Homepagina » Binnenland » NU.nl komt opnieuw met krankzinnige maatregel: ‘De wereld is totaal gek geworden’
NU.nl
Foto: The All-Nite Images CC BY-SA 2.0

NU.nl komt opnieuw met krankzinnige maatregel: ‘De wereld is totaal gek geworden’

Sinds pakweg een jaar is het ontkennen van klimaatverandering of de invloed van de mens daarop op NU.nl niet langer toegestaan. De nieuwssite komt nu met nog een krankzinnige maatregel. De redactie heeft besloten om reacties met de term ‘All Lives Matter’ in sommige gevallen te verwijderen. Bezoekers van NU.nl mogen geen afwijkende mening hebben over het klimaat en de Black Lives Matter-beweging.

De site schrijft: “Natuurlijk doen alle levens ertoe, maar toch dekt die term niet de lading volgens BLM-activisten. De protesten zijn ontstaan als reactie op het feit dat zwarte Amerikanen disproportioneel vaak te maken krijgen met politiegeweld en racisme.”

Kritische reacties over George Floyd, de zwarte man die het boegbeeld is geworden van Black Lives Matter, zijn overigens ook niet welkom. “Reacties waarin de dood van Floyd wordt goedgepraat vanwege zijn strafblad zien wij als kwetsend, en worden dus niet geplaatst.”

Verboten

Op social media wordt met verontwaardiging gereageerd op de maatregel.

FD-columniste Elif Isitman twittert: “De moraalridders van NU.nl are at it again.” Mirjam152 voegt toe: “All lives matter verboten op NU.nl.”

En verder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ruben schreef:

  Tsja.
  Nu.nl is toch van John de Mol tegenwoordig.
  John, geniet nog even van jouw roem en miljarden.
  Je staat aan de verkeerde kant vd geschiedenis.
  Met al jouw goedkope achterlijke programma’s die je gemaakt hebt.
  Een zware belediging voor de beschaafde mens.
  Maar spoedig zul jij ook oogsten wat je zelf gezaaid hebt.
  Niet alleen voor jouw eigen daden, maar ook voor iedereen die je misleid hebt, tot zonde verleid.
  En dat is heel veel.
  Sterkte alvast.

  62 likes
  • Davidoff schreef:

   Die hele asociale familie denkt dat ze wat zijn, het is niks.
   Narcisten, als je zijn zus Linda ziet met haar blad, ze staat elke maand op de voorpagina, onvoorstelbaar gewoon. Stijl kun je niet kopen dat zit in je, en dan kun je nog zo rijk zijn, de waarheid is altijd zichtbaar.

   19 likes
  • densie schreef:

   Laat integriteit je kompas zijn…..

   namaste…..

   17 likes
  • Willem schreef:

   Nee Nu.nl is net als de rest van MSM van de DPG groep Ruben, weas eerst eigendom van Sanoma.

   7 likes
   • Elise schreef:

    Dezelfde Ruben van globalswitch.com? Willem, waar staat dit van Ruben/jou bevinding/schrijven? Zelfs de ING heeft aandelen in De Persgroep.(lees wiki) Ook in VGZ en databedrijven. De puzzelstukje’ s vallen samen. Gewoon voor het oog te vinden.

    7 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Waarom ligt een website als nu.nl niet continue onder een DDOS aanval?

  34 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Het zijn vaak geheime diensten die DDOS aanvallen plegen.
   NU.NL werkt veelal in opdracht van de Nederlandse overheid.

   12 likes
  • Willem schreef:

   Is eigendom van de DPG groep en die zijn goed beveiligd Gea, daarbij komt nog dat Nu.nl instemt met BLM en KOZP en ieder commentaar/reactie erop verwijdert of niet plaatst, daarbij krijgen mensen die anders reageren dan zij willen direct een permanente ban. Maar wat kan het je schelen, Nu.nl wordt bezocht door mensen die ook het nos journaal en rtl nieuws geloven, zo ik al eerde typte, daar is niets aan verloren.

   9 likes
  • Rayoflight schreef:

   Heeft niet echt veel zin , ROI (return on investment is laag). Ook zijn de groepen die dat doen meestal zwaar crimineel.
   DDOS werkt een week , defacement leuk maar daarna gaat propaganda gewoon door.

   De mensen achter site bereiken is beter , ze laten inzien waarmee ze bezig zijn.

   5 likes
 • MdeFilosoof schreef:

  Laat je niet afleiden door dat spel van verdeel en heers. Links en rechts. Ze proberen de aandacht af te leiden van het werkelijke probleem de politiek zelf. Is al jaren door en door verrot. Met als hoogtepunt het landverraad van links tot rechts. Door corona grondrechten door de plee gespoeld. Kom naar de demonstratie tegen de lockdown 21 juni op het Malieveld.

  https://m.facebook.com/events/2683859725167081

  32 likes
 • Sjaakie van den Hoek schreef:

  Wat ik niet snap is, waarom lezen jullie nog die gore kranten en web site.
  En waarom reageren jullie daar nog ook nog op.
  Niet kopen en niet lezen en reageren!!!
  Geen omzet is geen lang leven!!!

  23 likes
 • Rob schreef:

  Waarom besteden mensen eigenlijk nog tijd om berichten op die anti blank website te lezen. Blijf daar met zijn allen weg, dan levert het hen ook niks meer op.

  Wat het blank-wit verhaal betreft: in 2019 heeft de politie in Amerika meer blanken gedood dan zwarten. Een tijd geleden hoorde ik ook dat de zwarte bevolking daar de meeste doden onder eigen bevolkingsgroep hebben, meer dan welke andere groep dan ook. En onlangs was er een bericht dat er meer blanke slaven in Afrika waren dan zwarte in de VS. Dus al die protesten hebben totaal geen basis, het is puur gefinancierde onruststokerij.

  17 likes
 • William schreef:

  NU.nl is van Brusselse psychopaten die er alleen bij gebaat zijn om zoveel mogelijk chaos te creeren. Dan kunnen ze ingrijpen en nog meer macht krijgen. Alles en idereen word gemanipuleerd. NU.nl is een pure propaganda site geworden (mocht het vroeger niet zo zijn geweest)

  13 likes
 • exegese schreef:

  Als we als mensheid nu niet snel beseffen dat we beland zijn in the endgame, de satanische verwoesting van onze totale samenleving en dat er hierna geen herkansing zal zijn, dan zijn we reddeloos verloren. Alles is nu zo duidelijk zichtbaar, als we het nu niet zien zien we het nooit meer.

  12 likes
 • Willem schreef:

  Wie kijkt en leest er nou op NU.nl? Dat zijn dezelfde mensen die ook het nos journaal en Rtl nieuws serieus nemen dus daar is sowieso niets aan verloren.

  12 likes
 • Rayoflight schreef:

  Propaganda , NU.nl niet belangrijk !

  In het grote geheel lijkt het me dat Nu.nl van geen betekenis is. Ze doen maar wat ze doen !

  Kijk je iets verder kom je een OPENprovider tegen. Dat zegt natuurlijk op zichzelf niets maar ben inmiddels heel allegisch voor het voorvoegsel OPEN geworden. Al met al kun je verwachten dat NU.nl zich conform de NWO agenda zal gedragen.

  In een oogopslag lijkt me dat de site niet meer is dan een door een of andere dienst aangestuurde nieuws site die propaganda moet uitpoepen.

  Achter de schermen.

  Met Gert-jaap hoekman aan het roer lijkt me dat NU.nl ongeveer dezelfde nieuwswaarde heeft als de Nieuwe Revue (vorige baan van Gert). OpperBaasje van NU.nl is de Sanoma groep , 20 april verkocht aan DPG media.

  DPG

  Nadat DPG de top structuur veranderd had kwam de ‘overname’ tot stand. Baas der bazen is Erik Roddenhof . Ooit Manager Business intelligence.

  BI is :
  het verzamelen van gegevens binnen de eigen handelsactiviteit. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie. (Lees oneufimistisch :Geheime Dienst binnen bedrijfsstructuur ?)

  …. follow the money … en het gaat maar door , maar de strekking is duidelijk :

  Volgens mij : Achter elk succesvol media bedrijf zit een Geheime Dienst (Lees NWO Agenda).

  10 likes
 • John Doe schreef:

  Nu-nl en 1Vandaag zijn pure paniek propaganda, vandaar dat ze ook 1-3 dislike krijgen (youtube) – dit is een goed teken dat mensen eindelijk begrijpen dat we in een gigantische New World Order machtsgreep zitten.

  De coronavirus pandemie is een mediacreatie, nepnieuws, de grootste psychologische oorlogsstunt in de geschiedenis. Ze liegen.
  Hun doel is om je te vernietigen/depopulatie – je afhankelijk te maken van de staat en je hun vaccin te laten nemen. Ze vernietigen de samenleving om uw gezondheid ** te beschermen **.

  Overtuig mensen via de massamedia 24/7 dat covid-19 echt is en ons allemaal zal doden – terwijl het minder gevaarlijk is dan de gewone griep.
  Niemand en ik bedoel niemand heeft cv-19 geïsoleerd en zonder twijfel bewezen dat dit virus zelfs bestaat.

  Overtuig mensen dat blanke suprematie heerst en agenten alleen zwarte mensen neerschieten, om ons te verdelen.

  Overtuig westerse landen om hun nationale en culturele erfgoed te vernietigen omdat ‘diversiteit onze kracht is’.

  Overtuig mensen dat de nieuwe * normaal * hier is om te blijven terwijl er geen pandemie of noodsituatie is om de afsluiting en sociale afstandsmaatregelen te rechtvaardigen.

  Overtuig mensen ervan dat hun nieuwe * wetten * er zijn om u te beschermen, deze wetten zijn illegaal en worden gehandhaafd zonder wetenschappelijke reden en zonder toestemming van de mensen die ze vertegenwoordigen – wij het volk.

  Cabalisten / satanisten en massamoordenaars creëren valse realiteit die bij hun agenda past. Dat is waarom ze de massamedia bezitten.

  8 likes
 • salvar schreef:

  wat doe je op die site gewoon niet lezen , 0,nul .
  dan is het zo over en uit voor die site.

  7 likes
 • Mirjam schreef:

  “…And justice for all” van Metallica mag zeker ook niet meer gedraaid worden. Wat een ****politiek

  7 likes
 • Gerrit schreef:

  Dan zal het niet lang meer duren dat nu.nl zichzelf gaat verbieden..

  6 likes
 • OptimaForma schreef:

  Ik switch tussen nu.nl en de telegraaf, om extreem links en mild links te kunnen volgen. Voor de rest ninefornews.nl en de dagelijkse standaard, voor rechts en extreem rechts nieuws. Vrijwel elk bericht lees ik dus vier keer, minimaal want vaak ook nog de originele engelse versie of weer alterbatief engels nieuws. The Guardian voor extreem extreemlinks, infowars voor de rechtse complottheorie. En zo probeer ik mijn mening maar samen te stellen. Valt mij op dat de overwegend linkse media het meeste censuur hanteren. Rechtse sites laten links tegengeluid horen als dat wordt gebracht. Net zoals in de praktijk kun je met de meeste rechtse mensen gewpon een goed gesprek hebben, van mening wisselen, hoor en wederhoor. Op de linkse sites worden zowel de vakmensen als de amateurs geweerd en gebanned. Denk dan ook aan twitter en YouTube. Kritiek op moslims, kritiek op immigratie, alles eigenlijk van de groene leugens xoals biomassa tot aan voor jezelf of je land opkomen. Elke vorm van eigen cultuur, stijl, vorm. Het is niet dat het weren van #AllLivesMatter op NU.nl ineens verassend is. Luister radio, lees een krant of een website en je leest: witte mensen, donkere mensen. Niet wit en zwart. Nee wit of donker. Waar dat vroeger dan blank en zwart was. Het moet natuurlijk of blank en donkere zijn, of wit en zwart. Balans is niet gezocht. De balans wie racistisch mag zijn is nu gewoon omgeslagen. Nog steeds geen balans, rechtvaardigheid. Zelfs niet semantisch op papier.

  Linkse sites zoals nu.nl ontberen nuance, zijn van de censuur en het shadowbannen en voeren een hard tegen hard strijd. Je kunt als rechts zijnde een gematigde toon aannemen, komt je opmerking er toch niet doorheen. Omdat het hun agenda niet past. Niet omdat je huisregels breekt of wetten. Ik vind dat zowel rechts als links een dialoog moeten nastreven. En linkse sites, zoals nu.nl maar ook linkse media, zoals twitter, slagen draar niet in. Sterker nog, met hun aan terrorisme grenzende blinde woede, benadelen ze mensen niet alleen maar kan gebruik maken van die media zelfs gevaarlijk zijn voor de gebruiker. Ik adviseer jongeren altijd im van sociale media af te gaan. Want het kan je zomaar eens je baan kosten. En misschien je huis. Je toekomst. Als rechts of centrum mens moet je van linkse sites wegblijven, een eerlijk gesprek is toch niet mogelijk en de repercussies kunnen aanzienlijk zijn.

  Hulde daarom maar eens voor deze site. Waar ik nu al 10 jaar een fatsoenlijk gesprek kan voeren. Iedereen snapt dat je maar een reaguurder bent met je eigen theorietjes en geen bRoN hoeft aan te voeren als je zegt dat je denkt dat bomen verbranden als biomassa niet logisch is. Waar het normaal is dat rechtse mensen ook opkomen voor schone lucht en een beter milieu goed is voor iedereen, niet alleen de linkse moraalnarcisten, waar kennis waarop staat zoals het feit dat er 70x meer co2 in de oceaan zit dan in de lucht, waar klimaatopwarming wordt gepareerd met het kunstmatig laten uitregenen van wolken door de geheime diensten en waar ALLE levens er toe doen, niet alleen van een groep radicalen die niet inzien dat politiegeweld altijd plaatsvind, elke dag en tegen alle rassen, en dat dat komt door het psychologische spel van verkregen bevoegheden van de autoriteiten in de ene persoon en de vrije burgers aan de andere kant en natuurlijk de hoeveelheid haat voor elkaar die elke dag maar weer gekweekt wordt, veelal door die linkse media. Die discussie, over de machtsverhouding, de houding tegen over elkaar, het onpersoonlijke geweld, het “op elkaar afreageren”. We hebben het er nog niet eens maatschappij breed over gehad. AllLivesMatter dekt de lading niet. Het is gewoon #LivesMatter. Die van de agent, die van de burger. En dan de dialoog aangaan met elkaar.

  6 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  BLM black? in mijn netwerk zitten veel mensen met een tintje tot bruin en donker bruin slechte een1 is echt zwart zo zwart als roe(sorry de nacht)
  op het dagverblijf van mijn gehandicapte dochter heb ik en mijn maatjes vaak voor sint en piet gespeelt en ondanks de bruine kleur die diversen van mijn vrienden hebben schminkten zij zich zwart en verkleden zij zich niet in eigen kleren maar toneel pakjes dat de zwarte piet voorstelde 45 jaar lang hebben zij net asl tot nu daar niks of geen moeite mee maar nu zij zich blank zouden moeten schminken wordt toch wel enig discriminatere ervaren.. en zwaaien daar door af..
  het is dan ook dat ik zo weinig echte zwarten zie demonstreren weet wel dat ik politie agressie nooit goed keur zij dienen te dienen nooit zelf te rechten op dat moment in de gedachte dat niemand van deze gevangenis planeet zal ontsnappen.. dus eerst procesverbaal en dan de rest van het verhaal beginnende bij art. 27c SR.. zo niet dan is agent in meineed wat strafbaar is..
  dus nogmaals art.1 GW art. 1 mensen rechten hebben het nergens over kleur of geen kleur.. en alle mensen tussen blank en de echte zwarten.. beledig de zwarte en de blanke en je zelf niet.. laat je niet sturen..
  een bruine mede mens die zegt als ik een zwarte piet ziet trap ik hem op zijn gezicht kan wel een een gekleurde vriend van mij in elkaar trappen.. niet slim of je heb gewoon hekel aan mensen in het algemeen buiten je clubje.. als veel elite dat hebben.. :a-j..

  5 likes
 • Jon schreef:

  Zelf kijk ik een aantal maanden al niet meer op nu.nl.
  Maar dit is voor mij toch echt helemaal wel de druppel.
  Andere site’s, zoals viva.nl, kunnen er trouwens ook wat van.
  Ze kijken liever weg en/of maken jou gelijk uit voor paranoïde, complotdenker of wat dan ook.
  Weet zo langzamerhand niet meer waar het naar toe moet met deze samenleving.
  Er komt steeds meer verdeeldheid, als dit er al niet was.

  5 likes
 • Brickshooter schreef:

  Ben zelf van HWI afgetrapt omdat ik naar deze site linkte. Overal censuur meer en meer en geen rationeel argument wordt geaccepteerd.

  4 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  Wie betaalt, bepaalt; kent u die uitdrukking?
  Dat is wat nu de realiteit is geworden.
  Familie de Mol maakt uit waar u naar luistert en kijkt (Radio10/SBS6)
  en regelt tussen de bedrijven door ook wat u mag denken.

  Nu.nl was al een site waar reaguurders van werden geweerd wier meningen niet welgevallen waren.
  Nu wordt onder leiding van miljardair John de Mol regelrecht censuur ingevoerd.
  De vrijheid van meningsuiting is definitief aan banden gelegd.

  CP*Internationale 20/07/13

  1 likes
 • freddy schreef:

  jaja, en thierry baudet wil er ook weer een slaatje uit slaan.

  0 likes
 • Yop schreef:

  Anja.nl
  NU.nl

  Het is allemaal hetzelfde.

  0 likes
 • Gertrude schreef:

  Volgens een zwarte afro amerikaanse professor in de USA zijn de beweringen van BLM activisten niet waar. Er worden niet meer zwarte mensen doodgeschoten dan blanke mensen en het geweld van zwarte mensen naar zwarte mensen in de USA overstijgt alles. De BLM beweging berokkent schade aan de zwarte gemeenschap in de USA, die al jaren met een giga inhaalslag bezig is en behalve in zwarte wijken, waar je als blanke geen voet in moet verzetten of je riskeert vermoord te worden, aldus docu Louis Theroux, gaat het de zwarte gemeenschap goed. Ik kom er vandaag achter dat mij eigen blanke Franse Hugenoten/Protestanten tijdens de Religieoorlogen in Frankrijk ook als galeislaven en ander soortige slaven verkocht werden. Hugenoten/Protestanten net als veel religies opgericht door de jood Jean Cauvin hiervoor Cohen geheten en later John Calvin. Klinkt bijna als de achternaam van Derek Chauvin, acteur in dit drama. En dan was er nog de Barbarijse slavernij van blanken in Noord Afrika die het aantal zwarte slaven in Amerika ver oversteeg. En dan zijn er nog de huidige kindslaven in Ghana. Het Kalergiplan met bijna het beoogde eindresultaat. Geen enkele cohesie meer onder de bevolking in Nederland die zich Nederlanders noemen en het hebben over hun land, waar ooit alleen Friezen leefden en zelfs zij niet inheems zijn en daarvoor niemand of onbekend aangezien de geschiedenis over hoe Doggerland Nederland, GrootBrittanie en Ierland verbond in 1 grote landmassa in het geheel uit onze geschiedenis gewist is en vele feiten vervalst zijn. Bijv. de pillaren van Herakles, die dus niet in Gibraltar zijn en waar destijds de Middellandse zee niet in die regio was, maar ten Noorden van ons land.

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >