Homepagina » Mens en Dier » Politieagent roept collega’s op ‘tirannieke’ coronamaatregelen niet te handhaven
politieagent
Foto: Schermafdruk Instagram/Greg Anderson

Politieagent roept collega’s op ‘tirannieke’ coronamaatregelen niet te handhaven

Een Amerikaanse politieagent heeft zijn collega’s in een video opgeroepen de coronamaatregelen niet te handhaven. Het filmpje leidde tot veel ophef, waarna Greg Anderson uit Washington werd geschorst.

Politiechef Rod Covey schreef in een Facebookbericht dat onderzoek moet uitwijzen of Anderson in strijd met het beleid van het politiekorps heeft gehandeld.

In een Instagram-video van bijna 9 minuten zegt Anderson dat het instellen van de afstandsregels en het beboeten van mensen die ze overtreden, ‘tiranniek’ is en ‘de mensenrechten met voeten treedt’.

Zorgen

“Wij hebben niet de bevoegdheid om die dingen te doen omdat een burgemeester of gouverneur dat bepaalt,” zei hij. “Wij hebben niet het recht om de grondrechten van mensen te schenden.”

“Zijn jullie de Gestapo? Is dit nazi-Duitsland in de jaren dertig?”

Anderson, die al 10 jaar werkzaam is als politieagent, zei dat hij zich zorgen begon te maken toen hij zag dat mensen een boete kregen of werden gearresteerd omdat ze naar de kerk gingen of hun winkel openden.

“Ik roep agenten op om bij zichzelf te rade te gaan en zich af te vragen: ‘Is dit wat ik mijn burgers wil aandoen?’”

Steun uit het hele land

Anderson zei tegen KOMO News dat zijn bazen hem hadden gevraagd de video te verwijderen, maar dat hij had geweigerd. Hij zei ook dat hij steun heeft gekregen van politieagenten uit het hele land.

“Vanuit het hele land nemen agenten contact met me op om me te bedanken,” zei hij.

Vorige maand zei sheriff Adam Fortney daarnaast dat hij de coronamaatregelen die in zijn county van kracht zijn niet zal handhaven omdat ze in strijd zijn met de grondrechten.

Bekijk het filmpje van Anderson hieronder:


[Fox News]

4.9 7 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
1 jaar geleden

Nu Nederland nog… krankzinnig 8800 boetes wegens niet naleven van de afstand van 1.5 meter… de politie moet aan de kant van de burgers staan en zich niet laten leiden door een paar psychopaten die allerlei wetten doordrukken om het grondrecht van alle burgers af te nemen.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Goed bedoeld, wordt niet op prijs gesteld door de machthebber(d)s maar klopt deze zin wel? “‘Is dit wat ik mijn burgers wil aandoen?” Ziet hij de bevolking als zijn burgers? Dat politie en handhaving/Boa’s zich hier ver boven de bevolking voelt staan is bekend maar dan is zijn nog altijd niet “hun” burgers, of leg ik nu zout op slakken (wat heel gemeen is en ik nooit heb gedaan en of zou doen uiteraard, dat zijn dingen die Timmermans en Verhofstadt zouden doen) .

Jos
Jos
1 jaar geleden

Hulde voor deze agent. Hij laat zien dat hij een geweten heeft, en niet slechts een machine is die gewoon “orders van hogerhand” uitvoert, al zijn die nog zo immoreel.

Debbie V
Debbie V
1 jaar geleden

Ik adviseer deze site om wat meer onderzoek te doen naar deze politie agent. Ik volg meerdere Amerikaanse kanalen en sommige hebben onderzoek gedaan naar deze man. Zij zijn dan ook zeer wantrouwend naar wat de achterliggende reden is waarom deze man naar voren komt. Wees ook bewust dat juist nu zeer veel verwarring word gezaaid.

x

Check Also

trudeau

Justin Trudeau: vaccinpaspoort draait om het belonen van mensen ‘die het juiste doen’

De Canadese premier Justin Trudeau legde vlak ...

begrafenisondernemer

Begrafenisondernemer slaat alarm: ‘Er sterven vrijwel uitsluitend geprikte mensen’

Tijdens de coronapandemie nam de sterfte niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x