Homepagina » Mens en Dier » Politieagent roept collega’s op ‘tirannieke’ coronamaatregelen niet te handhaven
politieagent
Foto: Schermafdruk Instagram/Greg Anderson

Politieagent roept collega’s op ‘tirannieke’ coronamaatregelen niet te handhaven

Een Amerikaanse politieagent heeft zijn collega’s in een video opgeroepen de coronamaatregelen niet te handhaven. Het filmpje leidde tot veel ophef, waarna Greg Anderson uit Washington werd geschorst.

Politiechef Rod Covey schreef in een Facebookbericht dat onderzoek moet uitwijzen of Anderson in strijd met het beleid van het politiekorps heeft gehandeld.

In een Instagram-video van bijna 9 minuten zegt Anderson dat het instellen van de afstandsregels en het beboeten van mensen die ze overtreden, ‘tiranniek’ is en ‘de mensenrechten met voeten treedt’.

Zorgen

“Wij hebben niet de bevoegdheid om die dingen te doen omdat een burgemeester of gouverneur dat bepaalt,” zei hij. “Wij hebben niet het recht om de grondrechten van mensen te schenden.”

“Zijn jullie de Gestapo? Is dit nazi-Duitsland in de jaren dertig?”

Anderson, die al 10 jaar werkzaam is als politieagent, zei dat hij zich zorgen begon te maken toen hij zag dat mensen een boete kregen of werden gearresteerd omdat ze naar de kerk gingen of hun winkel openden.

“Ik roep agenten op om bij zichzelf te rade te gaan en zich af te vragen: ‘Is dit wat ik mijn burgers wil aandoen?’”

Steun uit het hele land

Anderson zei tegen KOMO News dat zijn bazen hem hadden gevraagd de video te verwijderen, maar dat hij had geweigerd. Hij zei ook dat hij steun heeft gekregen van politieagenten uit het hele land.

“Vanuit het hele land nemen agenten contact met me op om me te bedanken,” zei hij.

Vorige maand zei sheriff Adam Fortney daarnaast dat hij de coronamaatregelen die in zijn county van kracht zijn niet zal handhaven omdat ze in strijd zijn met de grondrechten.

Bekijk het filmpje van Anderson hieronder:


[Fox News]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Nu Nederland nog… krankzinnig 8800 boetes wegens niet naleven van de afstand van 1.5 meter… de politie moet aan de kant van de burgers staan en zich niet laten leiden door een paar psychopaten die allerlei wetten doordrukken om het grondrecht van alle burgers af te nemen.

  46 likes
  • exegese schreef:

   Even ter informatie voor alle mensen die bekeurd zijn : Alle boetes zijn onrechtmatig. Het zijn slechts adviezen en niet in de wet vastgelegd. Het niet opvolgen van een advies is niet strafbaar, aldus de landelijke informatielijn voor corona. Dus als je beboet bent, ga in beroep en je wint dit geheid ! Ze zijn nog steeds in allerijl bezig dit snel in een noodwet vast te leggen, dit is echter nog steeds niet officieel van kracht.

   21 likes
   • Rob schreef:

    exegese. Je kunt echter wel stellen dat ons land een noodsituatie in wordt gelootsd die er in feite helemaal niet is. Dat wordt kunstmatig gemanipuleerd. Het is in zekere mate al naar een noodtoestand gemanipuleerd maar ook dat is nog niet officieel afgekondigd. Ze handelen er echter wel naar met hun . maatregelen’ (tegen het volk). Als de noodtoestand echt wordt afgekondigd dan ben je ook je geld kwijt want dat kunnen ze je dan afpakken. De staat van beleg wordt in zekere mate ook al door de politie uitgevoerd, in plaats van dat het leger de straten vult en mensen ‘sommeert’. Maar blijkbaar werken ze daar wel naartoe, getuige ook jouw reactie. De boetes zijn dan gewoon een andere manier om je van je geld af te helpen in plaats van dat ze je bij een noodtoestand alles in één keer opeisen. Boetes, nog forcere huurverhoging dan vorige jaren, volgend jaar de ziektekostenverzekering met 100den euro’s omhoog enz is een subtielere manier om alles op te eisen dan ineens alles tegelijk inpikken. Dat allemaal onder het mom van een nep pandemie.

    7 likes
    • Exegese schreef:

     @Rob, hoe je het wendt of keert, wat niet als zodanig in de wet staat is ook niet strafbaar. Een advies is een advies en niet te verplichten. Overtredingen nadat een wet van kracht is is een ander verhaal, maar geen wet is geen ook overtreding.

     2 likes
   • Brickshooter schreef:

    Alle boetes zijn altijd eigenlijk onrechtmatig. Victim-less crime and all that.

    2 likes
  • Rob schreef:

   William, de politie is hier net als het gros van het volk. Iedereen denkt alleen maar aan zijn eigen belang en daardoor gaan we met zijn allen de afgrond in. Inclusief de politie zelf wan de politieke puppets en hun puppet masters geven ook om politie agenten geen fuck. De politie agenten mogen alleen maar het vuile werk voor ze opknappen in het belang van de globalistische agenda die de politiek in eigen land uitvoert. Maar één ding ligt ook aan de mensen, burgers,. Niemand vraagt hen hoe ver ze bereid zijn te gaan voordat ze gaan nadenken, of ze bereid zijn om eigen volk overhoop te schieten voor die paar rotcenten die ze krijgen enz. Het is voorheen al vaker gezegd. Het leger voert de oorlog in buitenlanden, de politie macht voert de oorlog in eigen land tegen eigen burgers. Het is voor mij al een tijd duidelijk wat er gebeurt als je iemand om zeep legt. Zodra je dat ook maar één keer hebt gedaan ben je de grens over gegaan en wordt het knap duister in je eigen kern. Dat is het sowieso al bij velen maar een dode op je geweten is de grens oversteken naar satanische want voor satanisten is dat een offer. Dat doen niet alleen satanisten zelf maar door hu macht over de wereld is de wereld op allerlei vlakken net zo geworden in allerlei functies. Dan is er ook geen geweten meer, geen greintje menselijkheid en dan ben je in wezen een zombie, een lichaam dat rond loopt maar waar niks in leeft. Als je kijkt naar films met zombies en voorbeelden hebt gezien van een groep politie agenten (zoals bijvoorbeeld in het Zuiderpark in Den Haag een paar jaar geleden) dan is er qua gedrag geen verschil. Met een hele groep op een slachtoffer duiken met de dood als gevolg. En vervolgens wordt het weg gegmoffeld en ontkend dat ze hem gedood hebben. En zo gebeurt dat ook met het leger, bendes en meer. Het is niet alleen bij de politie dus maar de politie is wel mede uitvoerder van de globalistische satanisten agenda door hun functie

   13 likes
  • peter schreef:

   geweldig ,dit soort mensen.
   het laat zien, dat het gezag niet alleen uit een soort nsbers bestaat.
   het gezag dient achter het volk te staan en niet achter de elites.
   zouden wij hier ter lande ook wat van moeten hebben.

   5 likes
 • Jos schreef:

  Hulde voor deze agent. Hij laat zien dat hij een geweten heeft, en niet slechts een machine is die gewoon “orders van hogerhand” uitvoert, al zijn die nog zo immoreel.

  23 likes
  • Shadow1100 schreef:

   Beste Jos, Er zijn meer van deze agenten. Kijk naar de klokkenluiders in de vuurwerkramp Enschede (www.vuurwerkramprapport.nl) die zagen dat een tot op het bot corrupte overheid het toeliet dat een simpele jongemanonschuldig 15 jaar de cel in zou moeten vanwege een falend overheidsbeleid. Dus, wat gebeurde er? Ze zijn allebei ontslagen……!

   1 likes
 • Willem schreef:

  Goed bedoeld, wordt niet op prijs gesteld door de machthebber(d)s maar klopt deze zin wel? “‘Is dit wat ik mijn burgers wil aandoen?” Ziet hij de bevolking als zijn burgers? Dat politie en handhaving/Boa’s zich hier ver boven de bevolking voelt staan is bekend maar dan is zijn nog altijd niet “hun” burgers, of leg ik nu zout op slakken (wat heel gemeen is en ik nooit heb gedaan en of zou doen uiteraard, dat zijn dingen die Timmermans en Verhofstadt zouden doen) .

  12 likes
  • Jos schreef:

   Volgens mij kun je alleen maar blij zijn met een dergelijk bericht. Politici en allerlei andere figuren kunnen plannen maken wat ze willen, uiteindelijk ligt het opdringen van deze plannen bij de bevolking toch bij de politie en uiteindelijk ook het leger. In hoeverre “ze” slagen hun plannen door te drukken is voor een groot deel dus afhankelijk van hoe politie en leger zich gaat opstellen. Maar uiteindelijk zijn ook zij uiteindelijk “burgers” die net zo goed gepakt gaan worden als de rest van de mensheid.

   20 likes
   • Willem schreef:

    Ja dat heeft zich wel bewezen in de 2eWO waar politie agenten de eersten waren die Duitse les namen en Joodse mensen en jonge jongens op haalden voor de Duitsers, toen had je ook enkelingen die dat niet wilden doen, nou dan ben je je baan kwijt en/of ging het gevang in of erger, tegen de muur. Ja afdwingen heet dat, vrijwel elk mens kiest voor zelfbehoud ten koste van een ander. Zo houden “ze” de macht.

    11 likes
  • vladi schreef:

   volgens mij bedoelt hij met ‘mijn burger’ de mensen die ik normaal bescherm en dien.

   fff

   2 likes
 • Debbie V schreef:

  Ik adviseer deze site om wat meer onderzoek te doen naar deze politie agent. Ik volg meerdere Amerikaanse kanalen en sommige hebben onderzoek gedaan naar deze man. Zij zijn dan ook zeer wantrouwend naar wat de achterliggende reden is waarom deze man naar voren komt. Wees ook bewust dat juist nu zeer veel verwarring word gezaaid.

  6 likes
  • William schreef:

   Wat voor achterliggende reden zou deze man hebben als hij er voor kiest om zich niet de aan de opgedrongen maatregelen van een aantal psychopaten te houden?

   8 likes
  • Gea Breuker schreef:

   @Debbie V: graag wat meer uitleg en lijntjes naar je bevindingen. Nu klink je net als een politicus, roepende vanuit een toren in een woestijn, maar waar hangt je klepel nu, ik hoor geen bellen?

   7 likes
 • Straalmans schreef:

  Maar op zijn manier haalt hij zijn boetequotum dan niet. Dat is dan niet zo fijn voor zijn baas. En voor diens baas en diens baas en de Illuminatibaas.

  2 likes
 • Marius schreef:

  Insubordinatie: de man zou op staande voet ontslagen moeten worden. Een democratisch gekozen overheid heeft deze maatregelen genomen en als politieagent is het zijn plicht er voor te zorgen dat deze worden nageleefd. Een politieagent is een wetsdienaar: niet een rechter, het zou toch een chaos worden als iedere individuele politieman maar doet wat hem het beste lijkt.
  Zijn “geweten” heeft hem er niet van weerhouden aan de illegale oorlog tegen Irak mee te doen.

  1 likes
  • vladi schreef:

   want befehl ist befehl?
   jij moet de constitution eens lezen en een zaadje planten.

   fff

   6 likes
  • jtprf schreef:

   het besef komt soms ergens bij mensen. Ik vindt dit belachelijk wat je schrijft. Democratisch en geweten.
   Wat weet jij van mensen, en wat van een “democratisch” gekozen overheid? Daar geloof je in? In een eerlijk
   gekozen regering? Nergens is dat zeker.
   Ieder zijn mening, maakt mij niet uit, maar tot besef had hij Greg Anderson ook zeer goed mogelijk
   naderhand kunnen komen, en zich nu keert tegen het gezaghebbende, maar dat laat jij buiten beschouwing.

   3 likes
   • Jos schreef:

    @Marius: nee. Als wat jij zegt klopt, dan had Eichmann nooit vervolgd kunnen worden voor zijn daden. Immers, hij was ambtenaar onder een overheid die demcratisch was gekozen en deed wat er van hem verwacht mocht worden -en hij gebruikte daarbij niet zijn geweten. Los van dat: geloof jij dat onze regeringen democratisch zijn gekozen? Als dat al het geval is, dan toch niet door de bevolking, maar door een klein clubje dat achter gesloten deuren zijn stem uitbrengt wie de volgende trekpoppen en mediafiguren mogen zijn om hun agenda aan het publiek te verkopen en uit te rollen.

    2 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  >