Homepagina » Binnenland » Ollongren: Rusland stookt in Nederland over corona. Zo reageert Twitter
ollongren
Foto: Stephen Voss CC BY 2.0

Ollongren: Rusland stookt in Nederland over corona. Zo reageert Twitter

Er is sprake van ‘voortdurende (online) Russische beïnvloedingsactiviteiten op West-Europese social media’, schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in een Kamerbrief. Volgens Ollongren is Rusland ook in Nederland actief. Het ‘bewijs’ hiervoor: een verwijzing naar een eerdere Kamerbrief en het jaarverslag van de AIVD.

Het beste verweer tegen Russisch nepnieuws is ‘mediawijsheid onder Nederlanders’, stelt de D66-minister.

De brief van Ollongren maakt op social media veel los.

Complotgezeik

Zo twittert Mirjam152: “O God, ze is net terug en daar hebben we de desinformatie uit Rusland al weer. Kan Ollongren weer ziek worden en opkrassen aub. Met d’r zinloze complotgezeik.”

Rutger van den Noort voegt toe: “Jonkvrouw Kajsa Ollongren moet echt eens leren om met bewijs te komen voordat ze zulke dingen roept. Of zijn we allemaal haar bewering over de Russische beïnvloeding van onze verkiezingen vergeten? (Die bleek er niet te zijn).”

Niemand die deze vond

“Het was even stil rond de bestrijding van het nepnieuws van overheidswege, maar gelukkig staan we weer helemaal op scherp. Ook in Brussel kunnen ze weer gerust zijn,” schrijft journalist Syp Wynia.

Journalist Eric van de Beek zegt: “Daar gaan we weer. Ollongren zegt dat de Russen nepnieuws verspreiden zonder erbij te vertellen waar. In 2017 zei ze dat de Russen via een website nepnieuws verspreidden over MH17. Heel Nederland ging op zoek naar die website. Niemand die deze vond.”

[Telegraaf]


Vond je dit belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Media wijsheid onder Nederlanders???😳 Godallemachtig zet die vrouw in de gesloten afdeling……..

  78 likes
 2. Luister eens duske(Kasja), ik bepaal zelf wel wat ik aan nieuws vind kloppen. En door eigen onderzoek/zelf nadenken/eigen ervaringen ben ik tot de conclusie gekomen, dat alles te maken heeft met het verder uitrollen van technologie. Ik ben tegen een 100% controle maatschappij/wereld. Ben tegen verplichte vaccinatie. Ben tegen de maatregelingen die de mens meer schaadt, dan het virus zelf.
  Mevrouw strooit zelf met nep nieuws. Was ze maar een slak, dan gooide ik er wat zout over. (voor de mensen die niet weten wat er dan gebeurt, de slak lost in zijn geheel op, dus niet gaan proberen, tenzij je er last van hebt).

  56 likes
  • Nooit zout op slakken leggen Elise, ze bezorgen niemand last, je kunt ze vangen ook of/en verplaatsen. De pijn die ze moeten voelen omdat ze levens verbranden verdienen die beestjes toch zeker niet.

   17 likes
 3. Tja..zullen ze gedacht hebben, wat zullen we Kajsa Ollongren laten doen na die lange afwezigheid.
  Opnieuw de Russen bashen, opperde ze zelf. Als re-integratie therapie.
  Niet beseffende dat Obamagate intussen volop slachtoffers eist. En daarmee ook haar anti-Rusland houding blootlegt.
  Waardoor onze minister alweer dodelijk verongelukt voordat ze amper is begonnen. Arme Kajsa Ollongren.
  Wat een mislukking, die minister.

  50 likes
 4. Ze heeft last gehad van haar “holtes”. Volgens mij is het daarboven een grote holte!

  46 likes
 5. Welke fobie zou zij hebben? Is ze echt Rusiafoob? Ze ziet er wel geschift uit vind ik.

  39 likes
 6. stoned als een garnaal.
  zo gek als een deur.
  had ze maar weggebleven.
  volgens mij hebben ze haar nodig.
  zonder haar was het een beetje rustig aan het front maar het begint bij mij weer te kriebelen zodra ik haar weer zag.
  niet alleen zij moet opzouten maar de hele klerezooi in den haag.
  ik heb nog nooit zo,n pokken zooi meegemaakt in mijn leven wat is de meerderheid in nederland diep gezonken heb er geen woorden voor.
  ik heb de laatste week met verschillende mensen gesproken (toevallig) en het ging over corona , man man ik heb nog nooit zo,n gehersenspoelde mensen meegemaakt , gewoon te triest voor woorden.

  amen

  39 likes
 7. Bas van Stapelberg

  Ach gossie die D’66 heks is weer terug. Alleen al het gelijk beginnen met dit domme gezeik geeft aan dat dit mens compleet van iedere vorm van realiteit staat. Zou zich net als de rest van dat zooitje liegende D’66 politici moeten laten opnemen in kliniek voor geestelijke gezondheid.

  30 likes
 8. Ollongren zegt dat de Russen nepnieuws verspreiden daar gaan we weer was het net weer een beetje samenwerken met elkaar komt zij er weer aan met haar nepnieuws .

  27 likes
 9. Och jee, ze is weer terug, mevrouw ‘geef Rusland overal de schuld van’ Ollongren. Maar dat moet ze natuurlijk doen van haar handlers. Die willen niets liever dan een oorlog tussen het westen en Rusland. Al die vertrokken gezichten spreken al boekdelen. Leugens, leugens en nog eens leugens. Elk onderwerp waar alternatief nieuws over rond gaat: Rusland is de schuldige.
  https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse1.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.zBHAqD2t_DdD2Pfbl4y9dwHaHO%26pid%3DApi&f=1

  25 likes
 10. Nog een paar maanden ‘wegkijken’ en ‘deaudzwijgen’ wat deze satanische trekpop als vocale diarree uit haar windpijp kotst. Gewoon niet serieus nemen, doen zij ook niet met ons normale mensen.
  Vergeet aub niet te stemmen op alle partijen behalve D666, VVD, CDA, PvdA, Groenlinks, PvdD of 50Plus.
  Ja, de rest mag ook ‘controlled opposition’ zijn, maar in ieder geval is alles beter dan het kartel in stand houden.

  23 likes
 11. Ze spoort echt totaal niet. Ze is zelf zo nep als het maar kan. We zullen nog altijd zelf bepalen wat we waa r vinden of niet. We hebben dat mens en al helemaal die kliek in den haag niet nodig.

  21 likes
 12. Deze vrouw heeft een boekdelen sprekende, onaangename, tronie. Jr zal door dit soort bedorven pudding geregeerd worden.Het is de regering zelf die, met de hulp van hielen likkende media , leugen op leugen stapelt. Ze zeggen openlijk dat er geen weg terug is naar het oude normasl. Het nieuwe normaal is een wereld waarin ik niet wil leven.

  17 likes
 13. Ik heb meer vertrouwen in de Russen dan in de (Nederlandse) MSM. Wat hebben die het sinds maart, nog veel meer dan anders, het laten afweten.

  16 likes
 14. Is deze vrouw een nageboorte van een MK-ULTRA slachtoffer of zo want valt in herhaling (wederom zonder enig hard bewijs…)

  16 likes
 15. D666-jonkvrouw Kasja Ollongren (Nederlands & Zweeds paspoort) heeft in 2016 als wethouder van Amsterdam met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb – hij wil niet dat zijn kinderen huwen met niet-moslims – en king Willy van Buren de Bilderberg- conferentie in het Duitse Dresden bezocht. Willy voelde zich uiterst ongemakkelijk, omdat hij niet met oranje vlaggetjes maar met boegeroep werd onthaald.

  15 likes
 16. Ach ja dat doet Rusland niet alleen , ook wij spioneren bij andere landen en proberen te beinvloeden eigenlijk doet ieder land eraan mee , ik kijk daar niet van op . Nepnieuws , hacken en weet ik niet wat nog meer . Dus feitenlijk niets nieuws .

  11 likes
 17. Veel gemeentes in Nederland werken met Kaspersky. Een bedrijf uit Moskou. En nu Kasja? Onze eigen overheid werkt met geheime diensten oa met Amerika. En nu Kasja? Het is de overheid zelf die ons(de burger) letterlijk op allerlei gebied verkocht heeft aan het bedrijfsleven. En nu Kasja? Binnenkort een veiling van frequentie gebruik aan meerdere 5g bedrijven. De frequentie waar de beveiligingsdienst op zat/zit. En nu Kasja? Stik erin Kasja!

  7 likes
 18. Ze was jaren de rechterhand
  van ene Mark

  6 likes
 19. Tante Maart Geerink

  Met haar zullen ook de terroristen van Islmaitische Staat weer terugkeren. Want die krijgen ook alle steun van het kabinet.

  3 likes
 20. Tuurlijk heeft ze bijna gelijk. Bill Goates stookt in Nederland over Corona. Fixed it!

  2 likes
 21. Omgekeerde wereld 2025

  Haha, verre van juist.. zij heeft dit boek gelezen(titel hieronder) tijdens haar afwezigheid en doet gewoon haar stinkende best( ja sommige mensen doen hun best en sommige doen het gewoon ) om ons te beschermen 😉

  House of Trump, House of Putin: The Untold Story of Donald Trump and the Russian Mafia by Craig Unger

  Mooie dag iedereen !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

italianen

Woedende Italianen doen mondkapje af: ‘Coronapandemie is zwendel’

Honderden Italianen verzamelden zich dinsdag op het ...