BinnenlandCorona

Ollongren: Rusland stookt in Nederland over corona. Zo reageert Twitter

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is sprake van ‘voortdurende (online) Russische beïnvloedingsactiviteiten op West-Europese social media’, schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een Kamerbrief. Volgens Ollongren is Rusland ook in Nederland actief. Het ‘bewijs’ hiervoor: een verwijzing naar een eerdere Kamerbrief en het jaarverslag van de AIVD.

Het beste verweer tegen Russisch nepnieuws is ‘mediawijsheid onder Nederlanders’, stelt de D66-minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De brief van Ollongren maakt op social media veel los.

Complotgezeik

Zo twittert Mirjam152: “O God, ze is net terug en daar hebben we de desinformatie uit Rusland al weer. Kan Ollongren weer ziek worden en opkrassen aub. Met d’r zinloze complotgezeik.”

Rutger van den Noort voegt toe: “Jonkvrouw Kajsa Ollongren moet echt eens leren om met bewijs te komen voordat ze zulke dingen roept. Of zijn we allemaal haar bewering over de Russische beïnvloeding van onze verkiezingen vergeten? (Die bleek er niet te zijn).”

Niemand die deze vond

“Het was even stil rond de bestrijding van het nepnieuws van overheidswege, maar gelukkig staan we weer helemaal op scherp. Ook in Brussel kunnen ze weer gerust zijn,” schrijft journalist Syp Wynia.

Journalist Eric van de Beek zegt: “Daar gaan we weer. Ollongren zegt dat de Russen nepnieuws verspreiden zonder erbij te vertellen waar. In 2017 zei ze dat de Russen via een website nepnieuws verspreidden over MH17. Heel Nederland ging op zoek naar die website. Niemand die deze vond.”

[Telegraaf]

4.3 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
4 jaren geleden

Media wijsheid onder Nederlanders???? Godallemachtig zet die vrouw in de gesloten afdeling……..

Elise
Elise
4 jaren geleden

Luister eens duske(Kasja), ik bepaal zelf wel wat ik aan nieuws vind kloppen. En door eigen onderzoek/zelf nadenken/eigen ervaringen ben ik tot de conclusie gekomen, dat alles te maken heeft met het verder uitrollen van technologie. Ik ben tegen een 100% controle maatschappij/wereld. Ben tegen verplichte vaccinatie. Ben tegen de maatregelingen die de mens meer schaadt, dan het virus zelf.
Mevrouw strooit zelf met nep nieuws. Was ze maar een slak, dan gooide ik er wat zout over. (voor de mensen die niet weten wat er dan gebeurt, de slak lost in zijn geheel op, dus niet gaan proberen, tenzij je er last van hebt).

kuus
kuus
4 jaren geleden

Ollongren zegt dat de Russen nepnieuws verspreiden daar gaan we weer was het net weer een beetje samenwerken met elkaar komt zij er weer aan met haar nepnieuws .

NicoVilly
NicoVilly
4 jaren geleden

Welke fobie zou zij hebben? Is ze echt Rusiafoob? Ze ziet er wel geschift uit vind ik.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x