bewijzen dat ze niet door mensen gemaakt zijn wordt een stuk lastiger.

  0 likes
 15. kan er niet een tournooi worden georganiseerd tussen buitenaardsen en mensen.dat zou pas leuk zijn. niburu zou dat verzoek toch kunnen indienen bij de galactisch federatie.

  0 likes
 16. [quote name=”nellan”]Wie wil bewijzen dat het nep is zal dat bewijzen door in de zelfde tijd onder toezicht exact de zelfde graancirkel moeten maken….[/quote]
  Er is geen tijd vast te stellen.
  Die mevrouw met haar hond die om 6 uur niets gezien had zegt zo weinig.
  Heb je dat ook wel eens? Dat je langs een weiland rijdt of loopt en eigenlijk niets aparts ziet? Omdat je niet het zoeken bent naar iets bijzonders, maar op de weg let, of op die koe in het weiland verderop, of die boom, of wat dan ook?

  Ik heb vanochtend van op de dijk waar ik elke ochtend overheen rijdt, gekeken naar de zon die opkwam en naar de nevel boven de velden.
  Als ik zometeen lees dat er langs die weg een voetbalveld in het weiland is geschilderd, dan zeg ik ook dat ik vanochtend niets raars heb gezien.
  Maar dat bewijst niet dat het er vanochtend nog niet was:
  over een weiland kijkend zíe je dat namelijk niet, of je moet echt veel hoger staan, of het weiland moet op een helling liggen.
  En het weiland ligt aan de andere kant van de weg dan de velden. En ik keek over de velden, naar de zon.. 😉

  0 likes
 17. Oh, en bewijzen dat iets níet is, is een lastige hè?
  Bewijs maar dat er níet een vliegend spagettimonster bestaat. Onmogelijk.
  Maakt dat, dat het bestaan van het vliegend spagettimonster bewezen is? Nee toch zeker?

  Idem voor deze cirkel: dgene die claimt dat het door buitenaardsen gemaakt is, heeft wat te bewijzen. Wie claimt bewijst.

  0 likes
 18. Het is duidelijk te zien op de foto dat de vorm niet perfect symmetrisch. Dwz: dus door Aarde-mensen gemaakt.
  Wanneer het een graancirkel betreft die door buitenaardse wordt gemaakt, is de vorm perfekt symmetrisch en het graan niet geknakt.

  0 likes
 19. [quote name=”Zwerver”]Het is duidelijk te zien op de foto dat de vorm niet perfect symmetrisch. Dwz: dus door Aarde-mensen gemaakt.
  Wanneer het een graancirkel betreft die door buitenaardse wordt gemaakt, is de vorm perfekt symmetrisch en het graan niet geknakt.[/quote]

  Waarom zie je nooit circels buiten de karresporen?
  Ik heb hier nog nooit iemand over gehoord.
  Sterker nog, ik denk dat jullie allemaal niet echt goed kijken.
  Waarom denk je dat er altijd karresporen door de circels lopen? Omdat de mensen anders sporen achterlaten die zouden bewijzen dat het mensenwerk is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Veelgebruikte E-nummers blijken angststoornissen te veroorzaken. Vermijd voedsel met deze conserveermiddelen

Veelgebruikte E-nummers blijken angststoornissen te veroorzaken. Vermijd voedsel met deze conserveermiddelen

Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.