Binnenland

NRC opent aanval op krant die de andere kant van het nieuws belicht. Het gevolg was dit tendentieuze en feitelijk onjuiste artikel

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je erbij wilt horen in het Westen, dan moet je in de pas lopen. Doe je dat niet, dan kun je zomaar eens het slachtoffer worden van een lastercampagne.

Dat overkwam bijvoorbeeld CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die door NRC door de mangel werd gehaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bij de krant neemt men het niet zo nauw met de feiten, zo is gebleken. Afgelopen jaar werd China-correspondent Oscar Garschagen ontslagen omdat hij jarenlang personen had geciteerd die hij nooit had gesproken en niet bestaande bronnen had opgevoerd.

Jacht gemaakt

Nu heeft NRC het gemunt op website Novini en De Andere Krant, een onafhankelijke krant die de andere kant van het nieuws belicht.

De Andere Krant wil de andere kant laten zien van de eenzijdige verhalen die veel media over onder andere Rusland vertellen.

Op iedereen in Nederland die zich verzet tegen de algemeen geaccepteerde opvattingen over Rusland wordt nu jacht gemaakt.

Het gevolg was een tendentieus en feitelijk onjuist artikel, schrijft journalist Eric van de Beek, één van de mensen achter De Andere Krant.

Niet waar

Auteur Wilmer Heck noemt De Andere Krant een ‘pro-Russische krant’. Niet waar, stelt Van de Beek. “Zij nuanceert slechts het Russische vijandbeeld van NRC en andere anti-Russische media.”

Heck beweert daarnaast dat in De Andere Krant staat dat Nederlandse politici Islamitische Staat steunen. “Staat nergens in de krant,” schrijft Van de Beek.

“Van de Beek stelt op Twitter dat de krant consequent de NAVO steunt en journalisten ontslaat die ‘de Atlantische lijn’ niet volgen,” aldus een argwanende Heck.

In tegenstelling tot Heck weet Van de Beek zijn beweringen wel goed te onderbouwen. “Sinds 1970 heeft NRC in haar beginselverklaring staan dat ze het Atlantisch Bondgenootschap steunt, en dus de NAVO,” merkt hij op.

Schepje bovenop

“NRC-correspondent Jan van der Putten werd door hoofdredacteur André Spoor aan de kant gezet omdat hij kritisch schreef over de dictatuur van Pinochet,” vervolgt hij. “Zijn manier van schrijven was niet volgens de Atlantische lijn.”

Heck doet er nog een schepje bovenop: “Afgelopen vrijdag presenteerde [Van de Beek] het boek Nepnieuwsexplosie, dat de reguliere media ervan beschuldigt te grossieren in hoaxes en propaganda.”

“Is niet waar,” reageert Van de Beek. “Elk van de 10 auteurs heeft een andere visie op de media.”

Nog bonter

Heck maakt het nog bonter: Oud-NRC-journalist Karel van Wolferen schrijft over het referendum op de Krim […] zonder één keer te benoemen dat Russische soldaten eerst de militaire controle over het gebied overnamen.

Van de Beek: “Het is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Heck vertelt er niet bij dat er altijd al Russische militairen op de Krim aanwezig zijn geweest.”

En dit, beste mensen, mag zich een kwaliteitskrant noemen.

Foto: Novini

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Een NRC suffertje die zijn eigen graf graaft door z’n ziel te verkopen en zich als landverrader te gedragen??…Ken deze krant niet, ken geen enkele krant, de bagger en leugens is voor het simpele slavenvolk en niet aan mij besteed.

Ik ben hoe dan ook voor Rusland, dat is het land van hoop en wat de westerse nazi’s ook proberen om te buigen richting het creëren van negatief nieuws rond Rusland, denk ik juist het tegenovergestelde. De westerse inteelt primaten die zichzelf leiders en vrienden van het volk noemen en bidden richting nazi VS zijn voor mij te geestesziek en te gestoord om te kunnen volgen of te geloven. Dat zijn onze vgrootste vjanden en zeker niet onze vrienden.

Ik sta daar ver boven de westerse nazi’s en, voel mij er te goed voor en te zuiver geïnformeerd door de alternatieve media om dergelijk uitschot te zien als onze redders. De redders zijn “onze” Russen en dat meen ik met een heel zelfverzekerde en totaal arrogante kop.

En hoop dat de mainstream media ooit bloed gaat piesen en kotsen en in breedste zin van het woord met heel zijn leugenfabriek en hoernalisten ten ondergaan.

Maar vooral mooi dat de gevestigde, gecontroleerde media zijn eigen graf graaft… Mooi toch en vooral zo doorgaan.

trackback
De Andere Krant: de andere kant van Rusland
6 jaren geleden

[…] Nine for News schreef: NRC opent aanval op krant die de andere kant van het nieuws belicht. Het gevolg was dit […]

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x