Homepagina » Binnenland » NRC opent aanval op krant die de andere kant van het nieuws belicht. Het gevolg was dit tendentieuze en feitelijk onjuiste artikel
NRC opent aanval op krant die de andere kant van het nieuws belicht. Het gevolg was dit tendentieuze en feitelijk onjuiste artikel

NRC opent aanval op krant die de andere kant van het nieuws belicht. Het gevolg was dit tendentieuze en feitelijk onjuiste artikel

Als je erbij wilt horen in het Westen, dan moet je in de pas lopen. Doe je dat niet, dan kun je zomaar eens het slachtoffer worden van een lastercampagne.

Dat overkwam bijvoorbeeld CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die door NRC door de mangel werd gehaald.

Bij de krant neemt men het niet zo nauw met de feiten, zo is gebleken. Afgelopen jaar werd China-correspondent Oscar Garschagen ontslagen omdat hij jarenlang personen had geciteerd die hij nooit had gesproken en niet bestaande bronnen had opgevoerd.

Jacht gemaakt

Nu heeft NRC het gemunt op website Novini en De Andere Krant, een onafhankelijke krant die de andere kant van het nieuws belicht.

De Andere Krant wil de andere kant laten zien van de eenzijdige verhalen die veel media over onder andere Rusland vertellen.

Op iedereen in Nederland die zich verzet tegen de algemeen geaccepteerde opvattingen over Rusland wordt nu jacht gemaakt.

Het gevolg was een tendentieus en feitelijk onjuist artikel, schrijft journalist Eric van de Beek, één van de mensen achter De Andere Krant.

Niet waar

Auteur Wilmer Heck noemt De Andere Krant een ‘pro-Russische krant’. Niet waar, stelt Van de Beek. “Zij nuanceert slechts het Russische vijandbeeld van NRC en andere anti-Russische media.”

Heck beweert daarnaast dat in De Andere Krant staat dat Nederlandse politici Islamitische Staat steunen. “Staat nergens in de krant,” schrijft Van de Beek.

“Van de Beek stelt op Twitter dat de krant consequent de NAVO steunt en journalisten ontslaat die ‘de Atlantische lijn’ niet volgen,” aldus een argwanende Heck.

In tegenstelling tot Heck weet Van de Beek zijn beweringen wel goed te onderbouwen. “Sinds 1970 heeft NRC in haar beginselverklaring staan dat ze het Atlantisch Bondgenootschap steunt, en dus de NAVO,” merkt hij op.

Schepje bovenop

“NRC-correspondent Jan van der Putten werd door hoofdredacteur André Spoor aan de kant gezet omdat hij kritisch schreef over de dictatuur van Pinochet,” vervolgt hij. “Zijn manier van schrijven was niet volgens de Atlantische lijn.”

Heck doet er nog een schepje bovenop: “Afgelopen vrijdag presenteerde [Van de Beek] het boek Nepnieuwsexplosie, dat de reguliere media ervan beschuldigt te grossieren in hoaxes en propaganda.”

“Is niet waar,” reageert Van de Beek. “Elk van de 10 auteurs heeft een andere visie op de media.”

Nog bonter

Heck maakt het nog bonter: Oud-NRC-journalist Karel van Wolferen schrijft over het referendum op de Krim […] zonder één keer te benoemen dat Russische soldaten eerst de militaire controle over het gebied overnamen.

Van de Beek: “Het is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Heck vertelt er niet bij dat er altijd al Russische militairen op de Krim aanwezig zijn geweest.”

En dit, beste mensen, mag zich een kwaliteitskrant noemen.

Foto: Novini

[Novini]


Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Een NRC suffertje die zijn eigen graf graaft door z’n ziel te verkopen en zich als landverrader te gedragen??…Ken deze krant niet, ken geen enkele krant, de bagger en leugens is voor het simpele slavenvolk en niet aan mij besteed.

  Ik ben hoe dan ook voor Rusland, dat is het land van hoop en wat de westerse nazi’s ook proberen om te buigen richting het creëren van negatief nieuws rond Rusland, denk ik juist het tegenovergestelde. De westerse inteelt primaten die zichzelf leiders en vrienden van het volk noemen en bidden richting nazi VS zijn voor mij te geestesziek en te gestoord om te kunnen volgen of te geloven. Dat zijn onze vgrootste vjanden en zeker niet onze vrienden.

  Ik sta daar ver boven de westerse nazi’s en, voel mij er te goed voor en te zuiver geïnformeerd door de alternatieve media om dergelijk uitschot te zien als onze redders. De redders zijn “onze” Russen en dat meen ik met een heel zelfverzekerde en totaal arrogante kop.

  En hoop dat de mainstream media ooit bloed gaat piesen en kotsen en in breedste zin van het woord met heel zijn leugenfabriek en hoernalisten ten ondergaan.

  Maar vooral mooi dat de gevestigde, gecontroleerde media zijn eigen graf graaft… Mooi toch en vooral zo doorgaan.

  31 likes
  • Persoonlijk ben ik compleet wars van religies, maar ten aanzien van de huidige staat der wantoestanden kwam ik een paar keer deze tekst uit het nieuwe testament tegen (zouden de pseudo joden daarom ook het nieuwe testament afwijzen?) die iets vertellen over het brengen van nieuws.

   De uitnemendheid van de liefde
   1 Al zou ik de talen van de mensen en van de engelen spreken, maar ik had de liefde niet, dan zou ik klinkend koper of een schallende cimbaal zijn geworden.
   2 En al zou ik de gave van de profetie hebben en alle geheimenissen weten en alle kennis bezitten, en al zou ik al het geloof hebben zodat ik bergen zou verzetten, maar ik had de liefde niet, dan was ik niets.
   3 En al zou ik al mijn bezittingen uitdelen tot levensonderhoud van de armen, en al zou ik mijn lichaam overgeven om verbrand te worden, maar ik had de liefde niet, het baatte mij niets.

   9 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

timmermans

Timmermans staat gewoon campagne te voeren met corrupte leiders. Hier zit een diep probleem

De overheid misdraagt zich. Rechters reageren niet ...

NOS

Man achter ‘NOS = fake news’-stickercampagne volledig door het slijk gehaald. Waarom oude media er zijn om de oppositie neer te sabelen

NOS-verslaggever Edwin van den Berg kreeg afgelopen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.