Buitenaards

Harvard-wetenschapper heeft mogelijk buitenaards leven ontdekt en onthult het volgende maand

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!

Een astrofysicus van Harvard zegt dat zijn onderzoek mogelijk bewijst dat intelligent buitenaards leven bestaat. Het wordt komende maand gepubliceerd.

Professor Avi Loeb leidt het onderzoek naar fragmenten van de IM1-meteoor die in januari 2014 uit elkaar viel boven het eiland Manus in de buurt van Papoea-Nieuw-Guinea.

Het lijkt er sterk op dat IM1 een interstellair object was. Loeb probeert aan de hand van de piepkleine fragmenten te bewijzen dat het object vervaardigd is door een beschaving.

Interessante resultaten

Hij zegt dat zijn onderzoek interessante resultaten heeft opgeleverd, maar dat hij die pas uitvoerig kan bespreken als ze gepubliceerd zijn in een wetenschappelijk tijdschrift.

Wetenschappers zijn er vrij zeker van dat de oorsprong van IM1 buiten het zonnestelsel ligt. De analyse van Loeb moet uitwijzen of het een gewone ruimterots is of een soort vaartuig of sonde.

Dit object bewoog zich buitengewoon snel voort, sneller dan 95 procent van de sterren in de omgeving van de zon. Dat komt volgens hem omdat het door iets werd aangedreven. Het was ook gemaakt van zeer sterk materiaal.

Buren

Als uit de analyse blijkt dat IM1 (interstellaire meteoor 1) geen ruimterots is, kan het object bewijs zijn van buitenaards leven.

“Het zou betekenen dat we buren hebben, dat we niet alleen zijn,” zei Loeb.

50 bolletjes

De professor zei dat maar liefst vier onderzoeksinstituten de fragmenten van IM1 analyseren. Het gaat om 50 bolletjes met een diameter van 0,1 tot 0,7 millimeter die voornamelijk uit ijzer bestaan.

Loeb sluit niet uit dat het object, dat ongeveer een meter in doorsnee was toen het opbrandde in de atmosfeer, een buitenaardse sonde was.

[Daily Mail]

4.3 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
3 maanden geleden

Get a life!!!!! Achterlijke koekwous

Dobby
Dobby
3 maanden geleden

Ik geloof er geen malle moer van, allemaal bangmakerij….Mocht er nou toch een buitenaardse beschaving bestaan?…..Dan heb ik een zeer waardevolle tip voor ze…..Blijf alsjeblieft weg, je komt van een koude kermis thuis….De mensheid is allang geen beschaving meer…..

Victor Hugo
Victor Hugo
3 maanden geleden

Ja , ze bestaan en hebben onze leiders de opdracht gegeven om de bevolking uit te dunnen. Zij zijn dus verantwoordelijk voor alle misdaden tegen de mensheid en de leiders gaan vrijuit…

Klaas Vaak
Klaas Vaak
3 maanden geleden

Toch wel vreemd dat het ineens volgas over aliëns en UFO’s gaat …. Werken de rest van de sprookjes niet meer genoeg om het volk ( lees : de mieren ) in de angst te houden ?

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x