Gezondheid

Oil pulling: Op een natuurlijke manier detoxen

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oil pulling is een natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften. Deze techniek is eeuwenoud en komt oorspronkelijk uit de Ayurvedische geneeskunde. In deze gezondheidsleer, die is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie, wordt oil pulling gebruikt voor dagelijkse mondverzorging.

Het zou zorgen voor minder plak, een frisse adem en wittere tanden. Oil pulling zou bovendien het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. De techniek kan volgens voorstanders ook helpen tegen allerlei aandoeningen en ziektes, zoals hoofdpijn en migraine, eczeem, opvliegers, allergieën, tandpijn, trombose, bronchitis, PMS, maagzweren en spijsverteringsklachten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zij stellen verder dat het de functie van de darmen verbetert en een gunstige invloed heeft op hart, longen, nieren, lever en bloed. Als gevolg daarvan krijg je meer energie, zenuwen worden sterker en spieren en gewrichten worden beweeglijker. Oil pulling zou ook goed zijn voor een stralende huid en helpen tegen acné.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat oil pulling werkt tegen gevoelige tanden, aften, ontstoken of bloedend tandvlees en een slechte adem. Op het internet delen vele mensen die baat hebben bij oil pulling hun succesverhaal.

Hoe werkt het? Je neemt één eetlepel ongeraffineerde olie – het liefst biologische – in je mond en spoelt daarmee ongeveer 15 tot 20 minuten de olie langzaam in de hele mondholte en tussen de tanden en kiezen.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt de olie vermengd met speeksel. Als je klaar bent spuug je de olie uit. Experts stellen dat koudgeperste oliën bacteriën en giftstoffen aantrekken. De olie vangt ook vuil en afvalstoffen en neemt bacteriën mee het lichaam uit.

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Zo heel erg wetenschappelijk is dit nou ook weer niet getuige de volgende links:
http://www.sciencebasedmedicine.org/oil-pulling-your-leg/
http://skeptoid.com/episodes/4409
Het is beter dan geen enkele mondhygiëne, maar elk spoelmiddel werkt evengoed. En pas op met je verslikken: olie in de longen leidt tot lipoide pneumonia; in Amerika is deze hype al een tijdje aan de gang en het aantal gevallen met deze longaandoening is sindsdien merkbaar gestegen, volgens dit artikel:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24429325

Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Ik heb me ongeveer 4 maanden bezig gehouden met oil pulling, dit ivm vage klachten en brandend maagzuur.
Eerlijk moet ik je vertellen dat ik me sinds die tijd totaal niet anders voel dan daarvoor. Ik twijfel toch echt over het effect van oil pulling.

Emma
Emma
9 jaren geleden

En niet doen als je achter je laptop zit. Die olie gaat niet meer uit je toetsen bord als je moet niezen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x